• Etusivu
  • Remontti

Turvahiekkaa ja leikkihiekkaa kullanmuruille - mikä on näiden hiekkojen välinen ero?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Rudus Oy (Maisematuotteet)
Julkaistu 03.09.2009Päivitetty 29.04.2024
lasten leikkipaikka

Lasten leikkipaikat on katettava oikeanlaisella hiekalla.

Lähes jokaisen taloyhtiön pihalla on lasten leikkipaikka, jossa erilaiset kiipeilytelineet, keinut sekä hiekkalaatikot ovatkin usein kovassa käytössä. Koska käyttäjiä on monia ja heidän ikähaitarinsa vaihtelee vauvasta kouluikäisiin, asettaa se myös leikkipaikan turvallisuudelle omat kriteerinsä.

Leikkikenttävälineiden turvallisuudesta ovat vastuussa välineiden valmistajat, leikkikentän ylläpitäjät sekä sen omistaja. Leikkikenttä tulee siis pitää kunnossa.

Muksahda turvallisesti

Huolehdi turvallisuudesta. Kiipeily- ja keinutelineiden alustojen on oltava iskua vaimentavaa materiaalia. Turvahiekka pehmentää alastuloa esimerkiksi keinusta tipahtaessa. Suurin osa leikkikenttien onnettomuuksista tapahtuu putoamisesta maahan ja vammat syntyvät useimmiten pään alueelle. Tästä syystä on suositeltavaa, että keinujen, kiipeilytelineiden ja liukumäkien alustat on ohjeiden mukaan varustettu iskua vaimentavalla materiaalilla.

Turvahiekka on leikkialueille tarkoitettua pyöreää, periksi antavaa tiivistymätöntä soraa, jonka tarkoituksena on juurikin pehmentää lapsen putoamista ja vaimentaa muksauksia. Turvahiekasta on seulottu ja pesty pois tiivistyvä hienoaines, jolloin se säilyttää irtonaisuutensa ja näin ollen myös iskunvaimennuskykynsä. Raekoko 1-8 mm.

Mitä eroa on turvahiekalla ja leikkihiekalla?

Yksinkertaisesti: niiden koostumus. Leikkihiekka soveltuu erinomaisesti hiekkalaatikkohiekaksi. Hienojakoisuutensa ansiosta se toimii myös hyvänä yleishiekkana esimerkiksi erilaisiin asennuksiin. Raekoko 0-4 mm.

Leikkihiekka on puhdasta, hienorakeista hiekkaa, joka tiivistyy hyvin kauniiden hiekkakakkujen muotteihin. Verrattuna taas asennushiekkaan, on leikkihiekka vielä hienojakeisempaa.

Tarvittavan leikkihiekan määrän pystyy laskemaan helposti mittaamalla hiekkalaatikon pinta-alan ja kertomalla saadun tuloksen halutulla syvyydellä. Lopputuloksen saat kuutioina.

<p data-block-key="x0irx">Tiivistyvä leikkihiekka on hyvä rakennusmateriaali hiekkalinnoille.</p>
Tiivistyvä leikkihiekka on hyvä rakennusmateriaali hiekkalinnoille.
Info

Info

Rudus Oy (Maisematuotteet)
Remontti
asuminen
huolto
pinnoite
pihasuunnittelu
suojavarusteet
kunnossapito
hiekat
julkisivu
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20175_49114.jpg
Onko taloyhtiösi aikeissa kunnostaa piha-alueita?
Syksyn korvalla ehtii vielä siistiä pihat ennen talvea ja maan jäätymistä. Tai mikäli pihan kunnostustyöt ovat edessä vasta ensi keväänä, suunnitelmia ja luonnoksia kannattaa alkaa miettiä jo hyvissä ajoin. Olipa suunnitelmissasi piha-alueiden kunnostustyöt tai pihateiden siistiminen, kannattaa käyttää muutama hetki suunnitteluun ja tarpeiden kartoittamiseen. Niin takaat, että piha-alueet ja kulkureitit toimivat käytössä ja kestävät pitkälle tulevaisuuteen.
20179_50230.jpg
Salaojasuunnittelulla terveet perustat
Salaojasuunnittelulla terveet perustatMaaperässä on aina kosteutta, mutta hyvällä suunnittelulla pidät sade- ja sulamisveden sekä kapillaarisen kosteuden erillään rakenteista. Huolellisella salaojituksella ja oikeilla kivituotteilla takaat, että talosi rakenteet säilyvät kuivina ja saat asua uudessa kodissasi ilman pelkoa kosteusvaurioista.
20215_70494.jpg
Hyvin rakennettu piha tuo asumisviihtyvyyttä sekä turvallisuutta
Taloyhtiöön kuuluu useimmiten useita asuntoja ja sitä myöden myös pihan käyttäjämäärät ovat suuremmat kuin esimerkiksi omakotitalojen pihoilla. Silti usea taloyhtiöpiha on niin sanotussa luonnontilassa eli kulkutiet ovat hiekkaa tai soraa. Sadesäällä tämä kostautuu aula- ja porrastilojen lisääntyneenä siivoustarpeena.
turner alumiiniprofiiliovi
Laadukkaat alaovet tuovat säästöä
Taloyhtiöissä toteutetaan tänäkin vuonna useita remonttiprojekteja ja kunnostushankkeita. Energiatehokkuuden ja käyttäjäystävällisyyden edistäminen parantavat usein mielikuvaa ja kokemusta taloyhtiöstä. Mutta koska viimeksi on taloyhtiössä kiinnitetty huomiota niinkin yksittäiseen asiaan kuin rappukäytävään johtavaan ulko-oveen?
Betonista valettu sokkeli ennen eristämistä.
Tiedätkö sokkelisi kunnon? Olisiko syytä tarkistaa
Olet varmasti kuullut tarinaa menneiltä sukupolvilta siitä, miten talveksi suljettiin perustusten kissanluukut ja talven tultua kasattiin lunta sokkelin vierustalle eristeeksi pitämään lämpöä talon alla. Tarkoitus on ollut silloin poistaa veto ja estää pakkasen pääsy rakennusten alapohjaan. Kylmän päästessä alustaan, oli todellakin paksuilla räsymatoilla sekä villasukilla tarvetta. Jalat kun tuntevat vedon todella nopeasti.
2k-polyuretaanielastomeerin-levitys-pensselillä-weber
Weberin hajuton M1-luokan pinnoite parvekkeen korjauksiin
M1-luokiteltu rakennusmateriaali on vähäpäästöinenRemonteissa yksi ikävimmistä asioista on rakennusmateriaaleista lähtevät erilaiset hajut. Herkille ihmisille nämä hajut saattavat tehdä talon ulkopuolisista remonteistakin todella ikävää aikaa. Weberin M1-luokiteltu vedeneristyspinnoite parvekkeille, luhtikäytäville sekä sisä- että ulkoportaille jättää hajuhaitat historiaan. weber 2-K Polyuretaanielastomeeri on jatkoa Weberin vähäpäästöisille rakennusmateriaaleille.M1-luokitellut rakennusmateriaalit ovat vähäpäästöisiä edistäen asuntojen sisäilmaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton