• Etusivu
  • Remontti

Seinä-wc-ratkaisulla uutta ilmettä ja helppoutta siivoukseen

Rakentajan toimitus
Päivitetty 30.09.2009
20098_18390.jpg

Seinätelineen kotelointi voi toimia jatkona pöytätasolle. Kaikki putket ovat siististi piilossa koteloinnin sisällä. Kuvan tuotteet IDO Seven D -sarjasta.

Seinälle asennettavat wc:t ovat maailmalla jo ohittaneet perinteisen lattia- wc:n suosiossa ja niiden myynti myös Suomessa on kasvussa. Suosiolle on olemassa selvät syyt: niillä saa aikaan persoonallisia sisutusratkaisuja ja ne helpottavat kylpyhuoneen puhtaanapitoa. Seinä-wc:n avulla kylpyhuone saa lisää kaivattua väljyyttä, jolloin tilan kokonaissuunnittelu ja kalusteiden sijoittelu on joustavampaa.

Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin taakse. Lattia wc-istuimen alla jää vapaaksi, mikä helpottaa siivousta. Lisäksi istuimen korkeus voidaan säätää sopivaksi asennusvaiheessa. Seinä-wc:n asennusteline piilosäiliöineen voidaan asentaa huomaamattomasti seinän taakse, seinän sisälle tai se voidaan koteloida osaksi kylpyhuoneen sisutusta.

Seinäasennustuotteet sopivat mainiosti myös saneerauskohteisiin ja ovat kestävä sekä kosteusturvallinen ratkaisu, kun kosteuserityksestä on huolehdittu. Niistä löytyy ratkaisu myös pieniin tiloihin sekä kohteisiin, joissa hygienia on tärkeää.

Avaruutta ja tasoja kylpyhuoneeseen

Seinä-wc ei juurikaan vaadi syvyyssuunnassa tilaa enempää kuin perinteinen lattiamalli. Sen sijaan kylpyhuoneeseen saadaan lisää laskutilaa ja persoonallisia sisustusratkaisuja ja kylpyhuoneen puhtaanapito helpottuu lattiatilan vapautuessa.

Vedensäästöä kaksoishuuhtelulla

Myös seinä-wc:issä on vedenkulutusta vähentävä kaksoishuuhtelu. Kaksoishuuhtelu- wc pienentää keskivertotalouden vedenkäyttöä huomattavasti.

Lattia wc:n tilalle siisti seinä-wc. Laatoitetun seinämän taakse on piilotettu asennusteline piilosäiliöineen ja irrotettava taso toimii laskutilana. Tämän pienen wc-tilan wc-istuin ja kalusteet IDO Seven D -sarjasta.
Lattia wc:n tilalle siisti seinä-wc. Laatoitetun seinämän taakse on piilotettu asennusteline piilosäiliöineen ja irrotettava taso toimii laskutilana. Tämän pienen wc-tilan wc-istuin ja kalusteet IDO Seven D -sarjasta.
Seinä-wc:n avulla saat kylpyhuoneeseen persoonallisia ratkaisuita sekä helppoutta siivoukseen. Kuvan tuotteet IDOlta.
Seinä-wc:n avulla saat kylpyhuoneeseen persoonallisia ratkaisuita sekä helppoutta siivoukseen. Kuvan tuotteet IDOlta.

Asennus ja huolto

Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin sisään. Kuvan tuotteet IDOlta.
Seinä-wc asennetaan asennustelineen avulla suoraan seinälle. Asennusteline sekä siinä kiinni oleva vesisäiliö jäävät piiloon seinän tai koteloinnin sisään. Kuvan tuotteet IDOlta.

Nykyaikaiset asennustelineet ovat erittäin tukevia ja turvallisia ja asennus on tehty mahdollisimman yksinkertaiseksi. Vuotojen mahdollisuus on minimoitu. Wc:n mahdolliset huoltotoimenpiteet tehdään kätevästi painonapin kautta.

Säädettävä istuinkorkeus

Useimpien asennustelineiden avulla wc-istuimen korkeutta voidaan säätää. Tavallista korkeampi istuinkorkeus soveltuu varsinkin liikuntarajoitteisten käyttöön. Normaali istuinkorkeus on 420 mm.

Joustava ratkaisu saneerauskohteisiin

Seinä-wc voidaan asentaa remontin yhteydessä lattia-wc: n tilalle ja mahdollistaa wc_istuimen paikan muuttamisen. Uusi sijoituspaikka ei vaadi kylpyhuoneen lattian avaamista. Viemäri voidaan kytkeä jo paikalla olevaan lattiaviemäriin, josta viemäri voidaan siirtää tarvittavalle etäisyydelle ja koteloida siististi.

Testattua laatua suomalaiseen kotiin IDOlta

Kotimaisen IDOn seinäasennustuotteet on kehitetty erityisesti suomalaisiin kylpy- ja wc-tiloihin sopiviksi, ne on testattu pohjoismaisten normien mukaan ja CE-hyväksytty. Wc-asennusteline- yhdistelmillä on lisäksi pohjoismainen laatumerkintä. IDOn saniteettiposliini valmistetaan Tammisaaressa.

IDOn seinäasennustelineissä on vuotojen mahdollisuus minimoitu erilaisin teknisin ratkaisuin. Kotimainen valmistus takaa toimivan huollon ja varaosien saatavuuden vuosiksi eteenpäin.

Wc:si raikastuu nyt automaattisesti!

Kaikissa IDO seinäasennustelineissä on integroitu Fresh wcraikastin. Järjestelmän avulla raikastin sijoitetaan kätevästi huuhtelun alkulähteille, vesisäiliössä olevaan putkeen. Näin wc raikastuu joka huuhtelulla. Ratkaisu on ympäristöystävällinen ja myös lapsiperheissä turvallinen.

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20156_43562.jpg
Vesivahinko - ennaltaehkäistävä painajainen
Noin 70 % taloyhtiöille tapahtuvista vahingoista on vesivahinkoja. Finanssialan Keskusliiton mukaan vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain korvauksia yli 36 000 vesivahingosta. Korvausten yhteissumma on noin 157 miljoonaa euroa, mikä kasvaa vuosittain. Luvussa ovat mukana ilmoitetut ja vahinkotapauksiksi hyväksytyt vesivahingot. Vahinkojen todelliset kustannukset arvioidaan ainakin kolme kertaa suuremmiksi, sillä kaikki vahingot eivät mene vakuutusyhtiön maksettaviksi.
20223_77548.jpg
Milloin asbestikartoitus on taloyhtiössä ajankohtainen?
Jotta varmasti ymmärrämme mistä on kysymys, perehtykäämme hetkeksi asbestin synkkään historiaan. Asbesti itsessään on hyvin vanha keksintö. Tuo ihmeellinen mineraali kiehtoi ihmisiä monikäyttöisyydellään näilläkin leveysasteilla viime vuosisadan alussa. Asbestipitoisia rakennusmateriaaleja on valmistettu vuosina 1922 – 1994, mutta asbestia sisältäviä materiaaleja on käytetty pidempään.Käsillä oli aine, joka mahdollisti jopa tulen läpi kävelemisen ja paloturvallisuuden lisäksi asbestia käytettiin monessa materiaalissa, kuten tasoitteissa, sidosaineena. Asbestin vaarallisuuteen herättiin vasta myöhemmin ja tänäkin päivänä asbestia on löydettävissä pitkälti kaikkialta, erityisesti purku- sekä remontointikohteissa.Tiesitkö, että purkutöissä sekä saneerauksissa tulee haitta-aineet lakisääteisesti kartoittaa?
20098_18339.jpg
Erillinen energiatodistus antaa taloyhtiölle päätösten perusteet
Taloyhtiö voi hankkia energiatodistuksen kahdella eri tavalla: joko taloyhtiön isännöitsijän (tai hallituksen puheenjohtajan) antamana tai auktorisoidun erillisen energiatodistuksen antajan toimesta. Vain auktorisoidun energiatodistuksen antajan tekemä energiatodistus antaa hyvän pohjan taloyhtiön päätöksen teolle ja investointilaskelmille ja siten ohjaa oikeisiin, energiatehokkuutta ja -luokkaa parantaviin toimenpiteisiin.
202211_79934.jpg
Taloyhtiön energia­tehokkuus on suuresti riippuvainen ikkunoista ja ovista
Kallistuvan sähkön ja kaukolämmön hinnan myötä monessa taloyhtiössä etsitään nyt kuumeisesti keinoja parantaa energiatehokkuutta ja alentaa lämmityskustannuksia.Rivitalojen ja kerrostalojen voidaan katsoa olevan sitä energiatehokkaampia mitä parempi lämmöneristys niissä on. Lämmöneristyksen lisäksi ilmaa pitävät rakenteet tekevät rakennuksesta energiatehokkaan. Ja mitä energiatehokkaampi rakennus, sitä vähemmän lämpöä vuotaa ulkopuolelle, mikä puolestaan näkyy selvänä säästönä lämmityskustannuksissa. Näihin asioihin on kuitenkin verrattain hankalaa puuttua ilman merkittäviä remontteja ja parannustöitä.Koko rakennuksen energiatehokkuuden parantamisen osalta katse onkin syytä kääntää ikkunoihin ja oviin.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Luvatonta rakentamista
Omistan eräässä tunturikeskuksessa pienen rivitaloyksiön (34 m2). Seinä-naapurin asunto on 64 m2, koska kaksi yksiötä on yhdistetty. Hän asuu paikalla pysyvästi. Syksyllä 2011 naapurini kysyi kantaani, jos hän rakentaisi terassin asuntonsa metsän puolelle. Keskusteltuani isännöitsijämme ja kunnan rakennustarkastajan kanssa, kuulin, että hän on rakentamassa 10m (asunnon leveys) x 4 m kokoista "lavaa"; molemmat viranomaiset olivat sanoneet, että niin suuri terassi ei missään tapauksessa voi tulla kysymykseen. Laitoin oman kielteisen kantani kaikenkokoisten terassien tekemiseen perusteltuna.Naapuri oli kuitenkin anonut rakennuslupaa suoraan kunnalta (ei siis taloyhtiöltä); rakennustarkastaja oli pyytänyt puuttuvia asia-kirjoja, mutta niitä ei toimitettu. Heinäkuussa 2012 terassi (n. 40 m2) oli rakennettu salaa, ulkoseinään oli puhkaistu ovi ilman lupaa ja tontilta oli kaadettu 6 suurehkoa mäntyä. Yksiöni huone toimii sekä makuu- että olo-huoneena ja terassi alkaa 1 m:n päästä huoneeni ikkunan reunasta ja ulottuu n. 4 m (entiseen) metsään päin. terassilta on esteetön näkymä lähes koko huoneeseeni. Yksityisyyteni on täysin mennyt kuten myös rauhallinen metsämaisema. Rakennustarkastaja, saatuaan kuulla asiasta, antoi vielä lisäaikaa piirustusten yms. toimittamiseen syyskuun loppuun. Kun papereita ei tullut, määräsi rakennustarkastaja terassin käyttökieltoon ja purettavaksi. Tähän naapurini on tehnyt oikaisuvaatimuksen, joka ei täytä kriteereitä. Isännöitsijä on antanut rakennustarkastajalle lausunnon, että lupaa ei ole anottu eikä myönnetty ja että yhtiön kanta terassin rakentamiseen on kielteinen.Voiko ja täytyykö yhtiön hallituksen tehdä päätös terassin purkamisesta ja asettaa mahdollisesti uhkasakko? Jos niin minkä suuruinen sakko? Miten korvataan kaadetut puut? - voinko minä, naapurina, hakea korvausta osakkeeni arvon alenemisesta johtuen valtavasta terassista ja metsämaiseman pilaamisesta?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Viikon kysymys: Kenelle kuuluvat rahat, jotka remontista hyvitetään?
Taloythiössämme putkiremontin hinta oli määrätty ja maksoimme sen taas kerran etukäteen kokonaisuudessa. Remonttia tehdessä ilmeni, ettei huoneistomme eteisen kattoa ei tarvinnutkaan purkaa vaan putket saatiin nätisti kulkemaan välikatteessa. Urakoitsija lupasi hyvittää katon osuuden.Kysymys kuuluu: Toimiko isännöitsijä oikein, kun hyvitys kirjattiin koko rivitaloyhtiölle eikä meille henkilökohtaisesti?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton