• Etusivu
  • LVI

Energiaremontti tuo säästöjä taloyhtiölle

Rakentajan toimitus
Julkaistu 12.05.2021
202011_67605.jpg

Vietämme suurimman osan ajastamme sisätiloissa ja silloin puhtaan sisäilman merkitys korostuu. Tunkkainen haju kertoo yleensä liian heikosta ilmanvaihdosta. Puutteellinen tai väärin toimiva ilmanvaihto lisää myös epäpuhtauksien sekä viruksien leviämistä kiinteistöissä. Tehokas ja toimiva ilmanvaihto tuo taas rakennukseen puhdasta ilmaa ja poistaa sisäilmasta epäpuhtauksia ja kosteutta. Raikas sisäilma saa olon tuntumaan kevyeltä, parantaa unen laatua ja antaa energiaa työpäivään.

Eskon Oy on palvellut ilmanvaihtoasioissa monipuolisesti jo useiden vuosien ajan. Nyt Eskon Oy on vahvistanut ilmanvaihtoyksikköään ostamalla ilmanvaihdon säätöihin ja kiinteistöjen ilmanvaihdon energiatehokkuuden parantamiseen erikoistuneen North Air Oy:n huhtikuussa 2021. Samalla palvelut laajenivat entisestään ilmanvaihdon säätö- ja puhdistustöiden sekä energiaremonttien osalta.

Energiaremontilla säästöjä

Energiaremonttia mietittäessä kannattaa muistaa, että remontin laajuus on verrattavissa saatuihin säästöihin. Pienellä energiaremontilla saadaan pieniä tuloksia ja suuri energiasaneeraus johtavaa huomattaviin energiasäästöihin.

Eskonille ekologisuus ja ilmastotavoitteet ovat tärkeitä ja tämän vuoksi he haluavatkin tarjota asiakkailleen aidosti energiatehokkaat ratkaisut ilmanvaihdon modernisointiin. Ekologiset valinnat ja ympäristöä säästävät ajattelumallit tuovat paremman omantunnon ja tukevat kestävää kehitystä.

Eskon tekee pääkaupunkiseudulla ilmaisia kartoituksia, josta saa tuloksena energiatehokkaan ratkaisuehdotuksen ilmanvaihtojärjestelmän modernisoinnille.

Tutustu lisää energiaremontteihin!

Ilmanvaihto kaipaa huoltoa

Hyvä ilmanvaihto on puhdas ja toimiva, mutta myös meluton, vedoton, hajuton, pölytön ja miellyttävän lämpöinen. Sen vuoksi ilmanvaihto tarvitsee välillä tarkistaa ja huoltaa. Koneellisen ilmanvaihdon asianmukaisesti toteutettu puhdistus ja säätö kuuluvat olennaisena osana ilmanvaihdon toimivuuden ylläpitoon.

Ilmanvaihtojärjestelmässä tapahtuu vuosien varrella muutoksia ja likaantumista, sen vuoksi järjestelmien säännöllinen puhdistus ja säätö on tärkeää. Yleensä tässä yhteydessä löytyy myös puutteita, järjestelmässä tapahtuneita muutoksia tai asioita, joita ei ehkä tavallisen huollon yhteydessä ole huomioitu.

Eskon Oy tuntee kaikenlaiset ilmanvaihdon järjestelmät ja heiltä saat niin pienet kuin suuremmatkin ilmanvaihtoasennukset ja ilmanvaihtojärjestelmien huoltotyöt vuosikymmenten kokemuksella.

Kiinnostuitko aiheesta? Voit jättää yhteydenottopyynnön tästä

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

LVI
koneellinen ilmanvaihto
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Ilmanvaihtokanavien puhdistus omakotitalossa
Milloin on aika puhdistaa kiinteistön ilmanvaihtokanavat?
Ilmanvaihtojärjestelmiin kertyy ajan mittaan epäpuhtauksia, kuten pölyä, siitepölyä, homesieniä, mikrobeja, bakteereja, savu-, käry- ja kemikaalien jäämiä. Myös kanaviin päässyt kosteus levittää epäpuhtauksia. Epäpuhdas sisäilma vaikuttaa suoraan terveyteen, viihtyvyyteen, paloturvallisuuteen sekä työtehoon. Toimiva ilmastointijärjestelmä paitsi parantaa sisäilmaa, myös auttaa pitämään kiinteistön rakenteet kunnossa poistamalla haitallisen kosteuden rakenteista ja parantaa samalla rakennuksen energiataloudellisuutta. Suositus on puhdistaa ilmanvaihtokanavat 10 vuoden välein.
20203_63046.jpg
Uudistettu ilmanvaihto tuo useita hyötyjä taloyhtiölle
Uudistettu MyVallox-ilmanvaihto sisältää entistä enemmän automatiikkaa ja käytettävyyteenkin on panostettu. Taloyhtiöiden kannattaa panostaa automatisoituun, tarpeenmukaiseen ilmanvaihtoon, koska sen avulla säästetään energiaa ja asumismukavuus paranee.
20226_78900.jpg
Asuinmukavuutta uudella ilmanvaihdolla - tutustu esimerkkikohteeseen
As Oy Radiopuisto 1 sijaitsee suositussa Vasaramäen kaupunginosassa muutaman kilometrin päässä Turun keskustasta. Perheasuntoja on alueella harvoin tarjolla, ja asukkaat viihtyvätkin taloyhtiössä pitkään, toisinaan vain vaihtaen isompaan kotiin perheen kasvaessa. Siksi osakkaat olivat motivoituneita parantamaan asuinmukavuuttaan entisestään ilmanvaihtoremontin avulla.
20161_45202.jpg
Terve sisäilma uuteen ja vanhaan taloon
Sisäilman kosteustason hallinta on tärkeääIlmanvaihdon tärkeitä tehtäviä ovat:- Sisäilmassa olevan kosteuden poistaminen – 4 henkinen perhe tuottaa toimillaan sisäilmaan vuorokaudessa keskimäärin 7-10 litran kosteuskuorman. Asunnon kosteuslähteitä ovat mm. ruoanlaitto, astianpesu, peseytyminen, saunominen, pyykinpesu, huonekasvit ym.- Rakennus- ja sisustusmateriaaleista tulevien päästöjen poistaminen sisäilmasta.- Hiilidioksidipitoisuuden pitäminen riittävän alhaisena. Jos sisäilmassa ei ole riittävästi happea, voi se aiheuttaa mm. väsymystä ja päänsärkyä.- Puhtaan, suodatetun ja oikean lämpöisen ilman sisääntuonti, joka on merkittävä tekijä asumismukavuudelle. Mitä puhtaampaa sisäilma, sitä paremmin asukkaat voivat ja jaksavat. Lämmittämällä tuloilmaa vältetään myös vedon tunne.
20203_63217.jpg
Hyvä ilmanvaihto toimii asukkaan elämänrytmin mukaisesti
Hyvä sisäilma on jokaiselle asukkaalle terveyden ja hyvinvoinnin kannalta tärkeää siinä missä ruoka ja vesi. Hyvä sisäilma on hajuton, pölytön, vedoton ja miellyttävän lämpöinen. Toimiva ilmanvaihto tunnistaa sisäilmasta kosteus- ja hiilidioksidipitoisuuksia sekä orgaanisia epäpuhtauksia. Hyvä ilmanvaihto toimii myös asukkaiden asumisrytmin ehdoilla!
Vallox 125 MV
Energiatehokas ilmanvaihtokone nykyaikaisilla ominaisuuksilla
Vallox 125 MV -ilmanvaihtokone mullistaa ilmanvaihdon saneerauksen. Koneen eri malleilla voidaan korvata kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokonemalleja, jolloin saavutetaan energiatehokas ja ominaisuuksiltaan nykyaikainen ilmanvaihto helposti ja nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton