• Etusivu
  • Ajankohtaista

Mukavax voitti vedon!

Rakentajan toimitus
Päivitetty 25.03.2014
20143_38538.jpg

Ikkunaventtiilistä tuleva korvausilma aiheuttaa usein sisällä vedon tunnetta. Tämän vuoksi moni meistä sulkee venttiilin pakkasella. Sulkeminen estää korvausilman pääsyn hallitusti kotiisi, joten se saattaa saapua vääriä reittejä tuoden mukanaan ikäviä kumppaneita, kuten radonia. Myös hajut rappukäytävästä ja naapuristasi ovat tavallisia. Vedon tunteen vähentämiseksi nostetaan myös usein lämpötilaa, joka lisää lämmityskuluja.

Jari ja Marika Metson rivitaloyhtiössä oli tehty ikkunaremontti. Uusien ikkunoiden karmiventtiilistä tuleva korvausilma törmäsi sisätiloissa ensitöikseen verhokoteloon ja laski ikkunaa pitkin alas.

Asunnossa veti, kylmä ilma jäähdytti ikkunan ja tiivisti sisäilman kosteuden ikkunaan. Pian Mukavax laitteiden asentamisen jälkeen oli selvää, että keksintö toimii. Jari ja Marika kertoivat ikkunoiden kuivumisen lisäksi huomanneensa myös sen, että kodin ilmankosteus on pienentynyt niin paljon, että ulkoa sisälle tullessa silmälasit eivät huurru kuten aikaisemmin. "Pyykinkin saa nyt kuivaksi sisätiloissa", lisää Marika. "Myös veto on nyt poissa! Ilma on selvästi raikkaampaa, kun ilmanvaihto toimii suunnitellulla tavalla eikä korvausilmaventtiileitä tarvitse sulkea pakkasellakaan."

"Näistä laitteista emme halua luopua", toteaa nuoripari yhteen ääneen. Mukavax voitti vedon!

Sopisiko Mukavax taloyhtiöönne – tilaa ilmainen kartoitus täältä!

Mihin Mukavax laitteen toiminta perustuu

Mukavax-sisäilmalaite saa ilmanvaihdon toimimaan suunnitellulla tavalla. Kun kylmä korvausilma saapuu kotisi lämpöön, on sillä taipumus laskea alas, sillä se on lämmintä ilmaa raskaampaa. Tyypillisesti korvausilmaventtiili asennetaan lämpöpatterin yläpuolelle, jotta se estäisi kylmän ilman laskemisen alas. Tämä ei kuitenkaan riitä varsinkaan kovilla pakkasilla.

Mukavax-sisäilmalaite antaa ilmalle lisävauhtia energiatehokkaiden puhaltimien avulla. Se imee sekä kylmää venttiilistä tulevaa korvausilmaa, että lämmintä huoneilmaa ja sekoittaa ne kulkemaan seoksena pitkin kattoa. Näin vedon tunne poistuu kodistasi. Kun verhokotelo on sijoitettu korvausilmaventtiilin yläpuolelle, ei kylmä ilma pääse nousemaan ylös. Korvausilma laskee väistämättä alas ja aiheuttaa vedontunnetta. Mukavax-sisäilmalaite korjaa tämän ongelman.

Mukavax sijoitetaan verhokoteloon ja korvausilma imetään venttiilin yläpuolelta niin, että lämmintä huoneilmaa sekoittuu mukaan. Näin ilma lämpenee. Ilmaseos puhalletaan kattoon, jolloin ilma leviää tasaisesti koko huoneen alueelle. Ilmaseos lämpenee entisestään huoneen katossa ja laskee vasta sitten alas. Tällöin myös tilan lämpökerrostuma häviää ja saadaan tuotua lämmin ilma katosta lattia tasolle.

Mukavax-sisäilmalaite ottaa ilman vapaasti korvausilmaventtiilin yläpuolelta, joten se ei tehosta korvausilman tuloa eikä ylipaineista tilaa.

Info

Info

Mukavax-sisäilmalaite on helppokäyttöinen:

  • Verhojen käyttö ei häiriinny
  • Talon ulkoseiniin ei tarvitse porata reikiä
  • Laitteen sähköjohdot saadaan kätevästi piiloon
  • Hillitty muotoilu sopii kaikkiin ympäristöihin
  • Sähkönkulutus vain muutaman euron vuodessa.
  • Toimii verhokoteloiden kanssa

Sopisiko Mukavax taloyhtiöönne – tilaa ilmainen kartoitus täältä!

Ajankohtaista
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

piirretty kerrostalo jossa yläkerrassa porukka jäätyy ja alakerrassa on subtrooppinen ilmasto
Samat olot asuntoon 1 ja 47 - lämmitysverkon perussäätö
Arvioiden mukaan kolme neljäsosaa Suomen asuinrakennuskannasta on puutteellisesti perussäädetty. Perussäätämättömissä kiinteistöissä lämpötilaerojen arvioidaan olevan keskimäärin yli 3 °C, mutta yli 6 °C:n lämpötilaerotkaan eivät ole harvinaisia.
202111_73449.jpg
Onko taloyhtiön katto valmiina talveen?
Mitä suuremmaksi kasvaa kattojen lumikuorma, sitä vilkkaammaksi käy myös keskustelu lumenpudotuksesta sekä sen turvallisuudesta ja tarpeellisuudesta ylipäätään. Lumenpudotuksessa, kuten kaikissa muissakin katolla tehtävissä huoltotöissä tulee varmistaa, että katolta löytyvät asianmukaiset kiinnityspisteet turvaköysille. Harjakattoisissa taloyhtiöissä raskas lumikuorma laittaa myös lumiesteet testiin. Asunto-osakeyhtiöillä on lakisääteinen vastuu suojata sisäänkäynnit ja kulkuväylät sekä ympäröivä katualue rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä.Monessa taloyhtiössä on varmasti vielä muistissa runsaslumisten talvien lumikuorma ja sen mahdollisesti aiheuttamat haasteet kiinteistön katon ja pihan huoltotöille. Asunto-osakeyhtiöillä on lakisääteinen vastuu suojata sisäänkäynnit ja kulkuväylät sekä ympäröivä katualue rakennuksen katolta putoavalta lumelta ja jäältä. Katolta tulee myös löytyä lainmukaiset turvaköyden kiinnityspisteet, jotka mahdollistavat turvallisen lumenpudotuksen.
201512_44989.jpg
Kuivaushuonejärjestelmä säästää ja raikastaa
Pyykkihuolto on monestakin syystä viisainta hoitaa taloyhtiön pesutuvassa. Isot koneet helpottavat ja nopeuttavat suurenkin pyykkimäärän pesua. Taloyhtiön pesukoneiden ja kuivaushuoneiden käyttö on kuitenkin monissa taloissa vähäistä. Tämä johtuu useissa tapauksissa huonokuntoisista ja vanhanaikaisista pyykinkuivaustiloista. Tilojen päivitykseen löytyy kuitenkin hyvä ja energiatehokas ratkaisu.Velco-kuivaushuonejärjestelmässä kuivauspuhallin on kytketty talon lämpimään käyttöveteen, jolloin kuivauspuhalluksessa hyödynnetään kerrostaloissa yleistä kaukolämpöenergiaa, joka on selkeästi halvempaa kuin sähköenergia. Laitteen energiankulutus on alle kymmenen prosenttia tavanomaisen sähkötoimisen kuivaimen kulutuksesta.Jätä yhteydenottopyyntö Velco Kuivaushuonejärjestelmästä
20236_82004.jpg
Viikon kysymys: Kenellä vedeneristeiden korjaus- ja kustannusvastuu?
Minulla on 80-luvun loppupuolella rakennetun rivitalon huoneisto, jossa on alkuperäinen kylpyhuone ja sauna, vedeneristyksiä ei siis ole. Pari kysymystä taloyhtiön vastuunjakotaulukkoon liittyen remontista: - Kylpyhuoneen alkuperäiset laatat ovat halkeilleet levysaumojen kohdalta, riski kosteusvauriolle siis on. Olen siis tekemässä perusparannusremontin uusimalla kylpyhuoneen. Eikö taloyhtiön kuulu korvata vedeneristyksen osuus tässä tapauksessa? Ja jos pintamateriaalin alta löytyy kosteutta, niin korvaa rakenteet vedeneristykseen asti ja sitä ennen kuivatuksen? - Kylpyhuoneessa on myös alkuperäisesti asennettu lattialämmitys, minkä termostaatti on ilmeisesti viallinen, tai anturi, koska lämpiää miten sattuu. Mikä on taloyhtiön vastuu tämän lattialämmityksen osalta kun se tarkastetaan / korjataan remontin yhteydessä?
Kivijalka-podcast Jurinet
Kaikki mitä sinun täytyy tietää asunto­kaupasta - kuuntele podcast
Miten tehdään onnistuneet asuntokaupat? Entäs jos kaupat menevätkin pieleen, mitäs sitten tehdään? Kaikkien asuntokaupan osapuolien pitää ottaa selvää, minkälaista kohdetta ollaan myymässä ja ostamassa. Tiedonantovelvollisuudesta ja selonottovelvollisuudesta on jo laissa määrätty. Mutta miten sitä tulkitaan? Mitä sitten tapahtuu, kun asunnosta löytyykin virhe? Kuka korvaa ja mitä?Vaikka valtaosassa tapauksista asunnon ostaminen ja myyminen onnistuukin sujuvasti, kannattaa silti miettiä myös, millaisia riskejä kaupantekoon sisältyy ja miten niihin voi varautua etukäteen.Sisältö:(2:30) Mitä eroa on omakotitalon ja kerrostalo-osakkeen kaupassa?(4:13) Myyjän vastuu osakehuoneiston kaupassa(5:20) Virhe asuntokaupassa ja sen merkitys vastuukysymyksissä(8:29) Vastuuasiat omakotitalon kaupassa(10:50) Riskien minimointi asuntokaupassa(14:34) Kuntokartoituksen merkitys ongelmatilanteissa(18:09) Mikä on salainen virhe ja miksi sillä on merkitystä(25:00) Sovittujen asioiden dokumentointi on tärkeää(29:00) Miksi kiinteistönvälittäjän käyttäminen on ihan fiksu ratkaisu?(37:00) Onko asunnon ostaminen oikopolku ongelmiin?(43:17) Millaisia riitoja on uudiskohteissa?(45:32) Muista kriittinen ajattelu ja selvitä faktat(49:30) Kaiken nyt puhutun jälkeen on hyvä muistaa: valtaosa asuntokaupoista on onnistuneita(51:05) Varautua voi myös vakuutuksiin(Podcast on tallennettu 2021 vko 2)
Katu, jossa on taloja rivissä
Paloturvallisuusmääräyksien noudattaminen?
Asumme paritaloyhtiössä, jossa yläkerta on aikanaan suunniteltu puolilämpimäksi ullakkotilaksi, mutta monissa asunnoissa kuten meillä, muutettu jälkeenpäin asuinkäyttöön soveltuvaksi tilaksi. Yläkerrassa on kaksi poistumistietä, tavallinen ikkuna (yli 3,5 m. korkealla) sekä kattoikkuna. Taloyhtiömme hallituksen mielestä paloturvallisuusmääräykset eivät edellytä palotikkaita toisen kerroksen ikkunaan, sillä heidän mukaansa kukin asuu yläkerrassa ns. omalla vastuullaan. Olen kuitenkin itse eri mieltä. Mitä mieltä te olette? Kaipaisin asiantuntijan apua selvittääkseni ostammeko tikkaat omasta pussista vai vaadimmeko niitä taloyhtiöltä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton