• Etusivu
  • Materiaalit

Märkätilan pohjat kuntoon - valmis pinta vedeneristykselle

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 16.12.2009Päivitetty 08.08.2023
20152_42378.jpg

Kosteudelle altiiden tilojen rakennusmateriaaleissa on syytä panostaa laatuun. Märkätiloissa oleva kosteusrasitus aiheuttaa riskin kosteusvaurioille mikäli tilan pintarakenteita ei ole toteutettu siihen soveltuvilla materiaaleilla. Vedeneristyskerros ja laatoitus vaativat aina kunnollisen pohjan, jotta rakenne toimii oikein. Tämä onnistuu parhaiten käyttämällä märkätiloihin suunniteltuja tasotteita.

Valuihin ja tasoituksiin hierrettävä lattiamassa

Kiilto 70 on M1-luokiteltu, hierrettävä lattiamassa. Tuotteella on erittäin laaja käyttöala, sillä se soveltuu 5 - 100 mm:n valuihin, oikaisuihin ja kallistuksiin. Kiilto 70:llä saadaan valmis pinta vedeneristeelle. Tuote on kävelykuiva kahdessa tunnissa ja pinnoitettavissa 20 mm/vrk.

Kiilto 70 soveltuu käytettäväksi Kiilto Start Primerin kanssa alustassa kiinni olevana valuna tai raudoitusverkon kanssa. Lisäksi tuotteen kanssa voidaan käyttää lattialämmityskaapelia kun kaapeli kiinnitetään esim. kuumaliimalla pohjustettuun alustaan tai lattialämmitys kiinnitetään raudoitusverkkoon.

Riittoisuus 1,8 kg/ mm/ m2, pakkaus 20 kg säkki.
Säkillisestä tulee n. 11 litraa massaa.

20154_43043.jpg
Info

Info

Huomioi nämä lattiatasoituksessa:

  • Aluslattian on olatava puhdas, kiinteä ja luja. Sementtiliima, maaliroiskeet, liimajäänteet ym. epäpuhtaudet tulee poistaa ja latttia harjata tai imuroida huolellisesti ennen työn aloittamista.
  • Jauhe sirotellaan viileään (+10...20C) puhtaaseen veteen porakone-vispilällä sekoittaen kunnes muodostuu tasainen notkea massa. Massan annetaan seistä n. 5 min, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran ja aloitetaan levitys. Levitys tehdään oikolaudalla tai leveällä teräslastalla tasaisena kerroksena. Pinta on hierrettävissä lähes välittömästi.
  • Lattia tulee päällystää mahdollisimman aikaisessa vaiheessa lattiamassan kovettumisen ja kuivumisen jälkeen, jolloin vältetään pinnan "ylikuivuminen" ja poistetaan valun halkeilu- ja irtoamisvaara.

Nopea seinätasoite märkätiloihin

20154_43045.jpg

Kiilto SR DF on sementtipohjainen seinätasoite vedeneristeen ja laatoituksen alle. Tämä nopeasti lujittuva ja M1-luokiteltu tuote soveltuu tiilipintojen, harkkojen ja betonielementtien ylitasoitukseen 2-5 mm ja osittain jopa 15 mm kerrosvahvuuksiin asti.

Ylitasoitettu 5 mm kerros kuivuu neljässä tunnissa, joten aamulla tasoitettu seinäpinta on mahdollista primeroida ja vedeneristää saman päivän aikana.

Kiilto SR:n riittoisuus on 1,4kg/mm/m² ja pakkauskoko on 20 kg:n säkki. Tuote on myynnissä hyvin varustetuissa rautakaupoissa kautta maan ja se on osa Kiilto Kerafiber- ja Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmiä.

Info

Info

Huomioi nämä seinätasoituksessa:

  • Täytettävien seinäpintojen tulee olla kiinteät, puhtaat ja pölyttömät. Heikko ja irtonainen aines tulee poistaa huolellisesti. Kuivat pinnat kostutetaan ennen täyttämistä.
  • Jauhe sirotellaan hitaasti, jatkuvasti sekoittaen viileään (+18...20C) puhtaaseen veteen, kunnes muodostuu tasainen massa. Valmiin massan annetaan seistä 2-3 minuuttia, jonka jälkeen sekoitetaan vielä kerran. Tasoite levitetään käsilevityksenä taräslastalla. Pintaa voidaan jälkihoitaa vesisumulla kostuttamalla.

Seiniin soveltuvat myös pikatäyttömassa ja oikaisutasoite

Kiilto TM DF on sementtisideaineinen, vähäpölyinen ja kevyttäytteinen nopeasti kovettuva täyttömassa sisäseinäpinnoille sekä kuiviin että märkätiloihin. Soveltuu mm. betonin, rappauksen, kalkkihiekkatiilen ja poltettujen tiilien oikaisuihin, roilojen täyttöihin ja paikkauksiin.

20154_43047.jpg

Kiilto OT Light on kevyttäytteinen, sementtisideaineinen oikaisutasoite seinäpinnoille. Tasoitetta voidaan käyttää sekä kuivissa sisätiloissa, märkätiloissa että myös pinnoitettuna ulkoseinissä. Tasoite voidaan myös ruiskuttaa. Soveltuu mm. betonin, lujan rappauksen, sementtipohjaisten tasoitteiden, kevytsoraharkkojen, kalkkihiekkatiilen ja poltettujen tiilien oikaisuihin. Valmis tasoitepinta voidaan maalata tai laatoittaa.

Vedeneristys kuntoon ennen laatoitusta

Tasaisten, kuivuneiden ja kovettuneiden lattia- ja seinäpintojen päälle voidaan luotettavasti tehdä vedeneristys. Märkätilojen vedeneristyskerroksen toteuttamiseen on suositeltavaa käyttää Kiilto Kerafiber vesiohenteista ja mikrokuituvahvistettua vedeneristysmassaa.

Info

Info

Apua kylpyhuoneremontin suunnitteluun

Märkätilalaskurilla

selvität helposti paljonko tarvitset tasoitetta, laastia tai vedeneristettä.

Märkätilojen rakennekuvista näet miten kulma-, liitos- ja yhtymäkohdat tulee toteuttaa.

Kiilto Oy
Materiaalit
vedeneristys
kylpyhuone
sauna
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20195_57922.jpg
Vedeneristys kerralla kuntoon - työvaiheesta toiseen odottamatta
Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Huonolla vedeneristyksellä et pilaa vaan omaa asuntoasi vaan myös naapurin.Asennukseen kannattaakin valita laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet. Kannattaa myös varmistaa, että tuotteilla on M1-luokitus terveen sisäilman takaamiseksi. Kun haluat saada laadukkaan vedeneristyksen kuntoon yhdessä päivässä, kannattaa valita Kiilto KeraPro -vedeneristyjärjestelmä.Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.
Viiltosuoja ja tasoite
Silikonin vaihto kylpyhuoneessa huolettomaksi viiltosuojateipillä
Märkätilat, kuten kylpyhuone, vaativat huoltoa ja ylläpitoa. Kovassa kulutuksessa kylpyhuoneen laatoituksessa käytettävät silikonit voivat tulla vaihtoikänsä päähän jopa muutamassa vuodessa. Silikonien vaihtotyössä on riski vesieristeen rikkoutumiseen, kun silikoneja poistetaan teräesineellä. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu – viiltosuojateippi. Mutta mikä on viiltosuojateippi, miten se asennetaan ja mitä hyötyjä siitä on?
20071_3232.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Oy on tuonut markkinoille Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmän, joka soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.
20216_70914.jpg
Vihdoin yhtenevä sisäovimallisto sekä sarana- että liukuoville
Liune tunnetaan ominaisuuksiltaan korkeatasoisista seinän sisään liukuvista väliovista, jotka eristävät ääntä, jättävät seinätilan vapaaksi ja vapauttavat kodin neliöitä merkittävästi kääntyvään oveen verrattuna.Joissakin talon rakenteissa seinän sisään liukuvaa ratkaisua ei kuitenkaan ole mahdollista toteuttaa, ja yleisön pyynnöstä Liune on luonut Space -saranaovimalliston. Näin kodin kaikki ovipinnat saadaan noudattamaan yhtenäistä, tyylikästä ilmettä. Nyt vihdoin kaikki sisäovet Liune tyyliin!Aivan kuten liukuovetkin, myös Liunen saranaovet valmistetaan alusta loppuun kotimaisena laatutyönä ja niistä on tehty EPD-ympäristöseloste, joka esittää luotettavasti olennaiset ja vertailukelpoiset tiedot valmistetun tuotteen ympäristövaikutuksista.Kotimainen tuotanto takaa sen, että kaikki tuotteet valmistetaan laadulla ja toimitetaan luotettavasti. Liunen ovien ja elementtirunkojen toimitusnopeus ja asennuksen helppous saavat täydet pisteet rakennusalan ammattilaisilta.
201611_47773.jpg
Taloyhtiöiden päättäjät - onko injektointi tuttua?
Eskon Oy on pääsääntöisesti Etelä-Suomen alueella toimiva korjausrakentamiseen erikoistunut yritys, joka suorittaa mm. betonirakenteiden vesivuoto-, letku-, ja halkeamainjektointeja pitkällä kokemuksella. Eskon Oy on tehnyt erilaisia injektointitöitä jo vuodesta 1988 lähtien.Injektointimenetelmiä on useita. Injektoimalla voidaan kunnostaa esimerkiksi betonihalkeamia, vesivuotoja ja tiiliseiniä. Olemassa olevien betoni- ja tiilirakenteiden kunnostaminen on huomattavasti kustannustehokkaampaa kuin vanhan purku ja uuden rakentaminen. Eskon on tehnyt injektointeja mm. parkki-, auto- ja uimahalleihin sekä kunnostaneet asuintalojen parvekkeita.
202110_73038.jpg
Taloyhtiön saunan hoito ja kunnostus
Oma tupa oma lupa -sanonta pätee myös kerrostalojen saunojen osalta. Vanhempien kerrostalojen yhteisissä saunoissa on oma nostalgiansa, omassa saunassa puolestaan itselle kulloinkin sopiva aikataulu. Yhteissaunakulttuuri elää onneksi vielä ja saunoja onkin kunnostettu ja modernisoitu. Investoinnille halutaan kuitenkin pitkää käyttöikää.Taloyhtiöissä, etenkin kerrostaloissa, on vielä nykyisinkin yhteiset saunatilat, jotka toimivat saunavuoroperiaatteella. Huoneistokohtaiset saunat ovat yleistyneet 90-luvulta alkaen ja niitä on tehty vanhempiinkin asunto-osakkeisiin, mutta useissa taloyhtiöissä halutaan pitää vielä kiinni yhteissaunoista.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton