• Etusivu
  • Remontti

Silikonin vaihto kylpyhuoneessa huolettomaksi viiltosuojateipillä

Julkaistu 28.08.2023Päivitetty 09.01.2024
kiilto-tasoite-kakkoshalli-2023-5-017

© Kiilto

Märkätilat, kuten kylpyhuone, vaativat huoltoa ja ylläpitoa. Kovassa kulutuksessa kylpyhuoneen laatoituksessa käytettävät silikonit voivat tulla vaihtoikänsä päähän jopa muutamassa vuodessa. Silikonien vaihtotyössä on riski vesieristeen rikkoutumiseen, kun silikoneja poistetaan teräesineellä. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu – viiltosuojateippi. Mutta mikä on viiltosuojateippi, miten se asennetaan ja mitä hyötyjä siitä on?

Mikä on viiltosuojateippi?

Kylpyhuoneen silikonisaumat tulee tarkastaa säännöllisesti ja uusia tarvittaessa. Yleinen vaihtoväli silikonille on noin 5 vuotta.Pienestä silikonien vaihtotyöstä voi koitua suurempi ongelma ajan saatossa muodostuvan kosteusvaurion myötä, jos vesieriste rikkoutuu. 

Vaihtotyön tulisi olla sujuvaa ja huoletonta, kun kyseessä on tavallinen huoltotoimenpide. Huolettomuutta lisää se, että vanhat silikonit pystyisi huoletta poistamaan teräesineellä. Tähän ongelmaan suomalainen Kiilto on tuonut markkinoille uuden Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateipin

Teipin rakenne mahdollistaa vesieristeen pysymisen ehjänä huolimatta muun muassa mattoveitsen viilloista viiltosuojateippiin. 

Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateippi sopii kaikkiin märkätilakohteisiin.

Miten viiltosuojateippi asennetaan?

Viiltosuojateippi asennetaan valmiin vesieristeen päälle eli vedeneristystyö nurkkavahvikkeineen tehdään normaalisti ensin valmiiksi. Viimeiseksi teipataan viiltosuojateippi tasaisesti nurkkiin. Käytännössä kaikille alueille, joihin asennetaan silikonisauma. 

Nopeaa ja vaivonta, mutta todella arvokas suoja vesieristeelle pidemmällä aikavälillä.

Mitkä ovat viiltosuojateipin hyödyt?

Märkätiloissa on tärkeää säilyttää vesieristeen yhtenäisyys ja toimivuus, jotta vesieriste toimii rakenteessa kuin on suunniteltu.

Jos kylpyhuoneen silikonien vaihtotyössä viilletään vahingossa auki vesieristettä, ongelmaksi tulee korjaustyö. Vesieristeen korjaamisessa tulisi saada siveltyä 30mm vesieristettä jokaiseen suuntaan vauriokohdasta mitaten. Laattojen ehjänä poistaminen vesieristeen esiinsaamiseksi voi osoittautua miltei mahdottomaksi. Laattojen laatu ja ikä voi osaltaan vaikuttaa miten laattoja saadaan irti kokonaisina kyseiseltä alueelta.

Viiltosuojateippi suojaa vesieristettä koko käyttöiän ja poistaa inhimillisen virheen seuraukset silikonin vaihtotyössä. 

Kiillon Pro Cut Protect -viiltosuojateippi ratkaisee samalla myös toisen ongelman; jos silikonia asentaessa silikoni on painettu vesieristeeseen saakka, kosteutta kertyy huokoisten laattasaumojen johdosta myös laattojen taakse. Tämä kosteus ei pääse poistumaan, kun alin seinälaatan alareuna on näin “padotettu” silikonilla. Kosteuden kertyessä ajan myötä voi ilmetä väriongelmia laattojen saumoissa tai hometta silikonissa. 

Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateipissa on niin sanottu pussimainen rakenne, joka estää kosteuden patoutumisen laatan taustaan.

Viiltosuojateippi: pieni hinta – suuri hyöty

Vesivauriot ovat työläitä ja kalliita, mutta yksinkertainen Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateippi lisää huolettomuutta ja ratkaisee samalla kaksi ongelmaa – silikonin vaihtotyössä tapahtuvat inhimilliset virheet teräesineillä ja kosteuden patoutumisen laattojen taakse. 

Suhteutettuna remonttisummaan pieni panostus viiltosuojateippiin vesieristyksen yhteydessä, maksaa panostus itsensä nopeasti takaisin kiinteistöissä ja asunnoissa.

Remontti
kylpyhuone
kunnossapito
märkätilat
vedeneristys
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20195_57922.jpg
Vedeneristys kerralla kuntoon - työvaiheesta toiseen odottamatta
Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Huonolla vedeneristyksellä et pilaa vaan omaa asuntoasi vaan myös naapurin.Asennukseen kannattaakin valita laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet. Kannattaa myös varmistaa, että tuotteilla on M1-luokitus terveen sisäilman takaamiseksi. Kun haluat saada laadukkaan vedeneristyksen kuntoon yhdessä päivässä, kannattaa valita Kiilto KeraPro -vedeneristyjärjestelmä.Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.
GlasrocH-Ocean-gyproc
Kipsilevy toimii märkätilassa
Oivallinen rakennusmateriaali märkätiloihin on kipsilevy. Gyprocin tarjoama, märkätiloihin soveltuva sertifioitu Gyproc-kylpyhuonejärjestelmä soveltuu käytettäväksi sekä uudis- että korjausrakentamiseen.Järjestelmän etuihin kuuluu hyvä kosteudenkestävyys sekä elämätön ja halkeilematon rakenne. Järjestelmä on myös nopea asentaa. Kylpyhuoneen pinnoitteena on mahdollista käyttää niin kaakeli-, klinkkeri- kuin luonnonkivilaattaakin. Myös hitsatulla saumalla oleva muovimatto soveltuu tilaan.Kosteusteknisesti vaativiinkiin olosuhteisiin soveltuva kipsilevy, Glasroc GHOE Ocean Ergo Märkätilalevy, on valmistettu kipsikivestä ja vahvistettu lasikuidulla.
20194_57241.jpg
Homehtumaton levy sopii märkätiloihin
Suunnitelma, valvonta sekä oikeat materiaalit osaavissa käsissä varmistavat sen, että märkätilapainajaisia ei tarvitse käytännössä kokea.
Weberin WeberSafe -vedeneristysjärjestelmän havainnekuva
Kestäviä märkätiloja – pohjatyöt ja vedeneristys
Kylpyhuone on yksi niistä kodin tiloista, joissa huolellisuus ja tarkkuus itse tekemisessä palkitaan. On tärkeää toteuttaa pohjatyöt asianmukaisesti ja varmistaa, että vedeneristys on tiivis ja asiaankuuluvasti tehty. Mitä pohjatöitä tulee tehdä seinien ja lattian osalta – miten vedeneristys toteutetaan oikein?
20198_59328.jpg
Ratkaisu märkätilojen seinärakenteeksi
Märkätila on osa lähes jokaista huoneistoa ja rakennusta. Kipsilevy on mainio märkätilojen rakennusmateriaali.Märkätila tarkoittaa huonetilaa, jonka lattiapinta joutuu usein vedelle alttiiksi ja vettä voi roiskua seinille. Toisin kuin usein luullaan, laatoitus ei ole koskaan vesitiivis. Siksi märkätilojen vedeneristeet sekä levysaumojen, liitoksien ja läpivientien tiivistykset on tehtävä ehdottoman huolellisesti ennen lopullisen pintamateriaalin kiinnittämistä.Pinnoitteena voidaan käyttää kaakelilaattoja, klinkkeri- tai luonnonkivilaattoja sekä muovimattoa hitsatuin saumoin.Gyproc-levyjen käyttö on sallittua pientaloissa, rivi- ja kerrostalojen asuntokohtaisissa märkätiloissa sekä sosiaali- ja majoitustilojen kylpyhuone-, suihku- ja sauna- tai vedenkäytöltään näihin verrattavissa tiloissa.
20172_48422.jpg
Päätoimittajan kynästä: Sijainti, sijainti, sijainti?
Onko tämä vanha hokema edelleen tärkein asunnon arvoa määrittävä tekijä? Entä, jos asuntosi ei ole pitäjän huippualueilla? Mitä on tehtävissä? Vai onko mitään?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton