• Etusivu
  • Remontti

Huippu-uutuus! Ainoa hengittävä aluskate 30 vuoden takuulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vesivek Oy
Julkaistu 10.09.2020Päivitetty 07.12.2020
20209_66526.jpg

Vesivek Divoroll ProTM-aluskate on vihreä, koska se on optimaalinen väri UV-kestävyyden kannalta.

Toimiva kattorakenne on monen osatekijän summa. Katemateriaalin pitkästä takuusta ei ole iloa, jos katteen alapuoliset rakenteet eivät toimi oikein. Siksi aluskatteella on suuri merkitys. Sen tulee pysäyttää ylhäältä mahdollisesti tulevat vuodot sekä sitoa alhaalta nouseva kosteus ja luovuttaa se ilman kuivuessa. Näin yläpohja säilyy kuivana ja terveenä.

Lisääntyvä kosteus vaatii aluskatteelta enemmän

Tampereen yliopistossa tehdyn väitöskirjan mukaan (Toni Pakkala 2020) Suomen rakennuskanta joutuu koville ilmastonmuutoksen myötä. Rakennusten kosteusrasitustaso tulee nousemaan esimerkiksi viistosateiden sekä lämpimien talvien runsaiden vesisateiden myötä. Myös pilvisyys lisääntyy erityisesti talvella, jolloin auringonvalo ja sen kosteutta haihduttava vaikutus ovat muutenkin vähäisimmillään Suomessa.

Nämä kaikki tekijät lisäävät homeen kasvua ja kosteuden kondensoitumista varsinkin rakenteiden ulko-osissa ja joissakin tapauksissa myös muualla rakenteessa. Otollisin ympäristö homeen muodostumiselle syntyy, kun ilmankosteus on yli 85% ja lämpötila alle 10 astetta.

Ilmastonmuutoksen myötä sateet ja kondensiokosteus lisääntyvät, joten muun muassa aluskatteelta vaaditaan Suomessa yhä enemmän. Ei ole siis aivan sama, mitä aluskatetta katteen alla käytetään, varsinkaan, jos katolta odotetaan pitkäikäisyyttä ja laatua.

Ota huomioon muuttuvan sään vaikutukset kattoratkaisuissa

Kattoremontti on taloyhtiölle aina iso investointi. Remontissa käytettyjen rakenne- ja materiaaliratkaisujen tulee olla pitkäikäisiä ja suunniteltu niin, että ne toimivat myös muuttuvissa sääolosuhteissa. Vesivekin tuotekehitysosastolla on huomioitu ilmastonmuutoksen tuomat haasteet.

Vesivek Divoroll ProTM -aluskate on kehitetty nimenomaan Suomen vaativiin sääolosuhteisiin. Siinä yhdistyvät pitkään Euroopassa käytössä olleen aluskatteen ja Suomen markkinoilla käytetyn katteen parhaat ominaisuudet.

Vesivek Divoroll Pro TM -aluskate on tavanomaista painavampi ja paksumpi. Siksi se sitoo enemmän vettä itseensä ja luovuttaa sen kuivalla ilmalla pois. Näin lisääntyvä kosteus ei pääse valumaan yläpohjaan eikä vaurioittamaan rakenteita.

Info

Info

Vesivek Divoroll ProTM -aluskatteen edut:

  • Diffuusioavoin eli hengittävä aluskate: pysäyttää ylhäältä tulevan kosteuden, mutta päästää alhaalta nousevan vesihöyryn läpi.
  • Tavanomaista aluskatetta painavampi ja paksumpi > erinomainen kosteudensitomiskyky.
  • Maksimaalinen UV-säteilyn kesto (vihreä väri).
  • Erinomainen mekaaninen lujuus.
  • Näiden ominaisuuksiensa ansiosta Vesivek Divoroll ProTM on ainoa hengittävä aluskate, jolla 30 vuoden valmistajan takuu.

Samoin uuden aluskatteen mekaaninen lujuus on erinomainen, mikä on tärkeä ominaisuus tulevaisuudessa tuulten lisääntyessä.Tuulen aiheuttama hankaus rakenteita vasten ei vaurioita aluskatetta yhtä herkästi kuin tavallista aluskatetta.

Vesivek Divoroll Pro:n UV-säteilyn kesto on myös erinomainen. Aluskate ei haperoidu auringonvalon vaikutuksesta ja säilyttää kosteudensitomiskykynsä.

Vesivek Divoroll Pro:n UV-säteilyn kesto on myös erinomainen. Aluskate ei haperoidu auringonvalon vaikutuksesta ja säilyttää kosteudensitomiskykynsä. Vesivek Divoroll ProTM onkin ainoa hengittävä aluskate, jolla on 30 vuoden valmistajan takuu.

Sateiden ja ilmankosteuden lisääntyessä yläpohjan tuulettuvuuden merkitys korostuu entisestään. Käyttämämme tuplatuuletusrakenne takaa riittävän ilmankierron aluskatteen molemmin puolin. Osa vanhemmista kattorakenteista vaatii kuitenkin erikoisratkaisuja, jotta riittävä tuulettuvuus voidaan saavuttaa. Siksi olemme konseptoineet erikoisrakenteita näitä kohteita varten.

Kysy lisää Vesivekin paikallisilta asiantuntijoilta!

Vesivek Oy
Remontti
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20191_55863.jpg
Talvi on paras aika tehdä taloyhtiön katon kuntoarvio
Vesivekin työmiehet eivät pakkasessa hyydy, vaan kuntoarviot ja remontit pyörivät yhtä lailla talvikuukausinakin. Itse asiassa talvi on mitä mainiointa aikaa tarkistuttaa taloyhtiön katon kunto. Taloyhtiön hallituksen sekä isännöitsijän lainsäädännössä määritellyn huolellisuusvelvoitteen täyttymiseksi kannattaa hyödyntää asiantuntijoita. Kun toimit ripeästi, saat katon kuntoon kevääksi ja voit huoletta ottaa vastaan kevään sulamisvedet ja putoavat lumikuormat.
20105_21716.jpg
Sadevesijärjestelmän kuntokartoitus
Sadevesijärjestelmien oletettu käyttöikä on noin 30 vuotta. Materiaalista ja pinnoitteesta riippuen voi uusiminen tulla ajankohtaiseksi jo aiemminkin. Tavoitteellisen käyttöiän saavuttamiseksi on räystäskourut syytä huoltaa kaksi kertaa vuodessa. Liasta aiheutuvat rasitukset voivat paitsi vahingoittaa materiaalia myös muuttaa kaatojen suuntaa, jolloin järjestelmä ei toimi toivotulla tavalla. Kuntokartoitus sadevesijärjestelmän osalta on syytä hoitaa hyvissä ajoin.Jätä yhteydenottopyyntö Vesivekille
20111_23936.jpg
Sadevesijärjestelmä ja kattoturvatuotteet kuntoon edullisesti talvella!
Mikäli haluat remontoida sadevesijärjestelmäsi ja kattoturvatuotteesi edullisemmin, voit käyttää talvietua.Talvietu koskee yksityisiä rakentajia/saneeraajia sekä asunto-osakeyhtioissä tehtyjä sopimuksia.Talviedun, -10% saat, kun työ suoritetaan tammi- huhtikuun välisenä aikana ja kauppa on myyjän kanssa sovittu ennen maaliskuun loppua.Haluamme turvata ammattitaitoisten asentajiemme talvityöllisyyden ja romuttaa ajatuksen talvityön vaikeuksista. Talviedusta saat lisätietoa Vesivekin myyjiltä.Jätä yhteydenottopyyntö tästäLue lisää sadevesijärjestelmistä
20187_53873.jpg
Jatka katon käyttöikää vaihtoruuveilla
Valitettavan usein katon kiinnittämiseen käytetyt naulat ja ruuvit ovat katon heikoin lenkki. Niiden huonon kunnon vuoksi vaihdetaan turhan usein koko katto. KINGI® vaihtoruuvi™ on suunniteltu jatkamaan peltikaton kestoikää pellin mukaiseksi.
20159_44466.jpg
Tiilikatto on kestävä ja helppohoitoinen
Kattotiiliä on käytetty jo tuhansia vuosia. Sille on yksi hyvä syy. Katosta tulee kestävä, turvallinen ja tyylikäs. Katon toiminnan ymmärtäminen voi olla ensimmäinen askel täydellisen katon luomiseen.
20191_56040.jpg
Lunta katolla?
Suomen ympäristökeskus (SYKE) seuraa aktiivisesti maaston lumikuormaa ja ylläpitää ajankohtaista tietoa sekä reaaliaikaista laskentaa lumikuormasta verkkosivuillaan. Rakennevioista johtuvia isojen hallien kattojen sortumia esiintyy usein alkutalvesta lumikuorman ylittäessä 100 kg/m2 tai runsaiden sateiden jälkeen, kun lumikuorma kasvaa nopeasti.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton