• Etusivu
  • Remontti

Välitätkö vai annatko valua?

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 09.12.2016
201612_47899.jpg

Vesimittarin asennus laskee tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.

Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.

70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?

Tarjolla ilmaista rahaa

Hammaspesulla on helppo käyttää mukia. Suihku on helppo sulkea saippuoinnin ajaksi. Pyykkikone on helppo pyöräyttää vain täytenä. Välittäminen on helppoa ihan tavallisessa arjessa, mutta sitä pitää haluta.

Ken sanoo piut paut ympäristöasioille, miettiköön edes rahaa. Motiivi on toissijainen, kunhan vettä ja energiaa säästyy. Saunailtana suihkuttelu maksaa kiukaan lämmitykseen käytettävää sähköä enemmän. Pari minuuttia lyhyemmät pesukerrat tuovat lompakkoon vuositasolla satasia ilmaista valuuttaa. Ompelulangan paksuinen vuotokohta hanassa puolestaan valuttaa vuodessa viemäriin pienen omaisuuden, jopa kymmeniätuhansia euroja. Jos taloyhtiössäsi on kiinteä vesimaksu, muodostuu senkin suuruus kaikkien asuntojen kokonaiskäytöstä. Yhteisten vedensäästötalkoiden hedelmät satavat siis suoraan sinun tilillesi.

Ei ole rakettitiedettä tämä homma: hana kiinni vähän aikaisemmin ja useammin.
Ohjeita järkevään vedenkäyttöön!

Mikä sinun tekosyysi on?

( ) Pitkä, kuuma suihku on arjen luksusta.
( ) Juoksevan veden alla tiskaaminen on kätevää.
( ) Minun oli saatava juuri se vaate puhtaaksi.
( ) Pienemmän napin painaminen ei vain huuhtele tarpeeksi.
( ) Sama hinta siitä menee kuitenkin.
( ) Suomessa riittää vettä.
( ) Mitä väliä?
( ) Joku muu. Mikä? ___________________.

Eniten rasteja kerännyt ei todellakaan voita mitään. Ei edes ilmaista ämpäriä.

201612_47900.jpg
Huomio

Huomio

Verto on yli 30 vuoden kokemuksella Suomen johtava huoneistokohtainen vedenmittausjärjestelmä. Markkinoiden älykkäin laite pienentää asukkaiden laskuja, säästää etäluettavuudessaan isännöitsijän aikaa, tarjoaa ammattilaisille teknistä tukea kautta linjan ja on kiinteistösijoittajalle elinkaarikustannuksiltaan edullisin valinta. Vedenkulutuksella on väliä.
Huomio

Huomio

Tule kuulemaan huoneistokohtaisesta vedenmittauksesta Rakenna & Remontoi -messuille!

Rakenna & Remontoi -messut järjestetään Vantaan Myyrmäki-hallissa 27. - 29.1. 2017.

Perjantai 27.1. on perinteiseen tapaan varattu korjausrakentamiselle sekä taloyhtiöille suunnatuksi teemapäiväksi. Seminaarikattauksessa löytyy paljon asiaa niin taloyhtiön hallituksessa oleville, taloyhtiötoimintaan liittyville ammattilaisille sekä isännöitsijöille.

Huoneistokohtaisesta vedenmittauksesta luennoi Verto Oy:n myyntipäällikkö Tapio Rask.

Tule kuuntelemaan ja esittämään kysymyksiä aiheesta.

Perjantai 27.1. klo 13.00-13.30: Huoneistokohtainen vedenmittaus - turhaako?

Kiinnostuitko järjestelmästä, jäikö kysyttävää? Jätä yhteydenottopyyntö tästä:

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Remontti
käyttövesi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20204_64039.jpg
Miten liiallista vedenkulutusta voisi estää tai edes vähentää?
Taloyhtiöissä vedenkäyttö muodostaa keskimäärin 37 % kiinteistökustannuksista ja on taloyhtiön suurin yksittäinen kuluerä. Kokonaisuutena veteen kuluu enemmän rahaa kuin koko taloyhtiön lämmittämiseen. Koska vesi on kallista, veden säästäminen on kannattavin energiainvestointi.
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
20173_48489.jpg
Älä maksa naapurisi illallista
Olisitko halukas maksamaan kaupan jonossa takanasi seisovan ihmisen viikonlopun yltäkylläiset ruokaostokset, jos hän niin vaatisi? Tarpeeton kysymys, et tietenkään olisi. Sanoohan sen terve järkikin: jokainen maksaa omien valintojensa mukaisesti.
202111_73691.jpg
Pieni ja helposti tyhjennettävä mökkivaraaja viimeisteli kesämökin remontin
Merikarvialle meren äärelle 1970-luvulla rakennettu hirsimökki on saanut vuosien varrella lisää mukavuuksia. Tuorein remontti toteutettiin viime kesänä, jolloin keittiö päivitettiin uusilla kalusteilla ja astianpesukoneella. Samalla myös lämminvesivaraaja vaihdettiin uuteen.
201911_61325.jpg
Kun suihku on haalea tai kylmä – onko aika vaihtaa lämminvesivaraaja?
Jos asunto-osakeyhtiön rivi-, pari- tai erillistaloja ei ole liitetty kaukolämpöverkkoon tai lämmintä käyttövettä ei tuoteta keskitetysti maa- tai ilma-vesilämpöpumpulla, jokaisessa asunnossa on yleensä oma lämpimän veden tuotto eli tutummin lämminvesivaraaja.
20216_71187.jpg
Osallistu mökkiäänestykseen - voit voittaa Oraksen mökkihanan!
Kesä on monelle suomalaiselle se vuoden kohokohta. Auringonlämpö hellii talven jäljiltä ja voi rauhassa viettää aikaa perheen kesken esimerkiksi mökillä. Miten ihanaa onkaan valmistaa ruokaa ulkosalla ja vielä nauttia siitä kesätuulen vienossa huminassa ja hyvässä seurassa. Mikään ei estä nauttimasta mökin rauhasta ja tunnelmasta myös syksyllä.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton