• Etusivu
  • Remontti

Keittiön remontissa myös valaistus moderniksi

Oikeanlaisella valaistuksella vaikutetaan sekä mukavuuteen että turvallisuuteen

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Lamppukauppa Led Store Oy
Julkaistu 23.05.2023
20235_81853.jpg

Valaistuksen avulla voidaan tuoda sekä tehokkuutta työskentelyyn että luoda rauhallista tunnelmaa. Valaistuksella vaikutetaan sekä mukavuuteen että turvallisuuteen. Tutustuimme Lamppukauppa Led Storen tiloihin tehdyn keittiöremontin modernisoituun valaistukseen, joka paransi tilan käytettävyyttä ja viihtyisyyttä huikeasti.

Remontin lähtökohtana oli 1990-luvulla valmistunut keittiö, minkä yhteydessä haluttiin keittiön välitilan valaistus kuntoon. Kaapistojen ja tasojen valinnassa kiinnitettiin huomiota siihen, että pinnat olisivat modernit ja rauhalliset. Kaapistojen mukana ei tullut valaistusta, ja välitilan taustalevykin haluttiin pitää mahdollisimman koskemattomana. Tasolle haluttiin kuitenkin valoa, joten päädyttiin simppeliin led-nauhavalaistukseen, jota laitettiin tunnelman ja lisävalaistuksen vuoksi myös kaapiston päälle sekä alasokkeliin. Tällä ratkaisulla saatiin reilusti tasaista työskentelyvaloa kolmelle korkeudelle sekä himmennettävyyttä ja mahdollisuutta vaihtaa tunnelmaa värilämpötilasäädöllä. Ruokapöydän yläpuolella on lisäksi led-valopaneeli yleisvalona.

Keittiön tasojen mitat ja led-nauhan asennuskohdan valinta

Keittiön valaistuksen lisääminen aloitettiin mittaamalla kaapisto, jonka alle led-nauhavalaistus haluttiin asentaa. Kaapiston leveys oli 240 cm. Valokiskot jätettiin molemmista päistä pari senttiä kaapistoa lyhyemmäksi, 236 cm mittaiseksi. Led-nauhojen katkaisuväli on 5 cm, joten led-nauhaa laitettiin 235 cm. Led-kiskon asennuspaikan voi päättää vapaasti, työtason etureunaan, keskelle tai takaosaan. Olemme todenneet, että parhaan keittiön välitilan valaistuksen koko tasolle luo led-nauha, joka on asennettu keskelle suhteessa työtasoon. Tässä tapauksessa keskellä työtasoa tarkoitti 10 cm päähän yläkaapiston etureunasta.

Led-kiskovalaistuksen voi asentaa myös astiankuivauskaapin alle, mutta emme suosittele sitä lieden päälle rasvaroiskeiden ja kuumuuden vuoksi. Led alumiinikisko on ruostumaton materiaali, ja ylhäältä päin saumaton, joten astioiden valumisvedet eivät häiritse led-nauhaa. Monesti kuivauskaapeissa on suojalevy tai kaapiston yhdistävä taso, jonka alle led-kisko asennetaan, jolloin astioista ei valu vettä kiskon päälle ollenkaan.

20235_81849.jpg
20235_81850.jpg
20235_81851.jpg

Värilämpötilan säädöllä ja himmennyksellä vaihtuvailmeinen tila

Keittiöremontissa uusittiin kaapistot, tasot ja laitteet. Välitilan lisäksi led-valaistus asennettiin kaapiston päälle ja alasokkeliin. Koska työtasoksi valittiin mattapintainen musta taso, niin led-nauhaksi valittiin LedStoren tehokkain, korkean värintoiston 22 W/m ottotehoinen CCT-nauha. Muille tasoille riittivät heikompitehoisemmat valonauhat. Nauhoissa on himmennys ja värilämpötilan säätömahdollisuus, eli samasta nauhasta voidaan valita portaattomasti valkoisen valon sävy lämpimän oranssista sinertävään päivänvaloon.

Led-profiiliksi valittiin matala, valkoiseksi maalattu pinta- asennusprofiili 7x18x2500. Virtalähteeksi valoille valittiin langattoman ohjauksen mahdollistava RF-muuntaja, 24VDC, 150W. Painikkeeksi valittiin helposti jälkiasennettava, langaton värilämpötila- ja himmennyspainike, joilla kaikki valot ohjautuvat samaan aikaan.

Info

Info

Keittiö on remontoituna nähtävissä Lamppukauppa Led Storen myymälätiloissa Mesikukantie 16, 01300 Vantaan Koivuhaka. Myymälä on avoinna ma, pe klo 8.30–15.30, ti–to klo 8.30–17 ja la klo 10–14. Tervetuloa!

Huomio

Huomio

LedStoren Ledpajalta suoraan kohteeseen mitoitetut led-nauhavalaisimet asennettuna

  • LedPaja palvelee sekä kuluttaja- että yritysasiakkaita
  • Tuloksena mittatilaustyö/led-nauhavalaisin käyttövalmiina, testattuna ja asennettuna.
  • Säästät aikaa ja vaivaa.
  • Ei hukkapaloja ja tuskailua tinausliitosten kanssa.
  • Kestävät ja täsmälleen tarpeeseen sopivat, mittojen mukaan tehdyt led-nauhakokonaisuudet

Kiinnostuitko tuotteista? Haluatko, että asiantuntija on sinuun yhteydessä?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lamppukauppa Led Store Oy
Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20232_80787.jpg
Vuokra-asunnon ilmeen kohennus vaivattomalla valaistusremontilla
Tiensä päähän tulleet vuokra-asunnon halogeenivalaisimet ja loisteputket saivat uudet, energiatehokkaat ledit. Vuokralainen on tyytyväinen lopputulokseen, ja vuokranantaja kiittelee sujuvasti, etänä hoitunutta prosessia suunnittelusta asennukseen saakka. Koordinaatio hoitui hyvin osapuolten kesken.
20209_66669.jpg
Arvoasunnon valaistusremontti onnistui monipuolisilla ledeillä
LedStore oli mukana valaistussuunnittelusta valaisinten hankintaan saakka Töölönlahden rannalla Helsingissä sijaitsevan arvoasunnon kokonaisremontissa. Valaisimina käytettiin monipuolisesti led-paneeleja, led-nauhaa, spotteja, seinävalaisimia ja korostusvalaistusta.
20232_67955.jpg
Uusi led-valaistus olohuoneeseen - katso hinta
Lähtökohta remontille oli noin 32 neliön kokoisen olohuoneen lisävalaistus. Valaistuksen suunnittelussa oli luotettu liikaa isoihin lasiseiniin ja avoimeen olohuone / keittiöön, joista ajateltiin valoa tulevan reilusti. Käytännössä kuitenkin kattovalaisimien puute laittoi miettimään lisävalaistusta. Suuret ikkunat eivät auta Suomessa kuin puoli vuotta, ja toinen puoli vuotta asunnossa oli liian vähän valoa. Toisella puolella isoa huonetta oli seinustalla valaistusta.
20231_77032.jpg
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Tammikuu
Taloyhtiön tärkein tapahtuma eli yhtiökokous lähestyy ja päätettävät asiat valmistellaan tammikuussa. Yhtiökokous päättää yhtiön toiminnan kannalta tärkeimmistä asioista, kuten tilinpäätöksen vahvistaminen, vastikkeista päättäminen ja hallituksen valinta. Lisäksi hallitus voi tuoda yhtiökokoukseen omaan toimivaltaansa kuuluvan asian.
20206_65056.jpg
Saneeraukset käsi kädessä ovat säästöä
Huomattava säästö ajassa, rahassa ja vaivassa. Siinä on kolme painavaa syytä toteuttaa linjasaneeraus ja sähköistystyöt samalla kertaa, toteaa Consti Talotekniikka Oy:n sähköasennuspäällikkö Juhani Erkkilä. Kun linja- ja sähkösaneeraus toteutetaan käsi kädessä, varmistetaan myös se, että työssä noudatetaan uusimpia määräyksiä ja lopputuloksessa päästään energiatehokkuuden kannalta järkevään ratkaisuun. Kokonaisvaltainen saneeraus vaikuttaa myös kiinteistön arvoon.Erkkilä tuntee pääkaupunkiseudun remontointikohteet, sillä Consti Talotekniikka on liiketoiminnassaan keskittynyt urakoimaan niitä. Markkinoilla kilpaillaan kovasti juuri nyt. Siinä samassa mittelöidään kuka on korjausurakoinnin ja talotekniikan johtava asiantuntija. Consti on pärjännyt hyvin yhdistämällä yli 460 työntekijänsä osaamisen.
202111_73529.jpg
Vuokralla asuminen kasvattanut suosiotaan
Tilastokeskus tutki, miten vuokralla asuminen on muuttunut 2010-luvun aikana. Lopputuloksena saatiin yllättävä tieto siitä, että vuokralla asuminen on lisääntynyt 40–74 -vuotiaiden asuntokuntien keskuudessa. Eniten vuokralla-asujia toki löytyi alle 40-vuotiaiden keskuudessa, jossa myös suurin kasvu on tapahtunut. Vuoden 2020 lopussa asui kaikista asuntokunnista 34 % vuokralla – tämä on jopa 4 prosenttiyksikköä enemmän kuin vuonna 2010.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton