• Etusivu
  • LVI

Ilmanvaihdon suodattimet − pieni kustannus, suuri vaikutus

Kaupallinen yhteistyö Suodatinmestarit Oy
Julkaistu 16.04.2024
Ismo_Santapukki_1317

© Suodatinmestarit

Ilmanvaihdon suodattimet taloyhtiöissä ovat yksi niistä huomaamattomista, mutta olennaisista osista kiinteistön ylläpidossa, jotka vaikuttavat suoraan asumisviihtyvyyteen ja terveyteen. Vaikka suodattimien vaihtaminen voi tuntua vähäpätöiseltä toimenpiteeltä, on sillä suuri merkitys sekä sisäilman laatuun että kiinteistön energiatehokkuuteen.

Puhdas sisäilma on keskeinen terveyteen ja hyvinvointiin vaikuttava tekijä. Ilmanvaihdon suodattimien tehtävänä on poistaa tuloilmasta epäpuhtaudet, kuten katu- ja siitepöly sekä muut pienhiukkaset, jotka voivat aiheuttaa hengitystieongelmia ja allergiaoireita. Lisäksi määräajoin vaihdettavat puhtaat suodattimet edistävät ilmanvaihtojärjestelmän toimivuutta ja vähentävät huoltotarvetta.

Suodattimien vaihtamisella on myös vaikutusta rakennuksen energiankulutukseen. Tukkeutuneet tai likaiset suodattimet pakottavat ilmanvaihtojärjestelmän käyttämään enemmän energiaa ilmanvaihdon ylläpitämiseksi. Vaihtamalla suodattimet säännöllisesti voidaan vähentää kiinteistön energiakustannuksia.

Alkuperäissuodattimet vs. tarvikesuodattimet

Yksi yleinen kysymys on, tarvitseeko ilmanvaihtokoneessa käyttää laitevalmistajan alkuperäisiä suodattimia. Tarvikesuodattimet eivät välttämättä eroa teknisesti alkuperäissuodattimista. Kuitenkin hintaero voi olla merkittävä. Olennaista on, että suodatin täyttää ISO 16890 -standardin mukaisen laatuluokituksen. Standardi määrittelee, millainen kunkin suodatusluokan suodattimen tulee olla. Tämä kannattaakin varmistaa ammattilaiselta, joka osaa neuvoja parhaan ratkaisun kuhunkin ilmanvaihtojärjestelmään ja -koneeseen. Alan asiantuntijalta Suodatinmestareilta löytyvät edullisesti laadukkaat ja kotimaiset suodattimet, jotka täyttävät vaaditut standardit.

Suodatinvaihto pari kertaa vuodessa

Jotta kiinteistössä varmistetaan ilmanvaihtojärjestelmän tehokas toiminta ja asukkaiden terveys, tulee suodattimet vaihtaa kaksi kertaa vuodessa. Ilmanvaihtojärjestelmän suodattimien vaihto on helppo ja nopea toimenpide, joka luonnistuu kaikilta. Parhaat vaihtoajankohdat ovat yleensä keväisin ja syksyisin tai käyttää vaikka muistisääntönä joulua ja juhannusta; pääasia on, että vaihdetaan. Yksinkertaisinta on sopia säännöllinen vaihto ammattilaisen tehtäväksi, jotta kiinteistön kaikissa tiloissa on aina raikasta ja puhdasta sisäilmaa. Pienellä, mutta äärimmäisen tärkeällä toimenpiteellä varmistetaan kiinteistön pitkäaikainen toimivuus ja asukkaiden hyvinvointi.

Jo tuhansia tyytyväisiä taloyhtiöitä ympäri Suomea palvellut Suodatinmestarit Oy takaa 100 % tyytyväisyystakuun, jotta asiakkaat voivat luottaa saamaansa palveluun ja tuoteratkaisuihin.

Suodatinmestarit Oy
LVI
ilmanvaihto
suodattimet
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

ilmanvaihtosuodatin
Suodatinvaihto pari kertaa vuodessa
Ilmanvaihdon suodattimet taloyhtiöissä ovat yksi niistä huomaamattomista, mutta olennaisista osista kiinteistön ylläpidossa, jotka vaikuttavat suoraan asumisviihtyvyyteen- ja terveyteen. Vaikka suodattimien vaihtaminen voi tuntua vähäpätöiseltä toimenpiteeltä, on sillä suuri merkitys sekä sisäilman laatuun että kiinteistön energiatehokkuuteen.
20234_81515.jpg
Vanhan ilmanvaihtokoneen vaihtaminen uuteen käy helposti ja nopeasti
Vallox 125 MV -ilmanvaihtokone mullistaa ilmanvaihdon saneerauksen. Koneen usealla eri mallilla voidaan korvata kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokonemalleja, jolloin saavutetaan energiatehokas ja ominaisuuksiltaan nykyaikainen ilmanvaihto helposti ja nopeasti.
20215_70837.jpg
Sensun suunnittelussa puhdas sisäilma on kaikki kaikessa - tutustu ratkaisuihin
Tomi ja Saara Norrby rakentavat Lohjan asuntomessualueelle japanilaista ja skandinaavista muotoilua yhdistävää omakotitaloa, jonka sisäilman laatuun on keskitytty erityisen tarkasti.
Legistum Markku Lappalainen asianajaja
Asianajaja vastaa: Mikä on asukkaan oikeus terveelliseen sisäilmaan?
Viime vuosina on lehdistä saanut lukea suomalaisten terveysongelmista, jotka aiheutuvat kodin sisäilman huonosta laadusta. Ongelmia ovat aiheuttaneet etenkin aikaisemmilla vuosikymmenillä rakennetut talot, joissa ilmanvaihtoa ei ole huomioitu riittävästi sekä lisääntyvässä määrin myös liikenteen ja teollisuuden aiheuttamat saasteet, jotka kulkeutuvat asuntojen sisäilmaan. Tässä artikkelissa asianajaja Markku Lappalainen vastaa kysymykseen taloyhtiöasukkaan oikeudesta terveelliseen sisäilmaan.
201311_37013.jpg
Peruskorjaustalosta energiatehokas
Ilmanvaihdon saneeraus osaksi peruskorjaustalon energiatehokkuuttaPeruskorjaustaloon Tampereelle toteutettiin matalaenergia tulo-/poisto-ilmanvaihtojärjestelmä. Kohteessa ulkoilma otetaan rakennuksen seinästä koneelle. Koneelta lähtevät kanavat ja kanaviston äänenvaimentimet on sijoitettu kellarin ja ensimmäisen kerroksen välipohjan purueristykseen. Ilmanvaihtoputkiston asentaminen välipohjaan on mahdollista Blue Sky kanavalla, jonka ulkohalkaisija on vain 75 mm. Kanavan taipuisa rakenne mahdollistaa sen sijoittamisen ahtaisiin paikkoihin.Yläkerran tiloihin kanavat kulkevat sisäväliseinässä. Näin kanavat eivät vie yhtään ylimääräistä tilaa eikä ylimääräistä kotelointia tarvita. Koska kaikki ilmanvaihtokanavat kulkevat höyrysulun sisäpuolella, ilmanvaihtokanavia ei tarvitse lämpöeristää, lukuun ottamatta ilmanvaihtokoneelle meneviä ulko- ja jäteilmakanavia.Tilaa esite esitepalvelusta
Katu, jossa on taloja rivissä
Viikon kysymys: Entä jos naapuri ei hoida huoneistoaan?
Asunto-osakeyhtiössämme on yksi huoneisto ollut myynnissä yli vuoden ja vastaavan ajan tyhjillään. Kiinteistövälitys on ilmeisesti järjestänyt näyttöjä harvakseltaan. Omistaja ei ole huolehtinut yli vuoteen piha-alueiden hoidosta eikä luonnollisesti myöskään talonmies vuoroistaan (as oy:n järjestyssäännöt).Onko jonkun tahon omistajan lisäksi varmistettava että asunnon ilmanvaihto, lämmitys, vesijärjestelmät jne. ovat toimivia ja kunnossa asunnon ollessa tyhjillään jottei mahdollisia vaurioita synny tai ne havaittaisiin ajoissa? Mikä tässä tapauksessa on as oy:n, as oy:n hallituksen ja isännöitsijän asema ja millä perusteella? Onko mahdollista, että voisi syntyä vaurioita, jotka olisivat as oy:n korjausvastuulla?

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton