• Etusivu
  • Remontti

Yhä useampi rakentaja tuntee integroidun välioven hyödyt

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 25.05.2018Päivitetty 20.07.2023
20185_53202.jpg

Seinän sisään integroitu väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liunen ovet voi tilata suoraan verkosta, Liune toimittaa ne valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas kokonaisuus, joka tuo viihtyvyyttä tiloihin.

Ei aukeavan oven ongelmaa

Kodin pohjakuvan suunnittelu Liunella on helppoa, koska ovien kätisyyksiä ei tarvitse miettiä, ja tilan käyttö on vapaata. Suunnitteluvaiheessa kannattaa miettiä ovien paikat ja seinien paksuudet samalla valmiiksi. Kun ovi on valittu, kohteen tilan ja käyttötarkoituksen mukaan valitaan oven kulkuaukon leveys.

Korjauskohteessa tarvitset vain tuplatilan Liunen seinäelementille. Liune vakiorunkosyvyys on alkaen 66 mm, joka on yleisin runkoko asuntotuotannossa.
Korjauskohteessa tarvitset vain tuplatilan Liunen seinäelementille. Liune vakiorunkosyvyys on alkaen 66 mm, joka on yleisin runkoko asuntotuotannossa.

Esteettömyysmääräykset täyttävä Liune

Rakennukset suunnitellaan ihmistä varten, ei ihmistä rakennuksia varten. Liune Door antaa vapauden liikkua ja toimia arjessa. Liunen väliovet jakavat tilan silloin kun halutaan, ja ne antavat näin täyden vapauden liikkua ja ottaa koko tila haltuun.

Kodin pitää olla kaikkien käyttäjien kannalta toimiva, turvallinen ja miellyttävä käyttää. Kevyesti liukuva väliovi tukee esteettömyyttä. Liunessa ei tarvita kynnystä ja kulkuaukko on kokonaan käytössä, kun ovi on seinän sisällä, vapaa kulkuaukko on LiO8 koossa 810 mm.

20185_53203.jpg

Ääneneristys paremmaksi seinän sisään liukuvilla väliovilla

Kaikissa huoneissa kuulostaa joltakin. Kunkin huoneen käyttötarkoitusta varten on akustiikkaa suunniteltaessa hyvä huomioida myös oven tuoma vaikutus tilaan. Helimäki Akustikot ovat tutkineet laboratoriossaan Liune-ovien ääneneristävyyttä. Mitattu on myös kääntyvän puulaakaoven testitulos ja se on Rw 14 dB. Akustiikka syntyy rakenteista, materiaaleista ja laitteista ja rakentamistavoista. Haluttujen olosuhteiden varmistamiseen kannattaa aina ottaa asiantuntija avuksi. Liunen ovimateriaalit on valittu huolella ja pystymme tarjoamaan parhaan viihtyvyyden kotiisi. Tiesitkö, että seinän sisään liukuva Liune-väliovi on jopa 30% paremmin ääntä eristävä kuin perinteinen kääntyvä puulaakaovi?

20185_53205.jpg
20185_53206.jpg

Jätä yhteydenottopyyntö

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Aulis Lundell Oy
Remontti
väliovi
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20199_60174.jpg
Ei enää kääntyvän välioven ongelmaa
Kotimainen Liune-väliovi korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin 1-3 neliömetriä per ovi. Kasvukeskuksissa asumisen neliöt ovat tiukassa, joten ne on saatava hyötykäyttöön. Ratkaisuksi on luotu tilaa säästävä, ääntä eristävä ja asumismukavuutta lisäävä Liune-ovi. Tämä tuo huomattavasti tilaa asumiseen ja tilan käyttöön. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas tilaratkaisu, joka tukee kiinteistön arvoa.
20188_54402.jpg
Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?
Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.
20189_54754.jpg
Seinän sisään integroitu ovi vapauttaa seinä- ja lattiatilaa
Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Kotimainen Liune-väliovi korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin 1-3 neliömetriä per ovi. Seinän sisään liukuvat Liune-ovet jakavat tilan silloin kun halutaan, ja ne antavat näin täyden vapauden liikkua ja ottaa koko tila haltuun. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti ja rakenne kestää käytössä. Liunessa ei tarvita kynnystä ja kulkuaukko on kokonaan käytössä. Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas tilaratkaisu, joka tukee kiinteistön arvoa.
Liune tilaratkaisut olivat esillä Tukholman Nordbygg-messuilla yhdessä Johanna Oraksen lifestyle tuotteiden kanssa
Teräsyrittäjän ja taiteilijan yhteistyö – inspiraatioita arkkitehdeille, rakentajille ja suunnittelijoille
Ennakkoluulottoman taitelijan Johanna Oraksen ja visionääri Leena Lundellin yhteistyön tuloksena taide hylkäsi kultaiset kehyksensä, sillä ihmiset ansaitsevat kauniin ja funktionaalisen asumisen. Yhteistyön tuloksia on nähtävillä Tampereen ja Turun Liune Tilaratkaisut -showroomeissa.
20207_65896.jpg
Liukuväliovilla aistiesteetöntä tilaa
Erikoisen kevään jälkeen saatiin jännittää, avautuvatko Tuusulan asuntomessujen ovet tänä kesänä yleisölle, mutta helpotuksesta huokaisten pääsemme jälleen inspiroitumaan asumisen uusimmista tuulista 50-vuotista taivaltaan juhliville asuntomessuille.
20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton