• Etusivu
  • Piha

Viisi vinkkiä säilytyskaaoksen kesyttämiseen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Ovella Systems Oy
Julkaistu 09.05.2023
202010_67051.jpg

Erilaiset säilytysmahdollisuudet ovat pieni mutta merkittävä osa kokonaisuutta ja asumisviihtyisyyttä. Näillä vinkeillä pystyt suunnittelemaan tehokkaat säilytystilat niin kotiin, irtainvarastoon kuin taloyhtiön tiloihin.

Kevät on hyvä aika miettiä taloyhtiön säilytystiloja ja -tarpeita. Pyöräilykausi on alkamassa ja asukkaat varastoivat talvivaatteet ja -varusteet. Pihalla hujan hajan lojuvat pyörät luovat helposti epäsiistin kuvan taloyhtiöstä. Sen vuoksi kannattaa panostaa kotimaisiin ja kestäviin pyöräparkkeihin ja säilytysratkaisuihin. Näin varmistetaan, ettei sotkuisia kasoja pääse syntymään sisälle tai ulos.

Taloyhtiön säilytystilojen suunnittelussa kannattaa käydä varastotilat yksitellen läpi. Tämä helpottaa ja selkeyttää suunnitelmia ja ratkaisee tilojen käyttötarkoituksiin liittyviä pulmia. Kannattaa myös huomioida, ettei uloskäytävillä, porrashuoneissa, sisäisillä käytävillä ja ullakoiden, kellarien ja varastojen kulkureiteillä saa pelastuslain mukaan säilyttää mitään – ei edes lastenvaunuja.

1. Piha-alueet

Piha-alueet ovat taloyhtiön käyntikortti. Siisti piha pitää vorot loitolla ja nostaa taloyhtiön arvoa. Alueen käytännöllisyyttä kannattaa miettiä ympärivuotisen käytön kannalta. Talven varalta tulisi suunnitella lumien kasaus ja poisviennin sujuvuus. Myös valaistus ja hulevesien viemäröinti on hyvä huomioida suunnittelussa.

Pyörät tulisi säilyttää suojassa mieluiten katoksen alla, jolloin telineitä voidaan käyttää ympäri vuoden. Kulku pyöräparkkeihin ja varastoihin tulisi olla aina esteetön. Jos nykyiset pyöräpaikat eivät riitä, voidaan yhtenä vaihtoehtona rakentaa edullinen ja ekologinen 15 m²:n ulkovarasto, joka on toteutettavissa helposti esimerkiksi
betonialustalle.

Kuvassa on esimerkki 20 polkupyörän ulkovarastosta, joka on kalustettu ovella® FK-1 -fillarikoukuilla ovella®-konseptin mukaisesti. Pyöräpaikat on numeroitu, jolloin ne voidaan liittää esimerkiksi taloyhtiön varausjärjestelmään. Se voi olla maksullinen, jolloin investointi saadaan takaisin muutamassa vuodessa
vuokratuloin.

Pyörät voidaan lukita telineeseen omalla lukolla, jolloin varmistetaan turvallinen säilytys. Ovellan polkupyörien ulkosäilytystelineet on suunniteltu ensisijaisesti Suomen rankkoihin olosuhteisiin eri vuodenajat huomioiden. Ovellan säilytysjärjestelmät mahdollistavat uusien teknologioiden hyödyntämisen. Pyörätelineisiin voidaan liittää esimerkiksi sähköpyörien lataus, jossa voidaan hyödyntää aurinkoenergiaa. Varastoihin saadaan myös kameravalvonta, joka lisää turvallisuutta.

20222_76942.jpg

2. Yhteiset säilytystilat

Monesti taloyhtiöiden säilytystiloja ei ole alun perin suunniteltu pyörävarastoiksi. Se ei ole kuitenkaan esteenä tehdä tilasta toimivaa. Ovellan sisätiloihin tarkoitetut polkupyörien säilytystelineet on suunniteltu pyörän turvalliseen ja tehokkaaseen säilyttämiseen muun muassa ulkoiluvälinevarastoissa ja kellareissa.

Esimerkiksi ovella® Compact PTL-2 -liukukelkkajärjestelmä on tehokas ratkaisu sisätiloihin. Se on seinäkiskoilla liukuva säilytyskelkka polkupyörille. Pyörät ovat säilytyskelkassa eri korkeudella pystyasennossa pyörän satula kelkan satulatukeen nojaten.

ovella® Citypark® DD-4 -kerrostelineen avulla pyörät saadaan säilytykseen kahteen kerrokseen. Teline on helppo ja turvallinen käyttää. Kerrostelineellä pyöräpaikat saadaan tuplattua. Yhteen telineeseen mahtuu neljä polkupyörää kahteen kerrokseen. Lattiantasossa parkkeeraus tapahtuu kuten pyöränoja PN-2 -telineessä ja yläkertaan pyörän saa parkkeerattua taittuvan liukurampin avulla. Näillä telineillä saadaan esimerkiksi 4 metrin matkalle 20 pyöräpaikkaa. Toinen kerros voidaan myös asentaa myöhemmin tarvittaessa.

Pieniin tiloihin sopivat Fillarikoukut FK-1 ja V-3, jotka mukautuvat tilaan kuin tilaan.

3. Asunnot

Jos taloyhtiön säilytystilat eivät riitä tai ne ovat huonossa kunnossa, voidaan hyödyntää asuntoa säilytystilana. Ovellan säilytysratkaisuilla saadaan tehtyä esimerkiksi parvekkeesta täydellinen säilytystila. Asukas voi itse asentaa telineet helposti asennusohjeiden ja -kiinnikkeiden avulla.

Erilaisilla säilytysjärjestelmillä saa tavarat järjestykseen seinille ja kaappeihin, jolloin lattiapinta jää vapaaksi. Näin tilaa on tarvittaessa myös oleskeluun esimerkiksi parvekkeella.

Ovella Fillarikoukku FK-1 tai Junior V-3 -telineillä polkupyörää voidaan säilyttää pystyssä vaikkapa nurkassa. Sukset, luistimet ja rullalaudat saa järjestettyä SkiRack STM-5 ja MultiRack MT-6 -säilytysratkaisuilla.

202211_80358.jpg

4. Autotallit

Autonrenkaiden säilytys aiheuttaa keväisin ja syksyisin päänvaivaa. Taloyhtiö voi perustaa oman rengashotellin asukkailleen ja sijoittaa renkaat yhteen paikkaan, johon renkaat saadaan järjestykseen lukittaviin PST-4-telineisiin. Taloyhtiö voi myös vuokrata niitä ulos, jolloin tulot jäävät taloyhtiöön.

Telineet voidaan sijoittaa myös esimerkiksi autotallien tai irtainvarastojen seinille. Lukittavalla PST-4-engastelineellä saadaan autonrenkaat pois lattioilta, ja näin vapautuu enemmän säilytystilaa johonkin muuhun käyttöön.

5. Vanhat kylmäkellarit sekälämmönjako- ja pannuhuoneet

Suurempien remonttien yhteydessä taloyhtiön kannattaa miettiä myös säilytystilojen modernisointia. Tällöin vanhat ja epäkäytännölliset telineet pystytään korvaamaan nykyaikaisilla tehokkailla säilytysjärjestelmillä. Vapautuneet tilat, kuten kylmäkellarit sekä lämmönjakoja pannuhuoneet, voidaan suunnitella ja kalustaa uudelleen. Lisäksi pihoille voidaan järjestää ympärivuotiset pyöräparkit autojen parkkipaikat ja lumenlastauspaikat
huomioiden. Nämä toimenpiteet ovat pieniä, mutta ne viimeistelevät suuremman remontin ja lisäävät asumisviihtyvyyttä.

Info

Info

Mikä Ovella?

Ovella Systems on vuonna 1979 perustettu perheyritys, joka on erikoistunut turvallisiin, kestäviin ja tyylikkäisiin
säilytysratkaisuihin. Ovellan erityisosaamista ovat polkupyörien parkki- ja säilytysratkaisut sisä- ja ulkotiloissa. Tuotteet pitävät polkupyörille tarkoitetun tilan oivassa järjestyksessä, edistävät sujuvaa liikkumista ja vapauttavat lisätilaa muuhun toimintaan. Tilaa telineet tai pyydä tarjous toteutuksesta osoitteesta myynti@ovella.fi.

Ovella Systems Oy
Piha
sisustus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20153_42831.jpg
Pyörät solmussa ja renkaat rutussa?
Onko pyöräkellarissanne talven jälkeen aina kaaos? Oma polkupyörä ei tahdo löytyä talven jälkeen millään kellarista. Taloyhtiön kevätsiivous on oiva hetki laittaa myös pyörävarasto järjestykseen uusilla pyörätelineillä. Kuinka mukavaa onkaan alkaa pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siististi järjestyksessä.Tilaa maksuton esite!
20154_43048.jpg
Auton renkaiden säilytys taloyhtiössä
Renkaiden vaihdon aikaan ollaan aina jokavuotisen ongelman äärellä, erityisesti taloyhtiöissä: missä ylimääräiset renkaat säilytetään? Taloyhtiöissä säilytystilaa on vähän ja käyttämättömät renkaat pitäisi saada säilöön mahdollisimman pieneen tilaan.Auton renkaiden säilytykseen tarkoitetut ovella®-telineet ovat helppokäyttöisiä, turvallisia ja korkealaatuisia. Ne on valmistettu maalatusta teräksestä. Järjestelmän avulla lattiatilaa vapautuu ja saadaan rakennuksen hyödyntämättömät tilat käyttöön.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20156_43526.jpg
Fillari-koukku - nosta pyörä koukkuun!
Taloyhtiön pyöräkellarissa pyörät ovat usein sekaisin ja omaa pyörää on vaikea löytää sekasotkusta. On paljon mukavampaa aloittaa kevään pyöräilykausi, kun polkupyörät ovat siistissä järjestyksessä ja omakin löytyy kellarista helposti.Tilaa maksuton esite!Osta verkkokaupasta!
20143_38557.jpg
Ohutlevykiinnitykset
Särmä suomalainen seinätulppa GRIPPER™ sopii kaikkiin rakentamisen, remontoinnin ja sisustamisen yleisimpiin seinäkiinnityksiin. GRIPPER™ toimii kaikissa seinämateriaaleissa ja -rakenteissa. Lo-Vis – mikrokaulus pitää tulpan optimaalisessa asennussyvyydessä pysyen itse piilossa ruuvin alla. DuPont™ Hytrel® -materiaalinsa ansiosta GRIPPER™ kestää pitkäaikaista kuormitusta, iskuja, kulumista, kosteutta, kemikaaleja, lämpötilan vaihteluja ja varastointia tavallisia tulppia paremmin.
20188_54298.jpg
Sisustajalle keraamisia unelmalaattoja lattiaan ja seiniin
Keraamisella laatalla on monia etuja, miksi se kannattaa valita kodin lattia- tai seinämateriaaliksi. Keraaminen laatta kestää erinomaisesti kovaakin kulutusta. Tästä syystä laatat ovat varsinkin lapsi- ja kotieläinperheiden suuressa suosiossa.Keraamisen laatan etuja ovat myös pinnan kestävyys sekä lämmön- ja kosteudensietokyky, unohtamatta tietysti sitä, että keraamiset laatat tuovat sisutukseesi laatua. Nykyisin laattoja löytyy vaateliaimpienkin sisustajien makuun, sillä erilaisia värejä, pinnan muotoja ja laattojen kokoja on valtavasti. Keraamiset laatat soveltuvat hyvin sekä lattia- että seinäpinnoiksi – ja kaikissa tiloissa.
202111_73507.jpg
Viikon sisustusidea: Näin tuot trendikästä rottinkia sisustukseen
Menneet vuosikymmenet ja niiden hittituotteet kiertävät sisustustrendeissä yhä uudelleen. Näin on käynyt myös 80-luvulla suursuosiota nauttineelle rottingille, joka on löytänyt jälleen tiensä suomalaiskoteihin. Katso vinkit, joiden avulla voit tuoda rottinkia onnistuneesti oman kotisi sisustukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton