• Etusivu
  • Remontti

Anna kattohuolto ammattilaisten käsiin!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 20.04.2012
20124_30551.jpg

Katon tehtävänä on suojata rakenteita säältä ja mekaaniselta rasitukselta. Ajan saatossa esimerkiksi lumi ja jäämassat voivat aiheuttaa katon pintaan vaurioita, jotka saattavat korjaamattomina aiheuttaa merkittäviäkin kosteusvaurioita. Katon säännöllinen tarkastus ja huolto pitävät katon käyttökuntoisena pidempään.

Icopal Katto Oy:n Huoltopalvelu on luotettava kattoasiantuntija kuntotarkastuksiin ja huoltotöihin. Huoltokäynnillä siivoamme katon irtoroskista ja tarkastamme katteen sekä läpivientien kunnon. Puhdistamme kattokaivot ja rännit. Näin varmistetaan veden hallittu poisto katolta myös jatkossa. Arvioimme katteen ja läpivientien kunnon vaurioiden varalta ja tilanteen mukaan mahdolliset korjaamme mahdolliset vauriot heti tai teemme niistä korjausehdotuksen. Teemme jokaisesta huoltokäynnistä asiakkaalle raportin, jonka asiakas saa halutessaan nähtäväkseen myös Kattohuollon extranet-verkkopalvelun kautta.

Kattohuoltosopimuksella saat katolle säännölliset tarkastukset sekä raportin katon kunnosta ja tehdyistä toimenpiteistä kaksi kertaa vuodessa.

20124_30552.jpg

Vesikatot
• Vedeneristyksen pinnan puhdistus irtoroskista
• Katteen silmämääräinen arviointi.

Läpiviennit, laipalliset
• Läpivientien silmämääräinen tarkastus (alipainetuulettimet ja muut laipalliset läpiviennit).

Läpiviennit, muut
• Lvi-läpivientien eristyksen silmämääräinen tarkastus.
• Läpivientien suojapellitysten kunnon arviointi.
• Valokupujen tiivistyksien ja yleisen kunnon tarkastus.

Vedenpoisto
• Kattokaivojen (katon yläpuoliset osat) sekä mahdollisten rännien puhdistaminen ja kunnon arviointi.

Räystäät
• Räystäsrakenteet ja niiden pellitysten kunnon ja kiinnitysten tarkastus.
• Räystäiden kermien ylösnostojen kiinnityksen tarkastus.

Korjaustyöt
• Lisäksi kausihuolto sisältää pienehköt korjaustyöt, jotka ovat tehtävissä ilman tulitöitä.
• Suuremmat paikkaustyöt suoritetaan tilaajan valtuutuksella laskutöinä.

Icopalin Kattohuollosta apua lumenpudotuksiin

Paksu ja raskas lumi painavat kattorakenteita ja on kattoja joskus sortunutkin lumen painosta. Omakotitaloissa sortuman riski on pieni, mutta suuremmissa kohteissa lunta ei kannata jättää pudottamatta.

Mistä sitten tietää, milloin lumet pitää katolta pudottaa? Kattojen rakenteet kestävät kevyttä pakkaslunta parikin metriä – märkä lumi puolestaan voi olla riskitekijä rakenteille, kun lumipatjan paksuus alkaa olla useita kymmeniä senttejä. Parhaan arvion lumenluonnin tarpeellisuudesta saa mittauttamalla lumikuorman painon. Mittauspalvelun voi liittää esimerkiksi Icopalin kattohuoltosopimukseen. Toki mittauspalvelun samoin kuin lumenpudotuspalvelun voi tilata myös ilman huoltosopimusta.

Lumen rakenteille aiheuttaman painorasituksen lisäksi lumi ja siitä muodostuva jää saattavat vaurioittaa esimerkiksi peltikattojen saumoja. Kun ammattilainen hoitaa lumenpudotuksen, huomataan samalla mahdollisesti jo tapahtuneet rikkoutumisvahingot ja korjaukset voidaan tehdä heti ennen kuin suurempaa ja kalliimpaa vahinkoa pääsee syntymään.

Aivan kokonaan lunta ei ole syytä poistaa. Katolle kannattaa jättää 5-10 sentin lumikerros; se suojaa kattopintaa kolhuilta ja toimii hyvänä lämmöneristeenä. Muutenkin lumen ja jään poisto kannattaa tehdä huolella ja suunnitellusti. Jäätä ei yleensä saa poistettua ilman järeitä työkaluja ja huolimaton rikkoo kattopinnan lapiolla helposti.

20124_30549.jpg
20124_30550.jpg

Onko kiinteistösi savunpoistojärjestelmä kunnossa?

Icopalin Huoltopalvelu on kumppanisi myös savunpoistojärjestelmien tarkastuksissa ja huolloissa. Savunpoistojärjestelmän toiminta tulee testata vähintään kerran vuodessa toimivuuden varmistamiseksi. Pelastuslain mukaan kiinteistön omistaja ja haltija vastaavat savunpoistolaitteiden toimintakunnosta sekä asianmukaisesta huollosta ja tarkastamisesta. Savunpoistolaitteiden toimintakuntoa mitataan pistokokein palotarkastusten yhteydessä. Lakien ja ohjeistusten lisäksi myös vakuutusyhtiöt vaativat suojeluohjeissaan savunpoistojärjestelmille säännöllisiä koestuksia.

Tarkastuksessa luukut koelaukaistaan ja varmistetaan luukkujen kunto sekä akkujen jännitteet. Luukuille tehdään tarvittaessa pieniä korjauksia ja akut vaihdetaan uusiin. Tarkastuksesta ja koestuksesta tehdään raportti, jossa kerrotaan havaitut puutteet ja tehdyt korjaustoimenpiteet. Tarkastuksissa havaitaan muun muassa mahdolliset toimivuutta haittaavat luukkujen vääränlaiset viritykset ja alijännitteiset akut.

Tarkastuksen pohjalta laaditaan raportti sekä huolto- ja kunnossapito-ohje. Solmimalla savunpoiston huoltosopimuksen saat savunpoistojärjestelmille ja palo-oville säännölliset kuntotarkastukset.

Savunpoistojärjestelmän ja palo-ovien kuntotarkastus
• SP-järjestelmän huoltohistorian ja vastuuhenkilön selvitys.
• Opasteiden tarkastaminen.
• Koelaukaisu ja sivulaukaisupainikkeiden tarkastus.
• Dokumenttien tarkastus (esimerkiksi savunpoistokaavio).
• Akkujen tarkastus.

20124_30548.jpg
Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20099_18700.jpg
Icopalin Fastlock Uni-valokatteiden tuotevalikoima laajeni värillisillä valokatteilla
Icopal on laajentanut Fastlock Uni – valokatteiden tuotevalikoimaa värillisillä valokatteilla. Ammattikäyttöön tarkoitetut värilliset valokatteet sopivat erityisesti julkisten kohteiden kattamiseen. Sopivia käyttökohteita ovatkin muun muassa kauppakeskukset, julkiset rakennukset, urheilustadionit, päiväkodit, koulut jne. Värillinen Fastlock Uni soveltuu erityisen hyvin kohteisiin, joissa yrityksen tai yhteisön imagovärien esiintuominen on tärkeää.Mikäli valmiista värivalikoimasta ei löydy asiakkaan tarpeisiin soveltuvaa sävyä, saa Fastlock Uni – valokatetta sävytettynä myös asiakkaan toivomiin väreihin. Runsaiden värimahdollisuuksien ja monipuolisuutensa ansiosta Fastlock Uni soveltuukin lukemattomiin eri käyttötarkoituksiin.Fastlock Uni – valokate on valmistettu kestävästä polykarbonaatista, joka kestää hyvin säänvaihteluja. Icopal Oy myöntääkin tuotteelle 10 vuoden kestävyystakuun.
Katu, jossa on taloja rivissä
Talon maalaus ja kustannusten jako?
Yhteensä 16 omakotitaloa sisältävän asunto-osakeyhtiön osakkaista osa haluaisi itse maalata talonsa, mutta osa on sitä mieltä, että kaikki täytyy antaa maalauslikkeen tehtäväksi. Kustannusero on huomattava: tarvikkeet n. 500 €, mutta ammattimaalattuna koko kustannus n. 4500 €. Onko mitään laillista keinoa sallia osan osakkaista maalata itse (kaikilla samat maalit ja tarvikkeet ja talot identtisiä) eli esim. voitaisiinko yhtiökokouksen enemmistöpäätöksellä antaa osan osakkaista maalata talonsa ja hoitaa omat kulunsa ja että heidät siten vapautettaisiin muiden talojen maalauskuluista? Maalaukset tehtäisiin saman kesän aikana. Onko muita keinoja?
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Osakeluettelomerkintä
Hallituksen velvollisuutena on täydentää osakeluetteloa tapahtuneiden osakkeiden luovutusten perusteella. Osakkeensaajan tulee ilmoittaa saannostaan hallitukselle ja itsensä merkitsemisestä osakeluetteloon, mikä hallituksen tulee tehdä viipymättä sen jälkeen, kun merkinnän tekemisestä on esitetty luotettava selvitys. Käytännössä tämä tarkoittaa kauppakirjan esittämistä ja selvitystä siitä, että omistusoikeus osakkeisiin on myös siirtynyt.Osakeluettelomerkinnän tekeminen edellyttää, että osakkeensaaja esittää selvityksen varainsiirtoveron maksamisesta. Hallituksen on siten valvottava, että osakkeensaaja on täyttänyt em. velvollisuutensa.Tavanomaista on, että kaupan yhteydessä myyjä siirtää osakekirjan ostajalle osakekirjaan tehdyllä siirtomerkinnällä. Osakekirjaan on hallituksen tehtävä todistus siitä, että osakkeen siirto on merkitty osakeluetteloon ja merkintäajankohta.Osakeluettelomerkinnän tekeminen on uuden omistajan kannalta merkityksellistä omistusoikeuden kirjaamisen lisäksi myös siinä suhteessa, että hän saa käyttää lain 6-luvun 7 §:n nojalla osakkeenomistajalle kuuluvia oikeuksia yhtiössä vasta sen jälkeen, kun hänet on merkitty osakeluetteloon. Sama oikeus syntyy myös silloin, kun saaja esittää saannostaan luotettavan selvityksen esim. yhtiökokouksessa tilanteessa, jolloin osakeluettelomerkintää ei ole vielä ehditty tehdä.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Osakekirjan kuolettaminen
Jos osakekirja katoaa, se on kuoletettava. Kuolettamisesta päättää toimivaltainen käräjäoikeus sille tehtävästä hakemuksesta. Sen jälkeen, kun lainvoimainen osakekirjan kuolettamispäätös on tehty, korvaa päätös kadonneen osakekirjan. Tällaisessa tapauksessa on mahdollista, että taloyhtiön hallitus antaa kadonneista osakkeista uuden osakekirjan, mutta vasta em. päätöksen jälkeen. Kuoletus- ja uuden osakekirjan hankkimiskustannuksista vastaa käytännössä se osakkeenomistaja, jonka hallusta osakekirja on kadonnut.Osakekirjaan on uuden asunto-osakeyhtiölain 2-luvun 8 §:n nojalla tehtävä merkintä siitä, että osakekirja on annettu kuoletetun osakekirjan sijaan.Osakekirjan allekirjoittaa yhtiön puolesta yhtiön hallitus. Allekirjoitukseen ei tarvita kaikkia yhtiön hallituksen jäseniä, vaan päätösvaltainen määrä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton