• Etusivu
 • Energia

Valaistusremontti säästää sähköä – nyt on aika uudistaa valaistus

Kaupallinen yhteistyö JTK-Sähkö Oy
Julkaistu 19.09.2023Päivitetty 29.09.2023
JTK valaistusremontti

Hyvällä valaistuksella on iso vaikutus kiinteistön toimivuuteen. Asianmukaisesti valaistut pihan kulkureitit, oleskelualueet, autotallit, varastot, katokset ja sisäänkäynnit ovat tärkeä osa turvallista ja viihtyisää asuinympäristöä. Myös kulku sisätiloissa aulasta kotiovelle ja rappukäytävästä yleisiin tiloihin tulee olla kunnolla valaistu. Sähkölaitteiden ja järjestelmien huollot sekä asennukset ovat osa taloyhtiön arkea − kun taloyhtiöllä oma luotettava sähköasentaja, toimii valaistus kuten pitääkin.

Hyvä valaistus tuo viihtyvyyttä ja lisää turvallisuutta

Valoteholtaan ja energian kulutukseltaan vanhat loisteputket, halogeeni- ja hehkulamput on syytä vaihtaa nykyaikaiseen led-tekniikkaan. Uusimisen myötä valaistuksen sähkön kulutus laskee, euroja säästyy ja asumismukavuus paranee. Parempi valon teho ja laatu lisää asukkaiden viihtyvyyttä ja turvallisuutta myös kiinteistön piha-alueilla. Valaistus pysyy aina kunnossa, kun taloyhtiöllä on oma sähköasentaja.

Vanhat loisteputket poistuvat markkinoilta

Halogeenitekniikkaa käyttävät loisteputket ovat historiaa, eikä niitä ole enää saatavilla. Korvaamalla vanhat loisteputket tehokkailla LED-putkilla säästöä syntyy jopa 50 - 70% sähkönkulutuksessa oikein asennettuna. Lisäksi uudet LED-loisteputket myös kestävät käytössä selvästi pidempään, jopa 50.000 tuntia. Sähkönsäästö käyttöaikana on suurempi kuin LED-putkien hankintakustannus, joten vaihtaminen LED-putkiin maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Vanhojen loisteputkien vaihtaminen ei välttämättä ole yksinkertaista. Vanhojen loisteputken sytytin on vaihdettava oikosulkupalaksi, ja mieluiten kuristin tulisi poistaa. Lisäksi 2-putkisissa sarjakytkennöissä se tulisi muuttaa rinnankytkennäksi. Tyypillisissä ulkovalaisimissa käytetyissä elohopeahöyrylampuissa ja suurpainepurkauslampuissa (HID) liitäntälaite on ohitettava, ja tämä kaikki vaatii sähkömiehen apua.

Kannattaa myös huomioida: Jos taloyhtiössä suoritetaan LED-putkien vaihtoa, on vaihdon yhteydessä suositeltavaa tarkistaa, onko lisävalaisimien asennukselle mahdollisesti tarvetta taloyhtiön tiloissa.

Uusien LED-putkien myötä valoteho paranee selvästi. Vanhat loisteputket ovat useissa kohteissa kuluneita ja valoteho on pudonnut jo todella pieneksi. Tämä jo heikentynyt valoteho on helppo korvata lähes kaiken tehoisilla LED-putkilla.

Muutoksella säästetään myös luontoa − LED putket ovat ympäristöystävällisempiä kuin vanhat loisteputket, sillä niissä ei käytetä elohopeaa tai muita raskasmetalleja, jotka ovat haitallisia ympäristölle.

Valaise tila oikein: LED-valon tehon ja värin valitseminen

Oikean LED-valon tehon ja valon värin valitseminen riippuu monista tekijöistä, kuten käyttötarkoituksesta, tilasta, henkilökohtaisista mieltymyksistä ja budjetista, eikä valinta suinkaan aina ole helppoa ja yksinkertaista.

Teho mitataan yleensä lumenina (lm). Mitä suurempi lumen-arvo, sitä kirkkaampi valo. Esimerkiksi:

 • Kodin yleisvalaistus: 800-1600 lm per huone
 • Lukuvalo: 300-600 lm
 • Työvalo: 1500-3000 lm
 • Tunnelmavalaistus: Alle 200 lm

Tarkista LED-lampuista myös värintoistoindeksi (CRI). Korkeampi CRI tarkoittaa luonnollisempaa värintoistoa. Yleensä CRI yli 80 on hyvä. Valon värilämpötila mitataan Kelvineissä (K). Valitse lämpimän valkoinen (noin 2700-3000 Kelvin) kodin tunnelmaan ja viileä valkoinen (noin 4000-5000 Kelvin) parempaan näkyvyyteen ja työhön.

Kysy apua taloyhtiön omalta sähköasentajalta >>

Taloyhtiön oma sähköasentaja pitää huolta taloyhtiöstä

Taloyhtiö saattaa tuhlata tietämättään rahaa huonosti hoidetun sähköhuollon takia. Esimerkiksi valaistuksessa pystyy säästämään, joka isossa taloyhtiössä voi tarkoittaa jopa tuhansia euroja kuukaudessa.

Taloyhtiön oma sähköasentaja huolehtii kaikista taloyhtiön sähkö- ja valaistusasioista varmasti, turvallisesti ja ennakoiden. Sähkötöistä vastaava tuttu asiantuntija auttaa säästämään huolta, energiaa, ympäristöä sekä osakkeenomistajien ja asukkaiden kukkaroa.

Luotettava sähköasentaja pitää huolta taloyhtiön energiatehokkuudesta ja ekologisuudesta sekä varmistaa, että turvallisuus ja vastuuasiat ovat varmasti kunnossa. Taloyhtiö hyötyy nopeasta ja kustannustehokkaasta palvelusta.

Sähkötöiden asiantuntija on taloyhtiön käytettävissä sovittuna päivänä kerran kuukaudessa – päivän aikana hoituvat mutkattomasti sekä yhdessä sovitut taloyhtiön yhteiset että asukkaiden tilaamat omat sähkötyöt. Tarvittaessa asukkaiden töille varataan lisäksi 1/2 päivää.

Taloyhtiön oma sähköasentaja on edullinen ja vaivaton palvelu kaikenkokoisille ja -ikäisille taloyhtiöille.

Taloyhtiön oma sähkömies -palvelun sisältö

 • Taloyhtiön hallituksen konsultointi sähköhankkeissa.
 • Vastaamme taloyhtiön hallituksen kysymyksiin puhelimitse.
 • Automaattinen raportointi isännöitsijälle sekä taloyhtiölle kaikista tehdyistä töistä.
 • Vuosittainen raportointi kaikesta laskutetusta työstä.
 • Yleisten tilojen valvonta ja tarkastuskäynti noin 6 kuukauden välein.
 • TILAUSTAKUU: Sähkömies saatavilla taloyhtiölle sekä asukkaille 5 arkipäivän sisällä tilaamisesta. Muutoin tilaaja on oikeutettu 50 % alennukseen töistä.
 • REKLAMAATIOTURVA: Taloyhtiön ja asukkaiden reklamaatiot otetaan hoitoon heti.
 • Helpot tilauskanavat sähkötöille: kotisivut, tekstiviesti, puhelin, sähköposti tai Watsapp
Info

Info

Hyödyt taloyhtiölle

 • Oma luotettava sähköasentaja, joka tuntee talon ja yhtiön.
 • Huolehtii taloyhtiön energiatehokkuudesta ja ekologisuudesta.
 • Taloyhtiön turvallisuus ja vastuuasiat ovat kunnossa.
 • Taloyhtiön sähkölaitteiden kuntoa seurataan ja pidetään yllä.
 • Säästetään aikaa kun asioidaan suoraan oman sähkömiehen kanssa.
 • Säästetään rahaa konsultaatioissa, kartoituksissa ja muissa selvitystä vaativissa töissä.
 • Voidaan budjetoida sähkötöiden kustannukset helpommin eikä tule yllättäviä lisäkustannuksia.
 • Asukkaille jaettavat ohjeet ja infopaketit auttavat huolehtimaan oman asunnon kunnosta ja tilaamaan sähkömiehen tarvittaessa. Esimerkiksi vikavirtasuojien testaaminen unohtuu monelta.
Info

Info

Hyödyt isännöitsijälle

 • Toimenpidesuunnitelma ja aikataulu tekee taloyhtiön investoinneista ennakoitavia
 • Asiantunteva kumppani ja asiantuntija taloyhtiöiden sähkötöihin
 • Vaivaton ja helppo ratkaisu taloyhtiön sähköturvallisuuden varmistamiseen
 • Sähkötöihin liittyvät yhteydenotot vähenevät huomattavasti
JTK-Sähkö Oy
Energia
sähkö
valaistus
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

taloyhtiön oma sähkömies. Lattialla sähkökaapelelita ja kuvassa näkyy sähkömiehen haalarit ja kädet.
Sähköasennus silloin kun taloyhtiö sitä tarvitsee
Sähkölaitteiden asentaminen ja huoltaminen, sekä sähkötyöt ylipäätäänkin, ovat työtehtäviä, joita ei saa suorittaa kuin alan koulutettu ammattilainen. Toisinaan vikaantuminen tapahtuu yllättäen ja myös sähkölaitteissa tapahtuu ikään ja käyttöön liittyvää kulumaa. Mutta miten saada kiinni hyvä sähköasentaja silloin, kun sitä tarvitaan, ja onko odotusaika aina automaattisesti viikkoja? Tarjolla on hyviä uutisia taloyhtiöille ja asukkaille – miltä kuulostaa ihan oma sähköasentaja, joka on käytettävissä nopealla varoitusajalla? Miten tällainen toimii, ja mitä se maksaa?
lapsi istuu lattialla ja laittaa töpseliä seinään
Onko taloyhtiössäsi tehty sähkölaitteiden paloturvallisuustarkastus?
Sähkösaneeraus alkaa tulla ajankohtaiseksi, kun kiinteistön käyttöikä ylittää 40 vuotta. Vanhassa sähköjärjestelmässä piilee turvallisuusriski, esimerkiksi sähköpalon todennäköisyys on suurempi, jos kiinteistössä on alkuperäinen sähköjärjestelmä. Säännöllisillä tarkastuksilla paloturvallisuusriskit voidaan havaita ja korjata ajoissa.
miehellä on lamppu kädessä. Käden vieressä on säästöpossu ja rahaa
Energiakartoitus selvittää säästön paikat – Ota energiahukka kiinni!
Vanhemmissa kiinteistöissä alkuperäiset sähköjärjestelmät, sähkökeskukset pullosulakkeineen ja valaisimet on hyvä saattaa nykyaikaan. Uudistus aloitetaan tekemällä koko sähkölaitteiston tarkastus ja huolto, joka sisältää energiakartoituksen yhteistyössä taloyhtiön oman sähköasentajan kanssa. Tästä on hyvä ja helppo lähteä toteuttamaan haluttu sähkösaneeraus.Pelkästään valaistuksen uudistaminen LED-valaisimilla on maltillinen investointi, jolla saavutetaan suuret edut niin asumismukavuudessa kuin sähkölaskuissa. Takaisinmaksuaika investoinnille on jopa vain 1 vuosi. Myös energiakustannusten nousu osaltaan aiheuttaa korotuspaineita vastikkeisiin, jolloin arjen sähkönkulutuksessa jo pienikin säästö auttaa pitkälle.
20235_81774.jpg
LedStoren suomalainen led-innovaatio on voittanut palkinnot kolmessa kansainvälisessä suunnittelukilpailussa
Janne Haltun suunnittelema Tunnelma CCT Led-spottituoteperhe on palkittu A' Design Awards & Competitionin palkintolautakunnan esiin nostamana kuuluisalla A' Design Award palkinnolla valaisintuotteiden ja valaisimien suunnittelu -kategoriassa. Lisäksi kultaisella International Architecture and Design Awardilla, sekä BIG SEE Architecture Award -palkinnolla Product design -luokassa.
20199_59892.jpg
Miten vältät huonon led-valaistuksen?
Led-valaisimet ovat energiatehokkaita ja hyviä kotien ja toimistojen sekä muiden tilojen valaisijoita. Tehokkuushuumassa ja ledien hintoja vertaillessa saattaa tulla tehneeksi virhehankinnan, jos muutamat perusasiat eivät ole tiedossa.Tässä 10 kohdan lista, jonka avulla saat vältettyä huonot valinnat led-valaistuksen ostamisessa.
20232_80791.jpg
Tunnelmaa kotiin erilaisilla valoilla
Valon värilämpötilan muuttaminen lämpimän valkoisesta kylmään päivänvalon valkoiseen on nyt kaikkien ulottuvilla. Värilämpötila, eli Kelvin on tyypillisesti valaisimissa 3000K tai 4000K, mutta haluttaessa vaihtelua tunnelman, vuorokauden tai vuodenajan mukaan, vaihtoehtoja löytyy led-valaisimista moneen makuun.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton