• Etusivu
  • LVI

Huolehdi korvausilmasta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Velco
Julkaistu 13.12.2010Päivitetty 04.03.2013
201012_23908.jpg

Asunto Oy Kluuvinahteessa ratkaisuksi valittiin VELCO-tuloilmaventtiilit.

Eräs asumisviihtyisyyden tärkeimmistä elementeistä on hyvä sisäilma. Huono sisäilman laatu aiheuttaa merkittäviä haittoja niin rakennusten kuntoon kuin ihmisten terveyteen. Huolehtimalla korvausilman saannista voidaan näihin asioihin vaikuttaa paljonkin.

Jätä yhteydenottopyyntö Suomen Terveysilmalle...

Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta

Asunto Oy Kluuvinahde Espoossa on melko tyypillinen rivitaloyhtiö, jonka asunnoissa on ilmanvaihtojärjestelmänä käytännössä vain keittiön liesikuvun huippuimuri. Talot on rakennettu vuosina 1985- 86 eli ikää on kertynyt jo neljännesvuosisadan verran. Taloyhtiön hallituksen puheenjohtajan Heikki Päivänsalon mukaan yhtiössä oltiin havahduttu jo jokin aika sitten huonoon sisäilmaan, mikä johti keskusteluun ja lopulta toteutukseen ilmanvaihdon parantamiseksi. Ratkaisuksi valittiin VELCO-tuloilmaventtiilit.

Aiemmat myönteiset kokemukset

Usein aiemmat hyvät kokemukset tuotteesta tai palvelusta johtavat suositukseen. Näin kävi 26 asuntoa käsittävässä As Oy Kluuvinahteessakin. Kun Heikki Päivänsalo valittiin muutama vuosi sitten yhtiön hallitukseen ja samalla puheenjohtajaksi, tarttui hän ilmanvaihtokeskusteluun tuomalla esiin korvausilmaventtiilimahdollisuuden, josta Päivänsalolla oli hyviä kokemuksia toisesta yhteydestä.

–Otimme yhteyttä Suomen Terveysilmaan ja saimme tarjouksen, jonka esitimme maaliskuun yhtiökokouksessa, jossa teimme yksimielisen päätöksen aloittaa välittömästi ilmanvaihdon kohentamishankkeen.

Asumisviihtyvvyden kohentamisen puolestapuhuja, hallituksen puheenjohtaja Heikki Päivänsalo.

Asumisviihtyvvyden kohentamisen puolestapuhuja, hallituksen puheenjohtaja Heikki Päivänsalo.

Ennakkoinfon tärkeys

Ulkosäleikön värisävy voidaan valita julkisivun mukaan, jolloin säleikkö on varsin huomaamaton.

Ulkosäleikön värisävy voidaan valita julkisivun mukaan, jolloin säleikkö on varsin huomaamaton.

– Asennustyöt alkoivat jo huhtikuussa, Hallitus informoi kaikkia asukkaita hankkeesta aika yksityiskohtaisesti ja koska kaikkiin asuntoihin oli mentävä myös sisälle, oli ennakkoaikataulutus tärkeää, kuvaa Päivänsalo prosessia. Oma asuntomme toimi malliasennuksena ja sen mukaan toteutettiin sitten kaikki muutkin. Vaikka meidän yhtiössämme ei nyt vielä olekaan varsinaista talviajan kokemusta, ovat tuntemukset olleet varsin myönteisiä. Päällimmäisenä on moni todennut vedontunteen hävinneen, sillä aiemmin korvausilma on tullut mm. oven ja kynnyksen välistä lattiarajasta, konkretisoi tyytyväinen hallituksen puheenjohtaja Heikki Päivänsalo.

Asukastiedote ilmanvaihdosta

Suomen Terveysilman toimitusjohtaja Peter Schlauf kertoo, että he luovuttavat jokaisen projektin jälkeen isännöitsijälle tai hallituksen puheenjohtajalle asennettuja tuloilmaventtiileitä koskevan käyttöja huolto-ohjeen jaettavaksi kaikille asukkaille. Rivi- ja kerrostaloja koskevat ohjeet saattavat hieman poiketa toisistaan. Tiedotteessa korostetaan venttiilin keskeistä tehtävää: parantaa sisäilman laatua. Tiedotteessa muistutetaan joistain perusasioista tyyliin:

  • Ilmanvaihdon tulisi olla jatkuvasti toiminnassa, mutta asunnon ollessa tyhjillään voidaan huippuimurin tehonsäätö pitää minimiasennossaan.
  • Tilapäiseen tuuletukseen suositellaan nopeaa ristivetoa
  • Pyykit tulisi kuivattaa talon kuivaushuoneessa, parvekkeella
  • tai kylpyhuoneessa, ei varsinaisissa asuintiloissa.
  • Tulo- ja poistoventtiileitä ei saa koskaan sulkea, sillä sulkeminen
  • aiheuttaa häiriön koko kiinteistön ilmanvaihdon (kerrostaloyhtiöt).
  • Huolla venttiilit säännöllisesti.

Säännöllinen huolto takaa toimivuuden

Asukkaille jaettava venttiilien yksityiskohtainen toiminta ja huolto-ohje mahdollistaa sen, että perushuollon voi tehdä asukas itse.

– Mikäli yhtiön huoltoyhtiö ei pysty mahdollisissa pulmatilanteissa auttamaan, meille voi aina soittaa myös käyttöön liittyvissä asioissa, lupaa toimitusjohtaja Peter Schlauf Suomen Terveysilmasta.

Osta venttiilit ja vaihtosuodattimet Jäsentukusta

Venttiilin yhteydessä oleva Filtrete suodatin poistaa pienet näkymättömätkin epäpuhtaudet tehokkaasti suodattimessa olevan pienen sähköisen varauksen ansiosta.

Venttiilin yhteydessä oleva Filtrete suodatin poistaa pienet näkymättömätkin epäpuhtaudet tehokkaasti suodattimessa olevan pienen sähköisen varauksen ansiosta.

Seinään reikäterällä tehtyyn aukkoon asennetaan teleskooppimainen läpivientiputki, johon Velco venttiili ja siihen kuuluva suodatin työnnetään.

Seinään reikäterällä tehtyyn aukkoon asennetaan teleskooppimainen läpivientiputki, johon Velco venttiili ja siihen kuuluva suodatin työnnetään.

Velco
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20109_23055.jpg
Venttiilit Jäsentukusta
Helsinkiläisen paritaloyhtiön asukkaat olivat olleet jo pitemmän aikaa tyytymättömiä asuntojensa ilmanvaihtoon. Yhtiön asunnot on rakennettu 1980-luvun alkupuolella. Asunnoissa on koneellinen poistoilmaimuri, jota ohjataan keittiössä sijaitsevasta liesikuvusta. Korvausilmaventtiileitä asunnoissa ei ollut. Toiseen asuntoon muutama vuosi sitten muuttanut perhe valitti tunkkaisesta ja kosteasta sisäilmasta ja perheen nuha- ja flunssakierteistä. Yhtiökokouksessa tehtiin päätös asennuttaa kaikkien asuntojen olohuoneisiin ja makuuhuoneisiin korvausilmaventtiilit.Venttiilit Jäsentukusta
20111_23968.jpg
Vaivaton tapa parantaa ilmanvaihtoa
Puinen tuuletusluukku ikkunan kyljessä on nimenomaan suomalaisten talojen tyypillinen ratkaisu, johon muualla maailmassa harvemmin törmää. Meillä ne ovat olennainen osa 1970-80-luvuilla rakennettujen rivitalojen ja kerrostalojen ikkuna-arkkitehtuuria. Korvausilman saannin parantamiseen puinen tuuletusluukku tarjoaa vaivattoman ja edullisen mahdollisuuden Terveysilman VELCO VTR-100 asennuspaketin avulla.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton