• Etusivu
 • Remontti

Miksi As Oy Rivikauppi päätyi vaihtamaan huopakatteen peltikatteeseen?

Sari NieminenKaupallinen yhteistyö SSAB
Päivitetty 20.03.2024
GreenCoat-pinnoitettu-katto-SSAB-1920x1080

As Oy Rivikauppi, kolmen talon rivitaloyhtiö, sijaitsee Tampereen Vehmaisissa. Vaikka kiinteistöt rakennettiin 70-luvun lopulla, taloyhtiön mustavalkoinen ja tyylikäs yleisilme antaa tuoreemman vaikutelman. Tämä johtuu suurelta osin uudesta ja tyylikkäästä Vesivekin asentamasta mustasta Teräs-Tapio-katosta.

Huolenaiheena vanha ja halkeileva huopakate

Ennen peltikatteen asennusta taloyhtiön huopakate oli päässyt todella huonoon kuntoon. Vaikka huopakate oli uusittu 1993, ja jonka jälkeen katolle oli tehty vielä myöhemmin pieniä läpivientien tiivistyksiä, oli halkeileva kate jo elinkaarensa lopussa. Hallituksen puheenjohtaja Pentti Mäenpää oli hyvin tietoinen tästä.

– Kyllä siinä oli jo pelko päällä. Kun tapani mukaan kiertelin ja mittailin katteen kuntoa, se näytti niin pahalta, että päätimme hallituksessa ajan olleen kypsä remontille, Pentti kertoo.

Remontti alkoi heinäkuun puolivälissä, kun rakennustelineet pystytettiin. Tämä oli merkittävä hetki taloyhtiölle, sillä se merkitsi uuden luvun alkua. Vanha, halkeileva huopakate oli aiheuttanut huolta asukkaille. Nyt oli aika korvata se kestävällä ja pitkäikäisellä ratkaisulla.

Tarkka ja huolellinen katon valintaprosessi

uusi peltikate kiiltää auringonvalossa

Hallituksen jäsenet tekivät perusteellista työtä tutustuessaan eri kattoremonttifirmoihin ja niiden tarjoamiin tuotteisiin. He kävivät messuilla ja seurasivat lähialueen remontteja saadakseen paremman käsityksen erilaisista vaihtoehdoista. Alun perin harkinnassa olivat sekä huopa- että peltikate, mutta lopulta valinta kallistui peltikatteen puoleen.

Valintaprosessissa tärkeässä roolissa oli myös Vesivekin edustaja Antti Ivanoff. Erityisesti hänen persoonansa teki vaikutuksen taloyhtiön hallitukseen. Antti ei ollut liian virallinen, vaan hänellä oli huumorintajua ja hän kuunteli hallituksen toiveita sekä huolia.

Lopullinen päätös tehtiin, kun Antti esitteli hallitukselle Vesivekin tuotteita, mukaan lukien SSAB:n GreenCoat Pural BT maalipinnoitetut teräksen. Tämä tuote tarjosi parhaan kestävyyden kattoratkaisuihin ja sen UV- ja korroosioluokitus olivat korkeat. Lisäksi sillä oli 50 vuoden tekninen takuu.

– Kyllä me miehet väänsimme ja käänsimme niitä peltinäytteitä toden teolla, mutta lopuksi oli todettava, että ei se maali murru, Pentti nauraa.

Valintaprosessi oli pitkä ja perusteellinen, mutta lopputulos oli sen arvoinen. Uusi katto ei ainoastaan parantanut taloyhtiön ulkonäköä, vaan myös lisäsi asukkaiden turvallisuuden tunnetta ja tyytyväisyyttä. As Oy Rivikaupin tarina on esimerkki siitä, kuinka huolellinen valintaprosessi voi johtaa parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.

Erinomainen laatu, joka hyödyttää taloyhtiötä

– Tyylikkään GreenCoat Pural BT satin –tuotteen ulkonäkö ja suoristuskyky täyttävät kaikki odotuksemme, kertoo Vesivekin Juha Kautto.

– Katto kestää vaihtuvaa suomalaista säätä vuosikymmeniä ja on siksi erittäin kustannustehokas ja pitkäikäinen ratkaisu. Tämän lisäksi satiinipinnoitteen ulkonäkö vastaa hyvin nykyisiä arkkitehtuuri- ja muotoilutrendejä, lisää Kautto.

SSAB:n maalipinnoitetusta teräksestä valmistettu GreenCoat Pural BT on nyt saatavilla myös kauniin satiinipintaisena. GreenCoat käyttää patentoitua biopohjoista pinnoitetta, joka sisältää pohjoismaista rypsiöljyä. Suomen markkinoilla ainutlaatuinen pinnoite tarjoaa parhaan kestävyyden kattoratkaisuihin, kuten profiili- ja pystysaumakattoihin.

Tyytyväiset asukkaat ja kestävä kate

Kun viimeisiä telineitä puretaan vielä pois, sopii Antti hallituksen jäsenten kanssa lopputarkastuksen tekemisestä. Yhden huoneiston ulko-ovi oli saanut kolauksen telineestä, ja sen korjaamisesta sovittiin Vesivekin kanssa. Porukka tapaa toisensa vielä Vesivekillä Pirkkalassa, sillä Antti kutsui kolmikon tutustumaan profiilituotantoon ja siihen, miten taloyhtiön katto on saanut alkunsa.

– Nyt kun remontti on ohi, ovat kaikki asukkaat kyllä todella tyytyväisiä ja onnellisia tästä hienosta lopputuloksesta. Asennusporukalle haluaisin vielä välittää terveiset ja kiitokset erittäin hyvästä työstä heille jokaiselle, kun ei kädestä pitäen päässyt kiittämään, Pentti toteaa.

Info

Info

Miksi valita GreenCoat Pural BT? 10 vakuuttavaa syytä

Tutustu GreenCoat Pural BT:n ainutlaatuisiin ominaisuuksiin:

 1. Monipuolinen pintavaihtoehto: GreenCoat Pural BT on saatavilla satiini-, normaali- ja mattapintaisena.
 2. Laaja värivalikoima: Tuote heijastelee pohjoismaisen luonnon sävyjä laajassa värivalikoimassa.
 3. Biopohjainen pinnoite: Pinnoitteessa käytetään markkinoilla ainutlaatuista biopohjaista pinnoitetta, jossa perinteistä fossiilista öljyä on korvattu pohjoismaisella rypsiöljyllä.
 4. Patentoitu teknologia: SSAB:llä on maailmanlaajuinen patentti pinnoitustekniikalle (biopohjainen teknologia, BT).
 5. Kestävä kattoratkaisu: GreenCoat Pural BT on kestävä vaihtoehto kattoille.
 6. Monikäyttöinen: Voidaan käyttää hyvin erilaisissa ja haastavissakin kattoprofiileissa.
 7. Säänkestävä: GreenCoat Pural BT -teräksen maalipinnoite on optimoitu kestämään sään vaikutuksia ja sillä on korkein UV- ja korroosioluokitus.
 8. Helppo käsitellä: Kevyesti strukturoitu pinta suojaa mekaaniselta kulumiselta, ja tuotetta on helppo käsitellä valmistuksen aikana.
 9. Erinomaiset muovausominaisuudet: Tuote soveltuu myös monimutkaisiin taivutuksiin jopa -15 °C:n lämpötilassa.
 10. Nykytrendien mukainen ulkonäkö: GreenCoat Pural BT tuotteeseen kehitetty uusi satiininen ulkonäkö vastaa hyvin nykyisiin suunnittelu- ja arkkitehtuuritrendeihin.

Lähteet: Vesivek julkaisu ”Toinen vinkkeli”

SSAB
Remontti
katto
vesikatto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

kattokeskus
Miksi kannattaa valita Kattokeskus remonttikumppaniksi?
Vaikeina aikoina korostuu yrityksen vakavaraisuus ja pitkä toimintahistoria, olipa kyseessä sitten uuden talon hankinta tai isompi remontti, johon kuuluu usein pitkä takuuaika. Kattokeskus on tehnyt kattoremontteja jo yli 25 vuoden ajan, jona aikana on kertynyt jo lähes 16 000 remontin kokemus.
202211_80132.jpg
Kodin arvo nousee, kun paikat pitää kunnossa - Näin kotitalous­vähennyksen voi hyödyntää kattoremontissa
Oman kodin tai vapaa-ajanasunnon tiili- tai peltikatto on paljon enemmän kuin näkymä kadulle. Se kätkee alleen vuosikymmenten takaiset aluskatteet, läpiviennit ja mahdolliset vuotokohdat. Katon tarkastus on hyvä tehdä vuosittain. Kun oman katon kunto alkaa mietityttää, Kattokeskuksen kattoasiantuntijoilta saa apua katon kunnon tarkastuksen lisäksi myös sopivista rahoitustavoista sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämisestä.
20231_80673.jpg
Mitä kattomateriaalin valinnassa kannattaa huomioida? Katso vinkit!
Katon tärkein tehtävä on suojata rakennusta säärasituksilta. Suomessa sääolosuhteet ovat vaihtelevat ja haastavat, mikä luo korkeat vaatimukset katon kestävyydelle ja hyvälle huollettavuudelle. Painoarvoa kannattaa antaa myös katon helpolle asennettavuudelle kylmälläkin säällä, sillä joustavan aikataulun mahdollisuudella voi usein säästää kattoremontissa.
20214_69885.jpg
Kaipaako kattosi uutta ilmettä? Tartu kevättarjoukseen!
Onko tiilikattosi vielä ehjä ja hyväkuntoinen, mutta katteen pinta on menettänyt värinsä ja roskat jäävät siihen helposti kiinni. Tiilikaton pinnoituksella saadaan helposti pidennettyä katon käyttöikää ja varmistetaan katon helppohoitoisuus sekä kaunis ulkonäkö vuosiksi eteenpäin. Pinnoitusta varten paikalle kannattaa pyytää BMI Ormaxin valtuuttama kattourakoitsija, joka tarkastaa katon kunnon ja antaa suosituksen toimenpiteistä.Katso tarjous
Ruohonleikkuri
Viikon kysymys: Kuka maksaa ruohonleikkurin korjauksen?
Osakkaan leikatessa vastuullaan olevaa ruohoaluetta talonyhtiön leikkuri menee rikki, koska käyttäjä vahingossa ajaa leikkurin kiinteään esineseen. Kenen vastuulla on maksaa kustannut aiheutuneesta korjauksesta?
201910_60277.jpg
Kielletäänkö kertakäyttöastiat?
Ympäristöministeriön tilaamassa selvityksessä esitetään vaihtoehtoja, miten EU:n kertakäyttömuovien kulutusta rajoittavan direktiivin* voisi toteuttaa Suomessa. Merenrannoilta löytyvistä roskista noin 80 prosenttia on muovia, mihin kesällä 2021 voimaan tulevalla direktiivillä halutaan puuttua. Lisäksi direktiivin tavoitteena on edistää kiertotaloutta ja yhtenäistää tuotesääntelyä EU:n sisämarkkinoilla.Selvityksen ovat laatineet Ekoleima Ay, Enlawin Oy ja Pidä Saaristo Siistinä ry.Direktiivi edellyttää tuoteryhmästä riippuen eri toimia: kulutuksen vähentämistä, tuotekieltoja, tuotteiden ominaisuuksiin liittyviä vaatimuksia sekä laajennettua tuottajavastuuta.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton