• Etusivu
  • Palvelut

Nostolava-autot: Tehokas ja turvallinen ratkaisu kiinteistönhuoltoon

Muista myös kohteen ympäristön turvaaminen

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö Janneniska Oy
Julkaistu 11.10.2023Päivitetty 16.10.2023
nostolava-autot-janneniska-1920x1080

Kiinteistönhuollossa korkealla tapahtuvaa työskentelyä löytyy runsain mitoin. On ikkunoiden pesua, rännien puhdistusta, katto- ja julkisivuhuoltoa, lipputankojen huollot, puiden ja pensaiden leikkausta tai lumenpudotusta sekä paljon muuta. Jopa joulu- tai kausivaloja joudutaan joskus asentamaan hyvinkin korkealle.

Kaikki tämä pitäisi tehdä myös turvallisesti!

Kiinteistöhuoltoyhtiöt ovat jatkuvasti etsimässä tapoja tehostaa toimintaansa ja samalla parantaa työturvallisuutta. Yksi ratkaisu saavuttaa nämä tavoitteet, on nostolava-autojen käyttö. Nostolava-autot tarjoavat monia etuja kiinteistöhuollon ammattilaisille, sekä yksityisille kuluttajille, jotka haluavat huoltaa ja remontoida omaa taloaan.

Mitä erilaisia henkilönostintyyppejä on saatavilla?

Nostolava-autot, tai korkeanpaikan työlavat, ovat erinomainen apuväline monenlaisissa kiinteistöhuollon tehtävissä. Ne mahdollistavat nopean ja helpon pääsyn korkeisiin paikkoihin, kuten rakennusten julkisivuihin, kattoihin ja korkeisiin ikkunoihin.

Janneniskalta löytyy iso skaala erilaisia nostolava-autoja, joissa nostimen työskentelykorkeus repertuaari on maantasalta 29 metriin. Helpoksi alustavan valinnan tekee numero nostolava-auton merkin perässä: Se kertoo maksimityöskentelykorkeuden. Esimerkiksi uudessa JN13 mallissa maksimikorkeus on 13 metriä. JN13 nostimessa on saatavilla uusi malli alumiinikorilla, joka on hieman leveämpi ja syvempi. Uusi malli mahdollistaa väljemmän liikkumisen korissa sekä helpomman työskentelyn korista kuin umpikorillisessa nostimessa.

Kalustossa on kolme eri puomistotyyppiä: teleskooppi (jäykkä), nivelpuomilaite (haastavat kohteet) sekä korivarrellinen teleskooppi.

Nostolava-autoissa on otettu harppaus myös ympäristöystävällisempään suuntaan. Hybridinostimet toimivat sähköllä, joten autoa ei tarvitse pitää käynnissä käyttääkseen nostimen toimintoja. Hybridimallin nostimen akut latautuvat autoa ajettaessa tai vaihtoehtoisesti nostimen voi kytkeä myös pistorasiaan, jolloin nostimen akut latautuvat. Hybridinostimia voidaan käyttää myös sisätiloissa tietyin edellytyksin.

– Janneniska on sitoutunut kehittämään kalustoaan asiakkaiden tarpeiden mukaan ja tietenkin vihreämpään suuntaan, painottaa Jarkko Laukkanen Janneniskalta.

– Kun päästötön vaihtoehto on mahdollista toteuttaa järkevästi kuluttajaystävällisellä tasolla, olemme varmasti markkinoiden etunenässä toteuttamassa tätä visiota.

Laiteturvallisuus nostolava-autoa käytettäessä

EU:n konedirektiivien mukaan valmistetut nostimet ovat aina turvallisia käyttää.

– Oli nostolava-autossa tukijalkoja tai ei, nostimen käyttäjä pyytää aina lupaa nostimelta mennä tiettyyn pisteeseen. Kaikille nostimille on annettu raja-arvot ulottumien suhteen. Laitteisto mittaa koko ajan, miten ylhäällä se on ja paljonko on käytetty sivulle mittaa. Kun järjestelmä saavuttaa raja-arvon, se ei päästä nostokoria enää pidemmälle ja tämä tarkoittaa sitä, että laite on erittäin turvallinen käyttää, olkoon laitteessa tukijalat tai ei, kertoo Laukkanen.

Opastusta löytyy runsaasti ja varmasti riittävästi: tekninen tuki toimii 24–7. Laukkanen toteaa, että aina voi soittaa ja jokaisessa nostolava-auton korissa on myös QR-koodi, joka ohjaa suoraan opastusvideoon.

– Teknisen ongelman ilmetessä soita tekniseen tukeen. Suurin osa tapauksista pystytään selvittämään puhelimitse, mutta jotkut saattavat vaatia myös käyntiä paikan päällä. Tärkeintä on muistaa äärimmäinen rauhallisuus. Kiire tuo ongelmia, muistuttaa Laukkanen

Putoamissuojien käyttö henkilönostimissa on aina pakollista.

Kohteen ympäristön turvaaminen

Turvallinen liikkuminen on ehdoton vaatimus kaikissa projekteissa, olivat kohteet sitten pieniä tai suuria. Tehokkaat liikennejärjestelyt edistävät työn suoritusta, mutta ennen kaikkea ne varmistavat työntekijöille turvallisen työympäristön sekä tienkäyttäjille turvallisen ja sujuvan liikenteen.

Muista ottaa huomioon nostolava-autoa käytettäessä:

  • sähkö- sekä puhelinlinjat
  • puut ja oksat
  • autot, pyöräilijät ja jalankulkijat
  • pyydä lupa maanomistajalta

– Jos kohde tuntuu yhtään arveluttavalta, ota yhteyttä Janneniskaan. Janneniskalta saat hyvät neuvot kaikkeen nostimeen liittyvään, muistuttaa Laukkanen.

JN Katulupa on erikoistunut turvallisen työympäristön luomiseen. Janneniskalla hoidetaan kaikki avaimet käteen -palveluna. Kun työsi vaatii katualueella työskentelyä, JN Katulupaan kuuluu liikennejärjestelyiden tarpeen toteaminen ja järjestelyiden toteuttaminen vaatimusten mukaisesti. Suunnitteluvaiheessa tehdään yhteistyötä myös viranomaisten kanssa.

valkoinen viiva

Miten valitaan oikea nostolava-auto kohteen tarpeisiin?

– Paras tapa on ottaa meihin yhteyttä ja kertoa kohteesta sekä mitä ollaan tekemässä. Asiantuntijamme valitsevat parhaan, turvallisimman ja kustannustehokkaimman vaihtoehdon kohteeseen. Et vuokraa liian pientä, mutta et myös liian suurtakaan nostinta. Haluamme varmistaa, että työt on helppo suorittaa mahdollisimman nopeasti ja erityisesti turvallisesti. Me olemme asiakasta varten ja me avustamme asiakasta oikean laitteen valinnassa. Tarvittaessa saavumme vaikka paikanpäälle kohteeseen.

Nostolava-auton kuljettamiseen riittää henkilöauton ajokortti (b-ajokortti) ja 18 vuoden ikä. Jokainen nostolava-auton vuokraaja saa perusteellisen ja henkilökohtaisen käytönopastuksen ennen vuokrausta. Muuta ei tarvita! Näin helppoa se on!

Info

Info

Nostolava-autot parantavat kiinteistönhuollon turvallisuutta ja tehokkuutta

Nostolava-autot ovat arvokas lisä kiinteistöhuoltoyhtiöiden työkaluvalikoimaan, sekä niille kuluttajille, jotka haluavat itse pestä oman pientalonsa ikkunoita, puhdistaa rännejä tai tehdä maalaustöitä. Ne tarjoavat tehokkaan tavan päästä korkeuksiin ja samalla parantaa työturvallisuutta. Koulutuksen, huollon ja turvavarusteiden oikean käytön avulla nostolava-autot ovat turvallinen ja tehokas työkalu kiinteistöhuoltoon. Kiinteistöhuoltoyhtiöt voivat hyödyntää näitä etuja parantaakseen toimintaansa ja tarjotakseen asiakkailleen entistä laadukkaampaa palvelua.

Janneniskan lupaus: Ihan hyvä ei riitä. Janneniskalla luottamus tarkoittaa ehdotonta huolellisuutta, turvallisuutta ja avoimuutta. Me kannamme vastuun asiakkaamme työn onnistumisesta. Jatkuva osaamisen kartuttaminen auttaa meitä tarjoamaan parasta mahdollista laatua.

Janneniska Oy
Palvelut
isännöinti
nostimet
turvallisuus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

mies kaivaa ränneistä lehtiä korkealla katolla
Näin lisäät turvallisuutta taloyhtiön kevättalkoisiin
Kevättalkoot kokoavat yhteen taloyhtiön asukkaat hoitamaan yhteistä omaisuutta, vaikka useimmilla taloyhtiöillä onkin palkattu kiinteistönhuoltofirma hoitamassa taloyhtiön tarvitsemia palveluja. Talkoot tuovat kustannussäästöä, mutta usein ne ovat mukava tapa pitää yllä yhteishenkeä.Silloin kun taloyhtiössä tehdään talkootöitä, on taloyhtiöllä syytä olla talkoovakuutus kunnossa. Kiinteistön talkoovakuutuksella korvataan talkootyön työn aikana aiheutuneet tapaturmat asunto-osakeyhtiön asukkaille. Jos talkoisiin osallistuvilla asunto-osakeyhtiön osakkailla on henkilökohtaisia vapaa-ajan tai täysajan tapaturmavakuutuksia, kattavat ne heille talkootöissä mahdollisesti sattuvat vahingot. Se antaa turvaa tapaturmaisesti aiheutuneiden ruumiinvammojen varalle esimerkiksi tikkailta putoaminen, joka on valitettavan yleistä ja helposti vältettävissä.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
202111_73849.jpg
Kuntoarvio auttaa selvittämään korjaustarpeet
Pitkän tähtäimen suunnitelma (PTS) yhdessä kuntoarvion kanssa auttaa hallitusta pitämään taloyhtiön kunnossa.
20221_76567.jpg
Mitä tarkoittavat: ennakkovuo­sitarkastus sekä 10-vuotista­kuutarkastus?
Taloyhtiön asiakirjoissa saattaa vilahtaa entuudestaan tuntemattomia käsitteitä. Mistä on kyse, kun suunnitellaan ennakkovuositarkastuksen tekemistä tai 10-vuotistakuutarkastusta?
20218_71758.jpg
10 tärkeintä tarkastus­kohtaa hissin määrä­aikaistarkas­tuksessa
Hissionnettomuuksia sattuu onneksi harvoin, mutta seuraukset voivat olla vakavia – kuten Kaunialan sairaalassa kuolemaan johtaneessa hissitapaturmassa. Sairaalan hoitaja ja pyörätuolissa ollut kuntoutuja olivat poistumassa hissikorista. Kesken poistumisen hissikori lähti liikkeelle ylöspäin. Kuntoutuja jäi puristukseen korin lattian ja kerrostason kulkuaukon yläkarmiin ja menehtyi.Tapaturmassa syynä oli nostokoneisten jarrun vikaantuminen. Hissien osat vaativat huoltoa ja tarkastustoimenpiteitä. Onnettomuuksilta vältytäänkin parhaiten ennakoimalla hissin huoltotoimenpiteitä säännöllisien ja lain vaatimien hissitarkastuksen avulla. Mutta mitä itse hissitarkastuksessa oikein tarkastetaan ja miksi? Onko teidän taloyhtiössänne hissiturvallisuus kunnossa?
20237_82637.jpg
Aki testasi henkilö­nostinta: Ulottuva ja yllättävän ketterä
Katolle pitäisi päästä. Siihen tarvitaan turvavaljaat, turvalliset tikkaat tai peräti rakennustelineet, turvavarusteet, tuulettomat sääolosuhteet ja mitä muuta vielä. No ei nyt aivan näinkään. Helpommallakin pääsee.Omakotitalossa Turussa piti päästä katonpesuun, sadevesikourujen puhdistukseen ja lisäksi piti maalata räystäät sekä ikkunapellit. Tähän kaikkeen tarvittiin helppokäyttöinen ja näppärä tapa päästä korkealle turvallisesti. Niinpä Aki marssi Janneniskan Turun toimipisteelle katsomaan, löytyisikö apu ongelmaan sieltä.Sieltähän löytyi henkilönostin, mallia JN24!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton