• Etusivu
  • LVI

Milloin taloyhtiön kannattaa tehdä ilmanvaihtoremontti?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Vallox Oy
Julkaistu 16.11.2020Päivitetty 03.10.2023
20192_56274.jpg

Vallox 99 MV on hiljainen, matala ja energiatehokas ilmanvaihtokone, jonka voi kätevän kattoasennuslevyn avulla asentaa vaikkapa pesutornin päälle kylpyhuoneeseen. Koneen CF-malli sopii erityisen hyvin korkeisiin rakennuksiin, sillä sen vakiovirtauspuhaltimet pitävät ilmavirrat vakioina myös tuulisissa olosuhteissa.

Kun taloyhtiössä tehdään hankesuunnitelmaa, isot remontit, kuten linjasaneeraus ja ilmanvaihtoremontti kannattaa yhdistää. Näin asukkaat pääsevät yksillä remonttipölyillä ja säästävät remonttikustannuksissa. Putkiremontin yhteydessä ilmanvaihto voidaan asentaa 10-30% edullisemmin kuin erikseen.

Kaksi remonttia, yhdet pölyt

Kaikki remontit ovat asukkaiden näkökulmasta aina iso rahallinen panostus ja vaikuttavat asumismukavuuteen. Joskus ne voivat vaatia jopa järjestelyjä asumiseen. Jos taloyhtiöön on tulossa linjasaneeraus, kannattaa ilmanvaihtoremontti yhdistää siihen. Näin asukkaille aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa. Putkiremontin yhteydessä tehdyn ilmanvaihtoremontin kustannukset voivat olla jopa 10-30% edullisemmat kuin erikseen tehtynä.

Saneerauksissa huomioitava ilmanvaihto

Kun taloyhtiössä uusitaan lämmitysjärjestelmää, tehdään lisäeristyksiä tai uusitaan ikkunoita, paranee rakennuksen tiiviys ja ilmavuodot pienenevät. Tiiviiksi remontoiduissa taloissa vaaditaan toimivaa, koneellista ilmanvaihtoa, jotta sisäilma pysyy laadukkaana. Ilmanvaihto on myös tarpeen, sillä tämän päivän asumistottumusten myötä sisätilojen kosteuskuorma on kasvanut. Ilmanvaihtoremontti kannattaa myös siksi, että sen avulla saadaan energiasäästöä ja asukastyytyväisyyttä.

Lämmöntalteenotolla energiasäästöä

Koska vanhemmissa talossa ilmanvaihto saattaa viedä jopa 20-40% lämmitysenergiasta, kannattaa ilmanvaihtoremontti jo pelkästään energian säästämisen vuoksi.

Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone lämmittää tuloilmaa poistoilman lämmöllä. Mitä parempi lämmöntalteenottokyky laitteessa on, sitä vähemmän kuluu lämmitysenergiaa kylmän ilman lämmittämiseen.

Nykyaikaisissa Vallox ilmanvaihtokoneissa lämmöntalteenoton hyötysuhde on jopa yli 80 %, minkä lisäksi niissä on sähköä säästävät tasavirtapuhaltimet.

Mitä etua saadaan tarpeenmukaisella ilmanvaihdolla?

Merkittävä energiansäästö saavutetaan myös tehostamalla ja pienentämällä ilmanvaihdon tehoa kulloisenkin tarpeen mukaan. Parhaiten siihen päästää, kun taloyhtiö huoneistoihin asennetaan huoneistokohtaiset ilmanvaihtokoneet. Näin jokaisen asunnon asukkaat voivat säätää ilmanvaihtoa omien tarpeidensa mukaan.

MyVallox -ilmanvaihtokoneissa tarpeenmukaisuutta edistää myös niiden sisäänrakennettu automatiikka. Se tunnistaa asunnon sisäilman pitoisuuksia (kuten hiilidioksidin määrän ja kosteuspitoisuuden) ja huolehtii automaattisesti ilmanvaihdosta asukkaiden puolesta – silloin kun siihen on tarvetta.

Vallox 51 KMV -ilmanvaihtokone & liesikupu-yhdistelmä, joka sijoitetaan keittiökaapistoon. Se sopii pienten asuntojen ilmanvaihtajaksi.

Vallox 51 KMV -ilmanvaihtokone & liesikupu-yhdistelmä, joka sijoitetaan keittiökaapistoon. Se sopii pienten asuntojen ilmanvaihtajaksi.

Vallox Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20155_43327.jpg
Muutostöissä asennettiin huoneistokohtainen iv
Keskeisellä paikalla sijaitsevaan vanhaan Loimaan kirkkoherranvirastoon saneerattiin persoonallisia asuntoja. Samalla rakennuksen ulkoasu koki täydellisen muutoksen.Yksikerroksisen virastotalon vanhat toimistohuoneet muokattiin asunnoiksi. Pohjaratkaisut pilareineen tekivät muutoksesta haastavan, mutta niinpä asunnoistakin tuli tavallisuudesta poikkeavia. Vanhan rakennuksen päälle rakennettiin vielä toinen asuinkerros ja tilavat lasitetut terassit.Rakennuksessa on hyödynnetty vahvaa loimaalaista osaamista. Esimerkiksi parketit ovat paikalliselta Timberwiselta, kivitasot Loimaan Kiveltä ja ilmanvaihtojärjestelmäksi Loimaan IV-asennus asensi niin ikään paikkakunnalla valmistetut Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneet.Tilaa veloitukseton esite Vallox - hyvä sisäilma
20098_18402.jpg
Ilmanvaihto kuntoon omassa asunnossa
Hyvä sisäilma on raikas ja terveellinen. Yksi riittävän ilmanvaihdon tunnusmerkki on huoneilman pysyminen raikkaana myös makuuhuoneissa yön aikana. Muita tunnusmerkkejä ovat mm. pesuhuoneen ja saunan tehokas kuivuminen ja raikas ilma wc:ssä (pesuhuoneen peili kuivuu suihkun jälkeen viimeistään 15 minuutin kuluessa).
20099_18521.jpg
Asuntosaneerauksissa näkyvä osa ilmanvaihdolla
Saksalaiset ovat tunnettuja perusteellisuudestaan ja tämä näkyy myös saneerausliiketoiminnassa. Tutustuminen kahteen alueelliseen toimijaan Saksassa osoitti, että toiminnasta löytyi paljon yhtäläisyyksiä ja opittavaakin.
20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!
20232_80801.jpg
Saako ilmanvaihdon sammuttaa pakkasella?
Energiakriisi on saanut kodin omistajat pohtimaan energiankulutusta entistä tarkemmin. Ilmanvaihdon sammuttaminen voi houkuttaa, mutta sitä ei kannata tehdä talvellakaan.Ilmanvaihto nimittäin poistaa likaista ilmaa ja ylimääräistä kosteutta sekä tuo raikasta hengitysilmaa asuntoon. Siksi toimiva ilmanvaihto on elintärkeää niin asunnon rakenteiden kuin asukkaiden terveydenkin kannalta - myös talvella.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton