• Etusivu
  • Remontti

Rakentajan uudistus jatkuu – Uudistunut Omataloyhtiö.fi avautuu ennen juhannusta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 08.06.2023Päivitetty 12.10.2023
Omataloyhtiö

Rakentaja.fi on Suomen laajin ja vanhin rakentamiseen ja remontointiin keskittyvä verkkopalvelu. Ensimmäinen sivu avattiin jo vuonna 1998. Nykyisin Rakentaja-tuoteperheeseen kuuluvat myös Rakentaja Pro, Puutarha.net, Omataloyhtio.fi ja Talovertailu.fi. Palveluissa vieraillaan yli miljoona kertaa kuukausittain.

Rakentajan palvelukattaus kokee tämän vuoden aikana täydellisen muodonmuutoksen. Jo uudistettu Rakentaja PRO saa nyt seurakseen uudistuneen Omataloyhtiö.fi:n. Rakentaja.fi ja Puutarha.net uudistetaan yksi kerrallaan vuoden 2023 aikana.

Uudistus on Rakentajan historian laajamittaisin, sillä sivustoilla uudistetaan kerralla kaikki taustajärjestelmistä ulkoasuun. Tähtäin on kirkas: lukijalle tarjotaan mahdollisimman miellyttävä käyttökokemus. Samalla sujuvoitamme julkaisua, pyrimme löytämään haluttua tarjontaa sekä itse, että yhteistyössä sisältöyhteistyötä tekevien yrityskumppaneidemme kanssa.

Remontti
aikataulut
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20204_63924.jpg
Uudisasuntorakentamisen asiakastyytyväisyys edellä muita toimialoja ja Ruotsia
Kuluttaja-asiakkaiden tyytyväisyys uudisasuntorakentamiseen pysytteli toista vuotta peräkkäin kärkisijalla eri toimialojen välisessä vertailussa. Asiakastyytyväisyysindeksi oli 77,7, mikä tarkoittaa erittäin hyvää tasoa ja on selvästi korkeampi kuin ruotsalaisrakentajien.Kuluttajat ovat tyytyväisempiä uudisasuntorakentamiseen kuin esimerkiksi henkilöliikenteeseen, sähkön vähittäismyyntiin tai pankki- ja rahoitusalaan. Mittaus perustuu EPSI Ratingin riippumattomaan kansalliseen laatuindeksiin."Uudisasuntorakentaminen Suomi sai asiakastyytyväisyydessä kaikista Pohjoismaissa tutkimistamme toimialoista kaikkein korkeimmat indeksipisteet", kommentoi EPSI Rating Finlandin maajohtaja Heidi Laitinen.Nyt neljättä kertaa tehdyssä uudisasuntorakentamisen tutkimuksessa oli tällä kertaa arvioitavana seitsemän suurimpaan lukeutuvan asuntorakentajan lisäksi ryhmä keskikokoisia ja pienempiä rakentajia. Tutkitut yritykset tuottivat valtaosan viime vuonna Suomessa valmistuneista vapaarahoitteisista kerrostaloasunnoista. Tulokset perustuvat asunnon ostaneiden kuluttajien puhelinhaastatteluihin.
202112_74200.jpg
Uudenvuoden taikoja
Tina kertoo tulevan. Uudenvuoden taioista tunnetuin on tinan valaminen. Tinakenkä sulatetaan tinakauhassa joko takan avotulella tai vaikkapa kuumalla keittolevyllä. Sula tinamassa heitetään kylmää vettä sisältävään ämpäriin, jossa massa muotoutuu uudelleen. Tuotos nostetaan vedestä, jonka jälkeen siitä ennustetaan tulevaa seinään heittäytyvän varjokuvan avulla. Tinan sijasta voit myös kokeilla valaa sokeria, steariinia tai mehiläisvahaa.
rappukäytävä
Valo ja tila sisustuksessa
Kodin ja tilan sisustamiseen ja viimeistelyyn liittyy meissä kaikissa asuva kauneuden kaipuu. Haluamme investoida elämänlaatuun parantamalla kodin laatutasoa ja viihtyisyyttä. Kodin aistikas sisustus tuo iloa arkeen.
Rakentajan sivustot yhdessä kuvassa
Rakentajan uudistus jatkuu
Puutarha.net on osa Rakentaja-tuoteperhettä, johon kuuluu myös Rakentaja.fi, Rakentaja Pro, Omataloyhtio.fi ja Talovertailu.fi. Palveluissa vieraillaan yli miljoona kertaa kuukausittain. Tuoteperheen ensimmäinen sivu, Rakentaja.fi, avattiin jo vuonna 1998.
Gyproc Klima-kipsilevy
Vähähiiliset rakennuslevyt – kohti kestävää tulevaisuutta
Norjan Fredrikstadissa sijaitsee täysin sähköistetty tehdas, aivan ensimmäinen laatuaan maailmassa. Ja juuri tässä tehtaassa valmistetaan Gyprocin kaikkien aikojen vähähiilisimmät rakennuslevyt.Rakennusteollisuus tuottaa paljon hiilipäästöjä paitsi rakennusmateriaalien tuotannossa, mutta myös logistiikassa sekä varsinaisessa rakentamisessa. Jotta tulevaisuus olisi kestävämpi, on tämä teollisuudenala ottamassa merkittäviä ja innovatiivisia tekoja kohti vähähiilisempiä ratkaisuja.Mitä nämä vähähiiliset levyt tarkoittavat rakentajalle?
30_P_78991.jpg
Rakentamismääräykset uudistuvat
Ympäristöministeriön tiedotteen mukaan rakennusten kantavia rakenteita ja pohjarakenteita koskevat rakentamismääräykset uudistuvat syyskuussa 2014. Uudet asetukset koskevat sekä uuden rakennuksen rakentamista että rakennuksen korjaamista tai muutostyötä pohjarakenteiden ja rakennuksen muiden kantavien rakenteiden osalta.Yksityiskohtaisessa rakenteiden suunnittelussa ja mitoituksessa tullaan jatkossa käyttämään hyväksyttävänä ratkaisuna eurokoodeja yhdessä ympäristöministeriön vahvistamien kansallisten liitteiden kanssa. Kansallisia liitteitä uudistetaan vähitellen: tarkoituksena on, että jatkossa ympäristöministeriön asetuksina annetaan kansalliset valinnat suunnitteluperusteista, kuormista ja geoteknisestä suunnittelusta. Materiaalikohtaiset kansalliset liitteet annetaan jatkossa ministeriön suosituksina.Myös muun suunnittelu- ja toteutusjärjestelmän soveltaminen on mahdollista, jos rakennushankkeeseen ryhtyvä voi osoittaa, että suunnittelu ja toteutus johtaa rakenteiden lujuuden ja vakauden, käyttökelpoisuuden ja käyttöiän kannalta maankäyttö- ja rakennuslaissa tai sen nojalla säädettyjen olennaisten teknisten vaatimusten täyttymiseen.Rakentamismääräysten uudistamisen yhteydessä luovutaan nykyisten kansallisten kantavien rakenteiden mitoitusta koskevien suunnittelumääräysten ja -ohjeiden ylläpitämisestä sekä kumotaan voimassa olevat kantavien rakenteiden suunnittelua koskevat määräykset ja ohjeet eli rakentamismääräyskokoelman B-osat, joita on ollut yhteensä kymmenen.Uudistus toteuttaa valtioneuvoston rakennepoliittisen ohjelman tavoitetta selkeyttää lainsäädäntöä ja vähentää erillisten säädösten määrää. Samalla yhteiseurooppalaisten eurokoodien käyttö yhtenäistää suunnittelukäytäntöjä ja edistää rakennusalan vientimahdollisuuksia.Ympäristöministeriön asetus kantavista rakenteista sekä asetus pohjarakenteista tulevat voimaan 1.9.2014.Linkkejä:Ympäristöministeriön asetus kantavista rakenteista (pdf)Ympäristöministeriön asetus pohjarakenteista (pdf)Tietoa eurokoodeistaLähde: Ympäristöministeriön tiedote 25.6.2014

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton