• Etusivu
 • Materiaalit

Tehokas ja turvallinen vedeneristys

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 16.08.2018Päivitetty 08.08.2023
20188_54336.jpg

Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta.

Toimiva vedeneristys märkätiloissa estää haitallisen kosteuden karkaamisen ympäröiviin tiloihin, mikä on ratkaisevaa terveen sisäilman kannalta. Valitsemalla asennukseen laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet, varmistat luotettavan suojan rakenteille sekä helpon ja nopean asennuksen.

Varmistu laadusta

Vedeneristäminen on keskeinen työvaihe kylpyhuoneremontissa. Kylpyhuone on märkätila, jossa vedeneristystä tarvitaan estämään kosteusvauriot rakenteissa. Vedeneristys tehdään aina pintamateriaalikerroksen, eli laatan, alle. Remontoitavan kylpyhuoneen vedeneristyksen tarve selviää, kun olemassa olevia pintarakenteita tutkitaan tarkemmin. Pääsääntöisesti kylpyhuoneremonteissa myös vedeneristys uusitaan.

Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.

Esimerkki märkätilan rakenteesta
Alustana betoni, muurattu rakenne, sementtipohjainen tasoite tai märkätiloihin soveltuva rakennuslevy.

 • Lattialämmitystasoite / Märkätilatasoite (lattian ja seinien tasoitukset)
 • Tartuntapohjuste (lattia- ja seinäpintojen pohjustus)
 • Vedeneristyskerros 1 (asennus tuotteen mukaan)
 • Vedeneristyskerros 2 (asennus tuotteen mukaan)
 • Saneerauslaasti (laattojen kiinnitykset)
 • Saumalaasti / lattiasaumalaasti (laattojen saumaukset)
 • Saniteettisilikoni (seinä-, lattia- ja nurkkakohtien tiivistys)
20188_54351.jpg

Vedeneristysjärjestelmät kaikkiin tarpeisiin

Kun märkätilan pintamateriaaliksi tulee keraaminen laatta, ovat Kiillon vedeneristystuotteet oikea valinta. Kaikki järjestelmät sisältävät eri työvaiheisiin toisiinsa sopivat ja testatut tuotteet. Säästät aikaa, kun saat koko järjestelmän alusta loppuun samalta valmistajalta. Lisäksi työsi helpottuu ja varmistat tasaisen korkean laadun ja hyvän lopputuloksen.

Tutustu vedeneristysratkaisuihin:

 • Kerafiber on vesiohenteinen, mikrokuituvahvistettu ja käyttövalmis vedeneriste sisätiloihin, joka soveltuu telalevityksen lisäksi myös ruiskulevitykseen.
 • Keramix on 2-komponenttinen ja sementtisideaineinen vedeneriste, joka soveltuu märkätilojen nopeaan vedeneristykseen sekä rakenteiden tiivistys- ja ilmanvuotokorjauksiin. Pakkastestattu Keramix soveltuu myös ulkotiloihin, kuten osan vuodesta kylmillään oleviin kesämökkisaunoihin sekä terasseihin ja parvekkeille.
 • KeraPro on erittäin nopea vedeneristysjärjestelmä sisätiloihin. Vesiohenteinen, mikrokuituvahvistettu ja käyttövalmis KeraPRo-vedeneriste on telalevityksen lisäksi myös ruiskutettavissa.
 • KeraSafe vedeneristysjärjestelmällä asennus onnistuu yhdellä käyntikerralla. KeraSafe Vedeneristyskangas on yksinkertainen asentaa, kalvon paksuus on aina vakio ja tuotteella saa nopeasti valmista laatoitettavaa pintaa.

Minkä vedeneristystuotteen valitsen?
Katso kohteeseesi sopivin vedeneristysjärjestelmä

Hyvällä sunnittelulla onnistut remontissa

Jotta remontti sujuu suunnitellusti, on hyvä ennakoida kaikki asiat, jotka vaikuttavat niin materiaalihankintoihin, työn toteutukseen kuin budjettiin. Märkätilasaneerauksessa tulee huomioida tarvittavien materiaalien menekki, asennus- ja kuivumisajat sekä mahdolliset rakenteelliset muutokset kuten uudet läpiviennit ja lattiakaivojen siirrot.

Työ- ja suunnitteluohjeista saat apua kylpyhuoneremontin toteuttamiseen:

Kuinka paljon materiaalia tarvitset? Laske menekki märkätilalaskurilla
Miten asenukset tulisi tehdä? Katso detaljit ja ohjeet dokumenttipankista

Pesutilojen vedeneristyksellä on tärkeä rooli kosteusvaurioiden ehkäisemisessä.

Pesutilojen vedeneristyksellä on tärkeä rooli kosteusvaurioiden ehkäisemisessä.

Kiilto Oy
Materiaalit
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20176_49462.jpg
Nopea kylpyhuoneremontti
Märkätilojen remontointi mielletään usein työlääksi ja aikaa vieväksi projektiksi. Kylpyhuoneen uusiminen vaati toki aina samat työvaiheet vanhojen pintojen ja rakenteiden purkamisesta uusien materiaalikerrosten asentamiseen. Suurin osa ajasta menee kuitenkin erilaisten materiaalien, kuten massojen, tasoitteiden, vedeneristyksen ja laastien kuivumiseen, jotka tahdittavat töiden etenemistä.Kylpyhuoneremontti on mahdollista toteuttaa nopeasti ja laadukkaasti. KiiltoPro pikamärkätilajärjestelmä perustuu materiaalikerrosten nopeisiin asennus- ja kuivumisaikoihin, jolloin seuraava työvaihe voidaan aloittaa aikaisemmin. Pikatuotteilla saavutettava aikasäästö on päiviä ja parhaimmillaan jopa viikkoja.Katso KiiltoPro Pikamär­kätilajär­jestelmän tuotteet
20192_56480.jpg
Märkätilojen suunnittelun ja valvonnan täydennyskoulutus
Märkätilojen suunnittelun ja valvonnan täydennyskoulutuksessa keskitytään nimensä mukaisesti kosteiden tilojen suunnitteluun sekä märkätilatöiden valvontaan. Koulutus soveltuu henkilöille, jotka vastaavat märkätilojen suunnittelusta, toteutuksesta ja valvonnasta sekä rakennushankkeen kosteudenhallinnasta.
20071_3232.jpg
Kiilto Keramix
Kiilto Keramix -vedeneristysjärjestelmä soveltuu sekä sisä- että ulkotiloihin: asuntojen märkätilat, parvekkeet, terassit, mökkisaunat...Kiilto Keramix on kaksikomponenttinen tela/sivellinlevitteinen vedeneristysmassa kylpyhuoneiden, saunojen ja vastaavien märkätilojen lattia- ja seinäpintojen vedeneristyksiin ennen laatoitusta. Se soveltuu myös ulkokäyttöön yhdessä läpivienteihin ja saumakohtiin asennettavien butyylivahvikkeiden kanssa.Kiilto Keramix vedeneristeelle on myönnetty VTT Pintarakennejärjestelmäsertifikaatti VTT-C-690-06. Lisäksi se kuuluu rakennusmateriaalien päästöluokkaan M1.
202110_73038.jpg
Taloyhtiön saunan hoito ja kunnostus
Oma tupa oma lupa -sanonta pätee myös kerrostalojen saunojen osalta. Vanhempien kerrostalojen yhteisissä saunoissa on oma nostalgiansa, omassa saunassa puolestaan itselle kulloinkin sopiva aikataulu. Yhteissaunakulttuuri elää onneksi vielä ja saunoja onkin kunnostettu ja modernisoitu. Investoinnille halutaan kuitenkin pitkää käyttöikää.Taloyhtiöissä, etenkin kerrostaloissa, on vielä nykyisinkin yhteiset saunatilat, jotka toimivat saunavuoroperiaatteella. Huoneistokohtaiset saunat ovat yleistyneet 90-luvulta alkaen ja niitä on tehty vanhempiinkin asunto-osakkeisiin, mutta useissa taloyhtiöissä halutaan pitää vielä kiinni yhteissaunoista.
Geberit CleanLine50
Näin suihkukouru mahdollistaa suuret lattialaatat ja kätevän lattian kaadon
Kylpyhuoneiden suunnittelussa ja remonteissa tavoitteena on luoda toimiva, tyylikäs ja käyttäjäystävällinen kokonaisuus. Yksi merkittävä tekijä tässä on suihkutilan viemäröinti ja lattian suunnittelu. Geberit CleanLine50 -suihkukouru tarjoaa erinomaisen ratkaisun mahdollistamalla suuret lattialaatat ja tehokkaan lattian kaadon yhteen suuntaan.
20152_42215.jpg
Miten kopo-laatta korjataan?
Eskon Oy on injektointikorjauksiin erikoistunut yritys. Eskon Oy korjaa kopo-laattoja, eli alustastaan irti olevia laattoja, kehittämällään menetelmällä. Menetelmän avulla laatat saadaan siististi kiinnitettyä uudelleen alustaansa ilman suurempaa remonttia. Eskon Oy:llä on pitkäaikainen kokemus injektoinnista, vaikka tämä kyseinen menetelmä onkin uusi.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton