• Etusivu
  • Remontti

Anna kattohuolto ammattilaisten käsiin!

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Julkaistu 06.09.2011
20119_27716.jpg

Katon tehtävänä on suojata rakenteita säältä ja mekaaniselta rasitukselta. Ajan saatossa esimerkiksi lumi ja jäämassat voivat aiheuttaa katon pintaan vaurioita, jotka saattavat korjaamattomina aiheuttaa merkittäviäkin kosteusvaurioita. Katon säännöllinen tarkastus ja huolto pitävät katon käyttökuntoisena pidempään.

20119_27717.jpg

Icopal Katto Oy:n Huoltopalvelu on luotettava kattoasiantuntija kuntotarkastuksiin ja huoltotöihin. Huoltokäynnillä siivoamme katon irtoroskista ja tarkastamme katteen sekä läpivientien kunnon. Puhdistamme kattokaivot ja rännit. Näin varmistetaan veden hallittu poisto katolta myös jatkossa. Arvioimme katteen ja läpivientien kunnon vaurioiden varalta ja tilanteen mukaan mahdolliset korjaamme mahdolliset vauriot heti tai teemme niistä korjausehdotuksen. Teemme jokaisesta huoltokäynnistä asiakkaalle raportin, jonka asiakas saa halutessaan nähtäväkseen myös Kattohuollon extranet-verkkopalvelun kautta.
Kattohuoltosopimuksella saat katolle säännölliset tarkastukset sekä raportin katon kunnosta ja tehdyistä toimenpiteistä kaksi kertaa vuodessa.

Vesikatot
• Vedeneristyksen pinnan puhdistus irtoroskista
• Katteen silmämääräinen arviointi

Läpiviennit, laipalliset
• Läpivientien silmämääräinen tarkastus (alipainetuulettimet ja muut laipalliset läpiviennit)

Läpiviennit, muut
• Lvi-läpivientien eristyksen silmämääräinen tarkastus
• Läpivientien suojapellitysten kunnon arviointi
• Valokupujen tiivistyksien ja yleisen kunnon tarkastus

Vedenpoisto
• Kattokaivojen (katon yläpuoliset osat) sekä mahdollisten rännien puhdistaminen ja kunnon arviointi

Räystäät
• Räystäsrakenteet ja niiden pellitysten kunnon ja kiinnitysten tarkastus
• Räystäiden kermien ylösnostojen kiinnityksen tarkastus

Korjaustyöt
• Lisäksi kausihuolto sisältää pienehköt korjaustyöt, jotka ovat tehtävissä ilman tulitöitä
• Suuremmat paikkaustyöt suoritetaan tilaajan valtuutuksella laskutöinä

20119_27715.jpg

Icopalin Kattohuollosta apua lumenpudotuksiin

Paksu ja raskas lumi painavat kattorakenteita ja on kattoja joskus sortunutkin lumen painosta. Omakotitaloissa sortuman riski on pieni, mutta suuremmissa kohteissa lunta ei kannata jättää pudottamatta.
Mistä sitten tietää, milloin lumet pitää katolta pudottaa? Kattojen rakenteet kestävät kevyttä pakkaslunta parikin metriä – märkä lumi puolestaan voi olla riskitekijä rakenteille, kun lumipatjan paksuus alkaa olla useita kymmeniä senttejä. Parhaan arvion lumenluonnin tarpeellisuudesta saa mittauttamalla lumikuorman painon. Mittauspalvelun voi liittää esimerkiksi Icopalin kattohuoltosopimukseen. Toki mittauspalvelun samoin kuin lumenpudotuspalvelun voi tilata myös ilman huoltosopimusta.
Lumen rakenteille aiheuttaman painorasituksen lisäksi lumi ja siitä muodostuva jää saattavat vaurioittaa esimerkiksi peltikattojen saumoja. Kun ammattilainen hoitaa lumenpudotuksen, huomataan samalla mahdollisesti jo tapahtuneet rikkoutumisvahingot ja korjaukset voidaan tehdä heti ennen kuin suurempaa ja kalliimpaa vahinkoa pääsee syntymään.
Aivan kokonaan lunta ei ole syytä poistaa. Katolle kannattaa jättää 5-10 sentin lumikerros; se suojaa kattopintaa kolhuilta ja toimii hyvänä lämmöneristeenä. Muutenkin lumen ja jään poisto kannattaa tehdä huolella ja suunnitellusti. Jäätä ei yleensä saa poistettua ilman järeitä työkaluja ja huolimaton rikkoo kattopinnan lapiolla helposti.

Onko kiinteistösi savunpoistojärjestelmä kunnossa?

Icopalin Huoltopalvelu on kumppanisi myös savunpoistojärjestelmien tarkastuksissa ja huolloissa. Savunpoistojärjestelmän toiminta tulee testata vähintään kerran vuodessa toimivuuden varmistamiseksi. Pelastuslain mukaan kiinteistön omistaja ja haltija vastaavat savunpoistolaitteiden toimintakunnosta sekä asianmukaisesta huollosta ja tarkastamisesta. Savunpoistolaitteiden toimintakuntoa mitataan pistokokein palotarkastusten yhteydessä. Lakien ja ohjeistusten lisäksi myös vakuutusyhtiöt vaativat suojeluohjeissaan savunpoistojärjestelmille säännöllisiä koestuksia.
Tarkastuksessa luukut koelaukaistaan ja varmistetaan luukkujen kunto sekä akkujen jännitteet. Luukuille tehdään tarvittaessa pieniä korjauksia ja akut vaihdetaan uusiin. Tarkastuksesta ja koestuksesta tehdään raportti, jossa kerrotaan havaitut puutteet ja tehdyt korjaustoimenpiteet. Tarkastuksissa havaitaan muun muassa mahdolliset toimivuutta haittaavat luukkujen vääränlaiset viritykset ja alijännitteiset akut.
Tarkastuksen pohjalta laaditaan raportti sekä huolto- ja kunnossapito-ohje. Solmimalla savunpoiston huoltosopimuksen saat savunpoistojärjestelmille ja palo-oville säännölliset kuntotarkastukset.

Savunpoistojärjestelmän ja palo-ovien kuntotarkastus
• SP-järjestelmän huoltohistorian ja vastuuhenkilön selvitys
• Opasteiden tarkastaminen
• Koelaukaisu ja sivulaukaisupainikkeiden tarkastus
• Dokumenttien tarkastus (esimerkiksi savunpoistokaavio)
• Akkujen tarkastus

Icopal Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20214_70000.jpg
Näistä syistä yhä useampi kerrostalo lämpenee maa­lämmöllä
Seinäjoen keskustan kupeessa sijaitsevaan puutarhamaiseen Pohjan kaupunginosaan on rakentumassa kerrostalokaksikko, jonka suunnittelun lähtökohtana on ollut mahdollisimman pitkälle viety energiaomavaraisuus.
20207_65958.jpg
Varmista lainmukaiset turvaköysien kiinnityspisteet katolla
Suomessa sattuu vuosittain noin 30 000 kaatumisesta tai putoamisesta johtuvaa työtapaturmaa ja yleisin työperäisen kuolemantapauksen aiheuttaja on putoamisonnettomuus. Myös AVI on kiinnittänyt huomiota putoamistapaturmien lisääntymiseen ja aloitti syksyllä 2020 kolmivuotisen valvontahankkeen.
20118_27306.jpg
Taloyhtiön ilmanvaihto kuntoon venttiileillä
Korvausilmaventtiilien asentaminen käy yleensä helposti ja kustannukset ovat vain muutamia satasia huoneistoa kohden. Jos jo nyt tiedät mitä tuotteita tarvitset, voit pyytää kirjallisen tarjouksen osoitteesta terveysilma @ terveysilma.fi. Voimme helposti räätälöidä taloyhtiölle sopivan tuotekokonaisuuden. Älä epäröi ottaa yhteyttä ja kysyä lisää. Taloyhtiön tekemälle kertahankinnalle myönnämme tuntuvan hintaedun.Terveysilman tekemällä asunnon sisäilmankierron kartoituksella voidaan havaita ongelmat asunnon ilmanvaihdossa. Teemme myös parannusehdotuksen ja tarjouksen tilanteen korjaamisesta mikäli se on järjestettävissä kohtuukustannuksin ja ilman koneellista tuloilmajärjestelmää.Tutustu Terveysilman palvelukonseptiin...

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton