• Etusivu
  • Remontti

Näin toteutettiin 50-luvun kerrostalon kompaktin kylpyhuoneen kokonaisvaltainen remontti – katso kuvat ennen ja jälkeen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Geberit Oy
Julkaistu 11.02.2023Päivitetty 12.10.2023
20232_80833.jpg

Geberitin iCon Compact -seinä-wc-malli osoittautui täydelliseksi ratkaisuksi pienen tilan aiheuttamiin haasteisiin.

Seinä-wc on nerokas ratkaisu, etenkin pieniin kylpyhuoneisiin. Tämän on huomannut myös sisustussuunnittelija Meja Hynynen, joka remontoi Kuopiossa vain kahden neliön kokoisen kylpyhuoneen. Sisustuksen ammattilaisen mukaan seinään kiinnitettävän wc-istuimen hyödyt tiivistyvät kolmeen teemaan: siivoukseen, sisustukseen ja säilytykseen.

Kuopion keskustassa Puistokadulla sijaitsevassa kaksiossa tehtiin perusteellinen remontti, jossa uusittiin kaikki tilat ja pinnat. 1950-luvulla rakennetussa kerrostalossa sijaitsevassa asunnossa haluttiin säilyttää rakennusajan henkeä. Tuolle ajalle tyypillisesti asunnon kylpyhuone on hyvin pieni ja oviaukko kapea. Tämä vaikutti myös kylpyhuoneen tuotevalintoihin, sillä wc-istuin ja pesuallas sijaitsevat kylpyhuoneen oven molemmin puolin, kohdissa, joissa syvyyttä on hyvin rajallisesti.

Hynynen päätyi valitsemaan Geberitin tuotteista tavallista pienempiä, niin sanottuja Compact-malleja. Wc-ratkaisuksi valikoitui iCon Compact -seinä-wc sen pienen koon sekä kauniin, yksinkertaisen ja selkeän muodon takia.

– On hienoa, että Geberitiltä löytyy wc-istuimia myös pienemmällä syvyydellä. Esimerkiksi tässä kohteessa tarvittiin tavallista lyhyempi wc-istuin, joka ei tule liian lähelle ovea. iCon Compact -malli oli tähän tilanteeseen juuri sopiva valinta. Wc-istuimeen tuli SoftClose-istuinkansi, jonka toimintamekanismi on mainio. Kannen voi vain tiputtaa lähtiessään ja se sulkeutuu hiljaa, ilman kolahdusta, Hynynen kehuu.

Lue myös: Turha pelko – seinä-wc:n huolto ei tarkoita seinän purkamista

Seinä-wc:n kaveriksi Hynynen valikoi Geberit iCon -sarjan seinäkaapin ja iCon Compact -allaskaapin sekä tason päälle asennettavan Variform-pesualtaan, joka on niin ikään kompaktin kokoinen ja toistaa wc-istuimen soikeaa muotoa. Tammen väriset kalusteet sopivat luontevasti yhteen asunnon vaaleiden puupintojen sekä lämpimän metallin sävyjen kanssa.

Remontoitu kylpyhuone on kaunis ja talon henkeen sopiva

Remontti oli kokonaisuudessaan erittäin onnistunut ja valitut tuotteet toimivat hienosti niille varatuissa paikoissa.

– Soikean muotoinen allas ja wc:n pienikokoinen etähuuhtelupainike olivat vähän erikoisempia yksityiskohtia ja jäivät siksi eniten mieleen. Etähuuhtelupainikkeen voisi sijoittaa minne vain, vaikka viereiselle seinälle. Tässä tapauksessa se sopi kuitenkin hyvin perinteiseen paikkaan wc-istuimen yläpuolelle, Hynynen kuvailee.

Pientä luksusta kylpyhuoneeseen tuo lämmitetty peili, joka estää huurtumisen. Niin ikään Geberitin valikoimasta löytynyt peili tuo tilaan lempeää tunnelmaa reunoista hohkaavalla epäsuoralla valaistuksella.

Kun Hynynen aloittaa projektinsa, hän huomioi aina talon hengen ja aikakauden ja ottaa niistä inspiraatiota sisustukseen. Tässä remontissa esimerkiksi etähuuhtelupainikkeen huomaamaton ja tyylikäs kultareunus sopii hyvin niin kylpyhuoneen sävymaailmaan kuin rakennuksen henkeenkin.

Lue myös:Asiantuntijan vinkit pieneen kylpyhuoneeseen

Kylpyhuone ennen remontttia:

20232_80834.jpg

Kylpyhuone jälkeen remontin:

20232_80835.jpg
Info

Info

Meja Hynysen TOP 3 -syyt seinä-wc:n valitsemiselle

1. Seinä-wc helpottaa siivousta
Tyylikkyys ja helppo puhdistettavuus saavat Hynysen valitsemaan nykyään lähes kaikkiin suunnittelemiinsa kylpyhuoneisiin seinä-wc:n. Kun wc-istuin on kiinnitetty seinään ja siihen liittyvä tekniikka on piilossa seinän takana, vesiputkia ei jää seinän pintaan ja lattiapinta jää vapaaksi. Seinän taakse asennetut putket eivät kerää pölyä ja koko lattiatila on esteettömästi siivottavissa.

2. Seinä-wc:n avulla saadaan lisää säilytystilaa
Seinä-wc-ratkaisuissa tekniikka asennetaan seinän taakse, minkä vuoksi tilaan tarvitaan joko niin sanottu tuplaseinärakenne tai kotelo, joka piilottaa asennuselementit. Jo tekniikan piilossa oleminen luo tilaan avaramman tunnelman, mutta seinä-wc on Hynysen mukaan oivallinen ratkaisu myös säilytystilan näkökulmasta. Seinä-wc:n kotelon päällä on nimittäin aina jonkinlainen taso, ja vaikka kotelointi ulottuisi kattoon asti, siihen saadaan upotettua säilytystilaa.

3. Seinä-wc tarjoaa monipuolisia sisustusvaihtoehtoja
Seinä-wc-kotelo itsessään on sisustuselementti, jonka koolla ja muodolla voidaan vaikuttaa suuresti kylpyhuoneen yleisilmeeseen. Vaihtoehtoja on monia ja esimerkiksi tässä kohteessa Hynynen päätyi pinnoittamaan kotelon sisustuslaastilla. Istuimen pariksi valitaan aina huuhtelupainike, joissa on todella runsaasti valinnanvaraa niin muodon, värin kuin materiaalin osalta. Saatavana on erilaisia metallivärejä, kiiltävää ja mattaa sekä puu- ja kivipintaisia painikkeita. Painikkeen voi myös pinnoittaa valitsemallaan materiaalilla, esimerkiksi samalla laatalla, jota seinäpinnassa on käytetty.

Geberit Oy
Remontti
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20122_29491.jpg
Kylpyhuoneremontti alkaa suunnittelulla
Huolellisuus, suunnitelmallisuus ja riittävän asiantuntemuksen käyttö ovat avainsanoja kylpyhuoneremontin onnistumiselle. Remontissa hyvä suunnittelu maksaa aina itsensä takaisin. Mieti ensin tarkkaan perheesi kylpyhuoneen käyttöä. Montako ihmistä sitä käyttää, tarvitaanko säilytystiloja, arvostatko helppoa siivottavuutta ja mikä on budjettisi. Hyvä kylpyhuone on siisti, toimiva ja harmoninen.
20123_30170.jpg
Suihku on arjen ylellisyyttä
Onko taloyhtiöösi tulossa putkiremontti tai tarvitsevatko suihkutilat päivittämistä? Jotta huolettomia suihkuhetkiä riittäisi mahdollisimman moneksi vuodeksi, mieti hetki millaisen suihkun kotiisi valitset. Kuinka paljon miellyttävämpää onkaan suihkutella ylellisessä suihkukaapissa tai esimerkiksi suihkunurkassa kuin ikivanhan suihkuverhon takana.Suunnittelun lähtökohtana on hyvä muistaa vanha nyrkkisääntö: valitse niin iso suihku kuin tilaan suinkin mahtuu. Metri kertaa metri on ylellisyyttä, 80 x 80 senttinen riittävä ja 70 x 70 cm kannattaa ottaa silloin, kun tilaa on todella niukasti.
20127_31395.jpg
Kotimainen wc tarpeeseen kuin tarpeeseen
Wc-istuin on pitkäikäinen hankinta. Se on käytössä monta kertaa päivässä, joten sen on oltava niin toimiva, tyylikäs kuin kestäväkin. Jos remontoit vanhaa, istuimen malli määräytyy yleensä viemäröinnin mukaan. Vanhan wc-istuimen paikalle on helpointa laittaa leveäjalkainen malli, joka peittää kätevästi ruuvin reiät. Jos rakennat kokonaan uutta, valinnanvaraa on enemmän.Wc-istuimia on erikorkuisia ja -syvyisiä. Korkeat mallit sopivat erityisesti pitkille tai iäkkäille henkilöille. Wc-istuimen molemmille puolille kannattaa jättää riittävästi tilaa, sillä ahtaassa wc:ssä on ikävä asioida. Wc:n minimileveytenä pidetään yleensä noin 80 senttiä.
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton