• Etusivu
  • Remontti

Elementtikerrostalon julkisivun uusi elämä

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Julkaistu 16.03.2016Päivitetty 01.09.2017
20163_45752.jpg

Vanhan julkisivun elementit olivat alkaneet taipua saumoistaan.

Mäntynummentiellä Lohjalla 1970-luvun elementtikerrostalon julkisivu oli tullut tiensä päähän. 55 asunnon kerrostalo päätyi tuulettuvaan levyrappaukseen, jossa samalla asennettiin lisäeristystä ulkoseinään 100 mm. Julkisivuremontin jälkeen rakennuksesta saatiin tyylikäs, energiatehokkaampi kuin ennen sekä säänkestävämpi kuin aikanaan valmistuessaan. Lopputulos on kiinteistön arvoa nostava ja kosteusteknisesti turvallinen ulkoasu.

Consti Julkisivut Oy toteutti julkisivumuutoksen Weber SerpoVent -levyrappauksella. Projektipäällikkö Juha Ilvonen Constilta toteaa: - Vaikka tuulettuvassa levyrappauksessa on muutama työvaihe lisää, niin meillä Constilla paljon julkisivukohteita tekevänä urakoitsijana tuulettuvasta SerpoVent-levyrappausratkaisusta on vain myönteistä sanottavaa.

20163_45753.jpg

SerpoVent-levyrappaus on tuulettuva

Eristevahvuuksien lisääntyessä Suomeen on pitänyt kehittää uusia rakenneratkaisuja myös ulkoseinän rakenteeseen. SerpoVent-levyrappaus mahdollistaa korkeatasoisen yhtenäisen rapatun julkisivun teon. Rakenne on kestävä ja toimintavarma haastavissa säissä.

Rappausratkaisussa aluslevynä toimii PermaBase-rappauslevy, joka on luja ja sementtipohjainen. Levyllä saadaan oikaistua betoni- ja kevytbetonijulkisivuja. Myös metallirankaseinien oikaisu sekä julkisivun lisälämmöneristys voidaan tehdä tällä menetelmällä.

Ulkoseinien työstö

Päätyseinät
Rakennuksen päätyseinissä ei ole ikkunoita. Purku tapahtui niin, että ensin poistettiin betonisten sandwich-elementtien ulkokuoret sekä 100 mm:n vahvuiset vanhat lämmöneristeet. Seuraavaksi päätyihin kiinnitettiin metallinen rankajärjestelmä, johon julkisivurakenne asennetaan sekä 200 mm lisälämmöneristys ja tuulensuojalevyt lämmöneristeen päälle. Tuulensuojalevystä ulospäin jätettiin tuuletusrako ja lopuksi tukirankaan tapahtui Cembritin PermaBase –levyjen kiinnitys. Lopuksi levyn pintaan vedettiin Weberin kaksikerrosrappaus.

Ikkunaseinät Kerrostalon pitkille ikkunaseinille jätettiin sandwich-elementtien ulkokuoret paikoilleen. Ulkokuorielementteihin kiinnitettiin metallinen tukiranka. Muuten työvaiheet ja rakennekerrokset eivät poikenneet päätyseinien työstöstä. Lisäeristykseksi laitettiin 100 mm eristelevy, elastiset saumaukset poistettiin julkisivuelementeistä ja saumat tilkittiin mineraalivillalla. Näin tehtynä saadaan rakenteeseen mahdollisesti kertyvä kosteus pois.

20163_45754.jpg
SerpoVent-rappauksella kerrostalosta tuli kuin uusi.
SerpoVent-rappauksella kerrostalosta tuli kuin uusi.

Ota yhteyttä ja kysy lisää julkisivukorjauksista:
0400 452 734 Timo Rautanen
040 561 3661 Tomi Rajala
050 443 1498 Vesa Räsänen

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Saint-Gobain Finland Oy / Weber
Remontti
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20165_46444.jpg
Putkiremontti nopeammin ja taloudellisemmin
Taloyhtiön putkitekniikan käyttöiäksi on arvioitu noin 50 vuotta. Tällä hetkellä suurin linjasaneeraustarve Suomen asuntokannasta kohdistuu erityisesti 1960- ja 70-luvuilla valmistuneisiin asuinkerrostaloihin ja saneeraustarpeen on ennustettu vain kasvavan lähivuosina voimakkaasti arviolta noin 2020-luvulle asti. Näitä asuntoja on Suomessa noin 470 000.Linjasaneerauksissa uusitaan putkistojen, sähkö- ja tietoliikenneyhteyksien lisäksi yleensä myös märkätilat ja mahdollisesti myös keittiöt. Myös muiden tilojen pintaremontteja voidaan liittää samaan urakkaan. Korjauskohteet ovat aina yksilöllisiä, joten saneerauksissa käytettävien rakenneratkaisuiden ja materiaalien valinnassa tulee noudattaa kohteesta laadittuja rakennesuunnitelmia.
20166_46782.jpg
Linjasaneeraus - vihdoin!
Kun taloyhtiön putkistot ja kylpyhuoneet alkavat tulla tiensä päähän, remonttihan siinä on edessä. Vaikka linjasaneeraus sinällään ottaa aikansa, asunnon arvon nousu kiinnostaa kaikkia asuntojen omistajia.
20169_47275.jpg
Suojaava eristerappausjärjestelmä
Sama mikä pätee ihmisiin, pätee taloihinkin. On verhouduttava niin, että olosuhteet pysyvät ulkopuolella ja lämpö sisällä. kerrospukeutuminen on tähän tarkoitukseen ylivoimaiseksi todettu ratkaisu.MonoRoc tuo nykyaikaisen kerrospukeutumisen edut rakennuksellesi. Markkinoiden johtavan eristerappausjärjestelmän kehitystyössä on kiinnitetty erityistä huomiota suojaavaan vaikutukseen. MonoRoc muodostaa julkisivuun yhtenäisen, lujan ja erittäin kestävän pinnan, joka suojaa rakennusta tuulen ja veden pääsyltä rakenteisiin. Samalla se kuitenkin päästää mahdollisen kosteuden ulos rakenteista.Tutustu Suomessa suomalaisiin oloihin suunniteltuun MonoRoc -julkisivuratkaisuun ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää.
20178_49846.jpg
Savikattotiili toimii julkisivussa!
Vaikka paikalla muurattu tiilijulkisivu on todettu Tampereen teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan elinkaariedullisimmaksi julkisivuratkaisuksi kerrostalossa, voidaan keraaminen julkisivu toteuttaa muullakin tavoin kuin muuraamalla. Yksi tällainen tapa on tehdä persoonallinen julkisivu keraamisilla savikattotiilillä, kuten Oulun Åströmin rannassa on tehty.
rudus turvahiekka ja leikkihiekka
Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille
Lähes jokaisen taloyhtiön pihalla on lasten leikkipaikka, jossa erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.
202211_80174.jpg
Julkisivusaneeraus pienentää kiinteistön energialaskua
Täysimittaisissa julkisivusaneerauksissa vaihdetaan myös lämmöneristeet. Joissain kohteissa rakenteellista energiatehokkuutta parannetaan kasvattamalla eristepaksuutta. Tämä luo lähes poikkeuksetta tarpeen kasvattaa rakennuksen ulkomittoja. Sokkeleiden kasvattaminen ja räystäslinjojen muuttaminen on myös hyvin kallista, joten kiristyneisiin vaatimuksiin pitäisi pystyä vastaamaan muuttamatta alkuperäisiä rakennepaksuuksia.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton