• Etusivu
  • Osakas

Asukaan muuttopäivän määrittäminen

Rakentajan toimitus
Julkaistu 05.08.2010
20108_22678.jpg

Kuva 1 - Huoneistolistaus

Asukkaan muuttopäivän määrittäminen onnistuu seuraavasti. (huom palvelun päivitys 30.6.2010).

1. Avaa huoneistolistaus (kuva 1) - välilehti taloyhtiön hallinta -sivulta.

2. Avaa asukaslitaus Asukaat sarakkeen "+" painikkeesta.

Kuva 2: Asukaslistaus
Kuva 2: Asukaslistaus

3a. Mikäli asukas on muuttanut pois ruksaa asukkaan valinta. Anna Muuttopäivämäärä, sekä mahdollisesti poismuuton syy. Klikkaa tallenna. Valitut asukkaan on nyt merkitty muuttaneiksi.

3b. Mikäli huoneistoon on muuttanut uusi asukas klikkaa "Lisää uusi asukas" - linkkiä. jolloin näytölle avautuu uuden henkilön lisäyslomake.

Kuva 3: Uuden asukaan lisääminen
Kuva 3: Uuden asukaan lisääminen

4. Uuden asukkaan lisäämiseen tarvitset normaalit pakolliset henkilön tiedot. Kohdehuoneisto on valittuna automaattisesti. Anna uudelle asukkaalle Muuttopäivämäärä. Mikäli valitset Osakeosuuden ja omistuspäivämäärän (merkitty kuvaan sinisellä), Kyseinen henkilö Lisätään myös huoneistoon omistajaksi valittuun osakesarjaan.

Osakas
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20228_79275.jpg
Ilmanvaihdon lämmöntalteenotolla säästää lämmityskuluissa
Taloyhtiön ilmanvaihto on tärkeä osa asuntojen asumismukavuutta, mutta ennen kaikkea se tuo taloyhtiölle ja sen asukkaille energiansäästöä.
20212_68638.jpg
Miten toimii huoneistotieto­järjestelmä? Osa 2
Jokaisen osakkeenomistajan tulee hakea Maanmittauslaitokselta osakehuoneistonsa omistuksen rekisteröintiä sen jälkeen, kun taloyhtiö on suorittanut osakeluettelon siirron. Rekisteröintiä voi hakea koska tahansa, kuitenkin viimeistään 10 vuoden kuluessa osakeluettelon siirrosta. Omistuksen rekisteröinnin yhteydessä Maanmittauslaitos mitätöi paperisen osakekirjan. Osakekirjan ollessa pankissa lainan vakuutena, myös pankki voi hakea omistuksen rekisteröintiä osakkeenomistajan puolesta – kuitenkin ainoastaan osakkeenomistajan valtuutuksella.
20236_82003.jpg
Isännöitsijän, hallituksen pj:n vai myyjän vastuu?
Omistamassani kerrostalokaksiossa havaittiin kattovuoto 2011. Hallituksen ja isännöitsijän viivyttelyn vuoksi katto korjattiin vasta kesällä 2014. Ennen korjausta tehtyjen mittausten perusteella kattorakenteista löydettiin mm. sädesieni. Terveydellisten haittojen vuoksi en ole voinut koko aikana asua asunnossa. Minulla on juristi. Isännöitsijä ja hallituksen puheenjohtaja eivät vastaa kyselyihin. Prosessin aikana on selvinnyt, että katto on vuotanut jo 2004, ennen omistustani.Millainen on isännöitsijän ja hallituksen puheenjohtajan korvausvastuu ko. tapauksessa?Onko isännöitsijä vastuussa virheellisestä isännöitsijäntodistuksesta vuonna 2010, jossa ei ole mainintaa vuoden 2004 kattovuodosta? Onko ostaja vastuussa myyjän asunto-osakkeeseen tekemistä muutoksista ns. piilovirheistä esim. parketin asentamisesta muovimaton päälle, patterin poistamisesta kylpyhuoneesta yms.?
Kerrostalo alhaalta kuvattuna
Kenelle kuuluu vastuu aitojen kunnossapidosta?
Rivitaloyhtiö rajautuu kolmeen katuun. Aikoinaan on yhtiön toimesta rakennettu kadunvarsiaidat sekä asuntojen piha-alueiden väliset aidat. Vuosien varrella aidat ovat kuluneet ja osakkeenomistajat ovat korjanneet niitä omin kustannuksin. Kenelle kuuluu vastuu aitojen kunnossapidosta? Yhtiöjärjestyksen mukaan piha-alueet kuuluvat yhtiön hallintaan.
mies istuu tietokoneen äärellä mietteliäs ilme kasvoilla
Verkkorikolliset virittelevät ansoja – miten suojaudut niiltä
Verkkomaailma tarjoaa meille rajattomat mahdollisuudet tietoon, viihteeseen ja yhteydenpitoon. Samalla se kuitenkin avaa ovet myös verkkorikollisille, jotka pyrkivät hyötymään huijauksista, tietojenkalastelusta ja petoksista. Opi tunnistamaan netin vaaranpaikat ja toimimaan oikein huijaustilanteissa.Nettirikollisuus on kasvanut viime vuosina. Yhä useammat ihmiset ovat siirtyneet verkkoon niin työssä kuin vapaa-ajallaan. Tämä on houkutellut myös rikollisia, jotka pyrkivät hyödyntämään teknologian haavoittuvuuksia omaksi edukseen. He käyttävät monenlaisia temppuja ja tekniikoita huijatakseen ihmisiltä rahaa sekä henkilökohtaisia- että arkaluonteisia tietoja.
202211_79971.jpg
Lumon eKaide kerää aurinkoenergian hyötykäyttöön
Energiansäästö ja siihen tarvittavat ympäristöystävälliset keinot ovat puhuttaneet kansaa jo pitkään globaalisti. Etenkin parvekelasien energiansäästö on ollut tiedossa jo pitkään. Lumon on ollut ympäristön asialla jo vuosien ajan, onhan Lumon Lasituksen tuoma päästökompensaatio Suomen olosuhteissa yli kuusinkertainen verrattuna lasituksen elinkaaren aikaisiin hiilipäästöihin. Toisin sanoen, Lumon Lasituksen tuottama ilmastohyöty sen käyttöiän aikana on suurempi, kuin lasituksen koko elinkaaren aikana aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton