• Etusivu
  • Remontti

Ikkuna- ja oviremontin toteuttaminen talvella

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Alavus Ikkunat Oy
Julkaistu 24.11.2020Päivitetty 30.11.2020
202011_67637.jpg

Voiko taloyhtiön ikkuna- ja oviremontin toteuttaa myös talvella? Kyllä voi! Monesti kuvitellaan, että ikkuna- ja oviremontit tulisi suorittaa kesäaikaan. Ei kuitenkaan ole mitään erityistä syytä, ettei remonttia voisi suorittaa myös talviaikaan.

Ikkunoiden ja ovien vaihtamiseen talviaikana pätee likimain samat säännöt kuin kesäaikana. Sääoloissa kovat sateet tai myrskysää ovat este vaihtotyölle, niin kesällä kuin talvella. Luonnollisesti kuitenkin sydäntalven kovimmat paukkupakkaset, yli -20 astetta, ovat esteenä talviasennukselle. Pieni pakkanen ei kuitenkaan ole este ikkunoiden, parvekeovien- ja ulko-ovien vaihtotyölle. Yleensä suurimpana huolenaiheena talviasennuksien yhteydessä asukkailla on avoinna oleva ikkuna- tai oviaukko ja sen kautta huoneistoon tuleva pakkasilma. Käytännössä itse aukko ei kuitenkaan ole auki kuin noin 15–30 min, joka vastaa huoneiston tehokasta tuuletusta. Kun uusi ikkuna ja ovi on kiinnitetty sekä eristetty uretaanivaahdolla, tarjoaa se heti energiasäästöä lämmityskuluissa ja lisää asumismukavuutta poistamalla vedon tunnetta huoneistosta. Asennuksen viimeistelyssä, sisäpuolen listoitusten ja ulkopuolten pellityksien aikana, ikkuna-aukko on jo täysin suljettu ja eristetty, eli kylmä ulkoilma ei enää pääse sisälle huoneistoon

202011_67657.jpg

Talviasennuksen hyötyjä

Kun ikkunat ja ovet vaihdetaan talviaikaan, pystytään saamaan hyötyjä, joita kesällä tehtävät vaihtotyöt eivät suo.

Toimitusaika. Kesä on ikkunoiden ja ovien sesonkiaikaa, jolloin toimitusajat saattavat venyä pariinkin kuukauteen. Talvisin toimitusajat ovat pääsääntöisesti puolet vähemmän kesän toimitusajoista, eli noin yksi kuukausi.

Piha-alue vauriot. Talviaikaan pihamaat ovat yleensä jäässä ja lumen peitossa. Tällöin nurmikkoalueet eivät myöskään rasitu yhtä helposti nostimia käytettäessä tai siirrettäessä kuin kesäisin.

Asennuskapasiteetti. Samalla tavalla kuin itse ikkunatehdas, myös ammattitaitoiset ikkuna-asentajat ovat melkeinpä ylityöllistettyjä kesäaikaan. Talviaikaan on enemmän vapaata asennuskapasiteettia, eikä vaihtotyötä jouduta ammattitaitoisten asentajien puutteen vuoksi lykkäämään myöhemmäksi.

Remonttien päällekkäisyys. Ikkuna ja oviremontin yhteensovittaminen esimerkiksi julkisivuremontin kanssa voi olla haastavaa. Jos remontit tehdään eri aikaan, on molemmissa urakoissa työskentely helpompaa varastointitilan, työturvallisuuden, työmaatekniikoiden ja aikataulujen suhteen.

Työmaakosteus. Varsinkin syyssateiden aikaan esiintyy haitallista työmaakosteutta, joka voi imeytyä ulkona asennusta odottaviin tuotteisiin. Talven pakkaskeleillä ilman kosteus on yleensä niin alhainen, että työmaakosteutta ei juurikaan esiinny.

Hinta. Talviaikaan on monesti talvikampanjoita käynnissä, jolloin ikkunat ja ovet ovat edullisempi hankkia kuin kiireisimpään alkukesän sesonkiaikaan. Ikkuna- ja oviremonttia kannattaakin kysyä jo alkutalvesta talviasennushinnoin.

Ympärivuotista sisätila-asennusta

Koko vuoden ympäri ja erityisesti talviaikaa voidaan vaihtaa asuinhuoneistojen kerrostaso-ovia sekä yhteistilojen, kuten pyykkituvan ja varastotilojen sisäovia. Tässä työssä ei pakkasrajoilla ole väliä ja työtä voidaan tehdä sateisemmallakin säällä. Sisäovien vaihtotyö voidaan helposti yhdistää ikkunoiden ja ovien vaihdon kanssa tai toteuttaa omana remonttina.

202011_67656.jpg

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Alavus Ikkunat Oy
Remontti
ikkunat
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

201810_55211.jpg
Miksi ikkunat ja ovet kannattaa vaihtaa talvella?
Huomaatko usein ikkunan tai parvekeoven läheisyydessä vedon tunnetta? Onko ikkunan tai oven aukaiseminen hankalaa? Jos nämä asiat tuntuvat liian tutuilta ja ovat arkipäivää asunnossasi, on ikkunoiden ja ovien vaihtaminen ajankohtaista.
201711_50974.jpg
Ratkaiseeko hinta vai laatu, kun valitaan ikkuna- ja ovitoimittajaa?
Kun ikkunoiden ja ovien hankkiminen on ajankohtaista, on luonnollista, että kilpailutetaan alan toimijat ja pyydetään tarjouksia useilta valmistajilta. Lopulliseen päätökseen vaikuttavat monet tekijät mutta hyvin useasti esille nousee kysymys, tehdäänkö ostopäätös kuitenkin pelkän hinnan perusteella?
20185_52978.jpg
Voiko ikkuna estää kännykän toiminnan?
Rakennusten ja rakennusosien energiatehokkuuteen alettiin kiinnittää toden teolla huomiota joitakin vuosia sitten. Rakennusteollisuus oli muutosten edessä ja esimerkiksi ikkunoille määriteltiin tiukat U-arvot, jotka ikkunavalmistajien piti saavuttaa tuotteilleen. Määräyksiä kiristettiin vuosi vuodelta, ajattelematta mitä käytännön ongelmia "energiapihit" ikkunat voisivat tuoda tulleessaan.
2041_993319710_201273113038.jpg
Julkisivun korjaustyöt As Oy Savilinnantie 1:ssä on aloitettu
As Oy Savilinnantie 1:ssä remontointiurakka on aloitettu. Kohteeseen tehdään julkisivuremontti, jonka yhteydessä tehdään parvekkeille lasitus. Kaiteetkin uusitaan. Lisäksi taloyhtiössä vaihdetaan ikkunat ja asennetaan uudet kattotiilet. Omataloyhtio.fi seuraa projektin etenemistä.Tutustu Lumonin lasituksiin...
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20193_56898.jpg
Mukana parantamassa ilmanvaihtoa - korvausilmaventtiili tuuletusluukkuun
Korjausrakentamisen tarve kasvaa jatkuvasti, kun 1970- ja 1980-luvun rakennuskanta tulee 40–50 vuoden ikään. Silloin on aika uusia talotekniikka. Erityisesti 1970-luvun rakennuksissa ajankohtaisia ovat nyt julkisivu-, ilmanvaihto- ja putkiremontit sekä energiatehokkuuden parantaminen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton