• Etusivu
  • Remontti

Kuntoarvio on nyt muokattava korjaussuunnitelma

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.03.2014
20115_26120.jpg

Näin Omataloyhtiö.fin kuntoarvio toimii

Syötä taloyhtiön perus- sekä rakennetiedot osa-alue kerrallaan. Kuntoarvio antaa automaattisesti asennusajaksi syöttämäsi rakennusvuoden, mutta mikäli jokin rakenneosista on peruskorjattu katsotaan sen elinkaaren alkavan alusta, syötä siis rakennusvuoden tilalle peruskorjausvuosi.

Mikäli rakenneosalle on tehty mittava määräaikaishuolto kuten maalaushuolto tai vastaava, merkkaa se kunnostusvuodelle varattuun sarakkeeseen.

Laskennalliseen korjaustarpeeseen perustuva yhteenveto

Syötettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, saat eri rakenneosien oletettuihin käyttöikiin perustuvan arvion taloyhtiön korjaustarpeista. Heinäkuussa 2010 voimaan tullut uusi asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiöiden hallituksia esittämään yhtiökokoukselle taloyhtiön tulevan korjaustarpeen. Omataloyhtiö.fi:n tarjoama kartoitus on erinomainen tapa aloittaa kuntokartoitusprosessi taloyhtiössä.

Graafinen yhteenveto:

Graafinen yhteenveto tuo taloyhtiösi laskennallisen peruskorjaustarpeen aikajanalle. Tässä vaiheessa hankkeiden ajoitus on täysin riippuvainen määrittämistäsi asennus-/peruskorjausvuosista.

20115_26105.jpg

Kirjallinen yhteenveto:

Graafisen yhteenvedon lisäksi saat kirjallisen vastineen taloyhtiösi laskennallisesta korjaustarpeesta. Kirjallinen osio ottaa huomioon myös syöttämäsi määräaikaishuollot ja näin ollen ilmoitta mikäli syytä mittavampaan huoltoon rakenneosan osalta on lähestymässä.

20115_26107.jpg

Kuntoarviosta korjaussuunnitelmaksi

Laskennallisen yhteenvedon jälkeen voi valita sekä ajoittaa taloyhtiösi korjaushankkeet täsmällisemmin, tähän vaiheeseen pääset klikkaamalla aikajana-kuvan alla olevaa "Toteutettavat hankkeet" -painiketta.

Kiinteistöt ovat yksilöitä ja rakenneosien vanheneminen on hyvin kohdekohtaista. Laskennallisen arvion lisäksi on taloyhtiössä syytä suorittaa kierros, jossa rakenneosien kuntoa arvioidaan silmämääräisesti. Päivityksen myötä käyttäjillä on nyt mahdollisuus muokata korjaushankkeiden ajoitusta aikajanalla.

Mahdollisuus lisäinformaatioon:

Valitessasi taloyhtiöllesi ajankohtaisia korjaushankkeita voit samalla ilmaista mielenkiintosi lisäinformaatiota kohtaan. Rastittamalla yhteydenottosarakkeeseen saat tietoa tulevasta hankkeesta hyvissä ajoin ennen hankkeen aloittamista. Osana hyvää hallitustyöskentelyä on riittävän varhainen korjaushankkeiden valmistelu.

20115_26108.jpg

Korjaussuunnitelmasta PTS-suunnitelmaksi

Suunnitelmallisuus korjaushankkeiden osalta voidaan ottaa osaksi kiinteistön hallintastrategiaa. Rakenneosien korjaustarpeen ajoittaminen kannattaa toteuttaa kuntoarvion avulla. Kuntoarvion perusteella voidaan laatia pitkän aikavälin suunnitelma eli PTS. PTS-suunnitelma sisältää paitsi rakenneosien kuntoarvion myös arvion korjaustarpeiden kiireellisyydestä sekä kustannuksista.

Palvelumme avulla voit ottaa yhteyttä eri ratkaisuntarjoajiin, jotka kertovat taloyhtiötäsi lähestyvälle korjaushankkeelle kustannusarvion. Kun arvio kustannuksista on selvillä voit liittää ne Omataloyhtiö.fin kuntoarvioon ja koota ne PTS-suunnitelmaksi.

Siirry Suorapalveluun saadaksesi kustannustietoa korjaushankkeista...

20115_26109.jpg

Kustannusten kohdistaminen:

PTS-suunnitelmaan syötettyjen kustannustenjakaminen edellyttää kokonaisosakemäärän syöttämistä. Kun tämä tieto on syötetty laskee ohjelma kullekin vuodelle osakekohtaisen korjausrasitteen.

20115_26110.jpg

Kuntoarvion tulostaminen

Päivityksen myötä on koko kuntoarvion tulostaminen PTS-suunnitelmineen tulostettavissa. Kuntoarvio-ikkunan oikeasta yläreunasta löytyy painike "PDF", jonka avulla saa tulostuskelpoisen kokonaisuuden laatimastasi kuntoarvioista.

Siirry kuntoarvioon...

20115_26111.jpg
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

Mies ja nainen näyttävät mietteliäiltä kuvassa ja katsovat eri suuntiin.
Vastuunjakotaulukko
Kunnossapitovastuun jakautumisesta taloyhtiöissä on annettu selkeät ohjeet. Silti kysymyksiä siitä, kuka on vastuussa yhtiön rakennuksen julkisivusta tai vian korjaamisesta pesutiloissa, syntyy verrattain usein.
20236_82003.jpg
Hallituksen vastuu yhtiön ja osakkaiden omaisuudesta?
Asuntoyhtiössämme (osakeyhtiölaki kyseessä) hallitus ei ole ryhtynyt tarvittaviin toimenpiteisiin yhtiön kunnostamiseksi, vaikka viat on tiedostettu jo vuosia. Mikä on yhtiön hallituksen vastuu kiinteistön eli yhteisen omaisuuden hoidosta? Kokouksessa kyllä luvataan hyvää ja kaunista mutta asioiden hoitaa siirretään uudelleen ja uudelleen, vuodesta toiseen. Hallitus vetoaa rahanpuutteeseen, jota kuitenkin pankista saa, jos hakee.Yhtiön rakenne senkun rapisee ja nyt huoli painaa, että asunnon sijoitus häviää leväperäisen hoitamattomuuden vuoksi. Mitä keinoja osakkailla on? Äänivähemmistö haluaa kunnostaa kiinteistöä, mutta hallitus ei tee mitään asian hyväksi? Yhtiötä pyörittää ennestään jo huonosti pärjänneet yrittäjät äänienemmistöllään.Miten toimisimme, että saisimme hallituksen tekemään kaikkia osakkaita miellyttäviä päätöksiä? Ovatko lakimiehet ainoa apu?
20224_77920.jpg
Miten talo­yhtiön märkätila­remontin perus­taso määritellään?
Kyseessä on 6 huoneiston rivitaloyhtiö. Vuonna 2021 on tehty päätös kunnostaa 2 märkätilaa. Kokousmateriaalissa oli asiakirja "Hallituksen näkemys kunnossapidon tarpeesta 2022–2026", jossa ko asiasta on todettu, että tavoitteena on jokaisen märkätilan korjaaminen. Päätöstä siitä, että kaikki märkätilat kunnostetaan ja aikataulusta ei kuitenkaan ole olemassa. Osa osakkaista on kunnostanut omalla kustannuksellaan vuosien saatossa märkätilansa.Minkäänlaista kustannusarviota ei ole saatu, eikä sitä, mitä remontti pitää sisällään. Puhutaan perustasosta.Mutta kuuluvatko esimerkiksi hanat, lauteet ja valaistus myös taloyhtiön maksettaviksi, kun puhutaan perustason korjauksesta?
20144_39118.jpg
Tiesitkö, että Fortum tekee ilmaisen laitemitoituksen?
Lämmönjakolaitteet voi uusia avaimet käteen -periaatteellaFortum tekee laitemitoituksen asuintaloille ilmaiseksi lämmönjakolaitteiden uusinnan yhteydessä. Jos kiinteistön käyttötarkoitukseen on tullut muutoksia tai lämmitysverkoston tasapainotuksesta on vierähtänyt aikaa, on hyvä käyttää suunnittelijaa. Laitemitoituksessa mitoitetaan lämmönsiirtimet, säätöventtiilit, pumput ja paisuntalaitteet. Fortum hoitaa haluttaessa myös koko lämmönjakolaitteiden uusimisen avaimet käteen -periaatteella. Suunnitteluvaiheeseen on varattava riittävästi aikaa, jotta kaikki tekijät saadaan huomioiduksi. Hankesuunnittelu, laitteiston mitoitus, urakan kilpailutus, aikataulutus ja hankkeen toteuttaminen vaativat jokainen vaihe oman aikansa ja huomionsa. Itse laiteuusinta sujuu urakoitsijan osalta nopeasti eikä vuodenajalla ole toteutuksen kannalta suurta merkitystä. Lämmityskatkos kestää yleensä vain yhden työpäivän.
Capse pumppaamo elinkaari
Miten jatkaa pumppaamon elinkaarta?
Elinkaaripalvelu on paljon käytetty sana, kun puhutaan huolto- ja ylläpitopalveluista. Mitä elinkaaripalvelun tulisi sisältää, että se olisi läpinäkyvä ja tarjoaisi riittävästi tietoa laitteiden tämän hetken tilanteesta ja tulevaisuuden tarpeista?
20098_18360.jpg
Rakennus Lohja Oy luottaa Icopalin laadukkaaseen valokateosaamiseen
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton