• Etusivu
  • Materiaalit

Nopea vedeneristys märkätiloihin

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 10.03.2017Päivitetty 08.08.2023
20173_48560.jpg

Vedeneristys estää kosteuden kulkeutumisen lattia- ja seinärakenteisiin.

Vain laadukas vedeneristysmateriaali sekä huolellinen asennus yhdessä takaavat luotettavan suojan. Uusi 2-komponenttinen Kiilto Keramix vedeneriste mahdollistaa aiempaa nopeamman asennuksen tilasta riippumatta. Lisäksi se soveltuu ilmavuotokorjauksiin ja rakenteiden tiivistykseen radonkohteissa.

Laatoitusvalmista pintaa muutamassa tunnissa

Uusi Keramix A + X vedeneristysmenetelmä soveltuu märkätilojen lattia- ja seinäpinnoille kun pinnoitteeksi tulee keraaminen laatta. Keramix kuivuu todella nopeasti laatoitusvalmiiksi: ensimmäisen sivelyn jälkeen kuivuminen kestää noin tunnin ja toisen sivelykerran jälkeen noin 1,5 tuntia. Valmis seos on käyttökelpoista n. 45 minuuttia. Keramix vedeneristystä voidaan käyttää yhdessä muiden Kiilto vedeneristysjärjestelmien kanssa, kun liitos tehdään lattian ja seinän rajassa.

Huomioi nämä alustassa

Alustana voi olla betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy. Maanvaraisissa rakenteissa on oltava kapillaarisen kosteuden katkaiseva kerros.

Alustan tulee olla tasainen, kuiva, kiinteä, pölytön sekä kaikki tartuntaa heikentävät kerrokset on poistettava kauttaaltaan. Epätasaiset alustat hiotaan ja/tai tasoitetaan sementtipohjaisella Kiilto-tasoitteella.

Saneerauskohteissa, joihin asennetaan lattialämmitys, suosittelemme kaapeleiden peittämiseen ja kallistusten tekoon ensisijaisesti Kiilto Lattialämmitystasoite DF:ää. Lattialämmitysjärjestelmät asennetaan aina vedeneristeen alapuolelle valmistajien ohjeiden mukaan. Varmista aina että rakenne on soveltuva vedeneristyksen ja laatoituksen alustaksi.

Katso järjestelmän muut tuotteet

Ilmanvuoto- ja radonkorjausjärjestelmä

Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta.

Vedeneristys on tärkeä osa märkätilojen rakennetta.

Vedeneristyksen vahvikekohdat

Kiilto Keramixin kanssa käytetään Kiilto Nurkkavahvikenauhaa nurkissa, saumoissa, läpivientien kohdalla ja eri materiaalien rajakohdissa. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää Kiilto Kerasafe Saumanauhaa tai Kiilto Butyylinauhaa. Nurkkavahvikenauhat asennetaan tuoreeseen Keramixiin ja vahvikkeen peittyminen varmistetaan sivelemällä Keramixia välittömästi vahvikkeen päälle. Lattian ja seinän yhtymäkohdassa vahvikenauha nostetaan seinälle vähintään 5 cm. Sisä- ja ulkonurkissa sekä läpivienneissä voidaan käyttää myös valmiita kappaleita. Vahvikekankaiden limitys on väh. 30 mm. Lattiakaivon kohdalla käytetään itseliimautuvaa Kiilto Kaivolaippaa. Kiilto Kaivolaippa on testattu yhteensopivaksi yleisimpien markkinoilla olevien lattiakaivojen kanssa.

Työkalut ja työskentelyolosuhteet

Asennukseen tarvitaan porakone ja vispilä, tela, sivellin, muovilasta ja mattopuukko. Työkalut ja tuoreet tahrat ovat pestävissä vedellä. Kuivuneet tahrat vain mekaanisesti.

Asennuskohteen olosuhteet:

  • Betonin kosteus: uudet betonirakenteet < 90 % RH, vanhat betonirakenteet < 95 % RH.
  • Huoneen ja alustan lämpötila +15–25 °C.
  • Olosuhteiden tulee olla pysyviä kosteudesta ja lämpötilan vaihteluista johtuvien materiaalien mittamuutosten välttämiseksi.
  • Lattialämmitys kytketään pois päältä 2 vrk ennen töiden aloittamista ja kytketään päälle asteittain n. viikon kuluttua saumauksesta.
  • Keramixin kuivumista voi nopeuttaa tehokkaalla ilmanvaihdolla.

Näin asennetaan Keramix vedeneristys

2873_227560791_201731011132.jpg

Kostuta seinäpinnat vedellä ennen tasoitusta.

Pohjustusohjeet Kiilto Keramixille sisätiloissa

Alusta

Pohjustusaine

Betoni- tai tasoitepinta

Kiilto Keraprimer 1:1 vedellä ohennettuna

Kipsikartonkilevy

Kiilto Keraprimer ohentamattomana

Muut levyalustat:

imukykyiset

imukyvyttömät

Kiilto Keraprimer 1:1 vedellä ohennettuna

Kiilto Keraprimer ohentamattomana

Karkea betoni tai muuratut rakenteet

Tasoitus sementtipohjaisilla Kiilto-tasoitteilla

20173_48564.jpg
Kiilto Oy
Materiaalit
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20179_50257.jpg
Näin toteutat kylpyhuoneremontin nopeammin kuin ennen
Nopeat linjasaneeraukset ja kylpyhuoneremontteihin käytetty aika ovat puhutuimpia aiheita rakentamisessa. Ajan lisäksi myös remonttien kustannukset puhuttavat.Monesti ajatellaan vain materiaalikustannuksia, mutta todellisuudessa remonttikustannusten suurin osuus koostuu työstä. Laadukkaasta työstä ei kannata koskaan tinkiä, mutta säästöä voi saada työhön kuluvasta ajasta oikeille tuotteilla.Kiilto on kehittänyt pikamärkätilajärjestelmän tuotteineen erityisesti rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisten tarpeisiin. Vaikka tuotteet on suunnattu ammattilaisille, ratkaiseva hyöty näkyy kuitenkin myös asunnon käyttäjälle, sillä kylpyhuone saadaan normaaliin käyttöön jo useita vuorokausia, jopa viikkoja totuttua aikataulua aiemmin. Olkoon sitten kyse yksittäisestä kylpyhuoneesta tai kokonaisen kerrostalon linjasaneerauksesta, on tärkeintä valita oikeat ratkaisut asukkaan kannalta mahdollisimman vaivattoman lopputuloksen varmistamiseksi.
20179_50257.jpg
Kylpyhuoneremontti valmiiksi viikkoja nopeammin kuin ennen
Nopeat linjasaneeraukset ja kylpyhuoneremontteihin käytetty aika ovat puhutuimpia aiheita rakentamisessa. Kylpyhuoneen uusiminen vaatii aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.Kiilto on kehittänyt pikamärkätilajärjestelmän tuotteineen erityisesti rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisten tarpeisiin. Vaikka tuotteet on suunnattu ammattilaisille, ratkaiseva hyöty näkyy kuitenkin myös asunnon käyttäjälle, sillä kylpyhuone saadaan normaaliin käyttöön jo useita vuorokausia, jopa viikkoja totuttua aikataulua aiemmin. Olkoon sitten kyse yksittäisestä kylpyhuoneesta tai kokonaisen kerrostalon linjasaneerauksesta, on tärkeintä valita oikeat ratkaisut asukkaan kannalta mahdollisimman vaivattoman lopputuloksen varmistamiseksi.
201710_50499.jpg
Valitse vedeneriste käyttökohteen ja työtavan mukaan
Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta. Tällä varmistetaan, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Tärkeää on valita laadukkaat tuotteet asennukseen.
201810_55221.jpg
Märkätilan läpiviennit tiiviiksi uudella liimamassalla
Läpiviennit ovat yksi märkätilarakentamisen kriittisistä vaiheista. Luotettavan vedeneristyksen takaamiseksi niiden tiiviydestä on huolehdittava erityisen tarkasti. Perinteisesti märkätilan läpivientien tiivistykset on tehty valmiilla läpivientikappaleilla tai nurkkavahvikenauhasta leikkaamalla sekä vedeneristeellä. Kiillon kehittämän uuden XPU Liima- ja tiivistemassan ansiosta läpivientien tiivistykset on nyt mahdollista tehdä myös 1-komponenttisilla vedeneristeillä ilman läpivientivahvikkeita. Tämä nopeuttaa ja helpottaa työvaihetta ja samalla koko remonttia.
20152_42378.jpg
UUTUUS valuihin ja tasoituksiin
Kosteudelle altiiden tilojen rakennusmateriaaleissa on syytä panostaa laatuun. Märkätiloissa oleva kosteusrasitus aiheuttaa riskin kosteusvaurioille mikäli tilan pintarakenteita ei ole toteutettu siihen soveltuvilla materiaaleilla. Vedeneristyskerros ja laatoitus vaativat aina kunnollisen pohjan, jotta rakenne toimii oikein. Tämä onnistuu parhaiten käyttämällä märkätiloihin suunniteltuja tasotteita.
20195_57922.jpg
Vedeneristys kerralla kuntoon - työvaiheesta toiseen odottamatta
Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Huonolla vedeneristyksellä et pilaa vaan omaa asuntoasi vaan myös naapurin.Asennukseen kannattaakin valita laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet. Kannattaa myös varmistaa, että tuotteilla on M1-luokitus terveen sisäilman takaamiseksi. Kun haluat saada laadukkaan vedeneristyksen kuntoon yhdessä päivässä, kannattaa valita Kiilto KeraPro -vedeneristyjärjestelmä.Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton