• Etusivu
 • Piha

Järjestys varastoihin

As. oy Remontti-Mallinnus Osa 14.

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 17.06.2019Päivitetty 13.10.2023
20199_59778.jpg

Compact PTL-2 -teline

As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.

Taloyhtiössä oli hankala organisointiongelma varastoissa. Ongelman ratkaisua mietittiin kauan ja erilaisia ratkaisuja etsittiin. Koska taloon haluttiin vain parasta ja hintalaatusuhteeltaan sopivaa, päädyttiin kotimaiseen ovella®-säilytysratkaisuun.

Urakka toteutettiin suunnitelman mukaisesti noin viidessä päivässä, kun isännöitsijä oli informoinut talon asukkaita erillisellä tiedotteella rappukäytävissä ja kellaritiloissa. Tiloja voitiin käyttää säilytystiloina myös osin remontin aikana ja ne olivat käyttövalmiita nopeasti koko remontin valmistuttua. Asennustyön voi tehdä paikallinen asennusliike asennusohjeita noudattaen, mutta taloyhtiö valitsi työhön Ovellan oman asentajan.

Työhön ryhdyttiin tyhjentämällä varastotilat siten, että asentaja pystyi työskentelemään tilassa turvallisesti. Epäkäytännölliset perinteiset kaaritelineet vietiin hävitettäväksi. Ennen asennusta tilojen pinnat tasoitettiin, maalattiin ja tehtiin sähkötyöt. Järjestelmän ratkaisut asennettiin suoraan seinään ruuvein ja propuin seinämateriaali huomioiden. Mahdollisesti asennuksen esteenä oleva talotekniikka, esimerkiksi patterit ja putket, ylitettiin erillisin metallirakentein, jotka valmistettiin projektikohtaisesti.

Tila 1:

Pyörävarastossa, johon on esteetön kulku pihalta, on 20 pyöräpaikkaa. Pyörille asennettiin 10 ovella® Compact PTL-2 -telinettä seinäkiskoille, joilla ne liukuvat kevyesti rullien varassa. Tilan ollessa kapea käytävä, noin 17 m², kyseinen säilytysratkaisu on optimaalinen tilankäytöllisesti, koska pyöriä säilytetään pystyssä tehokkaasti.

Järjestelmässä pyörä käännetään pystyasentoon lattialla takarenkaan varassa ja asetetaan koukkuun. Pyörä voidaan lukita siihen omalla lukolla. Pyörä otetaan käyttöön liuttamalla se omalle kohdalle ja kääntämällä pyörä lattialle.

Tila 2:

Koska rakennuksen päädyssä oleva 25-neliöinen pyörävarasto on leveämpi ja tilavampi, voidaan pyörät parkkeerata lattialle vaivattomasti. Telineeksi valittiin yhdeksän PyöräNoja PN-2 -järjestelmää. Tässä ratkaisussa kaksi polkupyörää nojaa telineeseen, johon pyörä on lukittavissa rungosta omalla lukolla. Telineessä on ns. tuplaputkirakenne, joka pitää pyörät irti toisistaan ja järjestyksessä pareittain. Kulku pihalle ja rappukäytävään on esteetöntä, kun pyörät ovat telineissään.

PyöräNoja PN-2
PyöräNoja PN-2

Varastotila 3:

Varasto järjestettin monitoimitilaksi suksien, sauvojen, lastenvaunujen ja muiden välineiden säilytykseen. Tilan seinään asennettiin riviin SkiRack STM-5 -telineet, joista sukset on helppo ottaa käyttöön ilman, että naapureiden sukset aiheuttaisivat kaaosta. MultiRack MT-6 -telineet ovat rivissä monitoimitilan ovella. Tässä monitoimitelinerivistössä voidaan säilyttää mm. sauvoja, kypäriä, mailoja ja työkaluja siten, että ne eivät vie turhaa tilaa lattialta. Lastenvaunutankoon voidaan lukita lastenvaunut ja ohjata ne säilytettäväksi ko paikalla eikä esimerkiksi porraskäytävissä. Leveällä miniMAX® verkkotasolla varastoidaan pitkät ja suuremmat ulkoiluvälineet, kuten pulkat, golfbägit ja lätkämaalit. Koska taso on kantattu verkkoelementti, se on tukeva eikä pölyty.

miniMAX® verkkotaso
miniMAX® verkkotaso
SkiRack STM-5 -teline
SkiRack STM-5 -teline
MultiRack MT-6 -teline
MultiRack MT-6 -teline

Varastotila 4:

Koska kaikille autollisille asukkaille ei riitä tallipaikkaa, päätettiin varasto muuttaa paikaksi, jossa autonrenkaat voi säilyttää lukittuna kiinteistössä rengashotellin sijaan. PST-4-teline asennettiin kolmeen kerrokseen päällekkäin ja numeroitiin. Rengaspaikat vuokrataan asukkaille, jolloin taloyhtiö saa tuloja.

Varastoon jäi sopivasti tilaa myös puuhastella ja huoltaa polkupyörät Masto-telineessä, jossa on neljä ovella® Fillarikoukku FK-1:a. Pyörä voi olla koukussa ja huoltovälineet pehmeällä satulatuella, joka on solumuovia.

Rengasteline PST-4
Rengasteline PST-4

Autotallit:

Muutamaa autotallia oli käytetty tavaravarastona, joten siihenkin saatiin muutos remontin ja sääntöuudistuksen myötä. Tallit varustettiin telineillä renkaiden, polkupyörien ja pientarvikkeiden ripustamista varten. Renkaat ovat rengasteline PST-4:ssa tallin päätyseinällä ylhäällä, jolloin on hyödynnetty turha tila. Polkupyörät tai muut pitkänomaiset tarvikkeet, kuten airot ja kanootit, säilytetään seinänsuuntaisesti Megakonsoli PST-2:ssa. Tekstiileille ja käsityökaluille on naulakko N-3, joka on laadukas ja kestävä yhdeksän säilytyspaikan koukku. Kun seinätilat on kalustettu ja tavarat telineissä, mahtuu autokin sisään eikä ole pihalla viemässä tilaa.

Megakonsoli PST-2
Megakonsoli PST-2
Megakonsoli PST-2
Megakonsoli PST-2
Info

Info

Kustannukset

Tila 1:

 • 10 kpl Compact PTL-2 : 1 130

Tila 2:

 • 9 kpl PyöräNoja PN-2 : 1 890

Tila 3:

 • 5 kpl SkiRack STM-5 : 240
 • 6 kpl Multirack MT-6 : 120
 • 1 kpl Lastenvaunutanko : 80
 • 2 kpl hyllyt miniMAX® : 220

Tila 4:

 • 1 kpl Masto : 290

Tila 4 ja autotallit:

 • 27 kpl rengasteline PST-4 : 1 790

Autotallit:

 • 24 kpl Megakonsoli PST-2 : 840
 • 12 kpl naulakko N-3 : 100

Asennustyö : 1920
Yhteensä € : 8 620

Kustannukset taloyhtiön osakkaalle ovat noin 5,95 €/m2. Remontti rahoitettiin kahdella ylimääräisellä hoitovastikkeella, ylijäävä osuus säästettiin remonttitilille.

As.oy Remontti-Mallinnus artikkelisarja

Ovella Systems Oy
Piha
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton