• Etusivu
  • Remontti

Rakennustyömaiden sääsuojauksenmerkitys korostuu

Rakentajan toimitus
Julkaistu 02.04.2014
20144_38664.jpg

Märkänä käytetyt sekä työn aikana kastuvat rakennusmateriaalit ovat yhtenä syynä moneen kosteusvaurioon. Työmailla on nähtävillä valitettavaa huolimattomuutta rakennusmateriaalien säilytyksessä sekä sääsuojauksen osalta. Myös materiaalien välivarastoinnin aikana olisi syytä kiinnittää enemmän huomiota kunnolliseen suojaukseen.

Rakennustyömaiden kosteudenhallintaa säädellään jatkossa asetuksella

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen totesi sisäilmastoseminaarin avauspuheenvuorossaan, että rakennustyömaiden kosteudenhallintaa säädellään jatkossa asetuksella.

"Ympäristöministeriö, kuntien rakennusvalvonnat ja nyt viimeksi eduskunta kirjelmässään ovat kiinnittäneet huomiota rakennustyömaiden kosteudenhallintaan sekä sää- ja olosuhdesuojaukseen. On käsittämätöntä, että vieläkään tätä asiaa ei ole rakentamisessa saatu kuntoon kaikesta saatavilla olevasta tiedosta huolimatta. Suojausten poisjättämistä ei voi perustella edes kustannuksilla, koska yleisesti tiedetään että kustannukset alenevat lyhentyneinä työmaa-aikoina."

"Nyt kun rakentamismääräyksiä ympäristöministeriössä uusitaan, olen linjannut, että rakennustöissä edellytetään jatkossa aina sää- ja olosuhdesuojausta. Asiaan liittyvä asetusluonnos on tarkoitus saada lausunnolle vielä vuoden loppupuolella", ministeri totesi.

Ministeri totesi, että kuntotutkijoina on syytä käyttää vain päteviä ammattilaisia kuten rakennus-terveysasiantuntijoita, ja myös itse korjaustyömaan työnjohdolta ja työmaan valvojilta tulisi edellyttää kosteusvaurioiden ja sisäilmaongelmien ymmärtämistä.

Info

Info

Useita syitä kosteusvaurioille

Rakennuksissa ilmenevien kosteusvaurioiden syynä voi olla yksi tai useampi tekijä. Millaisia nämä tekijät ovat? Esimerkkeinä voidaan mainita:

  • Putkien kunto on heikko tai liitokset vuotavat
  • Märkätiloihin levitetyt vesieristeet eivät ole ohjeidenmukaiset (liian ohut, paikoitellen kohtia joista vesieriste puuttuu jne.)
  • Rakennusmateriaalit ovat olleet märkiä asennusvaiheessa.
  • Rakenteisiin jätetty/suunniteltu tuuletus on puutteellinen

Lähde: Ympäristöministeriö

Mitä mieltä olet tulevasta asetuksesta? Onko sinulla kokemuksia sääsuojauksesta?
Koetko asetuksen tarpeelliseksi?

Kerro mielipiteesi asiasta:

Remontti
Kiinnostuitko? Tilaa ilmainen OMAtaloyhtiö-uutiskirje:

Aiheeseen liittyvää

20236_82145.jpg
Isännöitsijä ja juoksevien asioiden hoitaminen?
Ilmoitin kuukausi sitten isännöintitoimistoon ulko-oven lukon painikkeen rikkoutumisesta. Koska painike ei toimi niin ovi täytyy paiskata kiinni. On odotettavissa, että koko ovi hajoaa lähiaikoina. Kysyin uudelleen asiaa isännöintitoimistolta kahden viikon kuluttua - ei vastausta. Asia otettiin uudelleen esille yhtiökokouksessa viikko sitten. Isännöitsijän vastaus: "On se kumma kun kaikki viat tässä taloyhtiössä ovat teidän huoneistossanne."Asia on annettu tiedoksi myös toiminnantarkastajalle, joka oletettavasti on välittänyt tiedon hallitukselle. Muiden kummallisuuksien ohella hallitus on vuosi sitten ilmittanut kokouspäätöksestään, jossa he eivät suostu vastaamaan minun kysymyksiini ja kaikki yhteydenpito taloyhtiön ja minun välillä tullaan käymään isännöitsijän välityksellä. Avainkansiot ovat isännöitsijän hallussa, joten emme voi edes tilata itse lukkoliikettä korjaamaan lukkoa. Miten osakkaan pitäisi edetä kyseisessä asiassa?
20213_69290.jpg
Voiko yhtiövastiketta alentaa hyvityksenä jo tehdystä kylpy­huone­remontista?
Taloyhtiössämme tulee putkiremontti, jonka yhteydessä myös kylpyhuoneet remontoidaan. 15 osakasta on jo tehnyt remontin omin kustannuksin ja nyt 15 kylpyhuonetta pitää vielä remontoida putkiremontin yhteydessä. Joudummeko me, jo remontin tehneet, maksamaan näiden 15 asukkaan remontin?Putkiremontti tulee maksamaan noin 1.3 miljoonaa.
20163_45767.jpg
Ilmainen tietopaketti taloyhtiön päättäjille
Olipa taloyhtiössäsi sitten uusi tai vanha hallitus, tieto ei missään nimessä lisää tuskaa. Tarjoamme nyt tietopaketin sinulle ja taloyhtiösi hallitukselle täysin veloituksetta!Tilaa taloyhtiösi päättäjille tietopaketti tästä!
katu helsingissä jonka varrella erivärisiä juged kivitaloja
Mitä isännöitsijän päivään kuuluu?
Isännöitsijä ja huoltoyhtiö pitävät huolta siitä, että kiinteistö pysyy kunnossa, asumiskustannukset hallinnassa ja että asukkaiden arki sujuu ongelmitta. Sekä isännöitsijöiden että huoltomiesten työ on muuttunut ja vaatimukset kasvaneet takavuosista. Muutoksia ovat tuoneet niin lainsäädäntö kuin tekninen kehityskin. Seuraavassa pääsemme kurkistamaan isännöitsijän arkeen.
20182_51707.jpg
Vinkit pintaremontteihin
Remonttitarve iskee tyypillisesti muuton yhteydessä, jolloin kodista halutaan sisustaa oman näköinen. Lattia- ja seinäpinnat uusitaan, myös märkätilat kaakelipintoineen, mikäli edeltävästä asennuksesta on enemmän aikaa. Tapettien, maalien ja laattojen valinta tehdään harkiten, mutta myös asennustuotteet kuten kiinnitysmassat, laastit, liimat ja vedeneristeet tulisi valita huolella. Näin varmistetaan työn sujuvuus sekä laadukas lopputulos.
20141_37542.jpg
Parvekelasituksella merkittävä säästö lämmitysenergiaan
Parvekelasituksen asentaminen vähentää vanhojen asuinkerrostaloasuntojen lämmitysenergian kulutusta keskimäärin 5,9 prosentilla. Tämä vastaa energiatehokkuusvaikutukseltaan 100 millimetrin paksuista lisälämmöneristystä.Jätä yhteydenottopyyntö!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton