• Etusivu
  • Remontti

Valitse oikea seinäliima tapetointiin

Rakentajan toimitus
Julkaistu 11.12.2020Päivitetty 09.01.2024
202012_67899.jpg

Markkinoilla on monenlaisia tapetteja ja joskus oikean seinäliiman tai liisterin valinta voi tuntua vaikealta. Tärkeää kauniin tapetoinnin onnistumisessa on kunnolliset pohjatyöt sekä oikea liima, jotta tapetti pysyy seinällä vielä vuosienkin päästä eikä kupruile tai repsota.

Kiilto Pro -seinäliimoilla työ sujuu helposti ja lopputuloksena on siisti ja tasainen pinta. Seinäliimat ovat helposti levitettäviä ja riittoisia. Liima on myös helposti puhdistettavissa, jos sitä menee vahingossa yli. Kiillon laajasta seinäliimavalikoimasta löydät oikeat tuotteet yleisimpien tapettien kiinnitykseen.

Uudet ympäristöystävällisemmät astiat

Kiilto Pro -tapettituotteet ovat saaneet uuden ulkoasun ja siirtyneet uusiin ympäristöystävällisempiin astioihin. Paukkaukset on valmistettu jopa 75 – 100 %:sesti kierrätysmuovista pakkauskoosta riippuen. Tämä pakkausuudistus on osa Kiillon ympäristölupausta, jossa yhtenä osana on pakkausten kehittäminen, kierrätyksen mahdollistaminen ja uudelleen käyttö.

202012_67901.jpg

Valintataulukosta löydät itsellesi sopivan seinäliiman

Valitse seinäliima tapettityypin mukaan. Monelle perustapetille sopii Kiilto Combi seinäliima. Erikoistapeteille on omat liimansa ja niistä Kiilto Heavy sopii monelle eri vaihtoehdolle.

202012_67893.jpg

Tapetin poistoa helpottamaan

Tapetinpoistoon kannattaa käyttää irrotusainetta, koska silloin irrottaminen on helpompaa ja työ sujuu nopeammin. Kiillon valikoimasta löytyy käyttövalmis tapetinirrotusaine, joka sopii niin paperi- kuin non-woven-tapetille, sekä tiiviste, joka sopii kaikille paperitapeteille.

KiiltoEasy RemoverKäyttövalmis tapetinirrotusaine(ent. Kiilto Tapetinpoisto)

  • Käyttövalmis poistoaine selluloosa-, tärkkelysliisterillä tai esim. Kiilto NoWo tai Kiilto Combi Seinäliimalla kiinnitettyjen paperi- ja non-woven-taustaisten tapettien irrotukseen
202012_67949.jpg

Kiilto Soak Tapetinirrotustiiviste
(ent. Kiilto Tapetinirrotusaine)

  • Selluloosa- tai tärkkelysliisterillä kiinnitettyjen paperitapettien irrotukseen
  • Sekoitussuhde: 1– 2,5 dl 10 litraan vettä
202012_67950.jpg
Remontti
huoneisto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20214_70101.jpg
Mitä on kapillaarinen kosteus ja miten aiheutuneet ongelmat korjataan?
Tunkkainen sisäilma, hajuhaitat, kalkkihärmä perustuksissa, kosteutta rakenteissa, märkä kellari – kuulostaako tutulta? Nämä kaikki ovat tyypillisiä haittavaikutuksia, jotka voivat johtua kapillaarisen kosteuden aiheuttamista kosteusongelmista. Näistä kosteusongelmista kärsivät yleensä vanhemmat rakennukset, jotka on perustettu aikansa rakennustavan mukaisesti perusmaan tai liian hienojakoisen aineksen kuten hiekan päälle. Näiden perustusten alla ei ole käytetty kapillaarikatkoja. Nykyään perustusten alle laitetaan esimerkiksi pestyä sepeliä katkaisemaan kapillaarinen kosteudennousu maasta. Perustusten alaisen kapillaarisen maa-aineksen vaihtaminen jälkikäteen on käytännössä mahdotonta. Tällöin tarvitsee etsiä muu ratkaisu ongelman korjaamiseen.
20227_79105.jpg
Kolme ratkaisua tilaongelmiin
Mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Seinän sisään liukuvia Liune-ovia käytetään kasvavissa määrin vakioratkaisuna uudis- ja korjausrakentamisessa. Kun ovi liukuu piiloon seinän sisään, jää koko seinäpinta vapaaksi sisustukselle, eikä kääntyviä ovia tarvitse väistellä.Esittelemme nyt kolme tälle ajalle tyypillistä tapausta, jossa korjausrakennusprojektin yhteydessä asennettava Liune-ovi vapauttaa tilaa viihtyisälle asumiselle ja toimivalle arjelle.
20186_53515.jpg
Väliseinän ja -pohjan eristäminen kannattaa
Joskus saattaa kotona ilmetä ongelma, mikä vaikuttaa huomattavasti asuinviihtyvyyteen. Nimittäin äänet! Olemassa oleva eriste ei eristä ääntä ollenkaan ja/tai äänieristyksen huomioon ottaminen edellisen remontin tai rakentamisen yhteydessä on unohtunut vallan tai ratkaisut ovat osoittautuneet epäonnistuneiksi. Yläkerrasta kuuluvat askelten äänet ja naapurihuoneesta pienimmätkin pihahdukset. Kaukana on levollinen elämä näissä tilanteissa omassa kodissa. Mitä sitten voisi tehdä? Väliseinän ja -pohjan oikeanlaisella eristämisellä vaikutat suuresti ääneneristykseen - unohtamatta myöskään lämmöneristävyyden paranemista.
201812_55751.jpg
Tee onnistunut matka uuteen kotiin - haaveista totta
Haaveistako totta? Useat meistä haaveilevat yksilöllisesti suunnitellusta kodista − omien tärkeimpien mielikuvien ja toiveiden toteutumisesta niin paperilla kuin myös todellisuudessa. Moni on ehkä raapustanut ruutupaperille huonejakoja ja miettinyt, miten uuden talon huonetilat keskenään jakautuisivat. On kuitenkin hyvä kysyä itseltä, onnistuukohan tämä nyt omalla osaamisella. Kultainen neuvo tähän on: omat visiot kannattaa käydä rohkeasti esittelemässä ammattitaitoiselle ja kokonaisuudet hallitsevalle arkkitehdille heti hankkeen alussa. Ammattilainen hahmottaa kokonaisuudet ja kuuntelee tarkkaan rakennuttajan toiveet.
20225_78281.jpg
Kaikki ovet eivät eristä ääntä, vaikka aistiesteetön koti kaipaa juuri sitä
Aistiesteettömyys tarjoaa etuja jokaiselle kodissaan viihtyvälle. Kotiin palatessasi haluat varmasti, että aistisi saavat levätä ja nauttia ympäristöstäsi. Onko kotisi ulkoasu miellyttävä katsella, rauhoittava kuunnella ja miellyttävä haistaa? Tunnetko olon turvalliseksi ja mukavaksi kodissasi? Kaikki nämä tekijät kuvaavat aistiesteettömyyttä. Tässä artikkelissa tarkastelemme ovien merkitystä aistiesteettömyyteen erityisesti äänieristyksen näkökulmasta.
201312_37359.jpg
Lisäavustusta hissien jälkiasennukseen
Hissi – Esteetön Suomi 2017 -hanke on keväällä 2012 käynnistynyt hanke, jonka tavoitteena on jälkiasennushissien rakentamisen määrän kaksinkertaistaminen valtakunnallisesti vuoden 2017 loppuun mennessä. Tällä hetkellä hankkeessa on mukana yli 10 maakunnallista keskuskaupunkia. Mukana olevat kaupungit ovat valmiitä myöntämään avustusta taloyhtiöille hissien jälkiasennuksista varten.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton