• Etusivu
  • Varusteet

Vuodot ja vedenkulutus kuriin kokonaisvaltaisella vedenmittauksella

Minna TarvainenKaupallinen yhteistyö Smartvatten Oy
Julkaistu 25.03.2024
1920 pariskunta tutkii tablettia shutterstock_1649615845

Tiedätkö, mikä on taloyhtiösi suurin kiinteistökulu? Vastaus on todennäköisesti vesi. Kun taloyhtiössä hyödynnetään kaikki vedenkulutusta vähentävät keinot ja ohjataan aktiivisesti muuttamaan kulutustottumuksia, varmistetaan, ettei viemäriin valu silkkaa rahaa.

Puhtaan veden, jäteveden ja veden lämmityksen kustannukset yhteenlaskettuna muodostavat vedenkäytöstä taloyhtiöille ison kuluerän. Vanhat vesikalusteet tuhlaavat yllättävän paljon vettä, ja asukkaat saattavat huomaamattaan kuluttaa vettä enemmän kuin olisi tarpeen. Havaitsematta jääneistä vesivuodoista puhumattakaan.

Hyvä uutinen on, että tilanne on helposti korjattavissa, ja vettä on mahdollista säästää merkittäviä määriä. Tehokkain keino pienentää vedenkulutusta on siirtyä mittaamaan sitä kokonaisvaltaisesti, niin tilakohtaisesti kuin päävesimittauksen avulla. Kun kiinteistön vesisyöpöt ovat tiedossa, niihin on mahdollista puuttua.

WC-istuimen painonapin painallus

Tilakohtainen vedenmittaus mahdollistaa taloyhtiöille siirtymisen kulutusperusteiseen vesilaskutukseen, joka puolestaan muuttaa tehokkaasti asukkaiden kulutustottumuksia ja vähentää tutkitusti vedenkulusta jopa kolmanneksella. Päävesimittaria seuraamalla havaitaan vuodot esimerkiksi runkovesiputkessa, joita tilakohtainen vedenmittaus ei havaitse.

Havaitse vuodot ajoissa

Kun puhutaan taloyhtiöiden vedenkulutuksesta, tieto on valttia. Hankalasti havaittavat piilevät vuodot runkoputkessa voivat aiheuttaa isojakin ongelmia. Lisäksi pienenkin vesivuodon korjaaminen maksaa yleensä useita tuhansia euroja, jos se on saanut tehdä huomaamattomasti tuhojaan tarpeeksi pitkään.

Vesikalusteiden vuodot ja muu epätavallinen asunnossa tapahtuva vedenkulutus voidaan havaita helposti tilakohtaisen vedenkulutuksen mittaamisen avulla. Kun taloyhtiöön valitaan vedenmittausjärjestelmä, joka auttaa isännöitsijää reagoimaan automaattisiin vuotohälytyksiin, ja takaa myös asukkaille mahdollisuuden vastuulliseen vedenkäyttöön, voi säästö olla jopa kolmannes.

Silkkaa säästöä – käyttömukavuudesta tinkimättä

Kokonaisvaltaisen vedenmittauksen lisäksi on tärkeää optimoida vedenkulutusta huoneistoissa kaikkialla, missä vettä käytetään. Vaihtamalla huoneiston vesikalusteet vettä säästäviksi varmistetaan, että jokainen pisara saadaan talteen.

Pienistä teoista kertyy nopeasti suuri säästö. Yksinkertaisilla toimenpiteillä taloyhtiösi on mahdollista välttää piilevät vesivahingot sekä vesimaksujen korotukset ja säästää vesikustannuksissa.

Ilmasta käsin kuvattu valokuva kerrostaloista ympärillä omakotitaloja.
Info

Info

Taloyhtiöissä vedenkulutusta voidaan vähentää esimerkiksi:

  • Asentamalla hanoihin vedensäästösuuttimet
  • Vaihtamalla suihkut vettä säästäviksi
  • Säästöjen seurannalla ja selkeällä raportoinnilla
  • Kulutuksen mukaisella vesilaskutuksella

Lisää aiheesta
smartvatten.fi

Kiinnostuitko? Jätä yhteydenottopyyntö Smartvattenille


Smartvatten Oy
Varusteet
asuminen
huoneisto
kulutus
isännöinti
automaatio
käyttövesi
energiankulutus
taloyhtiön hallinnointi
tuotetietous
kustannukset
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

nainen ja vesihana smartvatten
Kevennä taloyhtiösi kuluja vesitehokkuudella
Taloyhtiöiden kustannuksista merkittävä osa syntyy käyttövedestä, veden lämmityksestä ja jätevesijärjestelmästä. Vesitehokkailla valinnoilla vedenkulutusta on mahdollista pudottaa nopeasti ja asumismukavuudesta tinkimättä jopa 30 %.
201612_47899.jpg
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa?
Paljonko sinä käytät vettä vuorokaudessa? Totuus selviää vain mittaamalla ja yleensä tuloksena on isompi luku kuin tuoreen mittarinomistajan oma arvio. Vesimittarin asennus laskeekin tutkitusti vedenkulutusta peräti kolmanneksella.70-luvulla moni asia virtasi vapautuneesti eikä vesi tehnyt poikkeusta; sitä valui viemäriin joka vuorokausi peräti 400 litraa per henkilö. Tänä päivänä vastaava luku on 155. Oma osansa muutoksessa on tietysti kodinkoneiden ja suihkujen kehityksellä. Ja sitten on se ihmiskunnan kehitystä mittaava asia, jonka nimi on asenne. Kysymys kuuluukin: välitätkö vai annatko valua?
20172_48186.jpg
Reaaliaikainen vedenkulutuksen seuranta säästää monelta
Valitse aina kaikkein halvin LVI-suunnittelija hänen muista meriiteistään välittämättä! Palkkaa vähemmän ammattitaitoinen, mutta poikkeuksellisen edullinen urakoitsija! Tingi kaikissa laitevalinnoissa! Säästä, säästä, niin kirkkaamman kruunun saat – vai onko totuus tarua ihmeellisempää?Lohjalaiseen asuntoyhtiöön muuttanut asukas sai yllättäen ja pyytämättä satojen eurojen vesilaskun, vaikka mitään järkeen käypää selitystä valtavalle lukemalle ei ollut. Asukkaan vedenkulutusta alettiin seurata päivittäin. Mittaustulos näytti kiistattomasti kahta asiaa: vesilasku oli totuuden mukainen ja vedenkulutus suuria kertaeriä.Verto-vedenmittausjärjestelmästä saatu faktatieto johti etsinnät oikeaan suuntaan ja osoitti lopulta syylliseksi pyykkikoneen, joka kulutti yhdellä pesulla käsittämättömät 1500 litraa vettä. Miten moinen lukema voi olla mahdollinen?
tiputtava hana lisää vedenkulutusta
Täsmällinen vedenkulutuksen seuraaminen missä ja milloin tahansa
Vedenkulutuksen ajantasaisen seurannan ja kulutuksen mukaisen vesilaskutuksen ei tarvitse aiheuttaa kiinteistönomistajille kohtuutonta työtaakkaa. Oikeastaan päinvastoin, siirtyminen älykkääseen vedenmittaukseen auttaa vähentämään hallinnollista työmäärää ja vapauttamaan aikaa muuhun.
Vettä juomalasiin vedenkulutus
5 syytä siirtyä kokonaisvaltaiseen vedenkulutuksen mittaukseen
Reaaliaikainen vesidata on onnistuneiden päätösten edellytys. Uusi teknologia helpottaa kiinteistön koko vedenkulutuksen optimointia.
20229_79597.jpg
Mitä taloyhtiö hyötyy ja mitä laki sanoo etä­luettavista vesimittareista?
Vedenkulutuksen mittaaminen on yhä ajankohtaisempaa korkeampien energian hintojen johdosta. Laki asettaa jo omat vaatimuksensa vedenmittaukselle vesimittareiden avulla, mutta mitä hyötyä taloyhtiössä on etäluettavasta vedenmittauksesta ja entä vedenmittauksesta ylipäätään? Kysymyksiin vastaa Koka Oy:n avainasiakas- ja markkinointipäällikkö Otto Moberg.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton