• Etusivu
  • Remontti

Seinä-wc-ratkaisulla uutta ilmettä ja helppoutta siivoukseen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 28.08.2009Päivitetty 30.09.2009
20098_18390.jpg

Seinätelineen kotelointi voi toimia jatkona pöytätasolle. Kaikki putket ovat siististi piilossa koteloinnin sisällä. Kuvan tuotteet IDO Seven D -sarjasta.

Seinälle asennettavat wc:t ovat maailmalla jo ohittaneet perinteisen lattia- wc:n suosiossa ja niiden myynti myös Suomessa on kasvussa. Suosiolle on olemassa selvät syyt: niillä saa aikaan persoonallisia sisutusratkaisuja ja ne helpottavat kylpyhuoneen puhtaanapitoa. Seinä-wc:n avulla kylpyhuone saa lisää kaivattua väljyyttä, jolloin tilan kokonaissuunnittelu ja kalusteiden sijoittelu on joustavampaa.

Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin taakse. Lattia wc-istuimen alla jää vapaaksi, mikä helpottaa siivousta. Lisäksi istuimen korkeus voidaan säätää sopivaksi asennusvaiheessa. Seinä-wc:n asennusteline piilosäiliöineen voidaan asentaa huomaamattomasti seinän taakse, seinän sisälle tai se voidaan koteloida osaksi kylpyhuoneen sisutusta.

Seinäasennustuotteet sopivat mainiosti myös saneerauskohteisiin ja ovat kestävä sekä kosteusturvallinen ratkaisu, kun kosteuserityksestä on huolehdittu. Niistä löytyy ratkaisu myös pieniin tiloihin sekä kohteisiin, joissa hygienia on tärkeää.

Avaruutta ja tasoja kylpyhuoneeseen

Seinä-wc ei juurikaan vaadi syvyyssuunnassa tilaa enempää kuin perinteinen lattiamalli. Sen sijaan kylpyhuoneeseen saadaan lisää laskutilaa ja persoonallisia sisustusratkaisuja ja kylpyhuoneen puhtaanapito helpottuu lattiatilan vapautuessa.

Vedensäästöä kaksoishuuhtelulla

Myös seinä-wc:issä on vedenkulutusta vähentävä kaksoishuuhtelu. Kaksoishuuhtelu- wc pienentää keskivertotalouden vedenkäyttöä huomattavasti.

Lattia wc:n tilalle siisti seinä-wc. Laatoitetun seinämän taakse on piilotettu asennusteline piilosäiliöineen ja irrotettava taso toimii laskutilana. Tämän pienen wc-tilan wc-istuin ja kalusteet IDO Seven D -sarjasta.
Lattia wc:n tilalle siisti seinä-wc. Laatoitetun seinämän taakse on piilotettu asennusteline piilosäiliöineen ja irrotettava taso toimii laskutilana. Tämän pienen wc-tilan wc-istuin ja kalusteet IDO Seven D -sarjasta.
Seinä-wc:n avulla saat kylpyhuoneeseen persoonallisia ratkaisuita sekä helppoutta siivoukseen. Kuvan tuotteet IDOlta.
Seinä-wc:n avulla saat kylpyhuoneeseen persoonallisia ratkaisuita sekä helppoutta siivoukseen. Kuvan tuotteet IDOlta.

Asennus ja huolto

Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin sisään. Kuvan tuotteet IDOlta.
Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin sisään. Kuvan tuotteet IDOlta.

Nykyaikaiset asennustelineet ovat erittäin tukevia ja turvallisia ja asennus on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Vuotojen mahdollisuus on minimoitu. Wc:n mahdolliset huoltotoimenpiteet tehdään kätevästi painonapin kautta.

Säädettävä istuinkorkeus

Useimpien asennustelineiden avulla wc-istuimen korkeutta voidaan säätää. Tavallista korkeampi istuinkorkeus soveltuu varsinkin liikuntarajoitteisten käyttöön. Normaali istuinkorkeus on 420 mm.

Joustava ratkaisu saneerauskohteisiin

Seinä-wc voidaan asentaa remontin yhteydessä lattia-wc: n tilalle ja mahdollistaa wc_istuimen paikan muuttamisen. Uusi sijoituspaikka ei vaadi kylpyhuoneen lattian avaamista. Viemäri voidaan kytkeä jo paikalla olevaan lattiaviemäriin, josta viemäri voidaan siirtää tarvittavalle etäisyydelle ja koteloida siististi.

Testattua laatua suomalaiseen kotiin IDOlta

Kotimaisen IDOn seinäasennustuotteet on kehitetty erityisesti suomalaisiin kylpy- ja wc-tiloihin sopiviksi, ne on testattu pohjoismaisten normien mukaan ja CE-hyväksytty. Wc-asennusteline- yhdistelmillä on lisäksi pohjoismainen laatumerkintä. IDOn saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaressa.

IDOn seinäasennustelineissä on vuotojen mahdollisuus minimoitu erilaisin teknisin ratkaisuin. Kotimainen valmistus takaa toimivan huollon ja varaosien saatavuuden vuosiksi eteenpäin.

Wc:si raikastuu nyt automaattisesti!

Kaikissa IDO seinäasennustelineissä on integroitu Fresh wcraikastin. Järjestelmän avulla raikastin sijoitetaan kätevästi huuhtelun alkulähteille, vesisäiliössä olevaan putkeen. Näin wc raikastuu joka huuhtelulla. Ratkaisu on ympäristöystävällinen ja myös lapsiperheissä turvallinen.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82003.jpg
Isännöitsijän, hallituksen pj:n vai myyjän vastuu?
Omistamassani kerrostalokaksiossa havaittiin kattovuoto 2011. Hallituksen ja isännöitsijän viivyttelyn vuoksi katto korjattiin vasta kesällä 2014. Ennen korjausta tehtyjen mittausten perusteella kattorakenteista löydettiin mm. sädesieni. Terveydellisten haittojen vuoksi en ole voinut koko aikana asua asunnossa. Minulla on juristi. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja eivät vastaa kyselyihin. Prosessin aikana on selvinnyt, että katto on vuotanut jo 2004, ennen omistustani.Millainen on isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan korvausvastuu ko. tapauksessa?Onko isännöitsijä vastuussa virheellisestä isännöitsijäntodistuksesta vuonna 2010, jossa ei ole mainintaa vuoden 2004 kattovuodosta? Onko ostaja vastuussa myyjän asunto-osakkeeseen tekemistä muutoksista ns. piilovirheistä esim. parketin asentamisesta muovimaton päälle, patterin poistamisesta kylpyhuoneesta yms.?
20232_80939.jpg
Tiesitkö, että lataussähkön laskutukseen vaaditaan tietynlainen sähkömittari?
Sähköautojen latauspisteiden valmistaja vastaa ja on vastuussa monestakin asiasta, mutta tiesitkö, että mittaustuloksen hyödyntäjänä taloyhtiöllä tai sähköautonlatausta tarjoavalla yrityksellä on omat vastuualueensa?Mikäli lataussähköstä aiotaan laskuttaa, tulee latausaseman tai energiamittarin olla mittalaitelain vaatimusten mukainen.Jos siis osakkaita, asukkaita tai työsuhdeautoilijaa laskutetaan sähköautonlatauksesta mittauksen perusteella, on laskuttavan tahon vastuulla varmistaa, että mittauslaite täyttää lain vaatimukset.
20208_66298.jpg
Museokadulla Helsingissä asutaan mukavammin
Etu-Töölössä Helsingissä sijaitsevassa yli 90-vuotiaassa kerrostalossa haluttiin tasoittaa lämmityksen epätasapainoa ja lisätä asumismukavuutta. Ylimmissä kerroksissa asukkaat olivat kärsineet jo vuosia viileydestä, kun taas alemmissa asunnoissa nautittiin lämmöstä.
20224_77954.jpg
Varmista remontin sujuvuus ja vaadi tekijöiltä osaamisen näyttöä
Kun linjasaneeraus tai muu remontti on taloyhtiöllä edessä, on syytä varmistaa urakoitsijan osaaminen. Osaamisen varmistamisella mahdollistetaan remontin sujuva, asianmukainen, lain ja asetusten mukainen toteutus. On kohtuullista vaatia rahoille vastinetta ja vaatia todistusta osaamisesta – esimerkiksi työn suorittajan voimassa olevaa henkilösertifikaattia.Mutta missä remontissa, missä eri vaiheissa ja mitä eri sertifikaatteja tekijöiltä on hyvä tiedustella ja varmistaa etukäteen?
20233_81086.jpg
Voiko hyötypuutarhan rakentaa kerrostalon katolle?
Kattopuutarhat ovat erittäin suosittuja maailman suurkaupungeissa. Kattopuutarhoilla on suuri merkitys kaupunkiympäristön viihtyisyyden ja luonnon monimuotoisuuden lisääjinä. Ne tarjoavat lisää elintilaa elintärkeille pölyttäjille ja toimivat hiilinieluina. Taloyhtiön asukkaille ne tarjoavat elämyksellisiä kokemuksia ja hyötyviljelmiä.
20116_26571.jpg
Taloyhtiön vuosikirja 2011-2012
Taloyhtiön vuosikirja 2011-2012 antaa taloyhtiöiden päättäjille ohjaustietoa taloyhtiön toimintaperiaatteista, hallinnoinnista, korjaustoiminnasta, erilaisista vaihtoehdoista ja toteutusmalleista. Vuosikirja on ensimmäinen laatuaan ja sen tarkoituksena on toimia taloyhtiön hallituksissa toimivien tukipilarina.Tilaa kirja jäsentukusta!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton