• Etusivu
  • Materiaalit

Uudenlainen vedeneristysjärjestelmä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 03.03.2016Päivitetty 08.08.2023
2714_54430231_201634103333.jpg

Levitä Kiilto M1000 ECO kulmiin ja nurkkiin, vähintään 5 cm lattiapinnalle.

Vedeneristyksen tehtävä on suojata rakenteita kosteudelta. Tämän vuoksi vedeneristyskerroksen tulee olla kauttaaltaan yhtenäinen, kerrospaksuuden tasainen, sekä läpiviennit oikein toteutettu. Lähtökohtana luotettavalle vedeneristykselle ovat käytettävät materiaalit, joiden tulee täyttää tarvittavat laatuvaatimukset. Yhtä tärkeää on myös työn huolellinen suorittaminen, jotta vältytään piileviltä riskeiltä. Kiillon uudella KeraSafe -vedeneristysjärjestelmällä asennus käy kätevästi ja varmasti.

Katso kuvasarja KeraSafe asennuksesta

2714_54430231_20163410346.jpg

Levitä liima tasaisesti alueelle, johon asennat Kiilto KeraSafe-vuodan.

Vesi- ja höyrytiivis vedeneristyskalvo

Vesi- ja höyrytiivis Kiilto KeraSafe vedeneristys koostuu elastisesta kankaasta sekä saumanauhasta, jotka asennetaan rakenteen pintaan käyttäen lattia- ja seinäliimaa sekä saumoihin soveltuvaa vesitiivistä saumaliimaa. KeraSafe soveltuu käytettäväksi levy- ja kivirakenteiden kanssa.

KeraSafe vedeneristyskalvoa kiinnitettäessä huoneen, materiaalin ja alustan lämpötilan tulee olla +18…+25 °C. Levyyn asennettaessa alustan kosteuden tulee olla 8…12% ja betoniin alle 85% RH. Vallitsevat työolosuhteet kuten ilman suhteellinen kosteus ja lämpötila vaikuttavat oleellisesti tartuntaan ja kuivumisaikaan.

Tutustu tarkemmin Kiilto KeraSafe -vedeneristysjärjestelmään

20163_45565.jpg
Info

Info

Oletko suunnittelemassa pesutiloja?

Kiilto Oy
Materiaalit
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20172_48198.jpg
Suomen nopein vedeneristys
Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa.Vedeneristyksen asennus
20179_50257.jpg
Kylpyhuoneremontissa jopa viikkojen ajansäästö
Nopeat linjasaneeraukset ja kylpyhuoneremontteihin käytetty aika ovat olleet viimeisen vuoden puhutuimpia aiheita rakentamisessa. Merkittävimmin kylpyhuoneremontin kestoon vaikuttavat käytetyt tuoteratkaisut ja menetelmät. KiiltoPro Pikajärjestelmä mahdollistaa märkätilarakentamisessa merkittävän ajansäästön.
20179_50257.jpg
Näin toteutat kylpyhuoneremontin nopeammin kuin ennen
Nopeat linjasaneeraukset ja kylpyhuoneremontteihin käytetty aika ovat puhutuimpia aiheita rakentamisessa. Ajan lisäksi myös remonttien kustannukset puhuttavat.Monesti ajatellaan vain materiaalikustannuksia, mutta todellisuudessa remonttikustannusten suurin osuus koostuu työstä. Laadukkaasta työstä ei kannata koskaan tinkiä, mutta säästöä voi saada työhön kuluvasta ajasta oikeille tuotteilla.Kiilto on kehittänyt pikamärkätilajärjestelmän tuotteineen erityisesti rakentamisen ja remontoinnin ammattilaisten tarpeisiin. Vaikka tuotteet on suunnattu ammattilaisille, ratkaiseva hyöty näkyy kuitenkin myös asunnon käyttäjälle, sillä kylpyhuone saadaan normaaliin käyttöön jo useita vuorokausia, jopa viikkoja totuttua aikataulua aiemmin. Olkoon sitten kyse yksittäisestä kylpyhuoneesta tai kokonaisen kerrostalon linjasaneerauksesta, on tärkeintä valita oikeat ratkaisut asukkaan kannalta mahdollisimman vaivattoman lopputuloksen varmistamiseksi.
20182_51707.jpg
Vinkit pintaremontteihin
Remonttitarve iskee tyypillisesti muuton yhteydessä, jolloin kodista halutaan sisustaa oman näköinen. Lattia- ja seinäpinnat uusitaan, myös märkätilat kaakelipintoineen, mikäli edeltävästä asennuksesta on enemmän aikaa. Tapettien, maalien ja laattojen valinta tehdään harkiten, mutta myös asennustuotteet kuten kiinnitysmassat, laastit, liimat ja vedeneristeet tulisi valita huolella. Näin varmistetaan työn sujuvuus sekä laadukas lopputulos.
20214_69699.jpg
Piilevä vuoto nostaa lämmityskustannuksia ja laskee asumisviihtyvyyttä
Rakenteiden liitos- ja saumakohdista saattaa joskus löytyä rakoja tai halkeamia. Syyt voivat johtua esimerkiksi perustusten alapuolisen maa-aineksen painumisesta, rakennusosien siirtymisestä tai rakennusaikaisesta asennusvirheestä. Näiden seurauksena syntyvät ilmavuodot aiheuttavat rakennukseen lämpövuotoja, ylimääräistä kosteusrasitusta rakenteisiin, ongelmia sisäilmaan sekä riskin radonkaasun haitoista kiinteistön sijainnista ja täyttömaasta riippuen. Pitää myös huomioida, että jokainen tiivistämätön liitos on ilmavuotoreitti. Jotta vuotokohdat tulevat asianmukaisesti korjattua, on asennuksessa käytettävä vain tähän tarkoitukseen soveltuvia tuotteita.
20195_57922.jpg
Vedeneristys kerralla kuntoon - työvaiheesta toiseen odottamatta
Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Huonolla vedeneristyksellä et pilaa vaan omaa asuntoasi vaan myös naapurin.Asennukseen kannattaakin valita laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet. Kannattaa myös varmistaa, että tuotteilla on M1-luokitus terveen sisäilman takaamiseksi. Kun haluat saada laadukkaan vedeneristyksen kuntoon yhdessä päivässä, kannattaa valita Kiilto KeraPro -vedeneristyjärjestelmä.Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton