• Etusivu
  • Osakas

Taloyhtiön vuosikello tikittää: Elokuu

Rakentajan toimitus
Päivitetty 01.08.2023
taloyhtiön vuosikello elokuu

Elokuu on monen mielessä kesän viimeinen kuukausi. Elokuu on myös merkinnyt satokautta, jolloin on puitu tuleentunut vilja sekä poimittu kesän satoa hedelmien ja marjojen muodossa. Elokuun koittaessa suuri osa palaa jo totuttuun vanhaan rytmiin ja arkiseen aherrukseen – aikuiset töihin ja lapset kouluun. Myös taloyhtiössä tämä tarkoittaa paluuta arkeen.

Jos kuulut taloyhtiön hallitukseen

Taloyhtiön päättäjän / hallituksen jäsenen muistilista

Elokuu on hyvä hetki tarkistaa miten taloyhtiöllä menee taloudellisesti. Toisin sanoen on tullut aika käsitellä mahdollinen välitilinpäätös. Yleensä välitilinpäätös tehdään vain tarvittaessa, kuten esimerkiksi isännöitsijän vaihtuessa, hallinnon vaihtuessa tai jonkun asukkaista sellaista vaatiessa. Se, miltä välitilinpäätös näyttää, auttaa arvioimaan sitä tarvitseeko taloyhtiön taloudenpidossa tehdä toimenpiteitä suuntaan tai toiseen. Samalla kannattaa myös suunnitella jo seuraavan tilikauden aikana mahdollisesti alkavia korjaushankkeita.

Mikä on välitilinpäätös?
Taloyhtiön talousarviosta

nainen puhuu taloyhtiön kokouksessa

Kiinteistön työt elokuussa

Ulkotiloissa jatkuu edellisten kuukausien tapaan piha-alueiden kunnossapito. Nurmikoiden leikkuut sekä pensaiden ja muiden istutusten siistinä pitäminen takaavat viihtyisyyden jokaiselle asukkaalle.

Onko kesän aikana käynyt ilmi mahdollisia korjaustarpeita tai tullut mieleen muutosehdotuksia, jolla saataisiin nostettua yhteisten alueiden kuntoa ja käyttöastetta? Muistakaa tuoda havaintonne esille taloyhtiön päättäjille. Mikäli jokin asia vaatii ehdottomasti huomiota jo yleisen turvallisuuden takia, on otettava yhteyttä isännöitsijään. Miltä siis näyttävät pihan oleskelualueet tai mahdollisesti yhteiskäytössä oleva grillipaikka?

Iltojen jälleen alkaessa pimetä, on syytä kiinnittää huomiota myös taloyhtiön piha-alueen, katosten sekä rappukäytävän ja muiden sisätilojen valaistukseen. Onhan se riittävää, tarvitaanko jossain huoltotoimia? Tiedottakaa, mikäli havaitsette puutteita tai rikkoutumisia.

Palveleeko nykyinen valaistus asumista?

Asukkaalle muistettavaa

Taloyhtiön hallituksen syksyn kokouksen jälkeen on hyvä tiedottaa asukkaille muiden muassa taloyhtiön taloudellisesta tilanteesta. Lisäksi yhtiökokouksessa päätettyjen asioiden etenemisestä sekä muista ajankohtaisista asioista kannattaa informoida.

Mitä yhtiökokous pitää sisällään?

pariskunta tutkii ilmoitustaulua

Ajankohtaista jokaiselle

Vielä on aikaa nauttia kesästä ja kerätä viimeisetkin energiat lämpimästi paistavasta auringosta talteen. Mitäpä jos järjestäisitte yhteistuumin jonkin tapahtuman taloyhtiön pihalle, yleinen turvallisuus huomioiden. Pieni piknik-hetki voisi olla jälleen hauska tapa vaihtaa kuulumisia naapureiden kanssa. Samalla voidaan myös yhdessä pohtia mahdollisia tarpeita talkoilulle.

Syksyn koittaessa saattaa taloyhtiöön myös muuttaa uutta väkeä opiskelupaikan perässä. Muistakaa ohjata ja opastaa tulokkaita asianmukaisesti ja huolehtia, että yhteiset pelisäännöt on helposti saatavilla ja löydettävissä. Myös tieto pelastautumisreiteistä ja muista turvallisuusasioista tulee tiedottaa asianmukaisesti. Jos itse olet muuttamassa uuteen taloyhtiöön, kysele rohkeasti edellä mainittuja asioita muilta asukkailta, hallituksen jäseneltä tai isännöitsijältä.

Taloyhtiön talkoot yhdistävät ja erottavat
Viestintä taloyhtiössä

Liputuksen sekä muun kesäisen juhlan ja ilottelun aiheita tässä kuussa ovat:

  • Muumifaneille oiva juhlimisen aihe koittaa 9.8. jolloin vietetään Tove Janssonin päivää.
  • Mukavaa ajankulua ja viihdykettä ulkoilun merkeissä voi taas keksiä 27.8. Suomen luonnon päivänä. Miten olisi esimerkiksi koko perheen luontopäiväkirjan aloitus tai vaikka hauska luontobingo.
ihmisiä nurmikolla picnicillä

Lue myös muut Vuosikellon osat

Lähde: Kiinteistöliitto.fi

Osakas
asuminen
huolto
huoneisto
isännöinti
koti
suunnittelu
projektinjohto
taloyhtiön hallinnointi
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

Lähikuva oven avaamisesta avaimella
Kuka saa käyttää taloyhtiön yleisavainta ja missä tilanteessa?
Taloyhtiön yleisavaimen käyttöön liittyy tarkkoja sääntöjä - sitä voi käyttää ainoastaan pätevästä syystä. Yleisavainta ei voida luovuttaa kenelle tahansa. Avainten sallittua määrää ei ole määritelty, joten yleisavaimia voi olla yksi tai useampia. Suositeltavaa on, että taloyhtiöiden asuntojen ovet, yleiset tilat ja tekniset tilat olisi sarjoitettu eri avainsarjoihin.
Mies ja nainen yhdessä remonttimiehen kanssa tutkimassa suunnitelmia.
Remontti edessä, miten edetä järkevästi?
Kun taloa korjataan ja parannellaan, puhutaan yleisesti joko korjaamisesta tai tutummin remontoinnista. Remontointi onkin yleisnimitys rakennuksen korjaamiselle. Remontoinnissa on kyse rakennuksen kuluneen, vanhentuneen, rikkoutuneen, epäkäytännöllisen tai muuten asukkaan mielestä kelvottoman osakokonaisuuden korjaamisesta. Remontoinniksi luetaan yleensä myös tapetoinnit sekä pintamaalaukset, joissa vielä hyväkuntoiset pinnat saavat uuden ulkonäön. Näitä toimenpiteitä voisi kutsua myös sisustamiseksi tai pintaremontoinniksi.Jokaisesta vanhasta talosta löytyy enemmän tai vähemmän korjausta kaipaavaa nurkkaa ja pieltä. Mitä iäkkäämpi talo, sitä varmemmin puuhattavaa löytyy. Erityisesti sodanjälkeiseen rakennuskantaamme kohdistuu suuria korjauspaineita, sillä kyseiset talot alkavat siirtyä jo kolmannelle sukupolvelle, mutta nuoremmastakin rakennuskannassa löytyy jo runsaasti korjattavaa ja parannettavaa. Kaikkien rakennusten säilymisen kannalta on ehdottoman tärkeää, että niitä huolletaan.
nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
smartvatten vedenmittaus
Mielenrauhaa vesivahingoilta – havaitse vuodot vedenkulutusta mittaamalla
Vesivuoto ei aina ole valtoimenaan pauhaava vesisuihku, vaan monesti myös varsin huomaamaton ja salakavala ongelma. Reaaliaikainen tieto vedenkäytöstä auttaa huomaamaan vuodon ennen mittavaa korjauslaskua.
Vettä juomalasiin vedenkulutus
5 syytä siirtyä kokonaisvaltaiseen vedenkulutuksen mittaukseen
Reaaliaikainen vesidata on onnistuneiden päätösten edellytys. Uusi teknologia helpottaa kiinteistön koko vedenkulutuksen optimointia.
Pariskunta tutkii tablettia
Mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu?
Tiedätkö, mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu? Vastaus on todennäköisesti vesi. Kun taloyhtiössä hyödynnetään kaikki vedenkulutusta vähentävät keinot ja ohjataan aktiivisesti muuttamaan kulutustottumuksia, varmistetaan, ettei viemäriin valu silkkaa rahaa.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton