• Etusivu
  • Remontti

Uudet keittiöt putkiremontin yhteydessä

As.oy Remontti-Mallinnus Osa 8.

Rakentajan toimitus
Julkaistu 04.09.2019Päivitetty 13.10.2023
20199_59737.jpg

Remontti-Mallinnuksen keittiöistä osa on alkuperäisessä kunnossa, osaa on "tuunattu". Uusimmatkin keittiöt ovat yli 15 vuotta vanhoja.

As.oy Remontti-Mallinnus on Omataloyhtiö.fi:n kuvitteellinen taloyhtiö, jonka elämää ja remontointia pääset seuraamaan as.oy Remontti-Mallinnus -artikkelisarjassa. Artikkelisarjasta löytyy runsaasti tietoa taloyhtiön elämästä ja remontoinnista.

As.oy Remontti-Mallinnuksen remontissa on edetty sisätilojen korjauksiin, ja vuorossa on putkiremontti. Hallituksen kokouksessa, jossa keskusteltiin putkiremontista, päätettiin osakkaille esittää myös keittiöremontin mahdollisuus. Huoneistoissa A1, A4, A6, B3-6 ja C7-9 keittiö on uusittu vuosina 1997–2003, muissa huoneistoissa keittiö on lähes alkuperäinen.

Keittiöremontin eteneminen

Osakkaista suurin osa halusi hyödyntää putkiremontin pölyt ja purkutyöt ja päätyi teettämään samassa yhteydessä keittiöremontin. Keittiötoimittajaksi valikoitui Keittiömaailma, jolla on useiden vuosien kokemus vastaavista projekteista. Yhden, hankkeen hyväksymän, keittiötoimittajan valinta on perusteltua, sillä näin osakkaiden ei tarvitse sopia erikseen omista remonteista pääurakoitsijan kanssa.

Koska paikallisen Keittiömaailman suunnittelija otettiin jo alkuvaiheessa osaksi suunnitteluryhmää, yhteistyö ja aikataulujen koordinointi osapuolten välillä kävi sujuvasti. Suunnittelija teki keittiöiden mittaukset tutustumiskierroksen yhteydessä, eikä erillistä mittauskäyntiä tarvinnut järjestää. Keittiömaailma piti osakkaille tiedotustilaisuuden, jossa kerrottiin projektin aikatauluista ja esiteltiin pohjapiirrosten mukaan tehdyt keittiövaihtoehdot ja kustannusarviot.

Osakaskohtaisten suunnitelmien vahvistaminen

Keittiöremontin hankkineet osakkaat saivat Keittiömaailmasta yksilöllisen, maksuttoman suunnitelman ja tarjouksen. Suunnitelmassa huomioitiin asukkaiden toiveet ja tarpeet. Tarjouksen hyväksymisen jälkeen keittiösuunnittelija hoiti kalusteiden ja kodinkoneiden tilaamisen, remontin aikataulutuksen muiden toimijoiden kanssa ja piti asukkaat ajan tasalla remontin etenemisen suhteen. Uuden keittiön asennus hoidettiin Keittiömaailman kautta, jolloin keittiön asentaa asiaan erikoistunut ammattilainen ja asennus tehdään takuutyönä.

Kaikkien remonttien yhteydessä uusittiin vähintään osa kodinkoneista. Kodinkoneiden uusiminen kannattaa, sillä nykyaikaiset toiminnot paitsi parantavat käytettävyyttä myös säästävät energiaa. Remontoitujen keittiöiden toiminnallisuudet paranivat huomattavasti, ja moni asukas ihmettelikin, kuinka pieneenkin keittiöön saatiin lisätilaa yllättävillä, uusilla innovaatioilla ja nykyaikaisilla ratkaisuilla.

Kaiken kaikkiaan keittiöremontti teki putkiremontista mukavan projektin, josta jäi konkreettinen, silmälle ja arkeen iloa tuova muisto. Osa osakkaista päätyi uusimaan samalla myös eteisen ja makuuhuoneen kaapistoja, mikä hoitui yhtä kätevästi Keittiömaailman kautta.

Huomio

Huomio

Putkiremontti on täydellinen hetki uusia keittiö monestakin syystä:

Hyödynnä purkutyöt, säästä rahaa
Vanha keittiö pitää purkaa ainakin osittain, ja uudelleen asennuksessa on riskinsä. Asennus maksaa joka tapauksessa, joten järkevämpää on asentaa uudet, nykyaikaiset mittatilauskalusteet.

Kaksi remonttia, yhdet pölyt
Jos keittiöremontti on yhtään ajankohtainen, kannattaa se tehdä samoilla remonttipölyillä. Samanaikainen remontti säästää myös aikaa.

Säästä vaivaa
Yksi yhteyshenkilö hoitaa keskitetysti kaikki keittiöt yksilöllisten tarpeiden mukaan sovittaen keittiöprojektin putkiremontin aikatauluihin.

Ei väärin tehtyjä remontteja
Keittiöremontin tarkistaa aina taloyhtiön valtuuttama valvoja, sama joka valvoo putkiremontin.

Parannusta toiminnallisuuteen ja ulkonäköön
Kalusteiden ja kodinkoneiden päivittäminen parantaa sekä keittiön ulkonäköä että ergonomiaa.

Asunnon arvon nousu
Uusi keittiö kohottaa asunnon ilmettä ja arvoa.

Keittiöremontin esimerkkikustannus

Kustannus on laskettu kahdelle as.oy Remontti-Mallinnukseen toteutetulle keittiövaihtoehdolle; modernille A la Carten Festa-keittiölle ja kodikkaalle Petran Emma-keittiölle.

A la Carten Festa-keittiö
Kalusteet: 4472 €
Allas : 152 €
(hana sisältyy putkiremonttiin)
Kodinkoneet: 2362 €
Rahti: 158 €
Kierrätyskulut: 30 €
YHTEENSÄ: 7174 €

20199_59733.jpg

Petran Emma-keittiö
Kalusteet: 3264 €
Allas: 152 €
(hana sisältyy putkiremonttiin)
Kodinkoneet: 2252 €
Rahti: 158 €
Kierrätyskulut: 30 €
YHTEENSÄ: 5856 €

20199_59734.jpg

Keittiön asennus: 1298 € (ei sis. putki- ja sähkötöitä)
Asennustyöstä saa verotukseen kotitalousvähennyksen!

Maksuvaihtoehdot
Laskutus: Keittiömaailma ei peri ennakkomaksua, lasku tulee maksettavaksi tavarantoimituksen jälkeen.
Rahoitus: Keittiömaailma Rahoituksen voi hankkia kätevästi verkossa haluamalleen summalle, ilman vakuuksia tai takaajia.

As.oy Remontti-Mallinnus artikkelisarja

Remontti
keittiö
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20194_57130.jpg
Onko aika päivittää vanha talotuuletin? - tutustu ratkaisuihin
Talotuuletin on erityisesti 80- ja 90-luvulla rakennetuissa taloissa käytetty poistoilmalaite, jolla toteutetaan asunnon koneellinen poistoilmanvaihto. Käytännössä se on puhaltimella varustettu liesikupu, johon on yhdistetty poistoilmakanava esim. kylpyhuoneesta. Se poistaa ilmaa liesikuvun kautta keittiöstä sekä asunnon muista tiloista. Korvaava ulkoilma virtaa asuntoon ulkoseinissä sijaitsevista raitisilmaventtiileistä.
20229_79467.jpg
Led-valaistuksen suunnittelu on tärkeää - miksi?
Valaistussuunnittelu on yksi tärkeimmistä osa-alueista, kun suunnitellaan kodin remonttia tai rakentamista, eikä sitä ole järkevää jättää viime hetkeen. Harva onnistuu valaistuksen ostamisessa vain menemällä (verkko)kauppaan ja kasaamalla kärryn täyteen lamppuja ja valaisimia.Tässä artikkelissa kerrotaan, mitä valaistussuunnittelussa kannattaa huomioida, ja mitä hyötyä valaistussuunnittelusta on.
20187_54072.jpg
Aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön
Aamiaiskaappi on se yksittäinen ominaisuus, jota harkitsee varmasti jokainen tänä päivänä keittiötään uusiva rakentaja tai remontoija. Aamiaiskaapista on puhuttu jo useamman vuoden, eikä suosiossa näy laskua. Eikä ihme, sillä aamiaiskaappi tuo kätevää toiminnallisuutta keittiöön.
20238_82812.jpg
Huolellinen suunnittelu on onnistuneen keittiön perusta
Uuden keittiön suunnitteluun liittyy paljon huomioitavia asioita. Sinulla saattaa olla selkeä mielikuva täydellisestä keittiöstä, mutta ennen kuin unelmat voivat käydä toteen, suunnitelmat on syytä tehdä tarkkaan. Hyvällä suunnittelulla varmistetaan, että keittiö on paitsi kaunis ja toimiva myös budjettisi mukainen.Seuraavilla vinkeillä pääset kohti uutta unelmakeittiötäsi.
202110_72959.jpg
Näin teet keittiöstä käytännöllisemmän
Käytännöllisen keittiön peruspilareita ovat riittävä työskentely- ja säilytystila, optimaalisesti sijoitetut paikat vesipisteelle, tärkeimmille kodinkoneille, pistorasioille ja valaistukselle sekä oikein valitut materiaalit, jotka on helppo pitää puhtaina. Kun varaat kunnolla aikaa keittiön toiminallisuuden suunnitteluun, säästät aikaa myöhemmin.
20214_70362.jpg
Miksi keittiöremontti kannattaa tehdä putkiremontin yhteydessä?
Talon iän karttuessa erilaiset remonttitarpeet kilpailevat toteutusjärjestyksestä. On kuitenkin hyvä muistaa, että moni remontti kannattaa yhdistää. Yksi tällainen remonttipari on keittiö- ja putkiremontti. Putkiremontti edellyttää vähintäänkin osittaista keittiön purkamista. Kaikessa tärkeydessään putkiremontti on myös hieman tylsä, koska mitään uutta ilmettä ei ole tarjolla. Näiden yhdistäminen tekee tylsästä putkiremontista innostavan, uuden keittiön odotuksen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton