• Etusivu
  • Remontti

Ikkuna- ja oviremontin toteuttaminen talvella

Rakentajan toimitus
Päivitetty 13.06.2025
202011_67637.jpg

Voiko taloyhtiön ikkuna- ja oviremontin toteuttaa myös talvella? Kyllä voi! Monesti kuvitellaan, että ikkuna- ja oviremontit tulisi suorittaa kesäaikaan. Ei kuitenkaan ole mitään erityistä syytä, ettei remonttia voisi suorittaa myös talviaikaan.

Ikkunoiden ja ovien vaihtamiseen talviaikana pätee likimain samat säännöt kuin kesäaikana. Sääoloissa kovat sateet tai myrskysää ovat este vaihtotyölle, niin kesällä kuin talvella. Luonnollisesti kuitenkin sydäntalven kovimmat paukkupakkaset, yli -20 astetta, ovat esteenä talviasennukselle. Pieni pakkanen ei kuitenkaan ole este ikkunoiden, parvekeovien- ja ulko-ovien vaihtotyölle. Yleensä suurimpana huolenaiheena talviasennuksien yhteydessä asukkailla on avoinna oleva ikkuna- tai oviaukko ja sen kautta huoneistoon tuleva pakkasilma. Käytännössä itse aukko ei kuitenkaan ole auki kuin noin 15–30 min, joka vastaa huoneiston tehokasta tuuletusta. Kun uusi ikkuna ja ovi on kiinnitetty sekä eristetty uretaanivaahdolla, tarjoaa se heti energiasäästöä lämmityskuluissa ja lisää asumismukavuutta poistamalla vedon tunnetta huoneistosta. Asennuksen viimeistelyssä, sisäpuolen listoitusten ja ulkopuolten pellityksien aikana, ikkuna-aukko on jo täysin suljettu ja eristetty, eli kylmä ulkoilma ei enää pääse sisälle huoneistoon

202011_67657.jpg

Talviasennuksen hyötyjä

Kun ikkunat ja ovet vaihdetaan talviaikaan, pystytään saamaan hyötyjä, joita kesällä tehtävät vaihtotyöt eivät suo.

Toimitusaika. Kesä on ikkunoiden ja ovien sesonkiaikaa, jolloin toimitusajat saattavat venyä pariinkin kuukauteen. Talvisin toimitusajat ovat pääsääntöisesti puolet vähemmän kesän toimitusajoista, eli noin yksi kuukausi.

Piha-alue vauriot. Talviaikaan pihamaat ovat yleensä jäässä ja lumen peitossa. Tällöin nurmikkoalueet eivät myöskään rasitu yhtä helposti nostimia käytettäessä tai siirrettäessä kuin kesäisin.

Asennuskapasiteetti. Samalla tavalla kuin itse ikkunatehdas, myös ammattitaitoiset ikkuna-asentajat ovat melkeinpä ylityöllistettyjä kesäaikaan. Talviaikaan on enemmän vapaata asennuskapasiteettia, eikä vaihtotyötä jouduta ammattitaitoisten asentajien puutteen vuoksi lykkäämään myöhemmäksi.

Remonttien päällekkäisyys. Ikkuna ja oviremontin yhteensovittaminen esimerkiksi julkisivuremontin kanssa voi olla haastavaa. Jos remontit tehdään eri aikaan, on molemmissa urakoissa työskentely helpompaa varastointitilan, työturvallisuuden, työmaatekniikoiden ja aikataulujen suhteen.

Työmaakosteus. Varsinkin syyssateiden aikaan esiintyy haitallista työmaakosteutta, joka voi imeytyä ulkona asennusta odottaviin tuotteisiin. Talven pakkaskeleillä ilman kosteus on yleensä niin alhainen, että työmaakosteutta ei juurikaan esiinny.

Hinta. Talviaikaan on monesti talvikampanjoita käynnissä, jolloin ikkunat ja ovet ovat edullisempi hankkia kuin kiireisimpään alkukesän sesonkiaikaan. Ikkuna- ja oviremonttia kannattaakin kysyä jo alkutalvesta talviasennushinnoin.

Ympärivuotista sisätila-asennusta

Koko vuoden ympäri ja erityisesti talviaikaa voidaan vaihtaa asuinhuoneistojen kerrostaso-ovia sekä yhteistilojen, kuten pyykkituvan ja varastotilojen sisäovia. Tässä työssä ei pakkasrajoilla ole väliä ja työtä voidaan tehdä sateisemmallakin säällä. Sisäovien vaihtotyö voidaan helposti yhdistää ikkunoiden ja ovien vaihdon kanssa tai toteuttaa omana remonttina.

Remontti
ikkunat
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Sinua voisi kiinnostaa myös:

pesuhuoneen ja wc:n välinen ovi on huurrettu liukuovi
Sarana- ja liukuovet samasta paikasta
Enää ei tarvitse etsiä kääntyviä- ja liukuovia eri paikoista. Liune tarjoaa nyt laadukkaitten ja kotimaisten liukuovien lisäksi myös kääntyvien ovien malliston. Saat linjakkaan sisustuksen yhteneväisillä ovilla. Kotisi kaikki sisäovet samasta paikasta!Tilaa ilmaiset ovimallistoesitteet suoraan kotiisi.
20218_72014.jpg
Taloyhtiö investoi liike­huoneistoihin: Joudummeko maksajiksi?
Kiinteistöosakeyhtiö, joka yhtiöjärjestyksen mukaan noudattaa asunto-osakeyhtiölakia ja jossa hoitovastike lasketaan suhteessa 1,5 liikehuoneistot ja 1 asuinhuoneistot yhtiöjärjestyksen mukaan. Yhtiö on investoimassa mittavan rahasumman projektiin, joka kohdistuu vain liikehuoneistoihin.Kustannukset asunto-osakeyhtiölain mukaan on jaettava yhteisvastuun periaatteella, eli 1 / 1,5. Kuitenkin kun investointi on mittava ja ei kohdistu asuinhuoneistoihin, onko mahdollinen joku muu kustannusten jako? Voiko käyttää hyötyperiaatetta jakolaskelmassa esimerkiksi, jos yhtiökokous yksimielisesti niin päättää?
Piharakennus
Viikon kysymys: Ilman lupaa tehty piharakennus
Taloyhtiössämme on viisi rivitalohuoneistoa. Kaksi huoneistoa ovat rakentaneet piha-alueidensa rajalle yhteisen 13 m2 suuruisen pihavaraston joitain vuosia sitten. Muutimme taloyhtiöön hiljattain ja kun selvittelimme taloyhtiön tekemättömiä ja väärin tehtyjä asioita, paljastui, että kyseinen rakennus on rakennettu kysymättä taloyhtiön osakkailta siihen suostumusta. Paikkakunnan rakennusvalvonnan rakennusmääräyksissä sallitaan yhden maksimissaan 10 m2 varastorakennuksen tekeminen ilman rakennuslupaa/ilmoitusta per rakennuspaikka.Kuinka asiassa tulisi toimia, että asunto-osakeyhtiölain mukainen yhdenvertaisuus toteutuisi pihavaraston suhteen? Rakennus on rakennettu ilman osakkaiden suostumusta, eikö se ole myös siltä osin luvaton? Varaston jako viiteen osaan vai purku?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Homevaurio asunnossa?
Taloyhtiön hallitus päätti tutkituttaa asunnon ulkoseinän home-epäilyn vuoksi. Seinää avattiin noin 70*70cm suuruiselta alalta. Villat revittiin lattialle. Näytettä otettaessa rakennustoimiston mielestä oli hajun perusteella selvää, että seinä olisi homeessa. Alipaineistusta ei käytetty ja avaus tehtiin huoneen ovi auki. Seinässä oli runsaasti homekasvustoa. Villa oli märkää. Asunnossa ei voinut enää asua. Taloyhtiö palkkasi myöhemmin toisen yrityksen tutkimaan asunnossa mahdollisesti olevia muita homevaurioita ja yrityksen antaman raportin mukaan väärä seinän avaustapa oli kontaminoinut asunnon ja irtaimiston. Raportissa todettiin ilmeiset terveyshaitat mitä väärä seinän avaustapa ja siitä seurannut kontaminoituminen ja asunnossa oleskelu aiheuttaa. Kenen on vastuu?
37_P_145368_1.jpg
Ehdota artikkelille aihetta
Emmekö ole vielä kirjoittaneet taloyhtiötänne askarruttavasta aiheesta? Onko jokin päivän polttava aihe jäänyt käsittelemättä? Haluaisimme tietää, mikä lukijoitamme kiinnostaa ja mitä meiltä vielä puuttuu, jotta voimme palvella teitä entistä paremmin.Ehdota meille aihetta ja osallistu ajankohtaisen lehden tekoon.
vihanneskasvatusta parvekkeella
Kasvata satoa parvekkeellasi helposti
Parvekkeella on helppoa kasvattaa omat punaposkisia tomaatteja, raikkaita kurkkuja ja vaikka herkullisia herneitä. Suuret istutusastiat, kasvusäkit tai parvekelaatikot riittävät mainiosti, kunhan kastelusta ja ravinteiden tarpeesta huolehditaan säännöllisesti. Multaan voi lisätä hidasliukoisia lannoitteita, jotka luovuttavat ravinteita pikku hiljaa lämmön, kosteuden ja mullan mikrobitoiminnan ansiosta, jolloin hoitolannoitusta tarvita. Kasteluväliä taas saa pidennettyä oleellisesti kastelukiteiden avulla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton