• Etusivu
  • Remontti

Märkätilat kuntoon saneerausjärjestelmällä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 23.02.2015Päivitetty 08.08.2023
20152_42376.jpg

Taloyhtiössä putkiremontti tulee ajankohtaiseksi kun rakennuksen vesi- ja viemäriputkiston käyttöikä lähenee loppuaan. Tyypillisesti putkien käyttöikä vanhoissa taloissa on noin 40-60 vuotta riippuen materiaalista sekä silloisen asennustyön laadusta. Linjasaneerauksessa uusitaan usein myös muuta talotekniikkaa kuten ilmanvaihtokanavia ja sähköistystä. Saneerauksen myötä kiinteistön uusitut LVIS-järjestelmät sekä remontoidut tilat lisäävät talon ikää ja arvoa.

Linjasaneeraus tarkoittaa myös asuinhuoneistojen märkätilojen uusimista kokonaisuudessaan. Pesu- ja kylpyhuoneiden vanhat pinnat uusitaan putkiasennusten jälkeen. Tässä yhteydessä on tärkeää panostaa materiaalien sekä työn laatuun.

Kiillon kehittämällä saneerausjärjestelmällä märkätilojen kunnostustyöt voidaan toteuttaa nopeasti, vaivattomasti ja luotettavasti. Järjestelmään kuuluvat kaikki tarvittavat, keskenään yhteensopivat tuotteet pohjatasoitteista, vedeneristyksiin ja kiinnityslaasteihin.

Seinät suoriksi tasoitteella

Märkätilojen saneerauksen ensimmäisessä vaiheessa poistetaan vanhat seinäpintamateriaalit, tasoitteet ja mahdolliset rappaukset. Seinän on oltava riittävän luja ja kiinteä, jotta se soveltuu uuden pintarakennejärjestelmän alustaksi. Riippuen alustasta, kerrospaksuudesta ja aikataulusta, valitaan järjestelmästä kohteeseen soveltuva oikaisutasoite. Tähän soveltuu joko käsi- tai ruiskulevitteinen tasoitus normaalisti kovettuvalla, kuituvahvistetulla tai pikatasoitteella.

20152_42377.jpg

Lattiamassalla pohja kuntoon

Lattioiden osalta tulee kiinnittää huomiota purkutarpeen suunnitteluun sen mukaan millainen on kerrostalon holvin rakenne kyseisessä kohteessa. Poistetaanko ja uusitaanko vanhat täytteet vai onko rakenne riittävän kantava kestääkseen uuden pintavalun kuorman sekä kuinka sijoitetaan uudet viemäri- ja vesijohdot? Kaikki nämä vaikuttavat toteutusvaihtoehtojen suunnitteluun.

Kiillon järjestelmään kuuluvilla lattiamassoilla ja tasoitteilla voidaan toteuttaa rakenne kelluvana tai tarvittaessa tehdä kiinnityksenä vanhaan betoniholviin. Lattiamassojen erittäin nopea kuivuminen mahdollistaa nopean työn rytmittämisen niin, että seuraavaa vaihetta kylpyhuoneessa päästään tekemään mahdollisimman nopeasti.

20152_42378.jpg

Vedeneristys määräysten ja ohjeiden mukaisesti

Vedeneristystyön suorittamisessa lähtökohtana ovat RakMk C2 määräykset, joiden mukaan märkätilan lattia ja seinät vedeneristetään. Lisäksi tulee huomioida alan yleiset ohjeet kuten RYL 2013, RIL 107-2012 sekä RT-tuotekortit. Lisäksi vedeneristysjärjestelmällä tulee olla voimassa oleva VTT-sertifiointi tai ETAG 022 mukainen CE-hyväksyntä.

Varsinaisessa vedeneristyksessä noudatetaan valmistajan työohjeita ja huomioidaan riittävä ainemenekki sekä kalvopaksuus. Menekissä huomioidaan vahvikekankaiden osuus ja alustojen erilaiset huokoisuudet.

201610_47537.jpg

Laatoituksella valmista pintaa

Myös pesutilojen laatoitus tehdään alan yleiset ohjeet huomioiden. Laatoituksessa asennettavien laattojen koko vaikuttaa käytettävään laastin määrään. Lisäksi laatoitustyössä tulee huomioida muut vaikuttavat tekijät kuten alusta ja olosuhteet. Laatoituksen jälkeen asennettava saumaus viimeistelee pinnat, jonka jälkeen märkätila on valmis otettavaksi käyttöön. Laatoituksen yleisohjeet löytyvät esimerkiksi RYL 2013:sta.

KIILTO Saneerausjärjestelmä märkätiloille

Kiilto Oy
Remontti
putkiremontti
vesiputkistot
viemäröinti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20071_3232.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Oy on tuonut markkinoille Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmän, joka soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.
20071_3233.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Oy on tuonut markkinoille Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmän, joka soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.Tutustu Kiilto Keramix ulkotilojen vedeneristysjärjestelmään Rakentaja.fi-TV -esityksen avulla.
20074_4758.jpg
Vedeneristäminen
Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta. Sen tehtävä on estää veden haitallinen tunkeutuminen rakenteeseen kun rakenteen pinta kastuu. Kiilto vedeneristysjärjestelmälle on myönnetty VTT:n Pintarakenteiden Järjestelmäsertifikaatti ja tuotteet täyttävät rakennusmateriaalien M1-päätöluokituksen.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
20212_68568.jpg
Täsmä­kartoituksella varmistetaan viemärien ja salaojien kunto
Yleensä kaikki huolestuvat vasta kun ongelmia alkaa esiintyä suunnasta jos toisesta, mutta mitäpä jos varsinkin kiinteistöjen pumppaamojen kohdalla toimisimme etupainotteisesti ja säästäisimme säännöllisillä huolloilla pitkän pennin?
201710_50573.jpg
Kosteus- ja sisäilmaongelmat historiaan
Matala-alkalisen tasoitteen käyttö yhdessä betonin kosteudenhallinnan kanssa on tehokas keino estää esimerkiksi lukuisissa muovimattokohteissa todetut ja kalliisiin korjauksiin johtaneet kosteus- ja sisäilmaongelmat. Nämä rakennusten käyttäjille ja koko yhteiskunnalle vakavia terveyshaittoja ja huomattavia ylimääräisiä kustannuksia aiheuttavat ongelmat johtuvat siitä, että muovimatoissa käytetyt pehmittimet ja mattoliimat eivät kestä betonin korkeaa alkalisuutta, vaan ne reagoivat alkalisen kosteuden kanssa muodostaen sisäilmaongelmia aiheuttavia haitallisia yhdisteitä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton