• Etusivu
  • Remontti

Mihin rakennuksien väliseinissä ylipäänsä tarvitaan kääntyvää ovea?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 24.08.2018Päivitetty 20.07.2023
20188_54402.jpg

Seinän sisään integroitu ovi vapauttaa seinä- ja lattiatilan asukkaan käyttöön.

Liune on uusi väliovistandardi, joka helpottaa tilan suunnittelua ja sisustamista. Asumisen tarpeet ovat eriytymässä. Enää ei ole oikeaa asumisen käsitystä, joka sopisi kaikkiin asumistilanteisiin. Tilaa tarvitaan asuntoihin, sillä ne pienenevät joka vuosi ja asukkailla on vuosi vuodelta vähemmän tilaa itselleen. Vaihtamalla asunnon kaikki väliovet i -oviksi, L-ovien tilalle saadaan vapautettua seinä- ja lattiatilan kodin asukkaiden käyttöön.

Hyvä ja toimiva asunto vaatii hyvän suunnittelun. Asunnon viihtyvyyteen vaikuttaa väljyyden tuntu, valoisuus, värit ja materiaalit sekä tilan kalustettavuus. Tutkimustenkin mukaan kaikki arvostavat väljää tilaa. Tärkeää toimivalle asunnolle pitkällä aikavälillä on muunneltavuus eri elämäntilanteisiin.

Kotia ei voi suunnitella toiselle mutta asunnon voi, vai voiko?

Asunnolle on määrätty puitteet jo suunnittelu- ja rakentamisvaiheessa, jolloin asukkaat eivät vielä ole tiedossa. Miten voi suunnitella asunnon, joka soveltuu kaikille? Asumiskulttuuri, asumistason, hyvän asumisen käsityksen,- sekä minimivaatimustason kautta.

Suunnittelija voi loihtia asuntoon lisätilaa, olla rohkea ja muuttaa kaikki kääntyvät ovet Liunen seinän sisään integroiduiksi oviksi. Väliseinältä vaaditaan teknisiä ominaisuuksia, mutta luokittelemattomalta sisäovelta ei vaadita mitään.

On korkea aika nostaa asumisen taso uudelle tasolle huomioimalla teknisesti parhaat ratkaisut välioviin.

20188_54404.jpg

Teräksiset kevytrakennejärjestelmät ovat muuntojoustavia

Rakennuksen muuntojoustavuuteen voidaan vaikuttaa varsin tehokkaasti rakenneteknisin keinoin. Tulevaisuuden muutostarpeita ajatellen kevytrakentaminen on muuntojoustavin tapa rakentaa niin kantavissa kuin ei-kantavissakin rakenteissa.

Muuntojoustavuuden ennakointi vaatii suunnittelijalta entistä enemmän, koska koko rakenteen ylimitoittaminen ei ole ekotehokasta. Hyvä periaate olisi miettiä rakennukselle mahdollinen vaihtoehtoinen käyttötarkoitus ja huomioida kyseisen käyttötavan aiheuttamat muutostarpeet jo suunnitteluvaiheessa.

Materiaalivalinnat ovat suunnittelussa avainasemassa ja hyvä rakennus on joka tapauksessa hybridirakenne ja hyvät tietomallinnuksen työkalut antavat suunnittelutyöhön tehokkuutta. Liunen suunnittelun työkalut on tehty nimenomaan tehostamaan ja nopeuttamaan suunnittelutyötä.

20188_54405.jpg

Tilankäytön mullistava ja hyvin äänieristetty Liune on taiteen kanssa täydellinen pari unelmakotiin

Välioven funktion ei tarvitse rajoittua pelkästään tilojen jakamiseen. Ovi voi olla arkeen iloa ja viihtyisyyttä tuova elementti. Liune by Johanna Oras -liukuovimallisto tuo taiteen osaksi arkea ainutlaatuisella tavalla.

- Taiteen syvin tarkoitus on tuoda elämyksellisyyttä ja hyvää oloa jokaiseen päivään. Taiteen ei tarvitse riippua seinällä, vaan se voi olla kotona läsnä esineissä, tekstiileissä ja yllättävissäkin paikoissa. Taide on sielulle hunajaa, se luo unelmia, antaa voimaa ja mahdollisuuden rauhoittua kiireisen päivän jälkeen, Oras kuvailee.

Liune nostaa asunnon arvoa

Asunnon arvo määräytyy aina asukkaan omista tarpeista ja siitä, miten hyvin asunto vastaa sen hetken vaatimuksiin. Tosiasia on se, että mitä enemmän asukkaalle on suunniteltu tilaa, sen arvokkaampi asunto on. Liune nostaa asunnon arvoa kaikkien näkökulmasta ja kaikille.

Edullisimmassakin asunnossa voi olla muuntojoustavuutta, kaikki toteutuu, kun annamme itsellemme luvan ajatella ja suunnitella asioita uudella tavalla. Suunnittelemme asuntoja vastamaan nykyiseen muutostarpeeseen, jotta saamme lisää avaruutta ja viihtyisyyttä asuntoihin eli loihdimme kodin jo suunnittelupöydällä, sillä Liunella kaikki on mahdollista.

Akustiikka: Liune-ovien ääneneristävyys on 30 % parempi kuin tavallisen kääntyvän puulaakaoven ja ne ovat kaikki massiiviovia. Lisäksi Liune-ovet liukuvat pehmeästi, eivätkä paiskaudu tai pidä ääntä sulkeutuessaan.

Visuaalisuus: Kontrastit palvelevat näköaistia. Aisteja hellivään kotiin kannattaa siksi valita selkeästi erottuva ovi ja puolestaan siitä helposti hahmotettavissa oleva vedin. Jos haluaa lasi- tai peilioven, kiinnitä huomioita sijoitteluun niin, etteivät ovet heijasta valoa tai harhauta peilautuvalla näkymällä näköaistia.

Rakenne: Liune on kotimainen tuote ja se on tehty kotimaiseen 66 mm runkostandardiin. Liune on nimenomaan kehitetty esteettömyysmääräysten muuttuessa yli 10 vuotta sitten. Elementtirunko on kasattu tehtaalla valmiiksi lujasta rakenneteräksestä.

Haluan lisätietoa

Aulis Lundell Oy
Remontti
väliovi
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20199_60174.jpg
Ei enää kääntyvän välioven ongelmaa
Kotimainen Liune-väliovi korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin 1-3 neliömetriä per ovi. Kasvukeskuksissa asumisen neliöt ovat tiukassa, joten ne on saatava hyötykäyttöön. Ratkaisuksi on luotu tilaa säästävä, ääntä eristävä ja asumismukavuutta lisäävä Liune-ovi. Tämä tuo huomattavasti tilaa asumiseen ja tilan käyttöön. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas tilaratkaisu, joka tukee kiinteistön arvoa.
20192_56239.jpg
Voiko ovi olla sisustajan ja tilankäytön unelma?
Väliseinän sisään liukuva Liune on uuden aikakauden versio liukuovesta; siinä on pintaliukuoven perusajatus, mutta paremmalla toteutuksella! Äänet eristyvät jopa paremmin kuin kääntyvää ovea käytettäessä, koko seinäpinta on käytössä, ja ovi liukuu kevyesti ja äänettömästi. Asennus on helppoa ja nopeaa, ja valmiiksi hitsattu teräselementti on takuulla kestävä.Liukuva väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune-ovet voi tilata suoraan verkosta, ne toimitetaan valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena.
20185_53202.jpg
Yhä useampi rakentaja tuntee integroidun välioven hyödyt
Seinän sisään integroitu väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liunen ovet voi tilata suoraan verkosta, Liune toimittaa ne valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas kokonaisuus, joka tuo viihtyvyyttä tiloihin.
Liune tilaratkaisut olivat esillä Tukholman Nordbygg-messuilla yhdessä Johanna Oraksen lifestyle tuotteiden kanssa
Teräsyrittäjän ja taiteilijan yhteistyö – inspiraatioita arkkitehdeille, rakentajille ja suunnittelijoille
Ennakkoluulottoman taitelijan Johanna Oraksen ja visionääri Leena Lundellin yhteistyön tuloksena taide hylkäsi kultaiset kehyksensä, sillä ihmiset ansaitsevat kauniin ja funktionaalisen asumisen. Yhteistyön tuloksia on nähtävillä Tampereen ja Turun Liune Tilaratkaisut -showroomeissa.
20238_82790.jpg
Uusi materiaali on otettu käyttöön väli­ovissa - tervetuloa tulevaisuuteen
Olet varmasti jo kuullut CLT-taloista. CLT:tä on käytetty talon rakenteissa, muun muassa ylä- ja alapohjassa, kaiteissa, väliseinissä sekä terasseilla. CLT on saavuttanut suosiota hyvin paloa kestävänä, erittäin lujana ja jäykkänä sekä ominaisuuksiinsa nähden kevyenä rakennuslevynä.Nyt CTL on jalostettu myös välioviin!
20207_65896.jpg
Liukuväliovilla aistiesteetöntä tilaa
Erikoisen kevään jälkeen saatiin jännittää, avautuvatko Tuusulan asuntomessujen ovet tänä kesänä yleisölle, mutta helpotuksesta huokaisten pääsemme jälleen inspiroitumaan asumisen uusimmista tuulista 50-vuotista taivaltaan juhliville asuntomessuille.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton