• Etusivu
  • Remontti

1500 litraa vettä kuluttava pyykinpesukone ja muita urbaaneja tositarinoita

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 02.02.2017Päivitetty 05.08.2019
20172_48186.jpg

Ilman vedenkulutuksen päivittäistä seurantaa tämän kaltaista kytkentävirhettä on lähes mahdoton huomata.

Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?

Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.

Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?

Saisiko olla auto, matka maailman ympäri vai vesilasku?

Pesukoneen kytkentävirheen löytäminen olisi ollut lähes mahdoton tehtävä ilman luotettavaa vesimittarin lukemaa ja sen reaaliaikaista seurantaa. Luentavälin venyessä ja paukkuessa edessä voi tasauslaskutuspäivänä olla uuden auton hintainen yllätys: tamperelaisen asukkaan vessanpytyn hiuksen ohut vuotokohta oli valuttanut vuodessa viemäriin vettä 12 000 euron edestä. Tämäkin karu totuus selvisi niin ikään vasta vedenkulutuksen reaaliaikaisen seurannan myötä.

Vesi on energiakuluineen yksi kotitalouksien kalleimmista pakollisista maksuista. Tuhansia turhaan nielevät pyykkikoneet ja pytyt eivät ole urbaaneja legendoja, vaan tarinoita tosielämästä. Juuri siksi LVI-yhtälöissä niin ammatti-ihmisten kuin laitteiden laatu ovat ne keskeisimmät muuttujat.

Laadun elinkaarikustannus

"Älä turvaudu halvimpaan ostohintaan. Selvitä todelliset koko elinkaaren aikaiset kustannukset ja valitse kokonaistaloudellisesti paras ratkaisu." - motiva.fi

Jokainen suunnittelija, urakoitsija ja asentaja ymmärtää, miksi oman alan ammattitaidosta kannattaa maksaa. Samasta syystä jokaisen suunnittelijan, urakoitsijan ja asentajan kannattaisi saada omat asiakkaansa ymmärtämään, miksi markkinoiden paras vedenmittausjärjestelmä on kannattava sijoitus. Ainoa kestävä liitto kun on sellainen, jossa yhdistyvät korkealuokkainen ammattitaito, huippuluokan tekniikka ja toimivat käytännöt. Kaikki voittavat – sen pituinen se.

Näin pyykinpesukone tulisi asentaa.
Näin pyykinpesukone tulisi asentaa.
Huomio

Huomio

Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä. Markkinoiden älykkäin järjestelmä pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta. Suomen ensimmäinen ja ainoa vedensäästösovellus VertoMobile tuo kulutustiedot asukkaiden taskuun ja tekee niiden seuraamisesta vaivatonta. Sovellus myös turvaa arkea, sillä se hälyttää keskiarvokulutuksen ylittyessä ja auttaa näin huomaamaan ongelmat ajoissa jopa kotoa poissa ollessa.

Lue lisää VertoMobilesta!

Testaa Verton Investointilaskuria!

Kiinnostuitko järjestelmästä? Jätä yhteydenottopyyntö

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Remontti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20173_48489.jpg
Älä maksa naapurisi illallista
Olisitko halukas maksamaan kaupan jonossa takanasi seisovan ihmisen viikonlopun yltäkylläiset ruokaostokset, jos hän niin vaatisi? Tarpeeton kysymys, et tietenkään olisi. Sanoohan sen terve järkikin: jokainen maksaa omien valintojensa mukaisesti.
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton