Viikon kysymys: Hallituksen ja isännöitsijän vastuuvapaus?

Oli puhuttu lähitulevaisuuden ikkunaremontista, mutta 2019 yhtiökokouksessa olikin jo ikkunafirman edustaja kertomassa ikkunoista. Kaikkien mielestä se tuli yllättäen, mutta silti ikkunaremontti syksylle 2019 hyväksyttiin. Yhtiökokous luotti, että hankkeessa käytettäisiin asiantuntijaa, mutta ainoa asiantuntija oli ikkunafirman mittaaja. Hanke osoittautui huonosti valmistelluksi, mittaukset heittivät ja jouduttiin uusimaan 90 ikkunaa ja nekin olivat 1 cm:n heitoilla.
Talomme on ns. arvotalo ja hallitus/isännöitsijä ovat huolimattomuudellaan alentaneet talon arvoa. Tiedotusta tapahtuneesta ei ole juuri annettu. Ei tietoa edes hinnanalennuksesta. Urakka viivästynyt ja asukkaat uupuneita. Mitä sopimuksia voimme vaatia selvitettäväksi, jos emme myönnä vastuuvapautta heille?
<h1 style=
Vastaus:
Lähtökohtaisesti hallituksen on annettava tarvittava selvitys yhtiökokoukselle, jotta yhtiökokous voi arvioida vastuuvapauden myöntämistä hallitukselle ja yhtiön johdolle.
Tulkitsen kysymystäsi niin, että hallituksen on selvitettävä yhtiökokouksen tai osakkaiden pyynnöstä yhtiökokoukselle asiaa hyvin laajasti eli on annettava tarkka selvitys kaikista lähetetyistä tarjouspyynnöistä, saaduista tarjouksista, urakkaneuvotteluista ja tehdyistä urakkasopimuksista.
Info
"Tämä vastaus on annettu vain kysymyksestä ilmenevien seikkojen perusteella tuntematta asiaan liittyviä yksityiskohtia. Vastauksessa ei näin ollen ole voitu huomioida kaikkia asian ratkaisuun vaikuttavia seikkoja. Jos käytät tätä vastausta jossain muussa asiayhteydessä ei vastauksen laatija ole siitä vastuussa. Jos haluat lisätietoja, ota yhteyttä vastauksen laatineeseen juristiin, puhelin 029 009 2590."
Kysymykseen vastasi:
MARKUS TALVIO
Toimitusjohtaja, OTM
Kiinteistöjuristi
Jurinet Oy Lakiasiaintoimisto
Markus on erikoistunut asuntokauppaan-, rakentamiseen-, ja kiinteistönvälitykseen- sekä asunto-osakeyhtiö- ja kiinteistöoikeuteen liittyviin riita-asioihin. Talvio on arvostettu ja kokenut kouluttaja. Markus on luennoinut vuosia myös Rakentaja.fi ja Omataloyhtiö.fi seminaareissa ja messuilla.
Jurinet Oy on perustettu vuonna 2011 Tampereella 15 asianajotoimiston yhteenliittymäksi. Vuodesta 2015 lähtien Jurinet on ollut valtakunnallinen itsenäinen toimisto.

Tarvitsetko lakimiehen apua?
Sinua voisi kiinnostaa myös:

Toimiiko taloyhtiön hallitus oikein?

Saako vesimittaria asentaa vain yhteen huoneistoon?

Kaikki eivät halua osallistua remonttiin - mitä tehdä?

Miksi en saa grillata parvekkeella?

Kuka maksaa vahingonteot?
