• Etusivu
  • Remontti

Liunen ovet yllättävät käytännöllisyydellään

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Aulis Lundell Oy
Julkaistu 15.08.2019Päivitetty 20.07.2023
20198_59374.jpg

Liunen parioven kulmaratkaisulla kaikki neliöt käyttöön.

Väliseinän sisään liukuva Liune on uuden aikakauden versio liukuovesta; siinä on pintaliukuoven perusajatus, mutta paremmalla toteutuksella! Äänet eristyvät jopa paremmin kuin kääntyvää ovea käytettäessä, koko seinäpinta on käytössä, ja ovi liukuu kevyesti ja äänettömästi. Asennus on helppoa ja nopeaa, ja valmiiksi hitsattu teräselementti on takuulla kestävä.

Kun ovi liukuu seinän sisään, tilaa jää asumiselle.
Kun ovi liukuu seinän sisään, tilaa jää asumiselle.

Valitsemalla seinän sisään liukuvan välioven vapautat tilat asumiselle

Liune korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin jopa 3 m2/ovi. Tämä tuo selkeästi lisää mahdollisuuksia ovien sijoitteluun ja tarvittavan vapaan tilan huomiointiin.

’’ Kysymys saranallisten ovien korvaamisesta seinän sisään integroiduilla ovilla tulee vastaan lähes kaikessa asuntosuunnittelussa. Asiakkaat haluavat seinän sisään liukuvia ovia, koska monet näkevät niiden olevan nykyaikaisia ja vapauttavan enemmän tilaa varsinaiseen asumiseen. Nyt pinnalla on selkeälinjainen, minimalistinen tyyli, joka kestää aikaa", sanoo arkkitehti Kim Michael espoolaisesta arkkitehtitoimisto Pet Michael Oy:stä.’’

Äänieristys paranee ja omannäköinen ovi löytyy varmasti

Seinän sisään liukuva Liune eristää tutkitusti ääntä paremmin kuin normaali kääntyvä ovi. Koska ääniaallot eivät pääse kulkemaan suoraan, ääni eristyy hyvin. Tasamassiivista tiivistä puumateriaalia oleva ovilehti on erittäin hyvä äänen eristäjä 25 mm paksuudella.

Liune Door -ovimallistossamme on paljon erilaisia malleja ja värejä, mikä tarjoaa rakentajalle monta vaihtoehtoa. Seinäpinnat jäävät vapaaksi sisustamista varten, kun ovi liukuu seinän sisään. Tarjolla on mahdollisuus myös kuvapersonointiin eli oveen voidaan toteuttaa esimerkiksi valokuvasta oma kuva-aihe. Oveen voidaan myös printata pysyvästi tai irrotettavalla magneettilevyllä oleva taideteos; kuvataiteilija Johanna Oraksen teosten pohjalta luotu taideovimallisto tuo iloa jokaiseen päivään.

Taideteos ovimagneetilla kiinnitettävässä kuvassa on helppo irrottaa ja vaihtaa ovessa.
Taideteos ovimagneetilla kiinnitettävässä kuvassa on helppo irrottaa ja vaihtaa ovessa.

Ovi liukuu normaalipaksuisen väliseinän sisään ja mahdollistaa esteettömän asumisen

Elementti, johon ovi liukuu, on valmistettu M1-luokitellusta rakenneteräksestä. Se on hitsattu valmiiksi jo tehtaalla, joten kokoamisesta ei tarvitse huolehtia työmaalla. Elementillä on 10 vuoden takuu, ja se on suunniteltu niin, että lopullinen seinäpaksuus on sama kuin yleensäkin; 92mm. Liune ei siis tarvitse normaalia paksumpaa väliseinää, ja elementin sisässä voidaan kuljettaa kaikki sähkövedot.

Liunen oviratkaisussa oviaukkoon ei tule kynnystä, joten liikkuminen on vaivatonta. Ovet liikkuvat kevyesti ja vakaasti, ja rakenne kestää käytössä. Siksi Liune soveltuu yhtä hyvin niin lapsiperheelle kuin seniorikotiinkin.

’’Toteutimme helsinkiläisen Antinkodin palvelutalon uudet, esteettömät kylpyhuoneet, joihin tuli tilaa säästävät Liune-ovet ja elementtirakenteet. Kylpyhuoneen käytön ja kulkemisen helppous tukevat asukkaita ja potilaita mahdollisimman suureen omatoimisuuteen. Tällä on suuri merkitys kunnon säilymisessä ja toipumisessa", kuvailee esteettömät ja vaivattomasti rakennettavat Gaius-kylpyhuoneet suunnitelleen Väinö Korpinen Oy:n toimitusjohtaja Leena Mäki.

Lisätilaa saadaan Liune ovilla 3 neliötä/ovi myös kylpyhuoneessa.
Lisätilaa saadaan Liune ovilla 3 neliötä/ovi myös kylpyhuoneessa.

Jätä yhteydenottopyyntö:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Aulis Lundell Oy
Remontti
väliovi
ovet
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20192_56239.jpg
Voiko ovi olla sisustajan ja tilankäytön unelma?
Väliseinän sisään liukuva Liune on uuden aikakauden versio liukuovesta; siinä on pintaliukuoven perusajatus, mutta paremmalla toteutuksella! Äänet eristyvät jopa paremmin kuin kääntyvää ovea käytettäessä, koko seinäpinta on käytössä, ja ovi liukuu kevyesti ja äänettömästi. Asennus on helppoa ja nopeaa, ja valmiiksi hitsattu teräselementti on takuulla kestävä.Liukuva väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune-ovet voi tilata suoraan verkosta, ne toimitetaan valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena.
20199_60174.jpg
Ei enää kääntyvän välioven ongelmaa
Kotimainen Liune-väliovi korvaa kääntyvän oven tai pintaliukuoven ja tuo lisätilaa asiakkaan kotiin 1-3 neliömetriä per ovi. Kasvukeskuksissa asumisen neliöt ovat tiukassa, joten ne on saatava hyötykäyttöön. Ratkaisuksi on luotu tilaa säästävä, ääntä eristävä ja asumismukavuutta lisäävä Liune-ovi. Tämä tuo huomattavasti tilaa asumiseen ja tilan käyttöön. Liunessa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liune tuotteet voi tilata suoraan verkosta, ja ne toimitetaan kasattuna, valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas tilaratkaisu, joka tukee kiinteistön arvoa.
20185_53202.jpg
Yhä useampi rakentaja tuntee integroidun välioven hyödyt
Seinän sisään integroitu väliovi on parhaimmillaan rakennuksen toiminnallisuutta ja asumisen laatua parantava ratkaisu. Kotimaisissa Liune-väliovissa yhdistyvät arjen esteettömyys, pettämätön tekniikka ja tyylikäs ulkonäkö. Liunen ovet voi tilata suoraan verkosta, Liune toimittaa ne valmiina ja asennusystävällisenä tuotekokonaisuutena. Lopputulos on elinkaarilaadukas kokonaisuus, joka tuo viihtyvyyttä tiloihin.
Välioviäänestyksen tulokset kuvattu pallon muotoiseen prosenttigraafiin
Välioviäänestyksen voittaja on selvinnyt
Perinteitä kunnioittavat ja kauniit elegantit 3-peiliset maitolasiset pariovet nappasivat voiton Liune- väliovien äänestyksessä. Toisen sijan äänestyksessä otti hyvin niukalla äänienemmistöllä Vihreä TAIKA-liukuovi ja kolmanneksi, vain muutaman äänen perusteella, tuli saunan lasinen liukuovi.Uudet Liune-ovien väri ja ideat on otettu hyvin vastaan, vaikka perinteisempi malli olikin äänestäjien enemmistön mieleen. Yllätykseksemme viime vuoden voittaja, musta kääntyvä väliovi jäi pitämään joukon häntäpäätä. Näin ajat ja sisustukselliset mieltymykset muuttuvat. On silti hyvä, että esimerkiksi Liune Door tarjoaa jokaiseen makuun sopivan välioven, eikä trendien muuttuminen vaikuta mallien saatavuuteen.Ääniä yhteensä annettiin 888 kpl.
20207_65896.jpg
Liukuväliovilla aistiesteetöntä tilaa
Erikoisen kevään jälkeen saatiin jännittää, avautuvatko Tuusulan asuntomessujen ovet tänä kesänä yleisölle, mutta helpotuksesta huokaisten pääsemme jälleen inspiroitumaan asumisen uusimmista tuulista 50-vuotista taivaltaan juhliville asuntomessuille.
Liune tilaratkaisut olivat esillä Tukholman Nordbygg-messuilla yhdessä Johanna Oraksen lifestyle tuotteiden kanssa
Teräsyrittäjän ja taiteilijan yhteistyö – inspiraatioita arkkitehdeille, rakentajille ja suunnittelijoille
Ennakkoluulottoman taitelijan Johanna Oraksen ja visionääri Leena Lundellin yhteistyön tuloksena taide hylkäsi kultaiset kehyksensä, sillä ihmiset ansaitsevat kauniin ja funktionaalisen asumisen. Yhteistyön tuloksia on nähtävillä Tampereen ja Turun Liune Tilaratkaisut -showroomeissa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton