• Etusivu
  • Remontti

Kuntoarvio on nyt muokattava korjaussuunnitelma

Rakentajan toimitus
Päivitetty 12.03.2014
20115_26120.jpg

Näin Omataloyhtiö.fin kuntoarvio toimii

Syötä taloyhtiön perus- sekä rakennetiedot osa-alue kerrallaan. Kuntoarvio antaa automaattisesti asennusajaksi syöttämäsi rakennusvuoden, mutta mikäli jokin rakenneosista on peruskorjattu katsotaan sen elinkaaren alkavan alusta, syötä siis rakennusvuoden tilalle peruskorjausvuosi.

Mikäli rakenneosalle on tehty mittava määräaikaishuolto kuten maalaushuolto tai vastaava, merkkaa se kunnostusvuodelle varattuun sarakkeeseen.

Laskennalliseen korjaustarpeeseen perustuva yhteenveto

Syötettyäsi taloyhtiön rakennetiedot, saat eri rakenneosien oletettuihin käyttöikiin perustuvan arvion taloyhtiön korjaustarpeista. Heinäkuussa 2010 voimaan tullut uusi asunto-osakeyhtiölaki velvoittaa taloyhtiöiden hallituksia esittämään yhtiökokoukselle taloyhtiön tulevan korjaustarpeen. Omataloyhtiö.fi:n tarjoama kartoitus on erinomainen tapa aloittaa kuntokartoitusprosessi taloyhtiössä.

Graafinen yhteenveto:

Graafinen yhteenveto tuo taloyhtiösi laskennallisen peruskorjaustarpeen aikajanalle. Tässä vaiheessa hankkeiden ajoitus on täysin riippuvainen määrittämistäsi asennus-/peruskorjausvuosista.

20115_26105.jpg

Kirjallinen yhteenveto:

Graafisen yhteenvedon lisäksi saat kirjallisen vastineen taloyhtiösi laskennallisesta korjaustarpeesta. Kirjallinen osio ottaa huomioon myös syöttämäsi määräaikaishuollot ja näin ollen ilmoitta mikäli syytä mittavampaan huoltoon rakenneosan osalta on lähestymässä.

20115_26107.jpg

Kuntoarviosta korjaussuunnitelmaksi

Laskennallisen yhteenvedon jälkeen voi valita sekä ajoittaa taloyhtiösi korjaushankkeet täsmällisemmin, tähän vaiheeseen pääset klikkaamalla aikajana-kuvan alla olevaa "Toteutettavat hankkeet" -painiketta.

Kiinteistöt ovat yksilöitä ja rakenneosien vanheneminen on hyvin kohdekohtaista. Laskennallisen arvion lisäksi on taloyhtiössä syytä suorittaa kierros, jossa rakenneosien kuntoa arvioidaan silmämääräisesti. Päivityksen myötä käyttäjillä on nyt mahdollisuus muokata korjaushankkeiden ajoitusta aikajanalla.

Mahdollisuus lisäinformaatioon:

Valitessasi taloyhtiöllesi ajankohtaisia korjaushankkeita voit samalla ilmaista mielenkiintosi lisäinformaatiota kohtaan. Rastittamalla yhteydenottosarakkeeseen saat tietoa tulevasta hankkeesta hyvissä ajoin ennen hankkeen aloittamista. Osana hyvää hallitustyöskentelyä on riittävän varhainen korjaushankkeiden valmistelu.

20115_26108.jpg

Korjaussuunnitelmasta PTS-suunnitelmaksi

Suunnitelmallisuus korjaushankkeiden osalta voidaan ottaa osaksi kiinteistön hallintastrategiaa. Rakenneosien korjaustarpeen ajoittaminen kannattaa toteuttaa kuntoarvion avulla. Kuntoarvion perusteella voidaan laatia pitkän aikavälin suunnitelma eli PTS. PTS-suunnitelma sisältää paitsi rakenneosien kuntoarvion myös arvion korjaustarpeiden kiireellisyydestä sekä kustannuksista.

Palvelumme avulla voit ottaa yhteyttä eri ratkaisuntarjoajiin, jotka kertovat taloyhtiötäsi lähestyvälle korjaushankkeelle kustannusarvion. Kun arvio kustannuksista on selvillä voit liittää ne Omataloyhtiö.fin kuntoarvioon ja koota ne PTS-suunnitelmaksi.

Siirry Suorapalveluun saadaksesi kustannustietoa korjaushankkeista...

20115_26109.jpg

Kustannusten kohdistaminen:

PTS-suunnitelmaan syötettyjen kustannustenjakaminen edellyttää kokonaisosakemäärän syöttämistä. Kun tämä tieto on syötetty laskee ohjelma kullekin vuodelle osakekohtaisen korjausrasitteen.

20115_26110.jpg

Kuntoarvion tulostaminen

Päivityksen myötä on koko kuntoarvion tulostaminen PTS-suunnitelmineen tulostettavissa. Kuntoarvio-ikkunan oikeasta yläreunasta löytyy painike "PDF", jonka avulla saa tulostuskelpoisen kokonaisuuden laatimastasi kuntoarvioista.

Siirry kuntoarvioon...

20115_26111.jpg
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20163_45887.jpg
Mitä pitää huomioida taloyhtiön säilytystiloja suunniteltaessa?
Asunto pursuaa harrastusvälineitä; luistimia, mailoja ja suksia. Myös lastenvaunut pitää sijoittaa johonkin autonrenkaista puhumattakaan. Välttämättä kaikkia tavaroita ei pystytä säilyttämään omassa asunnossa. Ei ole joko tilaa tai halua. Monikaan ei halua kuraista polkupyörää sisälle. Silloin katse siirtyy taloyhtiön säilytystiloihin. Vaihtoehtoina ovat joko irtainvarastot tai taloyhtiön yhteiset tilat. Taloyhtiön säilytystilojen suunnittelu kannattaa aloittaa muutamalla kysymyksellä. Ne helpottavat ja selkeyttävät suunnitelmia ja ratkaisevat tilojen käyttötarkoituksiin liittyviä pulmia.
20139_36215.jpg
Tiesitkö tämän tilaajavastuulaista?
Laki tilaajan selvitysvelvollisuudesta ja vastuusta ulkopuolista työvoimaa käytettäessä eli tilaajavastuulaki koskee myös isännöintiyritysten ja taloyhtiöiden välisiä sopimuksia.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Tilinpäätöksen rekisteröinti
Osakeyhtiön on vuosittain rekisteröitävä tilinpäätöksensä. Tämä velvollisuus ei kuitenkaan koske asunto-osakeyhtiöitä eikä sellaisia kiinteistö-osakeyhtiöitä, joihin sovelletaan uutta asunto-osakeyhtiölakia joko lainsäännöksen tai yhtiöjärjestyksen määräyksen mukaan.Jos kiinteistöosakeyhtiö soveltaa asunto-osakeyhtiölakia vain osittain, on kiinteistöosakeyhtiöllä velvollisuus rekisteröidä tilinpäätöksensä.Rekisteröitäväksi ilmoitettavat tilinpäätösasiakirjat sisältävät:tilinpäätös (tuloslaskelma, tase ja liitetiedot);toimintakertomus, elleivät vastaavat tiedot ole tilinpäätöksen liitetietoina;tilintarkastuskertomus, jos tilit on tarkastettu;hallituksen jäsenen tai toimitusjohtajan ilmoitus tilinpäätöksen vahvistamisen ajankohdasta ja yhtiön voittoa koskevasta yhtiökokouksen päätöksestä.Hallituksen ja toimitusjohtajan on päivättävä ja allekirjoitettava tilinpäätös ja toimintakertomus. Tilinpäätökseen on sisällytettävä edellisen tilikauden tuloslaskelma ja tase. Suoritetusta tilintarkastuksesta on tehtävä tilinpäätökseen merkintä, jossa viitataan tilintarkastuskertomukseen.
20236_82003.jpg
Rakentaminen taloyhtiön alueelle?
As Oy käsittää 4 kerrostaloa ja 4 rivitaloasuntoa. Rivitalojen piha-alueet on huomioitu taloyhtiön järj.säännöissä.Kerrostalojen alimmat asunnot ovat myös maan tasalla, mutta hallitsevat vain yläpuolella olevan parvekkeen suuruista terassia, ainakin näin on ennen asiaa tulkittu. Myöskään isännöitsijäntodistus ei määrittele alimmille asunnoille omaa piha-aluetta.Nyt yksi osakas on kuitenkin laittanut kiinteän n. 140 cm korkean aidan koko asuntonsa leveydelle. Aita on ruskea ja erottuu selvästi siniharmaasta seinästä.Hallitus on tietoinen asiasta. Voiko osakas/hallitus asunto-osakeyhtiölain mukaan näin menetellä?Jos aita on laiton, miten asiassa edetään?
201510_44609.jpg
Parvekkeet kannattaa korjata ajoissa
Kun taloyhtiöllä on osaava isännöitsijä ja päätöksentekokykyinen hallitus, tärkeät rakenteiden kuntoa koskevat päätökset tulevat tehdyiksi ajoissa. Perustana päätöksille on hyvä olla huolella tehty kuntotutkimus. Parvekkeet kuuluvat rakenteista vaurioalttiimpiin, mutta onneksi löytyy keinoja niiden elinkaaren jatkamiseen kohtuukustannuksin: maalaamalla pinnat ja varustamalla parveke lasituksin.Tilaa maksuton esite!
20236_82145.jpg
Varaston käyttö ja paloturvallisuuden laiminlyönti?
Yhtiömme on rakennettu 1995. Yksi osakas on silloin ottanut taloyhtiön varaston omaan käyttöönsä ja huoltoavaimen. Siitä ei ole laadittu sopimusta. Kun muutin yhtiöön kyseenalaistin asian. Sen aikainen hallitus hyssytteli, että ei siinä mitään, annetaan olla. Osakas käyttää sitä henkilökohtaisten tavaroidensa säilyttämiseen ja sen luopumisesta tuli lähes riita. Nyt asia on noussut uudestaan esiin. As Oy:n omat tavarat ovat pitkin pyörävarastoa ja paloturvallisuuden vastaisesti sähköpääkeskustilassa ja lämpöhuoneessa.Osakkaiden yhdenvertaisuus ei minusta toteudu. Kuka on vastuussa jos paloturvallisuuspuutteista aiheutuu vahinko? Onko yhtiöllä oikeus ottaa varasto omaan käyttöön? Huoltoavain pois? Onko As Oy:llä oikeus saada korvausta?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton