• Etusivu
  • Remontti

Parhaatkin ikkunat vaativat huoltoa – Milloin taloyhtiönne ikkunat viimeksi huollettiin?

Rakentajan toimitus
Julkaistu 13.06.2022
20226_78684.jpg

Pihla Huoltopalvelu tarkastaa ikkunat huolellisesti ja palvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat.

Yhä useammassa suomalaisessa taloyhtiöissä on vasta viime aikoina tosissaan herätty miettimään ikkunoiden ja ovien huoltoa. Säännöllinen huolto on tärkeää sillä, se ylläpitää talon asuinmukavuutta ja turvallisuutta. Lisäksi kuntotarkistus ja mahdolliset huoltotoimenpiteet ovat taloyhtiöille myös taloudellisesti kannattavaa toimintaa.

Nykyaikaiset puu-alumiini-ikkunat ovat yleisesti ottaen kestävämpiä kuin perinteiset puuikkunat. Niiden kuntoa on kuitenkin ylläpidettävä, jotta ne pysyvät käyttökunnossa ja turvallisina. Jokaiselle taloyhtiölle tuleekin ennemmin tai myöhemmin vastaan kysymys ikkunoiden kunnosta. Usein ikkunoiden huoltotarpeeseen herätään vasta sitten, kun ongelmia alkaa ilmetä. Harva tuleekaan ajatelleeksi, että jokainen ikkuna vaatii säännöllistä huoltoa, jotta se pysyy toimintakunnossa ja kestää vuosikymmenien ajan.

Ikkunoiden huolto luo asumismukavuutta ja turvallisuutta

Kuten sanottu, ikkunoiden säännöllinen huoltaminen on monestakin syystä tärkeää. Kun huolto on ennaltaehkäisevää, tai kun ongelmiin puututaan ajoissa, säästytään suuremmilta korjaustoimenpiteiltä ja talon asuinmukavuus ja lämpötalous pysyvät kunnossa.

Ikkunoiden kunto on myös turvallisuuskysymys, sillä huonoon kuntoon päässeiden ikkunoiden rakenteet eivät enää välttämättä kestä normaalia käyttöä.

Ikkunoiden tiivisteet on syytä vaihtaa säännöllisesti. Pihla Huoltopalvelu hoitaa tiivisteiden vaihdon kätevästi.
Ikkunoiden tiivisteet on syytä vaihtaa säännöllisesti. Pihla Huoltopalvelu hoitaa tiivisteiden vaihdon kätevästi.

Säästöjä säännöllisellä huollolla

Säännöllinen huolto tarkoittaa myös merkittäviä pitkän tähtäimen kustannussäästöjä. Pelkästään ikkunoiden tiivisteiden uusimisella voidaan saavuttaa lähes yhtä suuret lämmityskulusäästöt vuotta kohden, kuin mitä ikkunoiden vaihtamisella saavutettaisiin.

Ikkunan pienet huoltotoimenpiteet ovat myös huomattavasti edullisempia kuin isompien, kasaantuneiden ongelmien korjaaminen. Esimerkiksi rakenteisiin vuotavien ikkunoiden aiheuttamat vesivahingot voivat tulla kalliiksi. Mitä paremmin ikkunoita huolletaan, sitä pidempi niiden käyttöikä on, ja sitä kauemmas siirtyy isompi investointi, ikkunoiden vaihtaminen.

Milloin on aika huoltaa?

Itseliimautuvat tiivisteet on syytä vaihtaa parin vuoden välein. Muut tiivisteet vaihdetaan noin 10–15 vuoden välein. Sälekaihtimien osien vaihto tai kokonaan uusiminen parantaa asukkaiden elämänlaatua.

Tärkeintä huollossa on kuitenkin säännöllisyys, jotta viat eivät pääse kasautumaan. Esimerkiksi vetoisuus, huonosti aukeavat ja sulkeutuvat ikkunat, maalipinnan halkeilu,

Ikkunoista löytyy myös muoviosia, jotka on syytä vaihtaa säännöllisesti ikkunan toimivuuden varmistamiseksi.
Ikkunoista löytyy myös muoviosia, jotka on syytä vaihtaa säännöllisesti ikkunan toimivuuden varmistamiseksi.
Huomio

Huomio

Uusi Pihla Huoltopalvelu kattaa kaikkien valmistajien ikkunat

Pihlalta saat parhaan ikkunoiden ja ovien huoltopalvelun taloyhtiöllesi. Huoltopalvelun piiriin kuuluvat kaikki ikkunat merkistä ja valmistajasta riippumatta. Osana palvelua ammattitaitoinen huoltohenkilöstö suorittaa kattavan kuntokartoituksen, jonka pohjalta tehdään vain tarvittavat huoltotoimenpiteet.

Suomen johtavana ikkuna- ja ovivalmistajana sekä kerros- ja rivitalojen ikkunaremonttien vahvana ammattilaisena Pihlalla on kymmenien vuosien kokemus, joten saat kaiken yhdestä osoitteesta, etkä tarvitse erikseen asiantuntijaa ja työn toteuttajaa.

Tutustu tarkemmin ja varaa huoltokartoitus taloyhtiöllesi »

Mitä Pihla ikkunoiden ja ovien kuntokartoituksessa tarkastetaan?

  • ikkunoiden ja parvekeovien kunto ja toimivuus
  • puitteiden/ovilehtien ja karmien maalipinnat
  • lukitukset
  • aukipitolaitteet
  • puitteiden ja ovilehtien säädöt
  • tiivisteet
  • sälekaihtimet
  • lasituslistat/silikonit
  • tuulijarrut
  • pitkäsulkijat
  • puiteliu’ut
  • saranat
  • vesipelin kaato
  • korvausilmaventtiilien toiminta ja suodattimien kunto
  • ilmavuodot aistinvaraisesti

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20236_82003.jpg
Osakehuoneiston haltuunotto?
Asunto-osakeyhtiö otti haltuun yhden huoneiston maksamattomien vastikkeiden takia ja vuokraa asunnon tulojen saamiseksi. Vuokra ei kuitenkaan kata kokonaan vastikkeiden määrää, vaan joka kuukausi muodostuu lisää vastikevelkaa. Onko huoneiston omistaja vastuussa myös tältä ajalta vastikevelasta vai onko asunto-osakeyhtiö itse vastuussa haltuunoton ajalta tästä vastikevajauksesta?
taloyhtiön vuosikello vuodenajat
Taloyhtiön vuosikello
Omataloyhtiö.fi tarjoaa sinulle vuosikellon taloyhtiön tapahtumien tarkasteluun ja muistuttaa sinua tulevista ja tärkeistäkin taloyhtiön vuosittaisista tapahtumista.Taloyhtiön vuosikelloa on tarkasteltu niin hallituksen, kiinteistön kuin asukkaankin näkökulmasta. Vuosikellosta löydät kuukausittain kaiken tarpeellisen tiedon taloyhtiön vuosittaiseen toimintaan ja tapahtumiin.Taloyhtiön vuosikello auttaa sinua pysymään ajan tasalla taloyhtiösi tapahtumista ja antaa samalla myös uusia vinkkejä toiminnan parantamiseen.Olemme koonneet taloyhtiön vuosikelloihin muutamia ajankohtaisia artikkeleita suunnittelun ja ideoinnin tueksi. Vuosikelloista pääset kätevästi siirtymään sinulle tärkeisiin ja mielenkiintoisiin artikkeleihin Omataloyhtö.fi-sivustolla.
20212_68638.jpg
Miten toimii huoneistotieto­järjestelmä? Osa 2
Jokaisen osakkeenomistajan tulee hakea Maanmittauslaitokselta osakehuoneistonsa omistuksen rekisteröintiä sen jälkeen, kun taloyhtiö on suorittanut osakeluettelon siirron. Rekisteröintiä voi hakea koska tahansa, kuitenkin viimeistään 10 vuoden kuluessa osakeluettelon siirrosta. Omistuksen rekisteröinnin yhteydessä Maanmittauslaitos mitätöi paperisen osakekirjan. Osakekirjan ollessa pankissa lainan vakuutena, myös pankki voi hakea omistuksen rekisteröintiä osakkeenomistajan puolesta – kuitenkin ainoastaan osakkeenomistajan valtuutuksella.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kenelle kuuluu vastuu aitojen kunnossapidosta?
Rivitaloyhtiö rajautuu kolmeen katuun. Aikoinaan on yhtiön toimesta rakennettu kadunvarsiaidat sekä asuntojen piha-alueiden väliset aidat. Vuosien varrella aidat ovat kuluneet ja osakkeenomistajat ovat korjanneet niitä omin kustannuksin. Kenelle kuuluu vastuu aitojen kunnossapidosta? Yhtiöjärjestyksen mukaan piha-alueet kuuluvat yhtiön hallintaan.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Miksi ja miten tehdään kerrostalon energiataloudellinen nykyaikaistaminen asukkaiden toiveet huomioiden?
Suomen kerrostaloasunnoista suurin osa on valmistettu 1950–1980 -luvulla. Kyseisellä aikakaudella rakennetut kerrostalot tehtiin sen aikaisista raaka-aineista ja aikakauden teknisillä sovelluksilla. Energiatehokkuus tämän päivän toteutuksiin verrattuna on todella heikkoa.Asumistottumukset ovat muuttuneet lisääntyneen tekniikan ja erilaisten harrastusten vaikutuksesta. Myös ostettavan energian – sähkö ja lämpö – sekä veden ja jäteveden hinnat ovat nousseet niin, että on alettu miettiä, miten asuntojen tiloja pitäisi muuttaa ja miten kustannuksia voitaisiin pienentää.Rakennusten iän ollessa jo 40–60 vuotta, on sekin osaltaan vaikuttanut siihen, että on ryhdyttävä rakenteita korjaaviin ja nykyaikaistaviin toimenpiteisiin, koska usein rakennusten ylläpitävät korjaukset on laiminlyöty.Jotta rakennuksen ehostaminen tapahtuisi kustannus- ja energiatehokkaasti, on koko hankkeen onnistumiseksi syytä järjestää asukkaille yhteisiä keskustelu ja tiedostustilaisuuksia.
20177_49784.jpg
Mielenrauhaa kattoturvakatselmuksella
Löytyykö katolta kunnolliset kattosillat? Entä turvaköyden kiinnityspisteet? Ovatko lu­miesteet kunnossa – tai onko niitä ensinkään? Muun muassa näitä asioita kannattaa jokaisessa taloyhtiössä pohtia. Asunto Oy Juvankulmassa ja Asunto Oy Juvanvainiossa asiat pistettiin kuntoon ja nyt hallituskin voi nukkua yönsä levollisesti.Kari Komu Vesivekin Pirkkalan toimipisteestä on kattoturvakatselmusten konkari. Hänen toimenkuvaansa kuuluu paitsi riskien ja korjaustarpeiden myös vastuuasioiden selvittäminen asianosaisille tahoille – siis isännöitsijälle ja taloyhtiön hallitukselle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton