• Etusivu
  • LVI

Lisäneliöitä asuntoon ilmanvaihtoratkaisun avulla

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vilpe Oy
Päivitetty 01.04.2019
20193_57072.jpg

Esimerkki asunnosta, jossa ilmanvaihtoon käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.

Kerrostaloissa ilmanvaihtoputkia ei aina pystytä vetämään katolle, vaan tulo- ja poistoilma otetaan rakennuksen seinästä. Silloin tarvitaan ilmanvaihdon seinäelementtiä. Niiden avulla kerrostaloasuntojen neliömäärää voi kasvattaa, kun jokaisesta asunnosta ei tarvitse viedä putkien avulla ulospuhallusyksikköä rakennuksen katolle. Kerrostalon seinäelementit ovatkin yhä suositumpia.

VILPE® IO -seinäelementti edustaa suunnittelun huippua. Huolellisesti suunnitellussa tuotteessa ei ole esimerkiksi vaaraa seinän likaantumisesta, joka on yleinen haitta rakennusten seinäelementeissä. Niiden päälle kertyvä katupöly nimittäin valuu usein sadeveden mukana seinään ja likaa sen. VILPE® IO:n alareunan muotoilun ansiosta vesi kuitenkin valuu suoraan alas eikä seinään.

Viimeistelty design

Suunnittelun tuloksena VILPE® IO:n painehäviö on pieni ja sen design on viimeistelty. Tuote sulautuu hyvin seinärakenteisiin, ja sen saa useassa eri värissä. VILPE® IO:n kanavakoot ovat 125 ja 160 mm. Rakenteensa ansiosta VILPE® IO pysyy luotettavasti seinällä vuosia, sillä kiinnitys on varmistettu erillisen asennuskehikon avulla. Poistoilman sekoittumista tuloilmaan pyritään vähentämään ohjaamalla poistoilmavirta kauas seinäpinnoista.

VILPE® IO sopii hyvin seinärakenteisiin. Sen saa valkoisena, harmaana, punaisena tai mustana.
VILPE® IO sopii hyvin seinärakenteisiin. Sen saa valkoisena, harmaana, punaisena tai mustana.
Info

Info

VILPE® IO

  • Säädettävä tuote sopii kaikenkokoisiin asuntoihin, koska ilmavirtausta voidaan helposti säätää mukana tulevalla supistusosalla.
  • VILPE® IO:n puhallinosan kätisyyttä voidaan helposti vaihtaa, ja siten tuote mukautuu sekä vasemman- että oikeanpuolisiin puhallus- ja imusuuntiin.
  • VILPE® IO täyttää uuden sisäilmasto- ja ilmanvaihtoasetuksen vaatimukset seinäpuhalluslaitteelle, joten sen voi huoletta valita kerrostalon seinäpuhalluslaitteeksi.
  • Valmistusmateriaalina on käytetty kestävää polypropeenimuovia (PP), joka ei ole haitallinen ympäristölle.
  • Ainutlaatuisen UV-suojan ansiosta tuotteen väri kestää kovan auringonpaisteen, ja siksi VILPE Oy myöntää tuotteelle 10 vuoden väritakuun. VILPE® IO:lla on myös 20 vuoden tekninen takuu.

Referenssi. Jotta Smart Lucia -elämystilan lasiseinät ja -katto pääsivät oikeuksiinsa, oli välttämätöntä käyttää mahdollisimman huomaamattomia teknisiä ratkaisuja. Siksi ilmanvaihtoon valittiin VILPE® IO -seinäelementti.

Smart Lucia -elämystilassa käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.
Smart Lucia -elämystilassa käytetään VILPE® IO -seinäelementtiä.

Voit myös jättää yhteydenottopyynnön Vilpelle


Vilpe Oy
LVI
ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20182_51709.jpg
Energiapihi automaattinen ilmanvaihtojärjestelmä
Tuntuuko ilma tunkkaiselta, kun avaat asunnon oven?Eikö ilmanvaihdon teho aulatiloissa riitä kesäisin?Onko kylpyhuoneessa tai pesutuvassa liian kostea ilma käytön jälkeen?Mistä edullinen ja helposti asennettava ilmanvaihtojärjestelmä?Miten ilmanvaihtojärjestelmä säästää energiaa?
20182_51722.jpg
Kustannustehokas ilmanvaihtoratkaisu
VILPE® ECo Ideal Wireless on uusi ja edullinen tapa huolehtia asuntojen, pesutupien, saunatilojen, varastojen, hissikuilujen, aulatilojen tai autotallien riittävästä ilmanvaihdosta ilman kalliita ilmanvaihtokoneita tai remontteja. Järjestelmä sopii uudis- ja saneerauskohteisiin, joissa ei ole koneellista ilmanvaihtoa. Se pitää kosteuden poissa, rakenteet terveinä ja sisäilman puhtaana vaivattomasti.Lue lisää
20189_54849.jpg
Fiksu taloyhtiö satsaa ilmanvaihtoon
Puhdas ja terve sisäilma ei ole itsestäänselvyys. Raikkaan sisäilman saaminen asuinhuoneisiin ei kuitenkaan ole suuri investointi verrattuna sen tuomiin hyötyihin – asukkaiden terveyteen ja talon arvon säilymiseen. Talon ilmanvaihtojärjestelmä on myös syytä pitää ajan tasalla. Ollaanko taloyhtiössäsi tietoisia uusimmista ilmanvaihdon ratkaisuista?
20233_81181.jpg
Onko tässä korvaus­ilma­reittisi? Joka kol­mannesta kodista puut­tuu toimiva ilman­vaihto
Korvausilmaventtiilit puuttuvat monista 1970–90-luvuilla rakennetuista asunnoista, koska rakennuksista haluttiin tehdä tiiviitä energiansäästön nimissä. Tässä mentiin kuitenkin metsään ja pahasti, sillä puutteellisen korvausilmanvaihdon seuraukset ovat vakavat.Tiedätkö sinä mistä kotiisi tulee raitista ilmaa? Jos et ole aivan varma, on tämä artikkeli sinulle.
20235_81907.jpg
Näin voit suojata katon tai alapohjan kosteusvaurioilta
48 prosenttia katoista pitää korjata ennen niiden varsinaisen käyttöiän päättymistä. Tätä mieltä ovat Kantarin* haastattelemat asiantuntijat, jotka vastaavat kiinteistöjen kattojen kunnosta ja niiden korjausrakentamisesta. Vakuutuksesta ei useinkaan saa korvauksia näistä vaurioista.
20091_14684.jpg
Valloxilta uusi ilmanjakojärjestelmä
Vallox BlueSky on uusi taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Se tekee ilmanvaihtokanaviston asentamisesta sekä uudisrakennuksissa että saneerauskohteissa entistä nopeampaa ja helpompaa.Tulo- ja poistoilmakanavat kulkevat Vallox-ilmanvaihtokoneelta Vallox-äänenvaimennusosan tai äänenvaimentimien kautta BlueSky -ilmanjakolaatikoihin, joista tulo- ja poistoilma jaetaan "tähden" muotoon rakennetulla ilmanjakojärjestelmällä koko taloon. Jokaiseen venttiiliin viedään yksi tai kaksi BlueSky -putkea suoraan äänieristetystä ilmanjakolaatikosta.Polyeteenistä valmistettu, taipuisa, mutta muotonsa pitävä Vallox BlueSky -ilmanvaihtoputki on helppo ja perinteistä kanavaa nopeampi asentaa. Ratkaisu on edullinen, sillä joustavan putken ansiosta myös erillisten kanavaosien tarve on lähes olematon.Vallox BlueSky voidaan asentaa kätevästi väli- ja alapohjaan, betonivaluun, väliseiniin, alas laskettuun kattoon ja koteloihin. Putken ulkohalkaisija on vain 75 mm. Tarvittaessa suurempia ilmamääriä voidaan asentaa kaksi BlueSky -putkea rinnan. Yhdelle putkelle suositellaan ilmamääräksi 8,3 l/s, kahdella putkella 16,7 l/s.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton