• Etusivu
  • Palvelut

Vinkit opiskelija-asuntoon muuttavalle

Opiskelija: muista nettiliittymän lisäksi nämä

Mariana RavoniusKaupallinen yhteistyö DNA Oy
Julkaistu 18.07.2023Päivitetty 20.07.2023
opiskelijan taloyhtiönetti

Opiskelijalle tarkoitettu taloyhtiönetti on opiskelijabudjetilla elävälle merkittävä etu.

Syksyn tullen se on useimmilla edessä, muutto opiskelija-asuntoon opintojen perässä. On monta seikkaa, jotka omilleen muuttavan tulee hankkia ja muistaa. Opiskelun kannalta vähäisimpänä ei ole toimiva ja nopea nettiyhteys, johon voi luottaa.

Harva opiskelija muuttaessaan muuttaa suoraan omistusasuntoon. Uusi itsenäinen ja vapaampi elämänvaihe saattaa innostaa ja ehkä jopa hieman jännittää. Vuokralle muuttaessaan uuden asukkaan täytyy kuitenkin malttaa tehdä muutama asia ennen kuin asettuu taloksi. Jotta itselle tarpeelliset asiat tulevat huomioiduksi, kannattaa tehdä listaa tehtävistä töistä ja hankittavista asioista.

Tässä avuksi muutama varteenotettava seikka:

Esityöt uudessa kodissa - siivous ja tarkastus

Kun vuokra-asunto on valittu ja vuokrasopimus tehty, kannattaa tehdä asunnossa vielä perusteellinen tarkastuskierros ennen omien tavaroiden kantamista sisälle. Huolimatta siitä, että asunto olisi kaikin puolin siistissä kunnossa, kannattaa kuvata kaikki mahdolliset isommat kolhut sekä naarmut ja rikkinäiset kohdat. Tämä siksi, että voit asunnosta pois muuttaessasi todistaa, että kyseiset jäljet eivät ole sinun vuokra-aikanasi syntyneitä.

Puhtaaseen kotiin on mukava muuttaa, joten silloin kun tavarat eivät ole tiellä, on hyvä tehdä vielä vähintään pikasiivous. Pyyhi siis kaapit ja imuroi ja luuttua lattia. Tyhjässä asunnossa siivous käy nopeasti.

Mitä sinulla on jo - mitä tarvitsee hankkia

Moni on kerryttänyt jos jonkinlaista varastoa kodin käyttötarvikkeista jo vuosia ennen omilleen muuttoa. Astioita ja lakanoita on saatettu saada lahjaksi sukulaisilta esimerkiksi jouluisin. Pidä pieni inventaario, mitä käyttöesineitä saat mukaasi kotoa. Löytyykö niiden joukosta esimerkiksi keittiövälineitä, verhoja ja mattoja? Tee samalla listaa mitä tarvitsee hankkia, jotta arki sujuu jouhevasti myös omassa kodissa. Siivoustarvikkeiden kuten pesuaineiden ja liinojen, hyvän imurin sekä kahvinkeittimen tai vedenkeittimen hankinnalla pääsee jo pitkälle.

Koko kotia ei tarvitse sisustaa kerralla, vaan tutustumalla asuntoosi näet mitä siellä konkreettisesti tarvitset. Sänky sekä hyvä työpiste sekä kunnollinen valaistus on hyvä lähtökohta muulle sisustamiselle. Verhojen avulla saat yksityisyyttä ja matot pehmentävät kodin äänimaailmaa.

Varmista nämä neljä asiaa:

Muista tehdä osoitteenmuutos. Sen voit tehdä helposti netissä kun tiedät uuden kotiosoitteesi. Muuttoilmoituksen myötä uusi osoitteesi menee automaattisesti postille, väestörekisteriin sekä maistraattiin. Muista ilmoittaa muutostasi erikseen isännöitsijälle tähän on aikaa noin viikko muuttopäivästä. Ilmoituksen myötä sinusta tulee taloyhtiön asukas, joka pystyy halutessaan varaamaan myös sauna- sekä pesutupavuoroja, mikäli asunnossasi ei näitä ole. Bonuksena on, että avainten unohtuessa kiireessä, sinulle tullaan avaamaan ovi taloyhtiön tai huollon toimesta.

Tämän päivän arki ei juuri pyöri ilman sähköä, joten tee sähkösopimus vähintään kolme päivää ennen muuttoa. Samalla kannattaa tarkistaa, löytyykö taloyhtiöstä jo kiinteä nettisopimus. Mikäli taloyhtiöstä ei kiinteää sopimusta löydy, selvitä, millainen nettiliittymä sinulle toimii parhaiten.

Tarkista, onko oma opiskelija-asuntosi helpon DNA-taloyhtiönetin piirissä:

DNA toimittaa edullisen taloyhtiönetin opiskelijoille

Toimiva nettiyhteys on tänä päivänä monen asian perusta, myös opiskelijalle. Yhä useammat tehtävät sekä tehtävänannot löytyvät koulun omasta intranetistä ynnä muuta. Jotta opiskelu sujuu saumattomasti, on syytä kiinnittää huomiota nettiyhteyteen.

DNA on tehnyt taloyhtiönetistä sopimuksia muutamien isojen opiskelija-asuntotoimijoiden kanssa. Tämä tarkoittaa sitä, että asunnon vuokraan sisältyy nettiliittymä sekä joissain tapauksissa myös modeemi/reititin. DNA:n kaapeli mahdollistaa myös television katselun.

Opiskelijalle tarkoitettu taloyhtiönetti on lisäksi opiskelijabudjetilla elävälle merkittävä etu, sillä erillistä nettiliittymätilausta ei tarvita - näin tämäkin kulu siirtyy käytettäväksi muualle arkeen. Käyttöönottokin tapahtuu helposti muiden taloyhtiökohteiden tapaan: asukas tekee vain osoitehaun, jonka perusteella hän saa tietoonsa vaihtoehdot. Vaihtoehtoina ovat 0 € kustantava perusnopeus tai edullinen lisänopeus, jonka asukas maksaa itse.

DNA-taloyhtiönetin tilatessasi voit tilata samalla myös nämä lisäpalvelut:

Info

Info

Jos taloyhtiöstäsi ei löydy taloyhtiönettiä...

Voit tilata netin myös erikseen vaikka mobiililaajakaistana. Pidä netti mukanasi ja valitse sopivin liikkuvan laajakaistan nopeus sen mukaan, mihin nettiä käytät – perusasiointiin vai leffojen ja tiedostojen lataamiseen, suoratoistopalveluihin tai pelaamiseen. DNA:n Mobiililaajakaista on rajaton kotimaan lisäksi myös Pohjolassa ja Baltiassa.

kaksi opiskelijatyttöä istuu pöydänvieressä ja selaavat samaa puhelinta-dna
https://www.dna.fi/
DNA Oy
Palvelut
asuminen
huoneisto
koti
netti
taloyhtiönetti
tuotetietous
vuokraaminen
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

mies istuu tietokoneen äärellä mietteliäs ilme kasvoilla
Verkkorikolliset virittelevät ansoja – miten suojaudut niiltä
Verkkomaailma tarjoaa meille rajattomat mahdollisuudet tietoon, viihteeseen ja yhteydenpitoon. Samalla se kuitenkin avaa ovet myös verkkorikollisille, jotka pyrkivät hyötymään huijauksista, tietojenkalastelusta ja petoksista. Opi tunnistamaan netin vaaranpaikat ja toimimaan oikein huijaustilanteissa.Nettirikollisuus on kasvanut viime vuosina. Yhä useammat ihmiset ovat siirtyneet verkkoon niin työssä kuin vapaa-ajallaan. Tämä on houkutellut myös rikollisia, jotka pyrkivät hyödyntämään teknologian haavoittuvuuksia omaksi edukseen. He käyttävät monenlaisia temppuja ja tekniikoita huijatakseen ihmisiltä rahaa sekä henkilökohtaisia- että arkaluonteisia tietoja.
201810_55167.jpg
Onko taloyhtiösi valmis uusimpaan teknologiaan?
DNA Netti taloyhtiösopimuksella on järkevä ja kustannustehokas tapa saada koko taloyhtiö nettiin samanaikaisesti. Asukkaat saavat kodin palveluihin sisältyvän taloyhtiönetin Perusnopeuden. Taloyhtiösopimuksen etuna asukkaat saavat käyttöönsä netin lisänopeudet jopa puolet normaalihintoja edullisemmin ja lisäksi monipuoliset TV-palvelut. Halutessaan asukkailla on mahdollisuus kasvattaa netin nopeutta niin suureksi kuin tarvitsevat, jopa täyteen gigaan eli 1000 megaan asti.
20221_74326.jpg
7 tärkeää kysymystä yhtiökokoukseen
Kevään myötä käynnistyy ahkera yhtiökokouskausi. Yhtiökokous on hyvä paikka tarkistaa, ovatko taloyhtiön nettiyhteydet ajan tasalla, tietoturvaan liittyvät asiat kunnossa taloyhtiön laitetiloissa ja kaikki muut palvelut ajan tasalla.DNA:n taloyhtiömyynnin asiantuntijat listasivat seitsemän asiaa, jotka kannattaa selvittää ja huomioida seuraavassa yhtiökokouksessa. Kiinteistön tekniikka, digipalvelut ja tietoturva herättävät usein kysymyksiä – mutta mistä apu? Kaikissa talon asukkaiden, hallitusten tai isännöitsijän mieltä askarruttavissa asioissa voi aina olla yhteydessä DNA:lle.
Puhdistusaineet kodin siivoamiseksi jouluksi
Koti siistiksi järkevästi siivoten
Tänäkin jouluna moni varmasti tuskasteli joulusiivouksen aloituksen tai tekemisen kanssa. Mistä löytyisi se taika, joka aina vain sormia napsauttamalla loihtisi koko kodin juhlakuntoon? Todellisuudessa mitään taikaa ei ole, mutta omaa työkuormaansa voi helpottaa pienten niksien ja kikkojen avulla.
Moderni mustavalkoinen keittiö
Uusi ilme keittiöön: laatoita välitila uusiksi
Kun kotia haluaa uudistaa, ei tarvitse välttämättä puhua suurista remonteista tai kalliista ratkaisuista. Parhaimpia uudistuksia ovat ne, joissa lopputuloksena on itselle mieluisa kokonaisuus riippumatta siitä paljonko kunnostustyöhön on käyttänyt rahaa.Miten kotiaan voi sitten raikastaa, tässä muutama vinkki keittiöön.
urbaani kaupunkimaisema
Vedenkulutuksen mittaaminen muuttaa maailmaa
Vesitehokkuusyhtiö Smartvatten auttaa kiinteistöjä lisäämään ymmärrystä vedenkulutuksesta, säästämään satoja miljoonia litroja vettä ja suojelemaan sinistä planeettaamme.

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton