• Etusivu
  • Remontti

Valokatokset suojaavat rivitaloasuntojen ulko-ovet suoralta sateelta

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Icopal Oy
Päivitetty 30.12.2013
20106_22492.jpg

Täydellinen asennusvalmis ovikatospaketti oli kokonaisedullinen ratkaisu suojata sisäänkäynnit sateelta, lumelta sekä auringon UV-säteiltä.

Rivitaloasuntojen ulko-ovet välttyvät nyt suoralta sateelta, kun niihin asennettiin valoa läpäisevät Icopalin Fastlock Canopy-ovikatokset. As Oy Tervatapion seitsemän rivitalon yhtiössä päädyttiin kokonaisedullisiin, asennusvalmiisiin valokatoksiin.

Espoon Pohjois-Tapiolassa sijaitsevan As Oy Tervatapion seitsemän asunnon rivitalokiinteistön ulko-ovien suojaksi asennettiin vuoden 2009 elokuussa valokatokset. Katoksilla haluttiin suojata ulko-ovet suoralta vesisateelta. Ennen asennusta ulko-ovien karmeja kasvatettiin, jotta ne saatiin samaan tasoon julkisivutiilien kanssa.

- Fastlock Canopy-ovikatos luo uuden ilmeen talon julkisivuun, pilaamatta rakennuksen esteettistä yhtenäistä kokonaisuutta. Täydellinen asennusvalmis ovikatospaketti oli kokonaisedullinen ratkaisu suojata sisäänkäynnit sateelta, lumelta sekä auringon UV-säteiltä, isännöitsijä Lauri Tiainen sanoo.

Ovikatosratkaisu löytyi nopeasti

As Oy Tervatapioon haluttiin ovikatosratkaisu, joka olisi kevyt ja helposti toteutettava. Asuntoyhtiön hallituksella oli selkeä näkemys siitä, miltä lopputuloksen pitää näyttää. Niinpä lähdettiin kartoittamaan markkinoilla olevia vaihtoehtoja. Hallitus valitsi yksimielisesti ovikatosten tavarantoimittajaksi Icopalin Fastlock Uni puurunkoiset ovikatokset.

- Löysimme nopeasti kriteerit täyttävän katosvaihtoehdon mainoksen lehdestä, se näytti juuri sopivan kokoiselta ja näköiseltä. Katoksen tukirakenteeksi valitsimme ruskeaksi petsatun puurungon, joka sopi rakennusten julkisivuun miellyttävästi. Ovikatos näytti myös helposti ja turvallisesti asennettavalta ratkaisulta. Valokatelevyt ja tukirakenteet olivat valmiiksi mitoitetut ja leikatut katokseen sopiviksi paloiksi, Tiainen perustelee tehtyä päätöstä.

Urakoitsijaksi Icopal suositteli Rakennus Lohja Oy:tä. Heiltä pyydettiin urakkatarjous, johon kuului myös ovi-aukkojen karmien muutostyöt.

20106_22493.jpg
Ovikatokset tarjoavat halutun mukavuuden ja luovat uuden ilmeen talon julkisivuun.
Ovikatokset tarjoavat halutun mukavuuden ja luovat uuden ilmeen talon julkisivuun.

Rakennus Lohjan edustaja kävi tutustumassa kohteeseen. Hän kartoitti mahdolliset lisätyöt, jotta ne saatiin selville ennen ovikatosten asennusta. Valokatosasennuksia tuli yhteensä seitsemän kappaletta. Tältä pohjalta pyydettiin sitten tarjous.

– Varsinainen ovikatosten asennus sujui varsin nopeasti. Yhden katoksen asentamiseen kului puolitoista tuntia, kertoo toimitusjohtaja Janne Sihvonen Rakennus Lohja Oy:stä.

Asukkaat olivat tyytyväisiä muutos- ja asennustöihin. Kaikki sujui nopeasti. Lopputulos miellyttää. Ovikatoksiin on oltu tyytyväisiä, koska ne tarjoavat halutun mukavuuden ja luovat uuden ilmeen talon julkisivuun.

- Voin suositella Fastlock Canopy-ovikatoksia myös muihin vastaaviin kohteisiin, mainitsee Tiainen.

Icopal Oy
Remontti
määräykset
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20095_17024.jpg
Urakointi- ja huoltopalvelut
Icopal Oy:n urakointiyhtiöt tarjoavat täyden palvelun ratkaisuja bitumikattourakointiin ja muuhun vedeneristysurakointiin, peltikattourakointiin, julkisivu-urakointiin sekä kattojen huoltopalveluihin ja savunpoistoluukkujen asennuksiin ja tarkastuksiin.
20098_18360.jpg
Icopalilla laadukasta valokateosaamista
Rakennus Lohja Oy:n toimitusjohtaja Janne Sihvonen on tyytyväinen mies: pari vuotta toimineen yrityksen kaksi ensimmäistä toimintavuotta ovat kuluneet työntäyteisissä merkeissä. Edes rakennusalaa kalvava suhdannetaantuma ei ole saanut tilauskantaa laskusuuntaan, joten yrityksen yhdelletoista työntekijälle on töitä riittänyt kiitettävästi. – Työtilanne näyttää todella hyvältä. Yrityksemme on suhteellisen pieni, joten voimme reagoida nopeasti muuttuviin tilanteisiin. Monipuolisuus, kokemus ja laaja suhdeverkostomme takaavat riittävän kysynnän myös vaikeina aikoina, kertoo Sihvonen.
Kuvaa_ei_loytynyt_1200x675.jpg
Rautanet –ketju valitsi Icopalin vuoden 2008 tavarantoimittajaksi
Icopal on valittu vuoden 2008 tavarantoimittajaksi Rautanet – ketjun kevään ostopäivillä. Palkitsemisen perusteena on toiminnan jatkuva ja ansiokas kehittäminen yhteistyössä Icopalin, Rautanettien ja Starkin kesken. Icopal on osoittanut kiitettävää halukkuutta toiminnan kehittämiseen ja lisäarvon tuottamiseen asiakkaille.Palkinnon jakoi Rautanet -kauppiaiden edustajana kauppias Jaakko Koivisto, sekä Starkin edustajana Avainasiakaspäällikkö Harri Lepistö.– Tämä on hieno tunnustus sekä pitkäjänteiselle yhteistyölle, että loistavalle aluemyyntiorganisaatiollemme, toteaa myyntijohtaja Esa Mäki Icopalista. – Vuoden 2008 tavarantoimittaja -palkinto osoittaa, että yhteistyökykyinen asenne ja aito kiinnostus kumppanuussuhteiden kehittämiseen johtaa hyviin asioihin, Mäki lisää.Rautanet -ketju on vuonna 1998 perustettu rautakauppaketju, joka muodostuu itsenäisistä rakennustarvikekauppaa harjoittavista liikkeistä. Ketjuun kuuluu lähes 100 alan liikettä maanlaajuisesti. Ketjun jäsenkauppiaat toimivat tiiviissä yhteistyössä Starkki Oy Ab:n kanssa tukeutuen hankinnoissaan Starkkiin ja sen tavarantoimittajiin. Rautanet on kuitenkin oma erillinen ketjunsa, jossa ketjupäätösten teko kuuluu kauppiaille ja jonka valikoima ja konsepti poikkeavat huomattavasti Starkin vastaavista.
20227_79100.jpg
Kolme syytä välitilinpäätökselle
Tilinpäätös vuosittain on monelle asunto-osakkeen omistajalle tuttu, mutta mikä on välitilinpäätös. Se tehdään vain tarvittaessa ja tarve on melko harvoin. Seuraavassa käymme läpi niitä kohtia, joissa välitilinpäätöstä kuitenkin tarvitaan.
20132_33862.jpg
Taloyhtiön osakas - muista kyselyoikeutesi yhtiökokouksessa!
Oma koti, asunto, on osakkaan elämän kallein sijoitus. Olisi hyvä tietää, mitä omaisuudellesi ja sijoituksellesi tapahtuu. Taloyhtiön yhtiökokouksessa osakkaalla onkin ainutlaatuinen kyselyoikeus. Oikeus on vain vuoden tärkeimmissä kokouksissa eli yhtiökokouksissa, joista suurin osa pidetään keväällä. Silloin hallitus ja isännöitsijä ovat velvollisia vastaamaan osakkaiden esittämiin kysymyksiin ja antamaan asioista tarkempia tietoja. Yhtiökokousten välillä hallitus voi itsenäisesti harkita, mistä asioista se haluaa tiedottaa ja mistä ei.
20217_71691.jpg
Mitä kohuttu ilmastopaketti tarkoittaa rakennusalalle?
EU:n ilmastopaketti on vaikutuksiltaan vielä monelta osin epäselvä. Otimme selvää, mitä se voi tuoda tullessaan rakennusteollisuudelle.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton