• Etusivu
  • Remontti

Suojaudu vesivahingoilta

Rakentajan toimitus
Julkaistu 26.09.2016Päivitetty 03.10.2018
20169_47429.jpg

Havaitse mahdollinen putkivuoto ajoissa Watectorin avulla.

Pikkuhiljaa tapahtuva putkivuoto ei yleensä herätä huomiota ennen kuin kosteus on päässyt etenemään rakenteisiin asti. Kosteusvaurio onkin salakavala vieras, joka ei välttämättä ilmoita saapumisestaan aikaisessa vaiheessa. Tiesitkö, että jopa puolessa talouksista löytyy kosteusvaurio? – Nyt kosteusvaurioiden ennaltaehkäisyyn on kuitenkin kehitetty ratkaisu, joka on kotimainen, Avainlippu-tunnuksella varustettu innovaatio.

Tilaa nyt! Vuoden 2017 loppuun asti ilman toimituskuluja.

Havaitse mahdollinen putkivuoto

Koska vesivahinkojen vuoksi syntyy usein mittavia taloudellisia sekä terveydellisiä haittoja, on ratkaisuksi kehitetty Watector-vesivuotohälytin. Pyrkimyksenä on saada alati kasvava vesivahinkojen määrä laskuun. Täysin uudenlainen vesivuotohälytin koostuu sensorimatosta ja hälytinyksiköstä, jotka on helppo asentaa haluttuun paikkaan.

Watectorin asennukseen et tarvitse erillisiä työkaluja tai asennuskokemusta. Tuotepakkauksessa on mukana kaikki mitä tarvitset: sensorimatto, hälytinyksikkö, paristo hälytinyksikköä varten sekä selkeät asennusohjeet. Sensorimatto itsessään on painettavaa elektroniikkaa ja sitä voidaankin muokata leikkaamalla asennustilan vaatimaan muotoon. Muokattavuus tarjoaakin aivan uusia käyttökohteita.

Watector-vesivuotohälytin on tehty Suomessa.

Watector-vesivuotohälytin on tehty Suomessa.

Kattava suoja

Watector-vesivuotohälytin tarjoaa suojaa laaja-alaisesti, sillä koko matto toimii vesivuotosensorina. Ero perinteisiin vuotohälyttimiin on selkeä. Markkinoilla olevat vuotohälyttimet ovat nimittäin usein niin kutsuttuja täsmähälyttimiä, jotka tarkastelevat pientä alaa. Kooltaan 500mm x 500 mm oleva laajempi kosteuteen reagoiva tarkastelupinta-ala antaakin kattavamman suojan.

Watector Vesivuotohälytin voidaan asentaa esimerkiksi keittiön allaskaapiston alle, astianpesukoneen alle, kylmälaitteen alle, vesivaraajan tai käyttöveden jakotukin alle tai muuhun paikkaan, jossa voi olla mahdollinen vesivuotoriski. Lisävarusteena saatavan jatkokaapelin avulla hälytinyksikön voi tarvittaessa sijoittaa haluamaansa paikkaan. Esimerkiksi allaskaapiston/astianpesukoneen alle asennettaessa voidaan hälytinyksikkö tuoda jatkokaapelilla kaapiston sisälle.

Watector-sensorikalvoa on mahdollista leikata sinivihreällä reunuksella merkityn alueen kohdalta.

Watector-sensorikalvoa on mahdollista leikata sinivihreällä reunuksella merkityn alueen kohdalta.

Asennuksesta

Sensorikalvo asennetaan tasaiselle alustalle ja siihen voidaan tarvittaessa leikata läpivientikohdat esimerkiksi vesijohtoputkia varten. Sensorikalvo voidaan tarvittaessa kiinnittää haluttuun pintaan käyttäen kaksipuolista teippiä. Mikäli kalvoa on tarvetta leikata monimuotoiseen tilaan, voidaan esimerkiksi kartonkia apuna käyttäen siirtää haluttu muoto kalvolle.

Ennen varsinaista asennustyötä tulee varmistaa, että tila, johon sensori asennetaan, on puhdas. Myös kädet tulee puhdistaa ennen kalvoon koskemista. Varmista, ettei kalvon päällä ole esineitä tai tavaroita – kalvopinnan tulee olla puhdas. Kun sensorikalvo on asennettu, voidaan siihen liittää hälytinyksikkö. Saatavilla olevan jatkokaapelin avulla voidaan hälytinyksikkö asentaa myös etäämmälle sensorikalvosta, esimerkiksi viereisen keittiökaapin sisälle.

Vesivuotohälyttimen ilmoittaessa vesivuodosta voidaan vesivuotokohdan korjauksen jälkeen vesivuotohälytin laittaa taas uudelleen valmiuteen kuivaamalla sensorikalvolla oleva vesi/kosteus pois sekä resetoimalla hälytinyksikkö. Näin Watector on taas hälytysvalmiudessa mahdollisia vesivuotoja vastaan!

Tarkempia tietoja asennuksesta löydät täältä!

Watector vesivuotosensorin toimituspakkauksessa on kaikki mitä tarvitset asennusta varten.

Watector vesivuotosensorin toimituspakkauksessa on kaikki mitä tarvitset asennusta varten.

Katso, miten helppoa Watectorin käyttöönotto on!

Watector-vesivuotohälytin

Watector on vakuutusyhtiöiden suosittelema turvatuote

Usea vakuutusyhtiö tarjoaa etuja Watectorin käyttäjälle.

- IF Vahinkovakuutusyhtiö:
IFin kotivakuutusasiakkailla omavastuuta ei vähennetä, jos kohde on suojattu vakuutusyhtiön hyväksymällä turva- tai hälytyslaitteella ja tämä laite tai sen toiminta on estänyt vahingon syntymistä tai rajoittanut sen määrää.

- Keskinäinen Vakuutusyhtiö Turva:
Turvan kotivakuutuksen asiakkailla omavastuuta ei vähennetä, jos kohteeseen asennettu Watector -turvatuote on oleellisesti vähentänyt vesivahingon määrää.

- Pohjantähti Keskinäinen Vakuutusyhtiö:
Käyttäessäsi WATECTOR Vesivuotohälytintä saat 20 %:n alennuksen kotivakuutuksen vuotovahinkoriskin maksusta rakennuksen ja irtaimiston osalta.

Heräsikö lisäkysymyksiä? Jätä yhteydenottopyyntö asiantuntijalle tästä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Remontti
turvallisuus
keittiö
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20221_76567.jpg
Mitä tarkoittavat: ennakkovuo­sitarkastus sekä 10-vuotista­kuutarkastus?
Taloyhtiön asiakirjoissa saattaa vilahtaa entuudestaan tuntemattomia käsitteitä. Mistä on kyse, kun suunnitellaan ennakkovuositarkastuksen tekemistä tai 10-vuotistakuutarkastusta?
20185_53255.jpg
Mitä jos palkkaisi avuksi sisustussuunnittelijan?
Oman kodin sisustaminen kuulostaa hauskalle projektille ja parhaimmillaan onkin sitä. Oletko koskaan ajatellut, että mitäpä jos ottaisit avuksi sisustussuunnittelijan tai saisit neuvoja ja vinkkejä ammattitaitoiselta myyjältä? Ammattihenkilöllä on paras tuntemus eri materiaalien sekä värien yhdistelemisestä, tuotteiden toimivuudesta ja ominaisuuksista. Kun saat hyviä vinkkejä ammattilaiselta, lopputuloksesta tulee taatusti toimiva.Tulikiven valikoimasta löydät upeat sisustuskivet jokaiseen kohteeseen kylpyhuoneesta keittiöön, saunan kiukaat ja suuren valikoiman tulisijoja. Näistä löytyy varmasti jokaiseen kotiin omat tuotteet. Näitä kaikkia tuotteita yhdistämällä, tulee sisustuksesta yhtenäinen ja harmoninen.
20229_79609.jpg
Kohdistetut kasvilamput vai kauttaaltaan hyvä led-valaistus?
Led-lamppujen käyttöä kasvivaloina esim. taimien kasvattamisessa on muutamien viime vuosien aikana alettu suosia muun muassa siksi, että led-lamput kasvivaloina eivät kuumene niin paljoa kuin energiansäästölamput, hehkulampuista puhumattakaan. Hyvät led-lamput ovat lisäksi energiatehokkaampia kuin energiansäästölamput. Myös kotoisat huonekasvimme tarvitsevat hyvälaatuista valoa. Valaisimissa kannattaa panostaa korkean CRI:n eli värintoistoindeksin led-yleisvalaisimiin, joiden valossa viihtyvät sekä ihmiset että kasvit.
asbestipitoinen kattolevy sekä rakennuspiirustus
Purkukartoitus – mikä se on ja milloin sitä tarvitaan?
Pelkkä nimi antaa jo vihjeen siitä, mitä purkukartoitus tarkoittaa. Ennen rakennuksen purkamista on tehtävä kartoitus, jossa tunnistetaan vaaralliset haitta-aineet sekä purkumateriaalit. Kartoitus on laillinen velvoite uuden maankäyttö- ja rakennuslain (KRL) myötä. Laki astuu voimaan 1.1.2025 ja sen nimike on nyt muutettu. Uusi on Alueidenkäyttölaki. Nyt purkukartoitus on huomioitava jo heti hankesuunnitteluvaiheessa. Lisäksi lokakuussa 2022 uudistui haitallisia aineita käsittelevä RT-kortisto, ja listalle tuli lisää tutkittavia yhdisteitä.
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
As Oy:n korjausvelvollisuuden laajuus kosteusvauriossa?
Kysymyksessä on kolmen asunnon rivitaloyhtiö. Yhdessä asunnoista on pieni alue olohuoneen nurkassa olevaa parkettia kostunut. Asiaa on tutkittu ja todettu, että vesi on valunut todennäköisesti katolta. Alue on kosteusmitattu, arvot ovat nyt normaalit. Lattiaa on avattu ja on todettu, että kosteutta ei myöskään ole lattian alla.Katto on nyt korjattu. Tarkoitus on korjata lattia vaurioituneelta osalta asianmukaisesti. Asukas vaatii myös seinien korjausta. Seinästä on vaurioalueella n. 15 cm korkeudelta lattiasta ja metrin leveydeltä tapetit vaurioituneet. Joutuuko as oy maksamaan koko seinän tapetoinnin vai vain vaurioalueen? Asukas vaatii myös viereisen seinän korjausta, jotta tapetit olisivat yhdenmukaiset. Miten laaja on as oy:n korjausvelvollisuus?
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton