• Etusivu
  • Remontti

Lumon eKaide kerää aurinkoenergian hyötykäyttöön

Lumon toi markkinoille ekaiteen ja etsii koekohteita

Tiina PainokallioKaupallinen yhteistyö Lumon Suomi Oy
Julkaistu 04.11.2022Päivitetty 15.11.2023
202211_79971.jpg

eKaide on tyylikäs ratkaisu

Energiansäästö ja siihen tarvittavat ympäristöystävälliset keinot ovat puhuttaneet kansaa jo pitkään globaalisti. Etenkin parvekelasien energiansäästö on ollut tiedossa jo pitkään. Lumon on ollut ympäristön asialla jo vuosien ajan, onhan Lumon Lasituksen tuoma päästökompensaatio Suomen olosuhteissa yli kuusinkertainen verrattuna lasituksen elinkaaren aikaisiin hiilipäästöihin. Toisin sanoen, Lumon Lasituksen tuottama ilmastohyöty sen käyttöiän aikana on suurempi, kuin lasituksen koko elinkaaren aikana aiheutuvat kasvihuonekaasupäästöt.

Lumon kehitteli taannoin kaikessa hiljaisuudessa markkinoille loistavan tuoteinnovaation, nimittäin eKaiteeksi nimetyn tuotteen, joka on parvekekaideratkaisu, jossa kaidelasin väliin sijoitetaan aurinkopaneelit. Tuote on tällä hetkellä tuotantovalmis ja Lumon etsii sopivia koekohteita eKaiteelle, jotta eKaide voitaisiin pilotoida käytännössä. Lumon hakee koekohteeksi ensisijaisesti kerrostaloa, jonka julkisivulasitus kaipaa uudistusta joko uudis- tai korjausrakentamisen kohteista. Jokaisesta kohteesta lasketaan tarkka kohdekohtainen tuottolaskelma, jolla varmistetaan investoinnin olevan asiakkaalle kannattava.

Aurinkoenergiaa keräävän eKaiteen vuosituotto on huikea

Aurinkoenergian kerääminen kaidelasien kautta on markkinoilla tällaisena aikana huikea uusi innovaatio, jota Lumon on kehittänyt huomioiden edelleen lasituksen estetiikan ja valmistusprosessin vastuullisuuden. eKaiteen vuosituotto on laskettu vastaavan keskimäärin 35 % kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta.

Lumon on korvannut normaalin kaideverhousmateriaalin erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla. Tämä paneeli sijoitetaan kaidelasien väliin. eKaide täyttää kaikki parvekkeille asetetut turvallisuusvaatimukset. Kaikki kytkennät ja sähköjohdot jäävät tyylikkäästi piiloon, joten lopputulos on täydellisen elegantti ja moderni.

eKaiteen tuottolaskelma riippuu aina monesta tekijästä, kuten asennettavien paneeleiden määrästä ja niiden ilmansuunnasta. Tämänhetkisillä energian hinnoilla takaisinmaksuaika on huomattavasti lyhyempi, kuin normaaliolosuhteissa. Pilottikohteessamme eKaiteen laskelmamme osoittivat, että sen vuosituotto vastaa keskimäärin 35 % kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta.
Lumon konsernin Chief Development Officer Risto Kivioja

eKaide yhdessä integroidun parvekelasituksen kanssa tuovat sekä selvää energiansäästöä että antavat suojaa kiinteistön rakenteille vuosikymmenten ajaksi. Lumon uskoo tämän tuoteinnovaation tuomien tulosten yllättävän jopa Lumonin itsensäkin.

202211_79972.jpg

eKaide mahdollistaa uusiutuvan energian hyötykäytön tehokkaasti ja vaivattomasti. Kaideratkaisun idea on yksinkertainen. eKaide-ratkaisussa perinteisen laminointikalvon lisäksi kaidelasien väliin asennetaan aurinkopaneelikenno, jonka keräämä energia johdetaan joko huoneiston tai taloyhtiön sähköverkkoon.
Perinteinen kaideverhousmateriaali on korvattu erikoisvalmisteisella aurinkopaneelilla.

Lue lisää suunnittelusta

Aurinkoenergiaa keräävä kaidelasitus on houkutteleva vaihtoehto

eKaiteen tuomat hyödyt rakentajalle ja rakennuttajalle:

  • eKaide tuo etua tonttikilpailutuksissa.
  • eKaide-ratkaisu on etenkin rakennuttajalle huima imagoetu.
  • eKaide-hankinta mahdollistaa enemmän rakennusoikeutta samalle tontille.
  • eKaiteessa on parempi E-luku (rakennuksen laskennallinen ostoenergian kulutus neliömetriä kohden vuodessa).

eKaiteen tuomat hyödyt asukkaalle ja taloyhtiölle:

  • eKaide mahdollistaa oman aurinkovoimalan ja ympäristöystävällisemmän elämän.
  • eKaiteen hankkiminen on ekoteko, jolla voi vaikuttaa omalta osaltaan ilmastonmuutoksen hidastamiseen. eKaide tuo selvää säästöä sähkölaskuissa.
  • eKaiteen hankinta mahdollistaa vihreämmän ja edullisemman asuntolainan.
Info

Info

Lumon etsii eKaiteelle koekohdetta ensisijaisesti koko talon julkisivulasituksista, voisiko kohde olla teidän kiinteistönne?

Tämän hetkinen maailmantilanne on saanut kaikki taloyhtiöt ja kiinteistöjen omistajat varpailleen kaikenlaisten investointien suhteen. Lumon toi markkinoille innovaation, joka on vaivaton tapa lisätä uusiutuvan energian käyttöä kerrostaloissa. eKaide on ympäristöystävällinen vaihtoehto ja mahdollistaa pienemmät sähkölaskut asukkaille.

eKaiteen tuottolaskelma on aina kiinteistökohtainen, joten Lumon toteuttaa laskelman huomioiden asennettavien paneeleiden määrän ja parvekkeiden ilmansuunnat. Lumon tekee jokaisesta projektista kohdekohtaisen suunnitelman ja laskee arvioidun tuottolaskelman. Näin voidaan varmistaa, että investointi on asiakkaalle kannattava.

Kiinnostuitko?

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö

Antamasi tiedot välitetään artikkelissa mainitulle yritykselle jatkokäsittelyyn.

Lumon Suomi Oy
Remontti
asuminen
suunnittelu
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20101_19988.jpg
Uusi ilme Lumonin laseilla
Taloyhtiön hallitus vastaa kiinteistön kunnossapysymisestäTaloyhtiön hallituksen keskeinen tehtävä on pitää huolta kiinteistön kunnosta ja sen arvon säilymisestä. Vastuunsa ymmärtävä hallituksen jäsen tarkkailee rakennuksen kuntoa ja ryhtyy vian havaittuaan toimenpiteisiin. Jos hallitus ei ole huomannut vaikkapa parvekkeiden maalipintojen huonoa kuntoa, voi asukas esittää siitä kysymyksen hallitukselle. Jos hallitus ei tämän jälkeen ryhdy toimenpiteisiin asian tutkimiseksi ja korjaamiseksi, jää vastuu lisävahinkojen synnystä hallituksen jäsenille.
20103_20872.jpg
Lumon lasiterassi
Lasikuistit, porstuat ja verannat ovat kuuluneet perinteiseen, suomalaiseen talonrakentamiseen. Vuosien saatossa ovat talojen ilme ja rakennusmateriaalit muuttuneet ja lasikuistit pelargonioineen ovat päässeet unohtumaan. Energiansäästötavoitteet, rakennusten kalliit neliöhinnat ja luontoarvojen korostuminen ovat nostaneet nykyajan lasikuistit uuteen kukoistukseen.
20225_78291.jpg
Auringonsuojaverhot parvekkeelle
Lasitettu parveke laajentaa asuintilaa lähemmäksi luontoa. Kun parveke on lasitettu, huomaa usein istuvansa siellä säätilasta ja vuodenajasta riippumatta. Vaikka olohuonekin olisi viihtyisä ja kauniisti sisustettu, parveke vetää kuitenkin puoleensa.Auringonsuojaverhot antavat keinon pitää olosuhteet aina miellyttävinä. Lumonin lasituksiin on saatavissa integroituvat aurinkosuojaverhot, jotka suojaavat niin paahtavalta auringon lämmöltä kuin ohikulkijoiden katseilta.Auringonsuojaverhot kannattaa hankkia kerralla koko taloyhtiön parvekelaseihin ja ne ovat kätevä laitattaa myös vaikkapa parvekelasien huollon yhteydessä. Näin taloyhtiö saa ne mittojen mukaan tehtynä ja valmiiksi ammattilaisen paikoilleen asentamana.
CibesAmslift-hissi
Hissin jälkiasennus toteutetaan historiaa kunnioittaen
Hissin jälkiasennus vanhoihin ja arvokkaisiin rakennuksiin on tarkasti valvottua ja säädeltyä, minkä vuoksi nykyaikaisen hissin asentaminen vanhaan arvokiinteistöön vaatii tietoa ja taitoa. Usein hissin jälkiasentaminen herättää myös ristiriitaisia tunteita – moni voi kokea, ettei hissi sovi arvokkaaseen miljööseen. Cibes Amsliftin vankalla kokemuksella vanhoihinkin rakennuksiin on kuitenkin mahdollista jälkiasentaa hissi, joka kunnioittaa kohteen historiaa ja tyyliä.
Taloyhtiön vuosikello elokuu
Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu
Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.
20214_70319.jpg
Julkisivupinnoite, joka pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana
Ilmastonmuutos lisää julkisivujen säärasitusta erityisen voimakkaasti pohjoisessa ilmastossamme. Saint-Gobain Weberin uusi innovatiivinen TopDry-julkisivupinnoite pitää rapatun julkisivun kuivana ja puhtaana sekä rakenteet ja lämmöneristyksen toimivina ja turvallisina kaikissa sääoloissa ympäristön kannalta kestävällä tavalla.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton