• Etusivu
  • Remontti

Icopalissa suunnitellaan vauhdilla tulevaa kautta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 22.01.2010
20101_19972.jpg

Ensi kesän kattourakat varataan nyt!

Talvi on vasta alkanut mutta rakentajien katseet on jo käännetty tulevaan kesään. Urakat kannattaakin varata hyvissä ajoin, jos mielii aikataulun pysyvän hanskassa.

"Kiinteistönomistajien on hyvä varata kattourakoitsijat viimeistään nyt. Kesää myydään kovaa vauhtia", kertoo Icopal Katto Oy:n aluepäällikkö Risto Pelli. Icopal urakoi kattoja laidasta laitaan: isot teollisuushallit ja kauppakeskukset ovat tyypillisiä Icopalin kohteita samoin kuin asunto-osakeyhtiöiden kattosaneeraustyöt. Bitumikattojen lisäksi Icopal urakoi muun muassa pelti- ja kiviteräskattoja ja esimerkiksi rivitalojen kattosaneeraukset hoituvat icopalilaisilta vahvalla ammattitaidolla. Kattojen lisäksi Icopalista saa myös siltojen ja pihakansien vesieristystyöt.

Urakointi kehittyy kokonaistoimitusten suuntaan

Katto- ja seinäurakoinnin hankkiminen samalta toimijalta tuo asiakkaille kustannussäästöjä ja laadukkaan lopputuloksen. Myös urakoiden vastuukysymykset selkiytyvät. Jos yhtä rakennusosaa tekemässä on useita urakoitsijoita ja aliurakoitsijoita, syntyy runsaasti urakkarajoja, vastuualueista tulee usein epäselvyyksiä ja kohteiden aikataulutus on vaikeaa. Icopalin kokonaisurakoinnissa yksi yritys vastaa koko kattorakenteen toteutuksesta kantavasta rakenteesta ylöspäin ja nyttemmin myös seinärakenteista. "Kokonaisurakointi selkeyttää toimintaa, jolloin epäselvyyksiltä voidaan välttyä", toteaa Pelli.

20101_19973.jpg

Säännöllinen huolto pidentää katon käyttöikää

Icopal tarjoaa paitsi suunnitteluapua ja urakointia, myös kattojen huoltopalveluita. "Huolehdimme katoista koko niiden elinkaaren ajan", Risto Pelli kertoo. "Icopalin urakoimille katoille myönnetään kymmenen vuoden takuu, mutta solmimalla huoltosopimuksen kanssamme, takuun saa pidennettyä jopa 20 vuoteen", Pelli kertoo.

Katon huoltosopimus pitää sisällä katon säännölliset tarkastukset, kuntoarviot ja pienet huoltotyöt. Säännöllisellä ja ammattimaisella huollolla katon käyttöikää saa helposti pidennettyä yli kymmenellä vuodella. Huoltosopimuksen voi tehdä toki muillekin kuin Icopalin urakoimille katoille.

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
202111_73743.jpg
Kuka maksaa luvattoman lämmitys­patterien vaihdon?
Taloyhtiön osakas vaihtoi sähköpatterit 4 kpl asuntoonsa ilmoittamatta taloyhtiön hallitukselle työstä. Työn tehnyt urakoitsija lähetti laskun pattereista ja vaihtotyöstä isännöitsijälle, jolloin luvaton työ tuli ilmi. Taloyhtiö kieltäytyi maksamasta laskua koska vaihtoon ei ollut pyydetty hallituksen lupaa. Valvontaa työstä ei siis ollut taloyhtiön puolesta. Osakas maksoi laskun itse.Kyseinen osakas oli itse taloyhtiön toiminnantarkastajana kyseisenä vuonna ja hän vahvisti toiminnantarkastuskertomuksen ja näin ollen myönsi vastuuvapauden vastuuvelvollisille. Kesällä 2020 Osakkaalta tuli perintäkirje laskusta. Selityksessään osakas väitti saaneensa isännöitsijältä suullisen lupauksen patterien vaihtoon. Ei ole saanut.
20186_53564.jpg
Kiviaineinen seinä on turvallinen
Kiviaineiset Leca- ja Kahi-harkot ovat varma ja turvallinen ratkaisu märkätilojen seiniin. Lisäksi tuotteiden ääni- ja palo-ominaisuudet ovat erinomaiset.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Miten määritellään taloyhtiön perustaso?
Miten määritellään kerrostaloyhtiössä yhtiön kunnossapitovelvollisuuden perustaso huoneistojen kylpyhuoneissa?Osa taloyhtiömme kylpyhuoneista on alkuperäisiä ns.peltikasettikylpyhuoneita, joiden vesieristeenä on muovimatto. WC-istuin on niissä alkuperäinen, eikä sisällä kaksoishuuhtelua. Onpa osa hanoistakin vielä alkuperäisiä eli hieman yli 30 vuotta vanhoja. Osa kylpyhuoneista on remontoitu osakkaan toimesta, jolloin yhtiö on kustantanut työn vesieristeeseen saakka. Muista toimenpiteistä osakas on vastannut itse.Joissakin osakas on tehnyt koko remontin itse kustantaen kaikki tekemänsä muutokset, joiden tekemistä yhtiö ei ole voinut valvoa. Yhtiön toimesta ei ole uusittu yhtään WC-istuinta, koska sen uusiminen tuli yhtiön kunnossapitovastuulle vasta uuden lain myötä. Useat osakkaat ovat uusineet ne omalla kustannuksellaan.Valitettavasti yhtiössä ei saatu aikaan sopimusta kaikkien kylpyhuoneiden kunnostuksesta yhtenäiseen perustasoon esimerkiksi jakamalla työ suoritettavaksi useassa osassa siten, että huonoimmassa kunnossa olevat kylpyhuoneet olisi remontoitu ensimmäisinä.Mitä siis tarkoittaa "ajankohdan" perustaso?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton