• Etusivu
  • Remontti

Tiedätkö mitä yhteistä on autolla ja parvekelaseilla?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 28.03.2022Päivitetty 22.08.2022
20223_77574.jpg

Jokainen parvekelasitus on yksilöllinen ja niiden kunto tai turvallisuustekijät vaihtelevat jopa saman kiinteistön sisällä.

Otsikossa mainittu vertaus ei ole tarkoitettu hankalaksi päättelytehtäväksi, vaan hyvän keskustelun aihioksi. Yksinkertaisin vastaus on, että molempia pitää toki huoltaa tasaisin väliajoin, mutta miten ja milloin huolletaan parvekelasituksia? Lumon parvekelasitus on tehty kestämään, mutta hyväkin tuote kaipaa kuitenkin aika-ajoin huoltoa ja säätöä. Parvekelasien huolto antaa turvallisia ja viihtyisiä lisävuosia parvekkeelle.

Miksi parvekkeita lasitetaan?

Parvekelasien avulla saadaan lisähuone huoneistoon, jossa voidaan nauttia olosta ympäri vuoden, mutta lasituksella saadaan suojaa myös konkreettisesti kalusteille, asukkaille ja rakenteille tuulelta, katupölyltä, sateelta, auringolta, lumelta, kadun ääniltä sekä esimerkiksi siitepölyltä.

Parveke on monissa taloyhtiöissä jo olemassa, mutta parvekelasitus on edullinen tapa luoda lisää tilaa asukkaiden elämään. Etenkin vanhojen talojen kohdalla, parvekelasituksella säästetään talon rakenteita ja energiaa vuosikymmeniä eteenpäin.

Info

Info

Milloin parvekelasit kannattaa huoltaa?

  • Suositeltu huolto 5 vuotta asennuksen jälkeen.
  • Suositeltu huoltoväli 5 vuotta ensihuollon jälkeen.
  • Parvekelasien laskennallinen ikä on jopa yli 30 vuotta huollettuna.

Parvekelasien huoltaminen on tärkeää

Turvallisuusnäkökohta on tärkeä taloyhtiölle. Vuosien ja vuosikymmenten kuluessa rakenteiden kiinnityspinnat ovat saattaneet rapautua. Säännöllisesti tarkastetut ja huolletut parvekelasit ovat turvalliset ja mukavat käyttää.

Taloyhtiön teettämä parvekelasien huolto tulee huomattavasti edullisemmaksi kuin yksittäin tehden. Huolto suunnitellaan taloyhtiökohtaisesti sen erityispiirteet huomioonottaen. Toimiva parvekelasitus on koko taloyhtiön etu. Pidentäähän lasitus parvekkeen remonttivälejä, suojaa melulta ja säästää energiaa.

Parvekelasien huolto talo- ja kiinteistöyhtiön parvekelaseille

Jokainen parvekelasitus on yksilöllinen ja sen kunto tai turvallisuustekijät vaihtelee saman kiinteistön sisällä. Jollakin parvekkeella lasit toimii, mutta näyttää siltä kuin viereisellä parvekkeella olisi lasi vaarassa tippua, profiilien kiinnitys on löystynyt tai laseja ei saa auki ja kiinni tms. Asukkaat eivät näitä välttämättä pysty havaitsemaan.

Parvekelasien huolto tulisi tehdä myös yksilöllisesti, koska silloin lasitus käydään läpi: korjataan, huolletaan ja voidaan ennakkoon vaihtaa kuluneita osia. Kun parvekelasien huolto toteutetaan projektina, taloyhtiön kaikki parvekelasit saadaan samanaikaisesti kuntoon ja parvekelaseille tulee kaikille sama takuuaika. Tällöin myös taloyhtiön on helpompi hoitaa säännöllistä huoltotoimintaa.

Lue lisää: Olisiko aika suorittaa parvekkeiden kuntotarkastus?

Perushuollon lisäksi lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä voidaan uudistaa.

Perushuollon lisäksi lasitusten ulkonäköä ja käytettävyyttä voidaan uudistaa.

Huoltopalvelun tilaaminen helppoa

Lumonin huoltopalvelulle on luotu oma organisaatio. Koulutetut huoltomiehet tuntevat kaikki tuotteet ja niiden käyttöolosuhteet. Suurin osa parvekelasien asennustiedoista on Lumonin tietojärjestelmässä, joten huoltopalvelu näkee osoitteen perusteella parvekelasityypin ja asennusajankohdan. Näin Lumon voi tarjota heti oikean huoltovaihtoehdon asiakkaalle. Huoltopalvelu on pyritty konseptoimaan niin, että sen käyttö ja tilaaminen ovat asiakkaalle mahdollisimman helpot, olipa sitten kyseessä yksittäinen asukas tai taloyhtiö.

Kuuntele koko podcast aiheesta

Jakson pääteemana on parvekelasien huoltamiseen liittyvät asiat.

Podcast on tallennettu 2022 vko 8.

Katso kaikki podcastit täällä: podcast.rakentaja.fi/
Tietoa rakentajalle ja remontoijalle: www.rakentaja.fi/

Jäikö jokin askarruttamaan? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20102_20489.jpg
Parvekejulkisivu uusiksi - Lumonilta
Eräänä syksyisenä iltana arkkitehti Pete Lattunen istahti alas ja pohti lasitettujen parvekejulkisivujen merkitystä nykyajan arkkitehtuurissa. Yksi ajatus nousi ylitse muiden. Hänen mielestään on tärkeää, että lasitusalan ammattilaiset ja arkkitehdit ovat vuorovaikutuksessa keskenään. Julkisivujen korjaustarpeiden ja uudisrakentamisen hiipumisen myötä, nyt on oikea aika tuotekehitykselle.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
201111_28634.jpg
Miksi emme keskustelisi?
Suomessa on yli 80.000 taloyhtiötä. Kaikista näistä löytyy asukkaita, osakkaita, hallitus sekä mahdollisesti isännöitsijä. Jokaiselta löytyy keskusteltavaa tai ainakin mielipide. Miksi emme siis keskustelisi keskenämme? Omataloyhtiö.fi tajoaa mahdollisuuden ajatusten vaihtoon. Tutustu keskustelupalstoihimme!
taloyhtiön vuosikello vuodenajat
Taloyhtiön vuosikello
Omataloyhtiö.fi tarjoaa sinulle vuosikellon taloyhtiön tapahtumien tarkasteluun ja muistuttaa sinua tulevista ja tärkeistäkin taloyhtiön vuosittaisista tapahtumista.Taloyhtiön vuosikelloa on tarkasteltu niin hallituksen, kiinteistön kuin asukkaankin näkökulmasta. Vuosikellosta löydät kuukausittain kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiön vuosittaiseen toimintaan ja tapahtumiin.Taloyhtiön vuosikello auttaa sinua pysymään ajan tasalla taloyhtiösi tapahtumista ja antaa samalla myös uusia vinkkejä toiminnan parantamiseen.Olemme koonneet taloyhtiön vuosikelloihin muutamia ajankohtaisia artikkeleita suunnittelun ja ideoinnin tueksi. Vuosikelloista pääset kätevästi siirtymään sinulle tärkeisiin ja mielenkiintoisiin artikkeleihin Omataloyhtö.fi-sivustolla.
201811_55398.jpg
Hormien kunnostus takaa turvallisuuden
Hyväkuntoinen piippu on tärkeä osa kodin paloturvallisuutta. On hyvä muistaa, että piiput eivät ole koskaan ikuisia, ja vanha piippu saattaakin olla vakava turvallisuusriski. Kannattaakin pyytää aika ajoin nuohoojalta arvio piipun kunnosta. Itse piipun kunnostus kannattaa jättää aina ammattilaisen huoleksi.Ennen kuin korjaustoimenpiteistä päätetään, on syytä selvittää hormin rikkoutumisen ja vuotojen syyt. Hormin vaurioitumisen syynä voi olla joko veden tai savukaasujen sisältämien syövyttävien aineiden kondensoituminen hormin sisäpinnalle, hormin yläosan ulkopuoliset pakkasvauriot tai erilaiset mekaaniset vauriot.Tärkeää on, että ammattilainen valitsee aina kuhunkin kohteeseen sopivan korjaustavan useasta eri mahdollisuudesta. Jokaisessa korjaustavassa on erilaiset hyötynsä ja niitä käytetään eri kohteisiin ja korjaustarpeisiin.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton