• Etusivu
  • Remontti

Lumikuormien riskikartoitus

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 21.12.2011
201112_29017.jpg

Joka talvi sattuu ikäviä onnettomuuksia, jotka aiheutuvat katolta putoavasta lumesta ja jäästä. Kiinteistön omistaja tai haltija on vastuussa siitä, että näin ei pääse käymään. Olemalla valppaana lumenpudotuksen suhteen ja seuraamalla tilannetta säännöllisin tarkastuksin voi onnettomuusriskiä oleellisesti pienentää.
Icopal Katto Oy:n ammattilaiset voivat seurata tilannetta puolestanne, suorittaa lumikuormien riskikartoitukset sekä tarvittavat lumenpudotukset ammattitaidolla ja turvallisesti.

Lumikuormien riskikartoitus

Mittaustapana käytämme lieriömittausta ja teemme otannan tarvittaessa kohdista katolta. Lumikuorman määrityksessä mitataan lumikerroksen vahvuus (esim. 0,6-1,4m) Lumen paino punnitaan vaa`alla (esim. 46kg/m² – 175kg/m²) Tämän pohjalta suoritetaan riskien arviointi. Arvio perustuu Suomen rakentamismääräyskokoelman ja ympäristöministeriön määrittelemiin rakenteiden kuormitusarvioihin. (esim. Uusimaa 200kg/m²) Huom! Yksi sentti jäätä vastaa painoltaan viiden sentin lumikerrosta.

201112_29018.jpg

Tämän jälkeen annamme suosituksen tarvittavista toimenpiteistä. Esimerkiksi Uudellamaalla suositellaan lumenpudostusta suoritettavaksi, kun katolla on kinostumia, jotka ovat yli 70 cm. Seuraamme aktiivisesti tilannetta katoilla ja lumenpudotuksia suoritetaan alueilla, joissa pistekuorma ylittää normit tai muu vaaratekijä havainnoidaan. Esimerkiksi räystäillä olevien jääpuikkojen poistaminen keskustan alueella on välttämätöntä jalankulkijoiden turvallisuuden kannalta.

Ohessa muutama mallikuva lumikuormien riskikartoituksista. Kohteena on liiketalo Lanterna ja mittausten välissä aikaa on 9 päivää. Ts. samaa kohdetta voidaan seurata koko talven ja lumet pudotetaan vasta, kun pistekuormat ylittävät normit.

201112_29015.jpg
201112_29016.jpg
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20099_18700.jpg
Icopalin Fastlock Uni-valokatteiden tuotevalikoima laajeni värillisillä valokatteilla
Icopal on laajentanut Fastlock Uni – valokatteiden tuotevalikoimaa värillisillä valokatteilla. Ammattikäyttöön tarkoitetut värilliset valokatteet sopivat erityisesti julkisten kohteiden kattamiseen. Sopivia käyttökohteita ovatkin muun muassa kauppakeskukset, julkiset rakennukset, urheilustadionit, päiväkodit, koulut jne. Värillinen Fastlock Uni soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa yrityksen tai yhteisön imagovärien esiintuominen on tärkeää.Mikäli valmiista värivalikoimasta ei löydy asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa sävyä, saa Fastlock Uni – valokatetta sävytettynä myös asiakkaan toivomiin väreihin. Runsaiden värimahdollisuuksien ja monipuolisuutensa ansiosta Fastlock Uni soveltuukin lukemattomiin eri käyttötarkoituksiin.Fastlock Uni – valokate on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joka kestää hyvin säänvaihteluja. Icopal Oy myöntääkin tuotteelle 10 vuoden kestävyystakuun.
PyöräNoja rantamaisemassa
Pyörät turvallisesti ja tehokkaasti parkkiin sisällä ja ulkona
Keväällä ja kesällä pyöräily lisääntyy, kun aurinko tuo mukanaan mainiot pyöräilykelit. Hyvässä järjestyksessä olevat pyörävarastot ja tehokkaat pyöräparkit kannustavat starttaamaan pyöräilykauden.
20216_70893.jpg
Miten lattia­lämmityksen käyttö voidaan laskuttaa osakkaalta?
Taloyhtiössämme on kaukolämpö ja osakkeiden lämmitys tapahtuu sekä vesikiertoisilla lämmityspattereilla että vesikiertoisella lattialämmityksellä. Yhden osakkaan lattialämmityspiiri on mennyt rikki ja konsultoimamme remonttiyritykset ovat kaikki olleet samaa mieltä, että tuo kannattaisi korvata sähköisellä lattialämmityksellä. Jos tämä tehtäisi näin, jäisi lattialämmityksen vaatima sähkö kyseisen osakkeen omistajan vastuulle. Pitääkö tuo osakkaalle ylimääräisenä kustannuksena tuleva lattialämmityksen sähkö korvata esimerkiksi huoneistokohtaista vastiketta pienentämällä ja miten tuo laskettaisiin?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kenen kuuluu tehdä lumityöt taloyhtiössä?
Rivitaloyhtiössämme asuntojemme edessä olevat piha-alueet eivät kuulu osakkaan hallintaan vaan ovat taloyhtiön hallinnoimia alueita. Kuuluuko tällöin taloyhtiön pitää alueet puhtaana lumesta (käyttämällä esim. Kiinteistöhoitoyhtiötä) vai hoitaako jokainen asukas itse oman asuntonsa edustan? Voiko yhtiö velvoittaa asukasta, kun piha-alue ei kuulu osakkaan hallintaan?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton