• Etusivu
  • LVI

Poistoilman lämmöntalteenotto vähentää hukkalämpöä ja säästää energiaa jopa 40 %

Rakentajan toimitusKaupallinen yhteistyö NIBE Energy Systems Oy
Päivitetty 02.03.2017
20152_42431.jpg

Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmöntalteenottopatterilla varustettuun malliin. Talteenotettu energia johdetaan maalämpöpumppuun, joka tuottaa sillä lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Ulos puhallettava ilma on n. 3–5 -asteista aikaisemman 21-asteisen huoneilman sijaan.

Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.

Lämpöpumpun avulla taloyhtiön hukkalämpö voidaan siirtää lämpöenergiana olemassa olevaan lämmitysjärjestelmään. Vanha huippuimuri vaihdetaan uuteen, lämmön talteenottopatterilla varustettuun malliin. Näin saadaan siirrettyä poistoilmasta talteen otettu energia maalämpöpumpun käyttöön. Tästä energiasta lämpöpumppu tuottaa lämpöä lämmitysjärjestelmään tai käyttöveteen. Lämpöpumpun automatiikka säätää lämpötilat sopiviksi.

Info

Info

Paljon hyötyä taloyhtiöille

Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii kaikkiin kerrostaloihin, joissa on koneellinen poistoilma ilman lämmöntalteenottoa. Järjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle. Toteutuneissa kohteissa on kaukolämmön kulutus jopa puolittunut. Vaikka sähkönkulutus on hieman noussut, on nettosäästö ollut jopa 40 %. Investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin kymmenessä vuodessa; öljy- tai sähkölämmitystaloissa investoinnin kuolettaminen on vielä nopeampaa. Energiaa säästyy ja lämmityksestä tulee ekologisempaa.
Hankkeen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan, ja se saattaa jopa laskea riippuen kaukolämmön hintakehityksestä. Saneerauksen myötä taloyhtiön arvo nousee. Säästöjen avulla voidaan myös rahoittaa tulevia huoltokohteita, kuten putkiremonttia.

Maalämpö voidaan lisätä myöhemmin

Yksi järjestelmän eduista on asennuksen helppous. Porauksia ei tarvita, joten porausluvista tai tontin myllerryksistä ei tarvitse huolehtia. Toisaalta haluttaessa voidaan järjestelmään liittää vaikkapa myöhemmin maalämpö; hybridijärjestelmässä NIBE maalämpöpumppu ohjaa koko kiinteistön lämmöntuottoa ja säästöjä syntyy vielä enemmän.

20152_42430.jpg
Info

Info

LTO:n edut

- Asennustyö on helppo ja nopea - asuminen ei häiriinny
- Urakka kestää noin kaksi viikkoa
- Energiaa säästyy jopa 40 %
- Lämmityskulut pienenevät
- Hukkalämpö vähenee
- Vaivaton saneeraus
- Taloyhtiön arvo nousee

Jätä yhteydenottopyyntö LTO:sta

LTO kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen: NIBE F1345

Lämpöpumpussa on kaksi suurta scroll-kompressoria, jotka toimivat yhteistyössä ja kytkeytyvät tarpeen mukaan. Tämä takaa paremman tehonsäädön, pidemmän käyttöiän ja suuremman toimintavarmuuden. NIBE F1345 on varustettu edistyksellisellä ohjauslaitteistolla, jonka voi sovittaa erilaisiin järjestelmäratkaisuihin.
Pumppua valmistetaan neljänä versiona, joiden tehot ovat 24, 30, 40 ja 60 kW. Jopa yhdeksän lämpöpumppua voidaan kytkeä saman ohjauksen taakse suurempien tehojen saavuttamiseksi.

Selkeä 4-värinen käyttöpaneeli
Helppokäyttöisessä käyttöpaneelissa on käyttäjälle tarpeelliset seuranta- ja säätövalikot. Lisäksi asentajalle/huollolle on laajennettu valikko, josta saadaan lämpöpumppujärjestelmä säädettyä kohteen vaatimusten mukaan.

NIBE F1345, NIBE Uplink™ ja NIBETURVA
NIBE F1345, NIBE Uplink™ ja NIBETURVA

Lämpöpumpun etähallinta NIBE Uplink™

NIBE Uplink™

on helppokäyttöinen ja tehokas työkalu, jolla voidaan hallinnoida lämpöpumppua Internetin kautta. Urakoitsijoille ja huoltoyhtiöille NIBE Uplink™ on avannut aivan uusia mahdollisuuksia ottaa eri kiinteistöjen lämmitysjärjestelmät keskitetysti valvontaan.

Kattava lisäturva

Kattavan kolmen vuoden tehdastakuun lisäksi NIBE tarjoaa lämpöpumpuilleen NIBETURVAn. Se korvaa rekisteröidyn lämpöpumpun omavastuuosuuden 600 euroon saakka sekä ikävähennyksen, kun kotivakuutusyhtiö on tehnyt myönteisen korvauspäätöksen mahdollisesta vahinkotapauksesta. Lisäturva on käytössä kuusi vuotta ja senkin jälkeen vakuutusta on voi pidentää vuosittain aina kymmeneen vuoteen saakka.

Haluan lisätietoa


NIBE Energy Systems Oy
LVI
koneellinen ilmanvaihto
Kiinnostuitko? Tilaa OMAtaloyhtiö-uutiskirje
Putkiremontti? Energiansäästö? Sähköautojen lataus? Talkoot? Mistä teidän taloyhtiössänne tällä viikolla puhutaan? Omataloyhtiö.fi-uutiskirje sisältää ajankohtaisia, sekä kyseisen viikon teemaan liittyviä artikkeleita. Tutustu muiden taloyhtiöiden projekteihin ja kokemuksiin, vertaile hankkeiden toteutuksia ja lopputuloksia ja laita talteen arvokkaat asiantuntijaohjeet. Olitpa aloitteleva hallituksen jäsen tai monessa marinoitunut isännöitsijä, voit olla varma, että Omataloyhtiö.fi:n uutiskirjeestä opit jotain uutta joka viikko.

Aiheeseen liittyvää

20152_42294.jpg
Kiinteistön koko määrää säästön
Lämpöpumpuilla saadaan aikaan todella suuria säästöjä. Lämpöpumput ovat hyvä ratkaisu suuriin kiinteistöihin, joissa on suuri energiankulutus - säästöt ovat sitä suurempia mitä kulutus on. NIBEn lämpöpumppujen tilantarve on pieni ja niiden kanssa voidaan käyttää erilaisia lisä-/varalämmönlähteitä, kuten sähkö-, öljy- ja kaasukattilat tai kaukolämpö.Jätä yhteydenottopyyntö NIBE kiinteistömaalämpöpumpusta
20152_42431.jpg
Poistoilman lämpöä on turha päästää karkuun
Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos "harakoille". Tästä hukkalämmöstä on saatavissa talteen suuri määrä energiaa, joka voidaan hyödyntää lämmitykseen sekä lämpimän käyttöveden tuotantoon. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.
20158_44181.jpg
Lämmöntalteenotto ja maalämpö yhdessä tuovat säästöä
Turun alueella toimiva Eneom Oy esitteli taloyhtiön hallitukselle ehdotuksen uudeksi lämmitysratkaisuksi. Tarjouspyynnössä pyydetyn maalämmön lisäksi yritys tarjosi älykästä lämmön talteenottojärjestelmää, jossa poistoilmasta kerätty lämpö kierrätetään modernin maalämpöpumpun avulla takaisin hyötykäyttöön. Lämpöä ei enää ohjata "harakoille", vaan maalämpökaivoista otettu energia kerätään talteen. Tämä oli laskelmien mukaan ylivoimaisesti energiatehokkain kokonaisratkaisu. NIBE maalämpöpumput ohjaavat lämmitystä, ilmanvaihtoa ja käyttövettä.Maalämpö ja lämmöntalteenotto toivat taloyhtiölle 70 % säästöt – aikaisemmin öljyä kului 50 000 litraa vuodessa, ja nyt 31 asunnon kerrostalon lämmitykseen menee vain n. tuhat euroa kuussa. Investoinnin takaisinmaksuajaksi on laskettu 6-7 vuotta. Säästö on suuri euroissa, mutta mieltä lämmittää myös iso säästö luonnolle.
20155_43327.jpg
Muutostöissä asennettiin huoneistokohtainen iv
Keskeisellä paikalla sijaitsevaan vanhaan Loimaan kirkkoherranvirastoon saneerattiin persoonallisia asuntoja. Samalla rakennuksen ulkoasu koki täydellisen muutoksen.Yksikerroksisen virastotalon vanhat toimistohuoneet muokattiin asunnoiksi. Pohjaratkaisut pilareineen tekivät muutoksesta haastavan, mutta niinpä asunnoistakin tuli tavallisuudesta poikkeavia. Vanhan rakennuksen päälle rakennettiin vielä toinen asuinkerros ja tilavat lasitetut terassit.Rakennuksessa on hyödynnetty vahvaa loimaalaista osaamista. Esimerkiksi parketit ovat paikalliselta Timberwiselta, kivitasot Loimaan Kiveltä ja ilmanvaihtojärjestelmäksi Loimaan IV-asennus asensi niin ikään paikkakunnalla valmistetut Valloxin matalaenergiailmanvaihtokoneet.Tilaa veloitukseton esite Vallox - hyvä sisäilma
20211_68066.jpg
Jäätyykö ilmanvaihtosi pakkasella?
Raikasta ilmaa tarvitaan myös talvipakkasilla. Kylmien kuukausien aikana voi tulla kiusaus säästää energiaa sulkemalla ilmanvaihto. Näin ei missään nimessä saa tehdä. Ilmanvaihtoa tarvitaan myös talvella, jotta sisäilma pysyy miellyttävänä ja terveellisenä.
202011_67427.jpg
Haaveiletko raikkaasta sisäilmasta?
Ilmanvaihtokone on kuin talosi keuhkot: se huolehtii, että sisätiloissa riittää raikasta ilmaa ja että käytetty ilma poistuu. Kun tuloilma suodatetaan puhtaaksi, jaksat ja voit paremmin. Siksi on tärkeää, että vaihdat suodattimet säännöllisesti!

Luetuimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton

Uusimmat

skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton
skeleton