Kuntoarvio on nyt muokattava korjaussuunnitelma
Näin Omataloyhtiö.fin kuntoarvio toimii
Syötä taloyhtiön perus- sekä rakennetiedot osa-alue kerrallaan. Kuntoarvio antaa automaattisesti asennusajaksi syöttämäsi rakennusvuoden, mutta mikäli jokin rakenneosista on peruskorjattu katsotaan sen elinkaaren alkavan alusta, syötä siis rakennusvuoden tilalle peruskorjausvuosi.
Mikäli rakenneosalle on tehty mittava määräaikaishuolto kuten maalaushuolto tai vastaava, merkkaa se kunnostusvuodelle varattuun sarakkeeseen.
Laskennalliseen korjaustarpeeseen perustuva yhteenveto
Syötettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, saat eri rakenneosien oletettuihin käyttöikiin perustuvan arvion taloyhtiön korjaustarpeista. Heinäkuussa 2010 voimaan tullut uusi asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiöiden hallituksia esittämään yhtiökokoukselle taloyhtiön tulevan korjaustarpeen. Omataloyhtiö.fi:n tarjoama kartoitus on erinomainen tapa aloittaa kuntokartoitusprosessi taloyhtiössä.
Graafinen yhteenveto:
Graafinen yhteenveto tuo taloyhtiösi laskennallisen peruskorjaustarpeen aikajanalle. Tässä vaiheessa hankkeiden ajoitus on täysin riippuvainen määrittämistäsi asennus-/peruskorjausvuosista.
Kirjallinen yhteenveto:
Graafisen yhteenvedon lisäksi saat kirjallisen vastineen taloyhtiösi laskennallisesta korjaustarpeesta. Kirjallinen osio ottaa huomioon myös syöttämäsi määräaikaishuollot ja näin ollen ilmoitta mikäli syytä mittavampaan huoltoon rakenneosan osalta on lähestymässä.
Kuntoarviosta korjaussuunnitelmaksi
Laskennallisen yhteenvedon jälkeen voi valita sekä ajoittaa taloyhtiösi korjaushankkeet täsmällisemmin, tähän vaiheeseen pääset klikkaamalla aikajana-kuvan alla olevaa "Toteutettavat hankkeet" -painiketta.
Kiinteistöt ovat yksilöitä ja rakenneosien vanheneminen on hyvin kohdekohtaista. Laskennallisen arvion lisäksi on taloyhtiössä syytä suorittaa kierros, jossa rakenneosien kuntoa arvioidaan silmämääräisesti. Päivityksen myötä käyttäjillä on nyt mahdollisuus muokata korjaushankkeiden ajoitusta aikajanalla.
Mahdollisuus lisäinformaatioon:
Valitessasi taloyhtiöllesi ajankohtaisia korjaushankkeita voit samalla ilmaista mielenkiintosi lisäinformaatiota kohtaan. Rastittamalla yhteydenottosarakkeeseen saat tietoa tulevasta hankkeesta hyvissä ajoin ennen hankkeen aloittamista. Osana hyvää hallitustyöskentelyä on riittävän varhainen korjaushankkeiden valmistelu.
Korjaussuunnitelmasta PTS-suunnitelmaksi
Suunnitelmallisuus korjaushankkeiden osalta voidaan ottaa osaksi kiinteistön hallintastrategiaa. Rakenneosien korjaustarpeen ajoittaminen kannattaa toteuttaa kuntoarvion avulla. Kuntoarvion perusteella voidaan laatia pitkän aikavälin suunnitelma eli PTS. PTS-suunnitelma sisältää paitsi rakenneosien kuntoarvion myös arvion korjaustarpeiden kiireellisyydestä sekä kustannuksista.
Palvelumme avulla voit ottaa yhteyttä eri ratkaisuntarjoajiin, jotka kertovat taloyhtiötäsi lähestyvälle korjaushankkeelle kustannusarvion. Kun arvio kustannuksista on selvillä voit liittää ne Omataloyhtiö.fin kuntoarvioon ja koota ne PTS-suunnitelmaksi.
Siirry Suorapalveluun saadaksesi kustannustietoa korjaushankkeista...
Kustannusten kohdistaminen:
PTS-suunnitelmaan syötettyjen kustannustenjakaminen edellyttää kokonaisosakemäärän syöttämistä. Kun tämä tieto on syötetty laskee ohjelma kullekin vuodelle osakekohtaisen korjausrasitteen.
Kuntoarvion tulostaminen
Päivityksen myötä on koko kuntoarvion tulostaminen PTS-suunnitelmineen tulostettavissa. Kuntoarvio-ikkunan oikeasta yläreunasta löytyy painike "PDF", jonka avulla saa tulostuskelpoisen kokonaisuuden laatimastasi kuntoarvioista.