• Etusivu
  • Remontti

Silikonin vaihto kylpyhuoneessa huolettomaksi viiltosuojateipillä

Kaupallinen yhteistyö Kiilto Oy
Julkaistu 28.08.2023Päivitetty 01.09.2023
kiilto-tasoite-kakkoshalli-2023-5-017

© Kiilto

Märkätilat, kuten kylpyhuone, vaativat huoltoa ja ylläpitoa. Kovassa kulutuksessa kylpyhuoneen laatoituksessa käytettävät silikonit voivat tulla vaihtoikänsä päähän jopa muutamassa vuodessa. Silikonien vaihtotyössä on riski vesieristeen rikkoutumiseen, kun silikoneja poistetaan teräesineellä. Ongelmaan on kuitenkin ratkaisu – viiltosuojateippi. Mutta mikä on viiltosuojateippi, miten se asennetaan ja mitä hyötyjä siitä on?

Mikä on viiltosuojateippi?

Kylpyhuoneen silikonisaumat tulee tarkastaa säännöllisesti ja uusia tarvittaessa. Yleinen vaihtoväli silikonille on noin 5 vuotta.Pienestä silikonien vaihtotyöstä voi koitua suurempi ongelma ajan saatossa muodostuvan kosteusvaurion myötä, jos vesieriste rikkoutuu. 

Vaihtotyön tulisi olla sujuvaa ja huoletonta, kun kyseessä on tavallinen huoltotoimenpide. Huolettomuutta lisää se, että vanhat silikonit pystyisi huoletta poistamaan teräesineellä. Tähän ongelmaan suomalainen Kiilto on tuonut markkinoille uuden Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateipin

Teipin rakenne mahdollistaa vesieristeen pysymisen ehjänä huolimatta muun muassa mattoveitsen viilloista viiltosuojateippiin. 

Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateippi sopii kaikkiin märkätilakohteisiin.

Miten viiltosuojateippi asennetaan?

Viiltosuojateippi asennetaan valmiin vesieristeen päälle eli vedeneristystyö nurkkavahvikkeineen tehdään normaalisti ensin valmiiksi. Viimeiseksi teipataan viiltosuojateippi tasaisesti nurkkiin. Käytännössä kaikille alueille, joihin asennetaan silikonisauma. 

Nopeaa ja vaivonta, mutta todella arvokas suoja vesieristeelle pidemmällä aikavälillä.

Mitkä ovat viiltosuojateipin hyödyt?

Märkätiloissa on tärkeää säilyttää vesieristeen yhtenäisyys ja toimivuus, jotta vesieriste toimii rakenteessa kuin on suunniteltu.

Jos kylpyhuoneen silikonien vaihtotyössä viilletään vahingossa auki vesieristettä, ongelmaksi tulee korjaustyö. Vesieristeen korjaamisessa tulisi saada siveltyä 30mm vesieristettä jokaiseen suuntaan vauriokohdasta mitaten. Laattojen ehjänä poistaminen vesieristeen esiinsaamiseksi voi osoittautua miltei mahdottomaksi. Laattojen laatu ja ikä voi osaltaan vaikuttaa miten laattoja saadaan irti kokonaisina kyseiseltä alueelta.

Viiltosuojateippi suojaa vesieristettä koko käyttöiän ja poistaa inhimillisen virheen seuraukset silikonin vaihtotyössä. 

Kiillon Pro Cut Protect -viiltosuojateippi ratkaisee samalla myös toisen ongelman; jos silikonia asentaessa silikoni on painettu vesieristeeseen saakka, kosteutta kertyy huokoisten laattasaumojen johdosta myös laattojen taakse. Tämä kosteus ei pääse poistumaan, kun alin seinälaatan alareuna on näin “padotettu” silikonilla. Kosteuden kertyessä ajan myötä voi ilmetä väriongelmia laattojen saumoissa tai hometta silikonissa. 

Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateipissa on niin sanottu pussimainen rakenne, joka estää kosteuden patoutumisen laatan taustaan.

Viiltosuojateippi: pieni hinta – suuri hyöty

Vesivauriot ovat työläitä ja kalliita, mutta yksinkertainen Kiilto Pro Cut Protect -viiltosuojateippi lisää huolettomuutta ja ratkaisee samalla kaksi ongelmaa – silikonin vaihtotyössä tapahtuvat inhimilliset virheet teräesineillä ja kosteuden patoutumisen laattojen taakse. 

Suhteutettuna remonttisummaan pieni panostus viiltosuojateippiin vesieristyksen yhteydessä, maksaa panostus itsensä nopeasti takaisin kiinteistöissä ja asunnoissa.

Kiilto Oy
Remontti
märkätilat
vedeneristys
kunnossapito
kylpyhuone
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20195_57922.jpg
Vedeneristys kerralla kuntoon - työvaiheesta toiseen odottamatta
Tärkeintä märkätiloissa on laadukas ja ammattimaisesti tehty vedeneristys. Vedeneristyksen tehtävä on varmistaa, ettei kosteus pääse kulkeutumaan rakenteen sisään ja aiheuta piileviä vaurioita. Siksi vedeneristysmateriaalin laadulla sekä työvaiheiden huolellisella suorittamisella on keskeinen merkitys pitkäikäisen ja turvallisen märkätilan rakentamisessa. Varsinkin taloyhtiöissä oikein tehdyn vedeneristyksen merkitys korostuu. Huonolla vedeneristyksellä et pilaa vaan omaa asuntoasi vaan myös naapurin.Asennukseen kannattaakin valita laadukkaat, testatut ja sertifioidut vedeneristystuotteet. Kannattaa myös varmistaa, että tuotteilla on M1-luokitus terveen sisäilman takaamiseksi. Kun haluat saada laadukkaan vedeneristyksen kuntoon yhdessä päivässä, kannattaa valita Kiilto KeraPro -vedeneristyjärjestelmä.Märkätilojen vedeneristys tehdään ympäristöministeriön laatiman asetuksen mukaisesti, tavarantoimittajan ohjeita noudattaen. Käyttämällä sertifioituja vedeneristystuotteita ja työsuoritukseen ammattitaitoista asentajaa varmistat märkätilojen oikean toiminnan. Asentajalta kannattaa kysyä esimerkiksi VTT:n myöntämää vedeneristyksen henkilösertifikaattia tai tuotevalmistajan antamaa koulutustodistusta.
20119_27791.jpg
Nopea asennusliima KiiltoFix Rapid
KiiltoFix Rapid on nopea ja hyvän alkutartunnan omaava 1-komponenttinen asennusliima puun, kiven, metallin ja useimpien muovilaatujen liimaamiseen kaikissa kodin sisätiloissa.KiiltoFix Rapidia voidaan käyttää mm. listojen, paneelien, erilaisten kipsikoristeiden ja sisustus- ja akustiikkalevyjen sekä pyyheliinakoukkujen kiinnittämiseen.KiiltoFix Rapidin liimasauma on rasitettavissa 24 - 48 h kuluttua liimauksesta.Tuote on mietotuoksuinen ja täysin liuotinvapaa sekä päällemaalattavissa vesiohenteisilla maaleilla. Liimauskohteissa, joihin kohdistuu suora vesirasitus tai jotka ovat jatkuvasti kosteina, suosittelemme käytettäväksi KiiltoFix Masaa.Pakkaus: 290 ml patruuna Riittoisuus: 5 x 5 mm saumaa n. 12 jm/patruunaLue lisää!
20152_42378.jpg
UUTUUS valuihin ja tasoituksiin
Kosteudelle altiiden tilojen rakennusmateriaaleissa on syytä panostaa laatuun. Märkätiloissa oleva kosteusrasitus aiheuttaa riskin kosteusvaurioille mikäli tilan pintarakenteita ei ole toteutettu siihen soveltuvilla materiaaleilla. Vedeneristyskerros ja laatoitus vaativat aina kunnollisen pohjan, jotta rakenne toimii oikein. Tämä onnistuu parhaiten käyttämällä märkätiloihin suunniteltuja tasotteita.
Vieser linjalattiakaivo
Miksi linjalattiakaivo on suosittu?
Rakennusteollisuus on aina ollut dynaaminen ala, joka vaatii jatkuvaa uudistumista ja innovaatioita. Viimeisten vuosikymmenten aikana suomalainen perheyritys Vieser on ollut osa tätä kehitystä. Tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan juhlivan lattiakaivovalmistajan tuotteet valmistetaan edelleen Suomessa. Tuotekehitys on Vieserillä jatkuva prosessi, jossa asiakkailla on merkittävä rooli. Yksi yrityksen viime vuosien onnistuneimmista innovaatioista – Vieser Line linjalattiakaivojärjestelmä – on ansainnut paikkansa asiakkaiden sydämissä ja rakennusalan ammattilaisten suosiossa.
Näyttelytilan seinärakenteissa on käytetty Geberitin GIS-asennusjärjestelmää.
Täysin uudenlainen kylpyhuonenäyttely, joka esittelee myös pinnan alle kätkeytyvän saniteettitekniikan
Geberit on avannut Vantaalle Euroopan ensimmäisen uuden konseptinsa mukaisen kylpyhuonenäyttelyn, jossa voi tutustua IDOn ja Geberitin kylpyhuonekalusteiden lisäksi seinän takana olevaan saniteettitekniikkaan. Rakennusalan ammattilaiset voivat ohjata näyttelyyn omia asiakkaitaan katsomaan tuotteita ja tulla myös itse tutustumaan niihin tarkemmin.
201710_50499.jpg
Valitse vedeneriste käyttökohteen ja työtavan mukaan
Vedeneristyskerroksen on oltava kestävä, joustava ja yhtenäinen rakennusosien liitosten sekä läpivientien osalta. Tällä varmistetaan, ettei kosteus pääse rakenteisiin. Tärkeää on valita laadukkaat tuotteet asennukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton